Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τα δικαιώματα CO2 δεν αρέσουν στους Κινέζους


Ο μόνος τρόπος να γλυτώσω από την λαμογιά των Γερμανών και του φόρου τους, είναι να αποφασίσουν αυτοί ότι δεν τους συμφέρει.  Αυτό, κοντός ψαλμός αλληλούϊα, θα το ανακαλύψουν και αυτοί στην μετά Φουκουσίμα οικο-παγίδα τους...  Και τους το λένε και ...πελάτες, και αυτό τσούζει, γιατί ό,τι κάνουν οι Δυνάμεις Κατοχής, το κάνουν για να κονομάνε και να έχουν απασχόληση στην χώρα τους.

Το Πεκίνο, δεν αφήνει την Airbus να ανακοινώσει την πώληση 10 Α380 στην Hong Kong Airlines Ltd (περίπου €3 δις) γιατί δεν γουστάρει τον "Ευρωπαϊκό" μηχανισμό ελέγχου ρύπων, κοινώς τον φόρο στο CO2.  Από τον Ιανουάριο, κάθε αεροπορική εταιρία που προσγειώνεται ή απογειώνεται από Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο, θα πρέπει να ...αγοράζει δικαιώματα, ή να πληρώνει πρόστιμο.  Παρόμοια αρνητικά αισθήματα έχουν και οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Και μπορεί να μην χαλάσει η συγκεκριμένη δουλειά, αλλά η μη ανακοίνωσή της δημιουργεί ένα σωρό άλλα προβλήματα στους "Ευρωπαίους". Και η μεν "Ευρώπη" επιμένει, αλλά η Λουφτχάνσα ξέρει πολύ καλά τι διαφορά κάνει να πληρώνεις φόρο αεροδρομίου (περί αυτού πρόκειται) και να μην τον πληρώνεις.  Τα καλά αυτά νέα, τα πρωτοείδα εδώ.

Παρόμοια προβλήματα έχουν οι Γερμανοί (με συγχωρείτε, οι ..."Ευρωπαίοι") και με τις εκπομπές της ναυτιλίας.

Και, με συγχωρείτε, ξέρω ότι έχουμε άλλα πιο σοβαρά προβλήματα, αλλά οι Δυνάμεις Κατοχής επιμένουν στα συγχωροχάρτια CO2...

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο Εφαρμοστικός Νόμος


Διαβάστε για να ξέρετε... Όχι ότι θα αλλάξει τίποτα... Μου έστειλε το link (http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf)  ο sv3auw , και το ανέβασα και στο scribd.

Δεν είμαι κατά της προσαρμογής στην πραγματικότητα, όσο δυσάρεστη και εάν είναι. Από το 2001 πιστεύω ότι ζούμε σε μία εξωπραγματική φούσκα στην Ελλάδα.  Ούτε τους Ολυμπιακούς ήθελα, ούτε τα έπιασα για Υποβρύχια και Γέφυρες, ούτε ποτέ μου δανείστηκα λεφτά, παρά μόνο αυτά που ήξερα ότι θα ξεπληρώσω. Ούτε χρωστώ, ούτε έγινα πλούσιος από ξένα λεφτά.

Το "μεσοπρόθεσμο" ήταν και είναι ένα ψεύτικο δίλημμα.  Απλά θα παρατείνει το status quo προς όφελος μόνο των πιστωτών μας και σε βάρος της ανεξαρτησίας μας.  Απώλεια εθνικής κυριαρχίας από βλακεία και να για να χαϊδεύουμε πρόσκαιρα αυτιά ημετέρων, μου είναι ακατανόητη. Σε 6 μήνες, ή ένα χρόνο, στα ίδια και χειρότερα θα είμαστε, θα χρωστάμε περισσότερα και θα έχουμε εκχωρήσει στοιχειώδη πράγματα.  Εκτός εάν απλά φάμε τα λεφτά και παίζουμε το ίδιο θέατρο επ' άπειρον... Ή εάν γίνει ...πόλεμος, και ξεχαστούν όλα.

Να το πω αλλιώς... Ενάμιση-δύο χρόνια είχαν, οι άχρηστοι, καιρό να ετοιμάσουν την αναπόφευκτη λύση στο πρόβλημα... Αλλά, κλειδωμένοι στο "λεφτά υπάρχουν" και στην ανικανότητα...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τα δικαιώματα άνθρακα στα αζήτητα

Ξεπουλήθηκε και το ΙΟΒΕ και παπαρολογεί... Και από εκεί που είχε πει την απλή αλήθεια, ότι δηλαδή οι πολλές ΑΠΕ θα μας οδηγήσουν σε ενεργειακή φτώχεια, τώρα τα γύρισε... Εάν, λέει μας βάλουν πολύ φόρο στο αέριο της μπύρας, και εάν αξίζουν πολλά λεφτά τα δικαιώματα CO2, και εάν ακριβύνει ο λιγνίτης και το αέριο τότε, οι ΑΠΕ, θα συμφέρουν.  Γραμμή ΕΛΕΤΑΕΝ, Κάπρου, Λάλα, και εντολές του Γερμανού:  "Εάν θέλετε λεφτά, θα βάλετε πολλές ΑΠΕ".  Που μεταφράζεται, θα σας δανείσουμε, αλλά θα σας τα πάρουμε πουλώντας σας σαβούρες.


Δεν μπορώ να τα βάλω με τις Δυνάμεις Κατοχής, εδώ ξεπουλιέται η Ελλάδα... Θα κολλήσουν σε λίγα βουνά, στην τσέπη μου και στην θέα μου;  Ωστόσο έχω τα θάρρητά μου στην αγορά και στην Πράσινη Οικοπαγίδα που έχουν πέσει οι ίδιοι οι Γερμανοί, παγιδευμένοι με μειούμενα πυρηνικά σε κάρβουνο (ή ρώσικο αέριο).   Τα δικαιώματα CO2 αξίζουν ΜΟΝΟ όσο υπάρχει απειλή φόρου, ή φόρος στο CO2...  Τα δικά μας ευρωλιγούρικα λαμόγια κάνουν κρα για περισσότερο φόρο άνθρακα... Αλλά αμφιβάλλω εάν θα τον αντέξει τελικά η ίδια η Γερμανία... Και οι υπόλοιπες "Ευρωπαϊκές" χώρες που καίνε κάρβουνο.  Και με το Πρωτόκολλο του Κυότο στο πεθαμενατζίδικο, όσο και εάν προσπαθεί η Γερμανία να κρατήσει την φούσκα του CO2 φουσκωμένη, το βιβλίο λέει ότι αργά ή γρήγορα, οι φούσκες ξεφουσκώνουν.  Έχουμε και τώρα δικαιώματα άνθρακα, αλλά ...κανείς δεν τα θέλει


Δεν χορταίνω να σας δείχνω την εικόνα από την ελεύθερη αγορά του Chicago όταν ΔΕΝ πέρασε ο φόρος άνθρακα στις ΗΠΑ.  Δείτε, παρακάτω, και την Ευρωπαϊκή αγορά, τα τελευταία 5 χρόνια.


Τι λένε τα παπαγαλάκια;  Θα μπει ο Ευρωπαϊκό φόρος;  Ή θα μηδενιστούν, με λίγη καθυστέρηση και τα "Ευρωπαϊκά δικαιώματα";

Οι τιμές από το Bloomberg, εδώ.


Ευχαριστώ την ThW για το link από το Watts Up With That?

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οι Γερμανοί απαιτούν.


Εκδηλώθηκε ο Γερμανός.  Θέλει την γη μας για να παρκάρει τις απούλητες σαβούρες της χώρας του.  Θέλει γη, γιατί η Βόρεια Αφρική είναι μακριά και ταραγμένη.  Θέλει να μας χώσει ΑΠΕ γιατί είναι σίγουρος ότι δεν μπορούμε να ζούμε χωρίς ρεύμα. Θα μας δώσει δάνεια, εάν συμμορφωθούμε.


Χαίρεται που είναι σε θέση να εκβιάζει... Και να πάρει λίγη εκδίκηση...  Τα ίδια αποβράσματα που έκαναν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.  Τα ίδια υποκείμενα που ειδικεύονται σε αντίποινα εναντίον αμάχων, γέρων, γυναικών και παιδιών. Τότε ανακύκλωση μαλιών και χρυσών δοντιών, τώρα Πράσινη Ανακύκλωση.


Κούνια που σε κούναγε #g&!(*...  Διάβασε τι κάνει η δικιά σου χώρα, http://www.reuters.com/article/2011/06/20/us-germany-energy-idUSTRE75J42J20110620 και δις ιζ Πάρτα και συγγνώμη για το άντε.

Οι ασπρόμαυρες φωτό είναι από εδώ, χαχαχάαα.  Ευχαριστώ την V(t) και τον Κ για την υπενθύμιση...  Και να μην ξεχνάμε!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατάσταση


Ξαφνικά, όλοι (και η ΝΕΤ) ασχολούνται με το εάν και πώς θα χρεοκοπήσουμε... Και εάν θα συναινέσει η ΝΔ σε ...μέτρα.  Ομολογώ ότι όσο με έκαιγε το θέμα τον Αύγουστο του 2009, τόσο θεωρώ ότι τώρα είναι χάσιμο χρόνου... Με την έννοια ότι ελάχιστα μπορώ να κάνω ή να σκεφτώ που να αλλάξουν το αδιέξοδο. Βασικά περάσαμε δύο χρόνια αλληλοκοροϊδίας, και, σκληρό όσο και εάν ακούγεται, περιμένω να δω σε τι γλώσσα θα μας πούνε τα μαντάτα.

Τα μαντάτα είναι ότι είμαστε φτωχότεροι και συστημικά πιο ανίσχυροι σήμερα από ότι είμαστε το 1980 ή το 1960, με ορδές 20άρηδων, 30άρηδων και 40άρηδων που δεν ξέρουν καν τι λέω.  Δηλαδή, εάν δεν ζούσα εδώ, θα έλεγα "τι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατάσταση"!

Το ότι μέσα σε αυτή την χαρά υπάρχουν αλήτες που διαφημίζουν φωτοβολταϊκά και αιολικά, τι να πώ;  Αλήτες που κλέβουν από φτωχούς. Που με λίγη τύχη θα την πατήσουν πιο σκληρά από ότι οι αντίστοιχοί τους στην Ισπανία...

Τελικά, νομίζω θα χρεοκοπήσουμε, επειδή για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν είναι πιο εύκολη λύση από το να κόψουν ...έξοδα.  Και φωνάζουν για συναίνεση, για να φταίνε οι ...άλλοι!

Είμαι κατά της Κατοχής.  Προτιμώ νηστικός, φτωχός, ξεβράκωτος και Ελεύθερος.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Πρόχειρες συμβουλές στον Παπακωνσταντίνου


Έχω μέρες να ακούσω τις λέξεις «Πράσινη Ανάπτυξη» και έτσι είμαι σε φάση αναμονής… Περιμένοντας, θα δώσω τις εξής πρόχειρες συμβουλές στον Παπακωνσταντίνου:

1) Να μην πιστεύεις τι σου λένε οι αιολικοί "επιχειρηματίες", η ΕΛΕΤΑΕΝ, και κάτι θλιβεροί καθηγητές Πολυτεχνείου… Φυσικά, δύσκολο να προτιμήσεις τον ψευδώνυμο blogger, αλλά τι να κάνουμε;

2) Η Ελασσόνα και η Δράμα έχουν λιγνίτη. Ο λιγνίτης, με σύγχρονα φίλτρα και αποθειωτές (αν χρειάζονται) παράγει άφθονο, φτηνό και απρόσκοπτο ρεύμα. Ναι, θα αντιδράσουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αλλά και η εξόρυξη μπορεί να γίνει σύγχρονη και …«γερμανικών» προδιαγραφών. Εξ άλλου, και η Γερμανία βασίζεται στο κάρβουνο και τον λιγνίτη για ηλεκτροπαραγωγή. Το πυρηνικό δεν είναι για τώρα… Είναι πιο ακριβό από τα λιγνιτικά (κοστίζει περίπου όσο τα αιολικά!)

3) Το αέριο έχει σοβαρή διαπλοκή, είναι και ακριβό και έχει πολιτικό ρίσκο. Κάνει για ισχύ αιχμής, αλλά όχι για ισχύ βάσης (δεν είμαστε Κατάρ). Κάνει και για θέρμανση…

4) Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι θαύμα για αυτούς που τα πουλάνε και για αυτούς που θα πληρώνονται με το πανάκριβο ρεύμα τους. Αλλά δημιουργούν ανεργία, πτώση στον τουρισμό, και, κυρίως, κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά και ΔΕΝ παράγουν ρεύμα! Είναι μια ακριβή δικαιολογία για να καίμε αέριο (που δεν έχουμε…). Η διαθεσιμότητά τους είναι 22-25%. Δηλαδή, κατά 75% απαιτούν άλλη, συμβατική και διπλοπληρωμένη ηλεκτροδότηση. Και δεν τα θέλει ο κόσμος…

5) Να ζητήσεις, κύριε Παπακωνσταντίνου, την απαλλαγή μας ή την εξαίρεσή μας από τον φόρο άνθρακα. Πρώτον, θα σε χειροκροτήσει η βιομηχανία, δεύτερον, κατάγεσαι από την Κοζάνη και τρίτον θα σε αγαπήσει ο καταναλωτής. Τον Λάλα και τα αιολικά τρωκτικά, μπορείς να τους αγνοήσεις. Ήδη, Πολωνία και Ανατολική Ευρώπη, συζητάνε για παρόμοια απαλλαγή, και όπως πάει και η Γερμανία, και αυτή θα …ζητήσει απαλλαγή, τώρα που φοβήθηκαν τα πυρηνικά…

Δώσε και λίγη σκέψη στο να αλλάξεις το όνομα του Υπουργείου… Τα περί Κλιματικής Αλλαγής παραπέμπουν σε ταγάρια και μασχάλες χωρίς αποσμητικό… Ούτως ή άλλως, ούτε είναι σίγουρο ότι ο Πλανήτης θερμαίνεται, ούτε είναι σίγουρο, εάν θερμαίνεται, ότι είναι ανθρωπογενείς οι λόγοι.

Αυτά, για τώρα… Και μην μιλάς για "Πράσινη Ανάπυξη", πρόκειται για χονδροειδή κοροϊδία.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πράσινες εργατικές πολυκατοικίες...


Για όσους ασχολούνται με τα πολιτικά, και για όσους περιμένουν την φυσική εξέλιξη της ανωμαλίας που ζούμε επί 1,5 χρόνο (ή κατ' άλλους από το 1981, ή το 1974, ή το 1965, ή το 1945, ή το 1824 κλπ), η 16η Ιουνίου ήταν τουλάχιστον ...φορτισμένη μέρα.

Δεν έχω προσωπικά με οποιαδήποτε κυρία Μπιρμπίλη, αλλά η αρλουμπολογία της μου έχει καθίσει στο στομάχι, και χτες ακουγόταν (και γράφτηκε) ότι φεύγει, ότι η Ενέργεια πάει πίσω στο "Ανάπτυξης", κλπ.  Άσε για το εάν φεύγουν ή δεν φεύγουν βουλευτές, ή ο ΓΑΠ, ή εάν πέφτει ή δεν πέφτει η Κυβέρνηση, ή εάν θα φαλιρίσουμε ελεγχόμενα ή ανεξέλεγκτα...

Στην γενική αυτή χαρά, να την, πάλι, η Μπιρμπίλη στον άρρωστο κόσμο της:  Έβγαλε Δελτίο Τύπου ότι θα κάνει κάτι εργατικές κατοικίες στην Αγία Βαρβάρα ...πράσινες, θα τις βάψει με μονωτικό, θα τους βάλει γλάστρες στην ταράτσα, θα τους βάλει κουφώματα, και άλλες καθ' όλα τεχνοκρατικές και επιδοτούμενες (και με εξάιρεση τα κουφώματα) Γερμανικές αρλούμπες.

Κυρία μου, το πρόβλημα δεν είναι το πρασίνισμα των εργατικών πολυκατοικιών.  Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που μένουν μέσα στις εργατικές πολυκατοικίες, δεν έχουν τι να κάνουν στην Αθήνα, και βάφοντας ο ένας την πολυκατοικία του άλλου, ή φυτεύοντας παρτέρια δεν θα λύσουν το πρόβλημα, ούτε προσωρινά, ούτε μόνιμα.

Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στην Αθήνα μεταξύ 1960 και 1990, από την επαρχία, όπου ήταν περιτριγυρισμένοι από Πράσινο, φύτευαν, ζούσαν, ίσως φτωχά, αλλά ...αειφόρα.  Τώρα που η Αθήνα δεν έχει άλλο χώρο για πολυκατοικίες, και οι βιομηχανίες πήγαν στην Βουλγαρία που έχει φτηνό ρεύμα και χαμηλούς συντελεστές, τα παιδιά των οικοδόμων και των εργατών του 1970 δεν χωράνε όλα σε ΚΕΠ και σε delivery και σε δουλειές του ποδαριού και του ανύπαρκτου μεροκάματου.  Και κανείς σας δεν έχει το θάρρος να τους το πει.

"Πράσινη Ανάπτυξη" θα είχαμε εάν ο κόσμος είχε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις να υπάρξει στην επαρχία από όπου έφυγε...  Αλλά αυτό το τρένο χάθηκε με την επιδότηση και τον σοσιαλισμό α λα γκρεκ, και ένα σωρό άλλα περίεργα που δεν είναι του παρόντος...

Αν τελικά φύγει η Μπιρμπίλη, θα αντικατασταθεί από κάποια άλλη εκδοχή "Μπιρμπίλη", λιγότερο ή περισσότερο προσβλητική στην νοημοσύνη μας, αλλά πάντα 100% "Europäische".

Χιλιάααααδες θέσεις εργασίας... Μηδενικήηηη ενεργειακή κατανάλωση... Βρε άντε και καλό ταξείδι...

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Οι απατεώνες απευθύνονται σε αγράμματους


Το εάν αρέσει ή δεν αρέσει το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο» το αφήνω σε εσάς. Το αυτό ισχύει και για τους στόχους του, ή τις σκοπιμότητές του, ή την νομοτελειακή του εξέλιξη.

Όμως, εάν οι κοινωνικές, ή εθνικές, ή ιστορικές πτυχές του Μεσοπρόθεσμου είναι κάτι που θα κρίνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, -- μόνο συνειρμούς αντίστοιχους με την Άλωση του 1204 μπορώ να κάνω εγώ – το ενεργειακό κομμάτι του «Μεσοπρόθεσμου» δείχνει την σκοπιμότητα και την απάτη των Φράγκων και των Γότθων σε όλο της το μεγαλείο.

Στο επίκεντρο οι ΑΠΕ: Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή επισημαίνεται ότι στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας τίθεται η πράσινη ανάπτυξη, και ότι αλλάζει ο προσανατολισμός στην ενέργεια «για την αξιοποίηση των δωρεάν ενεργειακών πόρων που η χώρα μας διαθέτει σε αφθονία: του ανέμου και του ηλίου».

Εσκεμμένα ψέματα: Η λέξη «δωρεάν» είναι ψευδής, παραπλανητική και απατηλή και έχει διατυπωθεί από απατεώνες που απευθύνονται σε αγράμματους. Το ότι το μεταβλητό κόστος (ο αέρας ή ο ήλιος) είναι «δωρεάν», δεν σημαίνει ότι το συνολικό κόστος είναι «δωρεάν».

Αυτό το είδαμε και προϋπολογιστικά στο «πόσο κοστίζει η αιολική κιλοβατώρα». και το βλέπουμε απολογιστικά στο πόσο αγοράζει (υποχρεωτικά και με Νόμο) αυτή την κιλοβατώρα ο ΔΕΣΜΗΕ. Οι κιλοβατώρες από ΑΠΕ κοστίζουν από 3 έως 10 φορές όσο οι κιλοβατώρες από συμβατικά καύσιμα, και αντανακλούν το κόστος κεφαλαίου των ΑΠΕ. Στην ουσία πρόκειται για ακριβά, μη ανταποδοτικά δάνεια, με εγγύηση τον λογαριασμό της ΔΕΗ, που είναι πιο σίγουρος από την φοροεισπρακτική δυνατότητα του κράτους που καταρρέει. Και τονίζω το «μη ανταποδοτικά» αφού είτε τα αιολικά, είτε τα φωτοβολταϊκά παράγουν ρεύμα με χαμηλή διαθεσιμότητα: Πρακτικά, ΔΕΝ παράγουν ρεύμα που χρειάζεται ένα δίκτυο.  Η στοχαστική, τυχαία κάλυψη αναγκών αιχμής ΔΕΝ δικαιολογεί τα δισεκατομμύρια.  Η εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι επένδυση (ή είναι επένδυση αντίστοιχη με το σχοινί που τραβάνε οι φουκαράδες της εικόνας).

Το μόνο «δωρεάν» στις ΑΠΕ είναι η Ελληνική Γη που πρόθυμα παραχωρεί η Κυβέρνηση Ανδρεικέλων που έχουμε (και οι γαλάζιες εκδοχές της που έχουν λουφάξει προς το παρόν).

Η κυρία Μπιρμπίλη (ή όποιος την αντικαταστήσει) είναι ένα σκέτο φερέφωνο του αιολικού λόμπυ και της Γερμανικής εξαγωγικής πολιτικής) που προωθεί μία απάτη σε βάρος της χώρας μας. Ενεργειακή απάτη, περιβαλλοντική απάτη και οικονομική απάτη.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Φτάσαμεεε...


Ωραία αρμενίζουμε τα τελευταία χρόνια... Μεγαλώσαμε την μεσαία τάξη της Ελλάδας με κλεμμένα και με δανεικά.   Καταργήσαμε την παιδεία. Μάθαμε ότι καριέρα είναι μια θέση στο Δημόσιο,  Επιστήμη είναι η απορρόφηση της Επιδότησης, και Δικαιοσύνη να γίνουμε και εμείς πλούσιοι σαν τους πλούσιους (πάλι με κλεμμένα ή με δανεικά).



Να την η Ιστορία της Ελλάδας από την μεταπολίτευση και μετά. Το γράφημα το πήρα από την Ζάχαρη, και το συζήτησα με τρεις υπουργούς. Έναν του Μητσοτάκη, έναν του Σημίτη και έναν του Καραμανλή του Β'.  Η αύξηση του δανεισμού επί Μητσοτάκη είναι σε κάποιο βαθμό τρύπες που άφησε πίσω του ο Αντρέας.  Η μη αύξηση του δανεισμού επί Σημίτη είναι off balance sheet debt.  Η φαινομενική αύξηση επί ΚΚ είναι εν μέρει η πτώση του ΑΕΠ. 


Η κατάσταση έξω μου θυμίζει κάτι μεταξύ Φονφόν Ζολώτα και Χαριλάου Τρικούπη σε μεταμοντέρνα
 εκδοχή.  Και, με συγχωρείτε, έχω φάει 1-1,5 χρόνο να αποδεικνύω ότι 1 και 1 κάνει 2 επειδή αποκτήσαμε σούργελα ακτιβιστές για Υπουργούς. Και άκουσα ότι πρότειναν τον Δήμα, για Υπηρεσιακό...  Η Μπιρμπίλη σε αρσενική καραφλή εκδοχή. Ανακατεύομαι...

Και δεν ξέρω εάν το έχετε πάρει χαμπάρι... 1) Δεν έχουμε πια μεσαία τάξη...  2) Οι δανειστές μας πάνε να φάνε τις Τράπεζες.  Και συγγνώμη για την διακοπή... Πάθαμε ομαδική αλλεργία στο πληκτρολόγιο...

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τρώει απο την πίτα της ΔΕΗ (με δικές μας προσαυξήσεις)


Στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να είσαι σοφός ή έξυπνος για να καταλαβαίνεις τι γίνεται... Απλά να έχεις υπομονή και λίγη μνήμη. Μου έστειλε ο @Νίκος link στο http://www.sofokleousin.gr/archives/77383 και εγώ θυμήθηκα τι έλεγε ο Αθανασόπουλος τον Απρίλιο του 2008 (που το είχα αναφέρει στα εικονικά ταξιδάκια μου στην Αίγυπτο):

"Την ακύρωση της κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τροποποίησης των βασικών αρχών της συνεργασίας της ΔΕΗ με τη γερμανική RWE, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Τάκης Αθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό ο κ. Αθανασόπουλος, η μονάδα παραγωγής ενέργειας από λιθάνθρακα θα κατασκευαστεί τελικά στην Αλβανία με συνεργασία της ΔΕΗ, της RWE και της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.

Ο κ. Αθανασόπουλος έκανε λόγο για απώλεια μιας πολύ μεγάλης ευκαιρίας για τη ΔΕΗ και την Ελλάδα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την απόφαση στις αντιδράσεις συνδικαλιστών, αντιπολίτευσης και ανταγωνιστών".


Την προβολή της μετοχής του Μυτιληναίου έχει αναλάβει η ΕΧΑΕ. Τα συμφέροντα του "ανταγωνισμού" που είχε μπλοκάρει τις μονάδες λιθάνθρακα, το 2008, τα είχαν αναλάβει, μεταξύ άλλων, συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Και "βουλευτές" των δύο μεγάλων κομμάτων. Και, άθελά τους (ή λιγότερο άθελά τους), οικολόγοι. Με δύο μονάδες λιθάνθρακα (με φίλτρα, αποθειωτές κλπ) θα είχαμε φτηνό ρεύμα για πολλά χρόνια. Το κάρβουνο, εκτός από φτηνό, δεν έχει πολιτικό ρίσκο, και σε αυτό βασίζεται και η Γερμανία για την ηλεκτροδότησή της (δείτε παρακαλώ το πρώτο γράφημα, εδώ).

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τα παιδαριώδη επιχειρήματα των Πα Πα Πα Παπαγάλων της ΕΛΕΤΑΕΝ


Η καημένη η ΕΛΕΤΑΕΝ… Προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα από την κρίση… Δηλαδή να βγάλει τον εαυτό της και τα μέλη της από την κρίση… Λεφτά θέλουν…. Εγγυημένα λεφτά. Πολλές ανεμογεννήτριες θέλουν: Υποχρεωτικές ανεμογεννήτριες. Πολλές διασυνδέσεις θέλουν: Πληρωμένες από τον φορολογούμενο. Με νόμο. Υποχρεωτικά.

Όσοι έχουν αυθαίρετο ξέρουν από πρώτο χέρι τα ψέματα των αιολικών: 1) Δεν είναι καθόλου φτηνά. 2) Είναι άχρηστα (εκτός εάν έχεις και μια περιουσία για μπαταρίες κάθε τρία χρόνια και ψυγείο με πετρογκάζ). 3) Είναι άσχημα και κάνουν θόρυβο (να δω δηλαδή κάποιον με αυθαίρετο να ψήνει την λεγάμενη, με το αιολικό του να κάνει «φρρρρρρ…» όλη νύχτα στην ταράτσα!...

Όσοι αντιμετωπίζουν αιολικά στην περιοχή τους, ξέρουν ότι μηδενίζουν την αξία κάθε ακινήτου σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων. Εάν στον Ρόκα, στον Κοπελούζο, στον Περιστέρη, ή στους πολιτικούς που σιγοντάρουν την άσκηση αρέσουν τα αιολικά, ας βάλουν μερικά απέναντι από τον κήπο τους. Και εάν δεν θίγουν την τουριστική ανάπτυξη, να βάλουν πολλά στην Ελούντα, να το τεστάρουμε…

Αν τα αισθητικά και τα τουριστικά είναι υποκειμενικά, και εάν τα περί ορνιθολογικών δεν ενδιαφέρουν, το μεγάλο ψέμα της ΕΛΕΤΑΕΝ είναι ότι τα αιολικά παράγουν ενέργεια και «οδηγούν σε παύση ρυπογόνων σταθμών ορυκτών και πυρηνικών καυσίμων». Πουθενά δεν έχει καταφέρει οποιοδήποτε αιολικό να οδηγήσει σε παύση οποιαδήποτε συμβατική μονάδα. Πουθενά. Και οπωσδήποτε όχι σε μέρος που έχει …νοσοκομείο. Και αυτό, γιατί τα αιολικά παράγουν ρεύμα ΜΟΝΟ όταν φυσάει, και τα ρεύμα αυτό είναι χρήσιμο ΜΟΝΟ εάν φυσάει σε ώρα αιχμής. Χώρια το κόστος: Δύο και τρεις φορές όσο το συμβατικό ρεύμα. 200% και 300%


ΕΑΝ είχαμε 4.500 υπεράκτια αιολικά στην Θάλασσα Κυθήρων, ή στο Καστελλόριζο, αυτό το Σαββατοκύριακο θα καλύπταμε τις ηλεκτροδοτικές μας ανάγκες. Και, ξανά, τον Αύγουστο. Και ΕΑΝ μας τα πλήρωνε ο …πλούσιος θείος, θα ήταν ...τσάμπα. Και ΕΑΝ μου δίνατε και το 10% θα ήμουν πλούσιος. Τόσο βλακώδη είναι επιχειρήματά σας. (Και γιατί να μην βάλουμε 4.500 στην θάλασσα Κυθήρων, ΚΑΙ 4.500 στον Πάρνωνα, και 4.500 στο Βόρειο Αιγαίο; Έτσι θα είχαμε τσάμπα ρεύμα 8 μήνες τον χρόνο αντί για 3, χαχαχάαααχα! Είδατε; Μαθαίνω!)

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η Μπιρμπίλη δίνει 1% για να ξεπεραστούν οι Τοπικές Αντιδράσεις


Η Κυρία Μπιρμπίλη ξέρει: Ένα από τα βασικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η «ανάπτυξη» των Α.Π.Ε. είναι η «άγνοια και η έλλειψη πληροφόρησης». Και την «άγνοια και έλλειψη πληροφόρησης», μετά 2-3 χρόνια προπαγάνδας στα κανάλια, τις θεραπεύει με επιδότηση (από το μείζον προϊόν της επιδότησης).  Λαδάκι για τους Ιθαγενείς.

Η προωθήτρια του Παραμυθιού της Ανθωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής… Η συγγραφέας της Νέας Αριθμητικής όπου τα €400 ευρώ είναι φτηνότερα από τα €100, που είναι φτηνότερα από τα €35… Η Υπουργός που νομίζει ότι ακριβαίνοντας το ρεύμα φέρνει … «ανάπτυξη»! Η αδιάβαστη που δεν βλέπει τι έχει πάθει η Πορτογαλία και η Ισπανία από τις ΑΠΕ… μιλάει για άγνοια και παραπληροφόρηση!

Να πάς κοπέλα μου στην Λακωνία ή στην Κρήτη ή στην Σκύρο, ή στην Ευρυτανία, να τους πεις για την Κλιματική Αλλαγή και πως οι φτερωτές σου θα την …αλλάξουν. Να πας να τους πεις να πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα για να βγάλει κανένα φράγκο η παρέα σου. Να τους πεις ότι το ΟΛΟ το ρεύμα θα ανέβει 60% ή 100% για να μπορείς να τους λαδώσεις με το 1% της αξίας της αιολικής ενέργειας που θα παράγουν αν φύγουν από τα μέρη τους. Να τους πεις γιατί ξεκαρδίστηκες στα γέλια με τον Ερντογάν που πληρώνει 100 την φ/β μεγαβατώρα (390 ή 370 εσύ) και 50 την αιολική μεγαβατώρα (100 εσύ)!

Δεν τολμάς, γιατί ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Ξέρει ότι όπου πάνε τα αιολικά σου, καταστρέφεται για πάντα το μέρος. Έχουν καταλάβει το προφανές: Πουλάς επιδοτούμενες αρπαχτές. Έχουν καταλάβει ότι τα αιολικά υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις και ότι ούτε χρήσιμο ρεύμα παράγουν, ούτε σώζουν το περιβάλλον. Να στείλεις κανένα καθηγητή Πολυτεχνείου να τους πει ότι το ακριβό είναι φτηνό! Και η επαρχία έχει λεμονόκουπες.

Το βασικό πρόβλημα των ΑΠΕ, Κυρία μου, είναι ότι παράγουν πανάκριβο ρεύμα, με χαμηλή διαθεσιμότητα, δεν λύνουν κανένα ενεργειακό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα και καταστρέφουν το τοπίο και διώχνουν τον τουρισμό. Να πας να δώσεις 1% στους Παπανδρέου να βάλουν αιολικά στο Καστρί και την Πολιτεία. Και βάλε και ένα στην αυλή σου και ένα στον Δήμα... Άντε... μέρες που είναι...

Την είδηση μου την είπε ο Π-Π και την έμπνευση την πήρα από εδώΕγώ δίνω στην Υπουργό 10 κιλά παστεριωμένα γερμανικά φύτρα από φασόλια, για την υγεία της.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ενοχλήθηκαν από την σβάστικα στην "σημαία" της "Ευρώπης"


Είδα εδώ, ότι ενοχλήθηκαν οι Γερμανοί που εμφανίστηκε η σβάστικα στην σημαία της "Ευρώπης"...  Απορώ που δεν ενοχλήθηκαν και οι Σλοβάκοι και οι Βέλγοι.

Προσωπικά, ποτέ μου δεν πίστεψα σε καμία Ευρώπη.  Συλλογή από τέως Αυτοκρατορίες, με την Γερμανία να προσπαθεί για τρίτη φορά από το 1911, παρά τους δύο Παγκόσμιους που έφαγε στο κεφάλι.  Αυτή την φορά το κάνει αλλιώς:  Αγοράζει αυτά που θέλει, δεν τα κατακτά με blittzkrieg.  Τα κατακτά με Πράσινη Προπαγάνδα, με βραβεία Νόμπελ μαϊμού, με συμβούλια ειδικών και Ινδών επιστημόνων, με ΜΚΟ, με συνδιασκέψεις για το περιβάλλον και με Πράσινα άλογα, με φυτευτούς νόμους για ηλίθιους. Με καλλιεργημένο σοσιαλισμό. Με εξαγορασμένους πολιτικούς, και εξαγορασμένες πολιτικές.  Και, φυσικά, όλα χρηματοδοτημένα από τις εξαγοραζόμενες χώρες-στόχους.  Έμμεσα ή άμεσα.

Στην κρίση που περνάει η χώρα μου επικρατεί σύγχυση.  Ελάχιστοι λένε τα πράγματα με το όνομά τους.  Τα Ελληνικά κόμματα φτιάχτηκαν και οι πολιτικοί τους λαδώθηκαν, ή εκβιάστηκαν, ή στριμώχτηκαν για να έχουμε τον σημερινό "Ευρωπαϊκό" προσανατολισμό. Γερμανικό προσανατολισμό, με τζουτζέδες φερέφωνα από την Σλοβακία, το Λιχντενστάϊν, το Βέλγιο και την Φινλανδία να έχουν άποψη.

Επιδοτηθήκαμε για να φύγουμε από την πρωτογενή παραγωγή.  Μας φτιάξατε πολιτικούς που κατέστρεψαν το Ελληνικό κεφάλαιο (αλλά έφτιαξαν κρατικοδίαιτο, Γερμανόφιλο "κεφάλαιο", πληρωμένο αρχικά από επιδοτήσεις και σύντομα από δανεικά και φόρους).  Μεταξύ Επιμελητηρίων και ΜΚΟ, και Siemens εκφυλίστηκε ΟΛΟΣ ο πολιτικός μας κόσμος.  Με ελεγχόμενα τα ΜΜΕ, κανείς δεν είπε κιχ.


Από το 1997 έως το 2010 πέσαμε από την 25η στην 78η θέση στην κατάταξη της διαφθοράς.  Από το 1997, μέχρι το 2010, πείτε μου εσείς ποιος κάνει κουμάντο στην Ελλάδα.  Μας επιδοτήσατε και λαδώσατε για να δανειστούμε για να ψωνίζουμε made in Germany.  Τα χρέη μας είναι το ΑΕΠ σας, και η "Ευρώπη" ο μανδύας σας.

This is Πάρτα! Είναι η απάντησή μου σε εσάς που θίγεστε. Αλλά μην φοβάστε, για την ώρα, είμαι ...μειοψηφία.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Βιολογικές τροφές


Ξέρω, ξέρω, έχουμε σοβαρότερα προβλήματα...

Τα φύτρα από σπόρους φασολιών και δημητριακών έγιναν της μόδας στον Δυτικό κόσμο όταν ανακάλυψε την υγιεινή διατροφή, την οικολογία, και τα βιολογικά προϊόντα.  Όποιος έχει ασχοληθεί με καλλιέργειες, βιολογικές, ή μη, ξέρει, βέβαια, περί τίνος πρόκειται. Ακόμα και σήμερα, τώρα που διαβάζετε, κάποια ξανθιά των Βορείων Προαστίων ή η υπηρέτριά της, ψωνίζει βιολογικό σπανάκι, από την Ιταλία ή βιολογικές πιπεριές από την Ολλανδία.  Όλα σε τιμή 2 και 3 φορές από τα ..."σκέτα".

Την (οικονομική) απάτη των βιολογικών προϊόντων, την αφήνω σε άλλους να την αναλύσουν.  Το ότι ο κόσμος θα πέθαινε της πείνας χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, είναι εύκολο να το τεκμηριώσετε. Τους ασυνείδητους παραγωγούς, που παστώνουν τις καλλιέργειές τους με μυκητοκτόνα και οργανοφωσφοροειδή μέχρι την παραμονή της συγκομιδής, επίσης.


Ειδικά τα φύτρα, είναι επιρρεπή σε μολύνσεις από Ε.coli και salmonella, γιατί τα μεν βακτήρια είναι σχεδόν παντού, οι δε συνθήκες που φυτρώνει ο σπόρος, δηλαδή οι 38 βαθμοί και η υγρασία, είναι ιδανικές για τον πολλαπλασιασμό τους.  Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις σχετικών δηλητηριάσεων.  Από το ...Γερμανικό E. Coli, έχουν πεθάνει για την ώρα καμιά 20αριά...

  Το BBC έχει και εικόνα εμπλεκόμενης "φάρμας", στο Uelzen της Γερμανίας... αφού φυσικά έφταιγαν σίγουρα οι ακάθαρτοι Μεσογειακοί τύποι που μόλυναν την Άρεια φυλή.  Το Uelzen (όπου και πιθανή προέλευση) είχε και στρατόπεδο συγκεντρώσεως μέχρι το 1945, που ήταν παράρτημα του Neuengamme.  Σύνολο 101.000 κρατούμενοι (από τους οποίους και 1.250 Έλληνες) και πέθαναν οι 55.000.

Κάθε φορά που ακούω για το καταστροφικό Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, θυμάμαι ότι απευθύνεται σε όσους προτιμούν υγιεινές τροφές, και σκέφτομαι πόσο κόσμο έχουν καθαρίσει άλλες ιδεοληψίες, από την ίδια περιοχή.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος


Ααα... Όλες οι φρουτοσαλάτες γιορτάζουν Παγκόσμιες Μέρες Ανέμου και Παγκόσμιες Μέρες Περιβάλλοντος.  Ναι, βεβαίως, θέλω καθαρό περιβάλλον, νεότητα, ομορφιά, επί Γης ειρήνη, καθαρά αγγούρια, ελεύθερες φάλαινες και αλανιάρες τσιπούρες (για κοτόπουλα ούτε λόγος).

Πριν από πολλά χρόνια, πέθανε η μισή Ευρώπη από κάποιο μικρόβιο που ήρθε από κάπου αλλού. Οι περισσότεροι Ινδιάνοι στην Αμερική πέθαναν από ευλογιά στην οποία δεν είχαν ανοσία. Οι Ευρωπαίοι δεν αντέχουν στην Αφρική λόγω ελονοσίας, και οι Αφρικανοί πεθαίνουν από ελονοσία από τότε που άρχισαν αν ζούνε σε αστικά κέντρα, σαν Ευρωπαίοι.

Δεν παριστάνω τον μικροβιολόγο Νοστράδαμο, αλλά παρακαλώ όλους τους οικολογούντες και τα πράσινα ζόμπυς, είτε πετάνε χαρταετούς για την ΤΕΡΝΑ, τον Κοπελούζο και την Ιμπερντρόλα, είτε χαριεντίζονται σε πράσινες βαλχάλες της Siemens, να σκεφτούν (εάν τους έχουν μείνει εγκεφαλικά κύταρα), από τι πεθαίνει ο άνθρωπος. Κυρίως απο αρρώστιες, πολέμους και δικτατορίες. Και, φυσικά, από ...παγετώνες, και e.coli.

Δεν έχω ιδέα τι είδους e.coli (κοινώς κολο- ή κωλο-βακτηρίδια) έχουν πειράξει τους ...Ευρωπαίους, ούτε πιστεύω ότι ξεκίνησαν τα βακτηρίδια της Αποκάλυψης. Ούτε τρομάζω που ξαφνικά ακούω για έξαρση σε ...μαγουλάδες, ή βουβωνική πανώλη στην Λιβύη.  Απλά, καλοί μου άνθρωποι, ας έχουμε προοπτική για το ποια είναι τα πραγματικά "περιβαλλοντικά" προβλήματα της ανθρωπότητας, για να μην μας πιάνουν κώτσους τα λαμόγια με τις πλαστές, πλαστικές, καθοδηγούμενες και μαρκετινίστικες  εκδηλώσεις για το ...περιβάλλον. Η γρίπη δεν θεραπεύεται με ...αιολικά.

Η ανθρωπότητα έχει περάσει ένα σωρό δυσκολίες και όπως τώρα σας παραζαλίζουν με Πράσινες Παπάρες και ενοχικά σύνδρομα, να ξέρετε μόνο ότι και στο παρελθόν έχουμε περάσει ψυχοκαταναγκασμούς και άλλες ανωμαλίες όταν βρίσκουμε δύσκολα, είτε ήταν αυτομαστιγώσεις είτε κάψιμο Εβραίων, είτε συγχωροχάρτια.  Ανοιχτά μυαλά, και Φως (και πλύσιμο χεριών και βράσιμο λαχανικών, χαχαχάαα)

Ψάχνοντας, με το Google, το θέμα βρήκα αυτές τις σελίδες, ξεράθηκα στα γέλια, και σας τις αναφέρω για να οξύνω τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες σας.  Αν θέλετε να πάρετε την Παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος πιο σοβαρά, εδώ. Οι παραπάνω εικόνες είναι από ...βιολογικά μικρόβια, και οι παρακάτω εικόνες είναι από Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση μικροβίων του παρελθόντος.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αέρας στο Χρηματιστήριο

Θα βάλουν δικαιώματα άνθρακα στο Χρηματιστήριο Αθηνών; Έεεε ρε μέρες δόξας 2000… Θα βρούνε δουλειά τα παπαγαλάκια (και οι καλλιεργητές ...επενδυτικής συνείδησης)…


Την εικόνα σας την έδειξα και πέρυσι. http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/11/ccx.html  και http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/07/blog-post.html :

Αυτό που η Κυβέρνηση (με συναίνεση της Αντιπολίτευσης;) βάζουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάνει «0», «μηδέν», “zero”, στο Chicago από πέρυσι. Από πρόπερσι! Που κατέρρευσε η Κλιματολογική Απάτη στην Κοπεγχάγη. Αυτή που δεν μπόρεσαν να αναστήσουν στην Κανκούν...

Αυτό που κάνει μηδέν στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο (πλην Γερμανίας, Βαρκελώνης και άλλων «σοβαρών» αγορών), θα «διαπραγματεύεται» στο Χρηματιστήριο Αθηνών!… Μεγάλε!... πιάσε και μία Μεταλλοπλαστική Αγρινίου…

Κύριοι και κυρίες, το Πρωτόκολλο του Κυότο πεθαίνει... (http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/05/blog-post_30.html).  Η Γερμανία είναι σε ηλεκτροδοτικό αδιέξοδο (δείτε την προηγούμενη ανάρτηση).. H World Bank προειδοποιεί με τον τρόπο της… (http://wattsupwiththat.com/2011/06/02/world-carbon-trading-market-falls-for-first-time-rumblings-of-possible-failure/#more-40956).   Και βάζετε "αέρα" στο ΧΑ; Δεν βάζετε μυαλό;

Ο μόνος τρόπος να στηρίζουν την φούσκα, είναι ντόπιος φόρος άνθρακα. Θα πληρώνουμε εμείς και όχι ο υπόλοιπος κόσμος!;  Να την δώ και αυτή την εκδοχή της Πράσινης Ανάπτυξης...

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ενεργειακές επιλογές (της ...Γερμανίας, χαχαχάαα)


Το πραγματικά "τυχαίο" γεγονός ήταν ο σεισμός στην Ιαπωνία και οι συνέπειες της Fukushima, γιατί έφερε τα πάνω κάτω στο "Ευρωπαϊκό" ενεργειακό πλάνο.  Μπορεί να μας το είχαν παρουσιάσει με διάφορα πράσινα φτερά και πούπουλα, αλλά το ενεργειακό πλάνο ήταν, όπως έχω παραθέσει εδώ, πυρηνικό, για πολλούς και όχι αναγκαστικά "κακούς" λόγους.

Με την Fukushima αυτό άλλαξε, και άλλαξε λόγω αυτού που αναλυτές εμφανίζουν σαν ολιγωρία της Μέρκελ, αλλά εγώ ονομάζω Πράσινη Οικο-παγίδα. Δεν έχω καμία ικανότητα να σχολιάσω Γερμανικά πολιτικά, αλλά εκ του αποτελέσματος, οι Πράσινοι, όποιες κι αν είναι οι καταβολές τους, επιβάλουν στην Γερμανία ανώμαλες και περίεργες επιλογές.  Για το εάν οι Πράσινοι είναι κατάλοιπο των Σοβιετικών του '60 ή του βαθέως Γερμανικού κράτους από το 1900 και, μετά, με την μετά-1985 Πράσινη εκδοχή, παίζεται.


Η πυρηνική ενέργεια που δήθεν θα κόψει η Γερμανία μέχρι το 2022, δίνει περίπου το  25% της ηλεκτροπαραγωγής.  Η υποκατάσταση αυτού του 25% με κάτι άλλο, σε μεγέθη Γερμανίας δεν είναι καθόλου αστείο, και ο παραπάνω πίνακας είναι για να τον βλέπουν οι, και να το μάθουν οι δικοί μας αιολικοί απατεώνες. Η πυρηνική ενέργεια είναι η φτηνότερη, η αιολική 3 φορές πιο ακριβή από το κάρβουνο, και η ηλιακή για να παίζουμε (και εμείς και οι Γερμανοί).

Η Γαλλία είναι πυρηνική και τροφοδοτεί και ευχαρίστως θα συνεχίσει να τροφοδοτεί, και ήδη καλύπτει μέρος του κενού των αντιδραστήρων που κλείνουν στην Γερμανία.  Αλλά και η Γαλλία, δεν έχει ...άπειρα πυρηνικά, ούτε χτίζονται από την μια μέρα στην άλλη χωρίς μακροχρόνια ζήτηση, άσε που μπορεί να έχει δικές της προτεραιότητες η Γαλλία, ή να μην θέλει να βάλει άλλα ...20 πυρηνικά, επειδή οι Γερμανοί τρελάθηκαν.

Η Πολωνία είναι 90% κάρβουνο. Οι μονάδες που καίνε κάρβουνο κτίζονται στο 1/4 του χρόνου και το 1/10 ή το 1/20 του αρχικού κόστους των πυρηνικών.  Η Πολωνία, με όλα της τα ιστορικά γεωπολιτικά άγχη, στριμωγμένη ανάμεσα στους δύο που ιστορικά την ...διαμελίζουν, μπορεί, γρήγορα και εύκολα να καλύψει το Γερμανικό κενό. Και ο αέρας, μην ξεχνάμε την Υποκρισία, φυσάει συνήθως από Δύση προς Ανατολή.

Η Ρωσία... Όποιος διαβάσει λίγη Ιστορία, ας μου περιγράψει την σχέση Γερμανίας-Ρωσίας. Ο Nordstream (της προηγούμενης ανάρτησης) θα είναι έτοιμος του χρόνου, οι μονάδες που καίνε αέριο είναι εύκολες, και το ενεργειακό Ρίμπεντροπ-Μολότοφ είναι πιο σημαντικό, νομίζω, από το πρωτότυπο...

Τα αιολικά της Γερμανίας... Δεν παν να λένε ό,τι θέλουν, ξέρω, ξέρουν, και ξέρω ότι ξέρουν, ότι τα αιολικά είναι diminishing returns, εκθετικά κόστη, δεν λειτουργούν τα τρένα, και πρόϋποθέτουν και την ...ιδιοκτησία των Νορβηγικών Υ/Η (όπως έγραψα πρόσφατα). Η Ελβετία δεν παίζει και δεν φτάνει (άσε που είναι σε λάθος μέρος).  Άσε το κόστος!  Να το ξαναπώ;  3 φορές, 300% πάνω από το καρβουνο ή τα πυρηνικά.

Αυτά τα λέω εδώ και καιρό. Με (χαζο-αυτάρεσκη) χαρά βλέπω ότι τα λένε και πιο σοβαροί από εμένα. Και καταχαίρομαι, γιατί έτσι, έμπρακτα, με τις επιλογές των αφεντικών, μας ξεσκεπάζεται η Πράσινη Απάτη.  Απάτη είναι το 100% όσων μας λέει η κυρία Μπιρμπίλη και το κακομοίρικο εγχώριο αιολικό λόμπυ.  Αν με διαβάζετε, θα ξέρετε ότι δεν χάρηκα καθόλου με την  Fukushima, αλλά χαχανίζω με την Πράσινη Οικο-παγίδα στην οποία πιάστηκαν οι ...δυνάστες μας. Χαχαχαάαχα.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Nordeuropäische Gasleitung, ή Северный поток, ή Nord Stream


Την ανάλυση της είδησης την πήρα από το Startfor:  Μιά μέρα μετά την ανακοίνωση ότι κλείνουν τα πυρηνικά τους μέχρι το 2022 (πάει τρελάθηκαν οι Γερμανοί, 24% της ηλεκτροπαραγωγής τους είναι!), πάει ο Γερμανός στην Ρωσία  να ψωνίσει κι άλλο αέριο.  Όπως λέει και το Strafor "Berlin is consciously placing a domestic poltical issue (opposition to nuclear power) over a considerable geopoltical strategic concern (increased dependency on Russian natural gas).


Ούτε η εξοικονόμηση, ούτε η αποτελεσματικότητα και ούτε οι ΑΠΕ μπορούν να υποκαταστήσουν 24% της ηλεκτροδότησης (που έχει 95% διαθεσιμότητα).  Και δεν γίνεται ούτε φτηνά, ούτε γρήγορα (και εγώ λέω, πρακτικά δεν γίνεται). Εξ ου και ο έρως με την Ρωσία.  Ο μόνος τρόπος να υποκαταστήσεις πυρηνική ενέργεια είναι ή κάρβουνο ή αέριο. Το παραπάνω γράφημα δείχνει την σχεδιαζόμενη ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Γερμανία. Προσέθεσα εγώ, με την δική μου μύτη, την δικιά μου εκδοχή... Και εδώ είμαστε, και βλέπουμε, χαχαχάαα.


Αέριο φέρνει η Γερμανία, μεταξύ άλλων, με τον Nordstream, που έχει πολλά ενδιαφέροντα κουτσομπολιά.  Μία καινούργια πτυχή, που κατάλαβα εγώ, είναι ότι ο Nordstream ήταν "επιτυχία" της Γερμανίας, γιατί έτσι μείωνε την ενεργειακή εξάρτησή της από κόντρες της Ρωσίας με την Ουκρανία και την Λευκορωσία.  Τώρα που κόβει τα πυρηνικά, το "πολιτικό πλεονέκτημα" χάνεται, γιατί αυξάνεται ο παράγων "εξάρτηση" από το καύσιμο, και όχι από την οδό του καυσίμου.  Το Stratfor, που ασχολείται με ευρύτερες γεωπολιτικές ανησυχίες, βλέπει μελλοντική τριβή σχετικά με αυτό το θέμα μεταξύ Γερμανίας και  της Ομάδας Visegrad, που αποτελείται από την Πολωνία, την Τσεχία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία, δηλαδή με το ...ΝΑΤΟ.

Άσχετα από τα ενδιαφέροντα γεωπολιτικά, εγώ να μείνω στο πολύ απλό:  Το τι θα κάνει η Γερμανία, το ξέρει η ίδια. Πολλά λεφτά και τεχνογνωσία έχει, αλλά τα περί αύξησης της σημασίας αιολικών και φ/β, κρίνετε εσείς πόσο ρεαλιστική είναι και τι θα κοστίσει...  Δείτε πόσο πιο ακριβά είναι τα ιολικά και τα φ/β!  Δηλαδή κάποιος να το πει αυτό στον κ. καθ. Κάπρο, και την ΕΣΗΑΠΕ μπας και κάνουν λάθος οι Γερμανοί χαχαχαάαα!

Το γράφημά τους για τις ΑΠΕ είναι λιγάκι σαν το ...φαινόμενο του θερμοκηπίου.  Ίδιο μοντέλο.   Στα ποσοστά που λένε για ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ έχουν μέσα και Υ/Η, βιομάζα, σκουπίδια, γεωθερμία και τα αιολικά και φ/β.  Τώρα, τα αιολικά είναι στο 6,3% της ηλεκτροπαραγωγής (δείτε εδώ).

Κατά πόσον εμείς έχουμε αέριο, και κατά πόσο θα παίξει ρόλο στην τροφοδοσία της Γερμανίας, θα το δούμε...

Tις δύο αναλύσεις του Stratfor τις έχω ανεβάσει στο Scribd, για όποιον θέλει να τις δει αυτούσιες. Την αρκούδα που κλείνει την βάνα την πήρα από εδώ. Τον χάρτη από εδώ. Ο πίνακας είναι από τα άρθρο του Startfor.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τράπεζα της Ελλάδος, τέλος


Όχι, δεν τέλειωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, η ΤτΕ τέλειωσε όταν τέλειωσε η δραχμή. Και όπως κάτι παλιά εργοστάσια και αποθήκες στο Γκάζι και στα Καμίνια, έτσι και η κραταιά ΤτΕ κάνει χοροεσπερίδες και εκδηλώσεις.  Πήγα τους είδα, έχω και κόπιες από της ομιλίες τους. Να τις σκανάρω και να τις βάλω στο scribd;  Πείτε μου...  Αν τις βάλω, θα με κυνηγάνε για υβριστικές και συκοφαντικές αναρτήσεις. Τόσο προκλητικές ήταν οι αρλούμπες από μόνες τους, και πολύ πιο προκλητικές αν λάβει κανεί υπ' όψη τι πραγματικά προβλήματα έχουμε. Δηλαδή, χωρίς πια καλαμπούρι, έγραψα χτες ποιά νομίζω είναι τα προβλήματά μας. Και κανένα δεν έχει σχέση με την κλιματική αλλαγή, και τις σημερινές ανοησίες. Προκαλείτε που λέτε αρλούμπες σε καιρό αβεβαιότητας.

Το μόνο "πράσινο" που μας ενδιαφέρει σήμερα, είναι πώς στην ευχή θα γυρίσει ο κόσμος στα χωριά του να μην πιάσει καμιά πείνα στην Αθήνα... Αν θυμάται κανείς πώς να ζει από την γη... Να φέρουμε τον Πολ Ποτ να μας πει...

Πίσω στις ομιλίες. Αν μου τις ζητήσετε, να τις ανεβάσω. Βα-ρε-τές. Του δε Ζερεφού, και λίγο χαζή. Έχει εκεί λίγες δύσκολες λέξεις, άκουσα ότι οι σεκιουριτάδες εντυπωσιάστηκαν: "η δυτική ομβροπλευρά και η ανατολική ομβροσκιά".

Όλες οι ομιλίες είναι σε σύνοψη στο παρακάτω βίντεο.  Αφήστε την ομιλία του Προβόπουλου στην αρχή, πηγαίνετε κατ ευθείαν στο 0:35 και τα συμπεράσματα, μετά το 1:00, είναι πράγματι εξαιρετικά. 



Το έχω ξαναπεί αυτό. Από την παρουσίαση του Κάπρου στην Αίγλη το έχετε χάσει το τρένο. Υπερβολές Μυνγχάουζεν, και τα νούμερα τα έχει καταλάβει ο κόσμος.