Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σώωωωπα... και ο Ήλιος επηρεάζει το κλίμα;



Το τι, μάλλον, επηρεάζει το κλίμα σας το έγραψα τις προάλλες. Στην Κεντρική Ευρώπη κάνουν πρόοδο.  Μετά το 0,04% της ατμόσφαιρας, ανακάλυψαν ότι και ο ...Ήλιος επηρεάζει το κλίμα.   Καλά πάμε. Θα ανακαλύψουν και την περιστροφή της Γης γύρω από τον εαυτό της και γύρω από τον Ήλιο, και την τροχιά της Σελήνης, και την βαρύτητα, και την τεκτονική δραστηριότητα... Και αναρωτιέμαι αν όλο είναι πλάκα για να μάθουμε να δίνουμε σημασία τι λένε οι Γερμανοαυστριακοί (που μέχρι τώρα τους αγνοούσαμε).

Όσο για την θεωρία ότι, επειδή κάνει ζέστη, κάνει κρύο στην Ευρώπη (μια μελέτη από κάποιο Πανεπιστήμιο που αναπαράγουν με ευλάβεια τα ΜΜΕ) να θυμίσω ότι και το 1922 ήταν ...πρωτοφανές που είχαν λιώσει οι πάγοι της Αρκτικής, και απομένει να δούμε εάν έκανε και κρύο στην Ευρώπη το 1922! Έψαξα την φράση "European weather in 1922" και βρήκα ότι στο Λονδίνο είχαν ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι το 1922. Λίγοι μόνο τυφώνες στον Ατλαντικό, υψηλά βαρομετρικά, και τίποτα για κρύους χειμώνες ή χιόνια. Αρχίζω και διασκεδάζω με την κλιματολογία.

Δηλαδή, με συγχωρείτε, με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, ντρέπομαι που γράφω για αυτά τα θέματα.

Ο Έττιγκερ ανησυχεί για το κόστος του ρεύματος για την Γερμανική βιομηχανία...


http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,816669,00.html

Η Μέρκελ έκλεισε μερικούς πυρηνικούς σταθμούς στην Γερμανία,  μετά την Φουκουσίμα, τον περασμένο Μάρτιο, και τώρα η Γερμανία έχει πρόβλημα κόστους ρεύματος και απρόσκοπτης  ηλεκτροδότησης.  Αυτό επηρεάζει την βιομηχανία και μερικές ενεργοβόρες βιομηχανίες κλείνουν.

Ο Έττινγκερ, (αυτός που πρώτα μέσω Μπιρμπίλη και τώρα μέσω Παπακωνσταντίνου μας αλληθωρίζει στην Ανανεώσιμη Πρασινάδα)  προειδοποίησε ότι  "one has to be concerned in Germany about the cost of electricity" (που μεταφράζεται ότι "πρέπει να ανησυχούμε στην Γερμανία για το κόστος του ρεύματος" -- ενώ στα Γιουσουφάκια και τους Χατζαηβάτηδες εδώ, λέει άλλα...).

Η Γερμανία (που έχει μερικές 100άδες χιλιάδες εργαζόμενους να

ISDACDSECBEIBEFSFESM


http://hat4uk.wordpress.com/2012/02/29/greek-deal-exclusive-isda-moving-towards-yes-opinion-on-cdss-trigger/

Η είδηση (για μένα) είναι ότι μετά την ΕΚΤ, και η ΕΤΕπ (ΕΙΒ) μάλλον εξαιρείται του κουρέματος.  Άρα το κούρεμα το έχουν οι ομολογιούχοι, γενικώς και αορίστως, τα hedge funds (που μάλλον αγόρασαν από αρχικές πιστώτριες τράπεζες), και ο κυρ Μήτσος ο συνταξιούχος.  Το 33,3% του προβλήματος (πάντα για μένα) είναι ότι αυτοί που μας πουλούσαν με βερεσέ, βασικά κάνουν την πάπια, αλλά οι κυβερνήσεις τους μας θεωρούν κλέφτες και τεμπέληδες και ευχαρίστως θα έπαιρναν τίποτα πετρέλαια, αν είχαμε, λίγη γη κλπ.  Αυτή η σωτηρία της Γερμανίας με σκοτώνει.


http://www.reuters.com/article/2012/02/27/idUSL2E8DR9JQ20120227

Βέβαια, η Γερμανία θα έχει μοναξιές (να μοιράζεται την ζημιά το βλέπω χλωμό) αν η Γαλλία και η Αυστρία (ακολουθώντας το πρόσταγμα του παγωτατζή), κατηφορίσουν. Το επόμενο 33,3% του προβλήματος είναι ότι το LTRO δίνει μεν ρευστότητα, αλλά τσιμουδιά για τις φούσκες που δεν θα ξεφουσκώσουν επειδή όλοι φοβούνται τις συνέπειες.  Μου είναι αδιανόητο ότι η Γερμανία δεν τις έχει επιζητήσει αυτές τις μοναξιές. Η πειρατεία έχει νέα όρο:  Νεο-μερκαντιλισμός.

Η διαίρεση με το μηδέν τα έχει αυτά τα προβλήματα, και το κακό είναι ότι εμφανίζονται ασυμπτωτικά. Και (για μένα) αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να πατήσουμε στα ποδαράκια μας, και να μην ξαναζήσουμε 1974. 

Αυτά που ξέρω ότι ξέρω, που ξέρω ότι δεν ξέρω, κλπ.

Το Stratfor μοίρασε χτες, στους συνδρομητές, του δύο άρθρα που τα βρίσκω ενδιαφέροντα, και τα αντέγραψα στο Scribd:

Μία εξήγηση για την στρατηγική των ΗΠΑ
Η Ελληνική οικονομική κρίση γίνεται πολιτική

Το Stratfor έχει γράψει και στο παρελθόν για την Ελλάδα

Η θάλασσα στην καρδιά της γεωπολιτικής της Ελλάδας (28/6/10)
Η λογική της "διάσωσης" (7/5/11)
Περιμένοντας την πτώση της Ελλάδας (29/9/11)

Μου έχει κολλήσει και ένας χάρτης που ανέβασε πριν δύο χρόνια ο Ινφογνώμων (τον είχα αναφέρει και εδώ).  Χώρια όλοι οι χάρτες με τις ΑΟΖ και η σιωπή ιχθύος για την Ελληνική.  Όπως και σιωπή ιχθύος για πετρέλαια (αν υπάρχουν -- αλλά να καλό αντικείμενο για Νέο Εθνικό Διχασμό).  Δεν μου έχει περάσει απαρατήρητο και όλο το σκηνικό στην Θράκη, η περίεργη σημαία της Κρήτης, και άλλα παρεμφερή.  Και εκεί τσιμουδιά...

Άσε οι ομοιότητες με την περίοδο 1869-1908:

1/12/1893: Κηρύχθηκε το χρεωστάσιο. Η γνωστή φράση: Δυστυχώς επτωχεύσαμεν δεν καταγράφηκε στα πρακτικά αλλά ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Οι Γερμανοί στον τύπο αποκαλούσαν το Βασιλιά σε γελοιογραφία με στολή αρματωλού «der kleine klephte», ο μικρός κλέφτης (με δισημία). Άλλοι πρότειναν να πουληθεί τεμάχιο ελληνικού εδάφους για εγγύηση (θυμίζει κάτι;).

Το κραχ του 2008 είναι σε εξέλιξη. Λίγο αταβιστικά, το κραχ του 1929 ξεχάστηκε το 1940.  Το χρεωστάσιο του 1893, πέρασε από το Μαύρο '97, τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο του 1898,  που ξεχάστηκε με τους Βαλκανικούς.

Η γεωγραφία δεν έχει αλλάξει, η Γερμανία είναι ενωμένη, οικολογική και  αυτοκρατορική, η Ρωσία είναι κάπου μεταξύ 1819 και 1901, ο κόσμος έχει ψευδαισθήσεις περί "Ευρώπης", η Αγγλία δεν είναι αυτό που ήταν, η Αμερική καταξοδευμένη,  και εγώ έχω κολλήσει σε ένα ρητό του Rumsfeld:

"There are known knowns. These are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say, there are things that we know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we don't know we don't know".

Αυτά που ξέρουμε ότι ξέρουμε. Αυτά που ξέρουμε ότι δεν ξέρουμε. Και αυτά που δεν ξέρουμε ότι δεν ξέρουμε.

Αυτά που ξέρω ότι ξέρω είναι

1) ότι μας στριμώχνουν να πεισθούμε ότι δεν έχουμε άλλη λύση (γενικώς και αορίστως) και παράλληλα, αυτοί που μας στριμώχνουν, γνωρίζουν ότι ενισχύουν ακραία κόμματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και

2) ότι το PSI και το Μνημόνιο 2 είναι ενδιάμεσο στάδιο για κάτι άλλο, σαφώς δεν με αφήνουν να έχω άποψη επ' αυτού, αλλά ξέρω ότι δεν είναι αυτό "λύση" (το άτιμο το εξελάκι), εξ ου και θα υπάρχει συνέχεια.

ΔΕΝ έχω σκοπό να γίνω ...ιστορικός, αλλά κάτι με ανησυχεί με το ότι λέει το σημερινό άρθρο του Stratfor ότι έχουμε πολλούς αριστερούς. Δεν φοβάμαι τους αριστερούς, φοβάμαι ότι γράφεται ότι έχουμε πολλούς. Ποιος προβοκάρει ποιόν...

Τρομερή λιτότητα χωρίς φως στο τούνελ



Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να φτιαχτεί ο προστατευτικός τοίχος (ώστε να μην φαλιρίσουν και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες από τα δικά μας)... Διατηρούμε αυτό που δεν διατηρείται... Τρομερή λιτότητα χωρίς φως στο τέλος του τούνελ.  Το πακέτο διάσωσης θα αποτύχει... Η Πορτογαλία επίσης... Και ενίσχυση του Κέντρου (της Κεντρικής Ευρώπης).

Αναφέρει τις κοινωνικές παροχές, τα χαμηλά επιτόκια και την αποβιομηχάνιση. Η ιστορία της Ελληνικής αποβιομηχάνισης θα έπρεπε, κάποτε να γραφτεί.

Η PIMCO (Αμερικάνικη εταιρία) είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής ομολόγων στον κόσμο και ανήκει στην Γερμανική Allianz.

Χωρίς φως στο τούνελ και εκχωρημένα τα πάντα...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δημοψήφισμα για το ευρώ (για το δημοσιονομικό σύμφωνο, στην Ιρλανδία)


BloombergZerohedge, Euro2day

Κατάλαβαν οι 199 τι ψήφισαν; Έχουν κάνει κανέναν υπολογισμό;


Mπακάλικοι υπολογισμοί δείχνουν και το μέγεθος της κοροϊδίας που ψήφισαν οι 199 (γυμνοσάλιαγκες) και θα υπερψηφίσουν όσοι ψηφίσουν και τον Εφαρμοστικό με αντάλλαγμα καρέκλα.  Με ευνοϊκές για την Ελλάδα παραδοχές, θα πιάσομεν 138% χρέος/ΑΕΠ, το 2020. Θα σας έλεγα τι θα πιάσομεν μέχρι το 2020, και τι θα έχομεν εκχωρήσει, αλλά Σαρακοστή, κωλύομαι. Το εξελάκι μεγαλώνει με κλικ.

Και ο Λαπαβίτσας "...προειδοποιεί πως το νέο Μνημόνιο, όχι μόνο μας οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια σε ασύντακτη χρεωκοπία ή πολυετή δραματική ύφεση, αλλά και η λεγόμενη «ανασυγκρότηση» του κράτους με απολύσεις θα οδηγήσει σε διάλυση του. Και θα αποτελέσει το πρόσφορο έδαφος για την δημιουργία άνομων παρακρατικών θυλάκων μέσα στους κρατικούς θεσμούς, που θα νέμονται την εξουσία του..."

Σε περίπτωση που δεν τους βλέπετε, ήδη υπάρχουν παρακρατικοί θύλακες. Στην Παιδεία, η WWF (made in Germany). Στο ΥΠΟΙΟ, οι σύμβουλοι, και σύντομα οι ...εθελοντές (made in Germany -- μην αρχίσετε με το ΔΝΤ, το ΔΝΤ είναι για μόστρα), στο Υπουργείο Προπαγάνδας, ο Σκάϊ (παράρτημα της Deutsche Welle, βλέπει καταστροφή από κλίμα, peak oil και κάθε σχετική παπάρα), στο ΥΠΕΚΑ χαμός, αλλά ο ΥΠΕΚΑ, εκτός από τον Λάλλα, έχει απ' ευθείας γραμμή με το αφεντικό στην Γερμανία. Αυτή η αλητεία δεν θέλει έξοδο από την ευρωζώνη, αυτή σαλαμοποιεί κόμματα, αυτή (και κάτι αφανείς που έχουν δέσει τον γάϊδαρό τους) έφτιαξαν την "συναίνεση" αυτή με εκβιάζει να ψηφίσω ακραία κόμματα.

Ο Λαπαβίτσας αιρετικός, ο Σκαπέρδας αγγλοσάξονας, οι αριστεροί "αριστεροί", και εγώ δηλωμένος φιλελεύθερος (όπως λέμε ελευθερία αγορών).    Βρε όποιος έχει κουκούτσι μυαλό το βλέπει το έργο, και όποιος δεν βλέπει δεν θα ...κατάλαβε.

Οι παιδεραστές είναι, ακόμα, διευθυντές του νηπιαγωγείου


Όχι ότι δεν το ξέρουμε, αλλά αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση (υπό συνειδητή και μεθοδευμένη "Ευρωπαϊκή" καθοδήγηση), είναι αυτοί οι ίδιοι που την διαχειρίζονται, υπό την ίδια καθοδήγηση. Ανώμαλη κατάσταση.

Το μόνο που νοιάζει τους "Ευρωπαίους" είναι:  1) Nα μην γίνουμε "Lehman", δηλαδή να μην μεταδοθεί η κατάστασή μας στις υπόλοιπες "Ευρωπαϊκές" χώρες, 2) να πάρουν πίσω ό,τι μπορούν να μαζέψουν από δημόσια και ιδιωτικά λεφτά, 3) να γράψουν υποθήκες σε ό,τι αξίζει, και 4) να υποκαταστήσουν

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν (επιλεκτικά -- και δεν το είπε ο ΓΑΠ, το είπε η S&P)


http://www.bloomberg.com/news/2012-02-27/greece-ratings-cut-to-selective-default-by-s-p.html

To sD σημαίνει ότι δεν θα ξεπληρώσουμε μία συγκεκριμένη σειρά υποχρεώσεων αλλά θα εξυπηρετήσουμε κανονικά το υπόλοιπο.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια πολλοί στα ΜΜΕ και την μπλογκόσφαιρα προσπάθησαν να πουν ότι "φταίνε οι οίκοι αξιολόγησης".  Οι οίκοι αξιολόγησης με την Ευρωζώνη περίπου χειραγωγούνται ως προς τον χρονισμό και τον τρόπο διατύπωσης.  Οι οίκοι αξιολόγησης συνήθως απεικονίζουν αυτό που η αγορά ήδη γνωρίζει.

Για παράδειγμα, όσο τρώγαμε φρέσκα κρεμμυδάκια, ελιές και λαγάνα (ο ταραμάς είναι για τσι πλούσιοι) ήδη ακούστηκε και γράφτηκε, ότι θα υπάρξει και άλλο πακέτο βοηθείας. Μνημόνιο 3.  Tι selective κοπέλια; Αφού ή μία από τα ίδια θα έχουμε

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Δύο χρόνια αργότερα


Καλή Σαρακοστή.

Δυστυχώς, με λίγες διαρροές, οι Γερμανοί βουλευτές, ψήφισαν να μας "βοηθήσουν".

Το βασικό που πετύχαμε τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι όλοι οι ξένοι γράφουν για εμάς, και όσο περνάει ο καιρός, τόσο το πόπολο συνηθίζει στην ιδέα ότι μπορεί και να βγούμε από το ευρώ ή και ότι η "χρεωκοπία" (όπως την λένε, αφελώς, όσοι αρνούνται το γεγονός ότι χρεωκοπήσαμε, με πασοκική Βουλευτική πλειοψηφία την άνοιξη του 2010, με συναινετική επιβεβαίωση το τέλος του 2011) ήταν, τελικά, αναπόφευκτη.  Η διαφορά βέβαια θα είναι ότι μεταξύ 2010 και 2012:

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Να που συμφωνώ με τα 2/3 των Γερμανών


http://www.nooz.gr/world/kata-tis-voi8eias-stin-ellada-i-pleiopsifia-ton-germanon26212

http://www.realclearworld.com/news/reuters/international/2012/Feb/26/germans_overwhelmingly_oppose_greek_bailout__poll.html

Εγώ βέβαια, με το που πήρα χαμπάρι ότι μας πάνε σε εκκαθάριση (ή όπου στην ευχή μας πάνε) άρχιζα να φωνάζω "στάση εξωτερικών πληρωμών". Αν είχαμε κουκούτσι μυαλό, θα είχαμε αρχίσει να ετοιμαζόμαστε από το φθινόπωρο του 2009, δεν θα είχαμε υπογράψει τίποτα, θα κάναμε μόνοι μας αυτό που θέλουν να μας κάνουν οι άλλοι και δεν θα βάζαμε την καημένη την Μέρκελ στην δύσκολη θέση να πιέζει τους βουλευτές της. Βέβαια

Οι απόψεις (και το βιογραφικό) της κυρίας Ποδηματά


Σήμερα, εν όψει Σαρακοστής, θα ασχοληθώ με την κυρία Ιωάννα («Άννυ») Ποδηματά, ευρωβουλευτή του Πασόκ. . Αν ποτέ έχουμε ξανά εκλογές, θα σας προτρέψω, και θα σας το θυμίσω όταν έρθει η ώρα, να μην την ξαναψηφίσετε. Αν και η κυρία Ποδηματά, από την φωτό, μάλλον χαίρει της υποστήριξης των οικολόγων, του ειδικού σε δικαιώματα άνθρακα, και της Βέστας, που η ζωή τους, όλων αυτών, εξαρτάται από το να βάλουν πολλά αιολικά παντού. Ο κ. Ζερβός δεν μετράει, περαστικός είναι, παρέλαβε Εταιρεία Κοινής Ωφέλειας, που θα διαλύσει (και μπορεί και να την χρεωκοπήσει).

Η κυρία Ποδηματά δημοσιεύει ένα βιογραφικό. ΠΑΣΟΚ και ΙΣΤΑΜΕ. Γαλλική γλώσσα και φιλολογία στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος, Αυγή,

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Εθελοντές Γερμανοί εφοριακοί στην Ελλάδα


Η Καθημερινή το λέει. Αυτή με τον Σκάϊ. Μάλλον θα συστεγάζονται στην WWF. Ή στο ΥΠΕΚΑ. Και όπως βλέπετε και στο βίνετο, η χαρά του κόσμου είναι ασυγκράτητη.



Κάτι μου λέει ότι αυτή η ιστοσελίδα θα μετακομίσει στο Βανκούβερ. Ή στην Kamchatka. Να χαιρόμαστε τους"Έλληνες" πολιτικούς, σοσιαληστές, πατριώτες, αριστερούς, παρδαλούς, δοσίλογους, εκβιαζόμενους, πουλημένους και πράσινους. 30 χρόνια εσκεμμένης ή αγορασμένης και μάλλον μεθοδευμένης ανικανότητας. Από την Κλεπτοκρατία στο Μνημόνιο. Αυτό που δεν καταλαβαίνει η Άρχουσα Τάξη είναι ότι σε αντίθεση με την Κατοχή, που κουρδίστηκε το πόπολο να αντισταθεί, και ήρθαν οι Αμερικάνοι, και ο Τρούμαν, ή ο Ike, αυτή την φορά θα είναι πάπαλα, finito. Τα 30 χρόνια βαρεμάρας, θα γίνουν 400.

«Δημόσια απειλή» τα αιολικά


Το National Trust είναι σαν την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μόνο που είναι στην Αγγλία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία, και, εκεί, με περισσότερα μέλη από όλα τα Αγγλικά κόμματα μαζί, έχει πολιτική δύναμη. Ο σκοπός του National Trust είναι η "διατήρηση και προστασία των ακτών, της υπαίθρου και των κτιρίων" στην χώρα τους, και "ενθαρρύνει εκατομμύρια κόσμου να απολαύσουν την εθνική τους κληρονομιά".

Επί χρόνια το National Trust είναι υπέρ των ΑΠΕ (και των αιολικών).  Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος Sir Simon Jenkins προειδοποίησε ότι τα αιολικά είναι "η λιγότερο αποτελεσματική μορφή πράσινης ενέργειας" και το Βρετανικό τοπίο κινδυνεύει να καταστραφεί από αυτές.

Φυσικά, και η Αγγλία έχει αιολικό λόμπυ που δεν είναι λιγότερο χυδαίο από το δικό μας.

Το ερώτημα είναι πού είναι και τι κάνει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.  Αλλά με μέλος του ΔΣ τον αρχιλομπίστα των αιολικών, και ειδικό εξπέρ στο Κυότο, και σύμβουλο εξτραορντινέρ στα δικαιώματα άνθρακα, και κλιματολόγο παρ εξελάνς, η Ελληνική Εταιρεία, παρά τις αξιοπρεπείς καταβολές της... έεεε.... κατάντησε...  Η Αγγλία είναι 16η στην λίστα διαφθοράς. Η Ελλάδα στην 80η.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Project Helios, το νέο Κατοχικό Δάνειο, μασκαρεμένο σε σχεδίο Μάρσαλ



Απόκριες δεν έχουμε; Το σχέδιο Μάρσαλ, ήταν αμερικάνικα λεφτά για να συνέλθει η Ευρώπη από τον Γερμανικό Β' Π.Π.  Για να μην έρθει η Σοβιετία στην Ευρώπη (άσχετα εάν αυτό σας ενοχλεί, η υπό Σοβιετία Ευρώπη δεν πέρασε καλά). Με το σχέδιο Μάρσαλ, ίσως μάθαμε αμερικάνικες οδοντόπαστες και αμερικανικά απορρυπαντικά. Εγώ έμαθα και το Quaker Oats. Ίσως η ΜΟΜΑ να είχε αμερικάνικες μπουλντόζες. Ίσως τα πρώτα μεταπολεμικά ταξί να ήταν Chrysler, και τα πρώτα μεταπολεμικά Ελληνικά καράβια Liberty. Ναι, υπήρξαν "βάσεις". Ως εκεί.

Το Project Helios και τα δάνεια που θα πάρουμε για να το υλοποιήσουμε, ΔΕΝ είναι σχέδιο Marshal. To Project Helios είναι δάνειο, που θα μας εμφανίσουν σαν Project Marshall. Το δάνειο, δεν είναι για εμάς. Είναι για αυτούς που θα μας πουλήσουν απούλητα φωτοβολταϊκά, και ηλεκτρολογικά. Το 90% των χρημάτων είναι δάνειο υπέρ Γερμανικών εξαγωγών. Το 10% μπορεί να πάει σε καμιά τεχνική εταιρία να

Project Helios, ο Χατζηαβάτης και οι Ιθαγενείς


Διαβάζοντας την ανανεωμένη και πανταχού παρούσα φιλολογία για το Project Helios, που πλασάρεται σαν ευκαιρία, και που θεωρώ κάτι μεταξύ απάτης και εκτόπισης από την χώρα μου, τσιμπιέμαι μπας και ονειρεύομαι. Όπως ρώτησε και κάποιος σχολιαστής, «είναι δυνατόν να έχουν όλοι άδικο, και εγώ να έχω δίκιο»;

Φέρτε λεφτά να κάνουμε πολιτική


Είναι ανώμαλο. Παρακαλώ τους Γερμανούς να μην θέλουν να βάλουν λεφτά για την "σωτηρία" μας, γιατί πιστεύω ότι η "σωτηρία" που προωθείται είναι χειρότερη από την "μη σωτηρία". Αν μπορούσα θα έστελνα γράμμα σε κάθε Γερμανό βουλευτή, και θα του έλεγα "σώστε τους Γερμανούς φορολογούμενους, αφήστε την Ελλάδα ήσυχη". Δυστυχώς φοβάμαι ότι απλά παζαρεύουν ποιος θα πληρώσει την ζημιά και στο τέλος θα τα βρουν, με περισσότερες απαιτήσεις από την εκκαθάριση.

Το πολιτικό σύστημα, που πολλοί (και της ΝΔ) πανηγύριζαν είχε καταρρεύσει όταν το Πασοκ ψήφισε το Μνημόνιο "1", είναι το σύστημα που υπάρχει ακόμα. Φέρτε λεφτά να κάνουμε πολιτική. Το μάθαμε με το πρώτο δάνειο του 1824, όταν οι οπλαρχηγοί δήλωναν πλασματικό αριθμό στρατιωτών για να πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό του τότε δανείου.

Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δεν καταλαβαίνω από ελιγμούς, δεν θέλω να ζω καλύτερα από όσο με παίρνει, δεν θέλω κράτος πατερούλη, και εξακολουθώ και αναρωτιέμαι... Αυτοί, που είναι πολιτικοί, έχουν σχέδιο "πώς θα πατήσουμε στα πόδια μας"; Ή απλά περιμένουν την δόση, φορτώνοντας στους ξένους τα "μέτρα";

Να σας πώ εγώ τι νομίζω περιμένουν οι Γερμανοί. Περιμένουν να φτιαχτεί το €sud, μέσα από τα LTRO's, ή κάτι αντίστοιχο, της ΕΚΤ, και να μας "σώσουν" με το νέο νόμισμα. Και στον Β' ΠΠ, το έκαναν κατά κόρον. Θα μας φτιάξουν αυτοί την ...δραχμή.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μήπως παίρνετε επίδομα ανεργίας, και είστε νόστιμη, και κάτω των 55 ετών; Μόλις σας βρήκα δουλειά


Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, (και ο σχολιαστής perseus μου λέει ότι δεν είναι, ότι είναι hoax) με την Γερμανική νομοθεσία, αν μια άνεργη γυναίκα κάτω των 55 ετών που είναι σε ταμείο ανεργίας, έχει την δυνατότητα να απασχοληθεί σε πορνείο (τα πορνεία θεωρούνται κανονικοί εργοδότες με ΦΜΥ, και ασφαλιστικές εισφορές και καταχώρηση ζήτησης προσωπικού σε κατά τόπους ΟΕΑΔ), και δεν την δεχθεί, τότε χάνει το επίδομα ανεργίας.

Η χώρα αυτή είναι αποτελεσματική. Από την ανακύκλωση παπουτσιών εργαζομένων που πήραν σύνταξη, μέχρι την αξιοποίηση του άνεργου γυναικείου πληθυσμού. Όταν γράφτηκε αυτό το άρθρο, το 2005, δεν υπήρχαν πουτανόμετρα, και οι κατά τόπους ΟΑΕΔ είχαν την διακριτική ευχέρεια να μην καταγγείλουν τις άτυχες κυρίες που δεν επιθυμούσαν να εκδίδονται, ενώ είχαν τα νόμιμα προσόντα που ζητούσε ο εργοδότης. Δεν λέει το άρθρο αν ισχύει και για αδερφές. Δεν θέλω διακρίσεις...


Είδα πληροφορία ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για μαθήματα γερμανικών. Πόσες Ελληνίδες έχουμε κάτω των 55, με επίδομα ανεργίας,  που να πληρούν τα προσόντα των εργοδοτών;  Μεγάλη αγορά η Ενωμένη Ευρώπη.  Τι θα κάνετε εάν είναι η κόρη σας, ή η μητέρα σας;  Μέχρι τώρα, το μόνο που με ενοχλούσε με την Γερμανία ήταν η Πράσινη Απάτη και η διαφθορά της Ελληνικής πολιτικής. Έχουν να δουν τα μάτια μας...

Τα παπούτσια (και όχι μόνο) για ανακύκλωση από εδώ.  Η ίδια οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Όλοι και όλα πρέπει να αξιοποιούνται. Και τα χαϊβάνια περιμένουν το χρήμα να ρεύσει...

Τι επηρεάζει την Κλιματική Αλλαγή;


Από τα πιο περίεργα πράγματα στην Ελλάδα (αλλά και σε μερικές άλλες χώρες στην Γερμανική σφαίρα επιρροής) είναι η ύπαρξη Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής.Το Φαινόμενο του Ψυχροκηπίου του 1970, που έγινε Φαινόμενο Θερμοκηπίου του 1990, και ξανά φαινόμενο του Ψυχροκηπίου το 2010. Το ότι το κλίμα αλλάζει εδώ και 3-4 δις χρόνια το ξέρουν και τα ...μαμούθ. Το γιατί αλλάζει είναι το θέμα...

Ποτέ μια περίοδος σύντομης αναταραχής δεν δικαιολογεί παραμονή σε μία κατάσταση η οποία οδηγεί σχεδόν μετά βεβαιότητας σε αργό θάνατο

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2140752
Ο καθηγητής Οικονομικών [...] Κώστας Λαπαβίτσας υποστηρίζει ότι το ευρώ αποτελεί μια παγίδα από την οποία πρέπει να απελευθερωθεί η ελληνική οικονομία. Μας μίλησε για την περίοδο αναταραχής που θα ακολουθήσει μια χρεοκοπία και αλλαγή νομίσματος, αλλά τόνισε ότι «ποτέ μια περίοδος σύντομης αναταραχής δεν δικαιολογεί παραμονή σε μία κατάσταση η οποία οδηγεί σχεδόν μετά βεβαιότητας σε αργό θάνατο». Χαρακτήρισε ιδεολογήματα που προέρχονται από τραπεζικούς κύκλους τα ζοφερά σενάρια που κυκλοφορούν

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Το τέλος υπέρ ΑΠΕ μετονομάζεται σε Ειδικό Τέλος Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλάγη. Ποιά Κλιματική Αλλαγή;


Νομίζατε ότι έχουμε δημοσιονομικό ή οικονομικό πρόβλημα; Κάνετε λάθος. Ετοιμάζουν τροπολογίες υπέρ ΑΠΕ (το 90% είναι φωτογραφικές, π.χ. να μην χάνουν ποτέ τις άδειες εγκατάστασης -- μέχρι να βρεθεί αγοραστής ή πλυντήριο) και μετονομάζουν το ειδικό τελος ΑΠΕ για να μην προκαλούν με το όνομα ΑΠΕ. Θα λεγεται: Ειδικό Τέλος Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή. Ειδικό Τέλος ΕΤΕΠΚΑ. Και τιμαριθμικές προσαρμογές στον ...αέρα. Αν τυπώσουν δολάρια, παραπάνω λεφτά οι αιολικοί. Αν κλείσει το Χορμούζ, το ίδιο. Αν έχει ξηρασία και ακριβύνει το ψωμί, κι άλλη επιδότηση. Δεν είμαστε καλά...

Διάχυση προδοσίας, με δόσεις, και τα εφηβικά ψέματα


Δεν ξέρω εάν η Ιστορία είναι ποτέ αμερόληπτη, ή εάν γράφεται για να αρέσει στους Ιθαγενείς, και δεν έχω αμφιβολία ότι μπορεί και να υπάρχουν συγγράμματα που να εκθειάζουν ή να δικαιολογούν τον Εφιάλτη ή τον Τσολάκογλου (για τον Ιούδα υπάρχουν). Δεν έχει όμως σημασία, με λίγα λόγια ξέρουμε τι αντιπροσωπεύουν, αυτά τα άτομα στις "στιγμιαίες" πράξεις τους. Η διαφορά με αυτό που γίνεται τώρα, είναι ότι δεν υπάρχει ένα γεγονός, ή ένα άτομο. Είναι process, διαδικασία, χρόνια, πολλοί παίκτες, μερικοί με κωλοτούμπες, άλλες που αρέσουν, άλλες που δεν αρέσουν... Δυο χρόνια τώρα. Κάνετε λίγο πίσω και δείτε το σε fast forward.

Η Βουλή, τα τελευταία δύο χρόνια έχει περάσει μερικούς απίθανα φαύλους νόμους. Ο ένας ήταν με τους μετανάστες. Τότε είχαμε πράσινη Βαλχάλα. Ο δεύτερος ήταν με τις ΑΠΕ. Τότε ήταν κι η ΝΔ στο κόλπο - αλλά, άντε, ελαφρυντικό, μέχρι και εγώ δεν ήμουν 100% σίγουρος (ήμουν 99,9%). Ο τρίτος ήταν το Μνημόνιο. Αυτή ήταν η πρώτη δόση της Προδοσίας με ταμπέλα. Η ΝΔ, καλώς, αντέδρασε (και την έκαναν νταντά και οι δικοί της επιχειρηματίες, αλλά ανέβηκε σε δημοτικότητα). Μετά, το Μεσοπρόθεσμο, το Νομοσχέδιο για Μέτρα , τα 253 Γίδια του Παπαδήμου, οι πρόσφατοι 199 του Μνημονίου Νο.2, και τώρα το PSI.

Βάλτε τα όλα αυτά μαζί και είναι η επιστροφή της Ελλάδας στο 1897, χωρίς προοπτική Βαλκανικών. Με "βουλευτικές πλειοψηφίες". Και μην μού πείτε για τακτικούς ελιγμούς, και όλα θα πάνε καλά...

Μου θυμίζει το ψέμα που λέγαμε μικροί "δεν θα στον βάλω όλο μέσα", μόνο που εδώ μιλάμε για μία προδοτική, μεθοδευμένη, εκφυλιστική, και καταστροφική διάλυση μιας ήδη ταλαιπωρημένης χώρας.  Ποιος πιστεύει ότι γίνεται για μισθούς και συντάξεις; Ποιος πιστεύει ότι γίνεται για να μην χρεωκοπήσουμε;   Ποιός βλέπει ελιγμούς;  Οι ελιγμοί προϋποθέτουν κουτόφραγκους. Το άλλο χαριτωμένο ψέμα "θα σε σέβομαι αύριο το πρωί", το ξέρετε;

Δηλαδή να ελπίζω να καταψηφιστεί στην Γερμανική Βουλή;

Μαζί μιλάμε και δεν καταλαβαίνουμε...

Δεν ξέρω εάν το έχετε καταλάβει, αλλά είμαι, από το καλοκαίρι του 2010, και εγγράφως λίγο αργότερα, υπέρ της στάσης πληρωμών εξωτερικού χρέους, σε αντίθεση με αυτά που γίνονται. Κουβεντιάζοντας κατ΄ ιδίαν, με άτομα του ...χώρου, σχεδόν όλοι μου λένε, μα οι τράπεζες, μα η φτώχεια, μα οι μισθοί, μα κλπ.

Για να ξεκαθαριζόμαστε, και μόνο για αποφυγή παρεξηγήσεων (επειδή μπορεί να γίνει στάση πληρωμών, αλλά αργότερα, και άλλο είδους).

Η στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους απαιτεί

προετοιμασία, σε διαδικαστικά, ρευστότητα και πρώτες ανάγκες
μηδενισμό πρωτογενούς ελλείμματος μια και έξω
βραχύβιους περιορισμούς σε πολλά
μεταβατικό γύψο σε τράπεζες και ΔΕΚΟ
χρονικά περιορισμένες φορολογίες
σαφή επιστροφή σε απελευθέρωση κίνησης κεφαλαίων
γενναία μείωση φορολογικών συντελεστών
μείωση παροχών και κεκτημένων (κόβονται ούτως ή άλλως)
περιορισμό του κράτους (άμυνα, και ρυθμιστικά)
δίχτυ προστασίας για βασικά

Λεπτομέρειες από ειδικούς. Αν ακούγεται πιο σκληρό από τα Μνημόνια, είναι λιγότερο εκφυλιστικό για τον φτωχό, πιο ζόρικο για Βασικούς Μετόχους (αλλά όχι αναγκαστικά), και σε X χρόνια θα έχουμε την χώρα μας. Με τα Μνημόνια, σε 400 χρόνια και "αν".   Μετά από αυτές τις ολιγόλογες διευκρινήσεις, όλοι μου λένε "αααα, με απελευθέρωση κεφαλαίου και μείωση φορολογίας..." και κουνάνε το κεφάλι με ικανοποίηση αλλά αμφιβάλουν ότι είμαστε για τέτοια.

Το European Project, και εμείς στο ευρώ -- το debate

Ίσως παρακολουθήσατε και το debate. (Ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου εδώ). 

Εγώ είμαι προκατειλημμένος και ξέρω τι νομίζω ότι προτιμώ.  Να επισημάνω ότι ο Άγγλος (Labor/σοσιαλιστής) δεν με έπεισε. Ανέφερε Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τέτοια που δεν έχω πιστέψει ούτε για δευτερόλεπτο τα τελευταία 25 χρόνια. Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ό,τι τους συμφέρει, κατά 51% τους Γερμανούς και κατά 49% τους Γάλλους, Ολλανδούς, Άγγλους, Ισπανούς κλπ. Όποτε μας την έδειξαν μάθαμε μετά από χρόνια τα κίνητρα. Το να πληρώνεις 100 υπαλλήλους στις Βρυξέλλες δεν είναι αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη των επιδοτήσεων διέλυσε την λίγη αυτάρκεια που είχαμε, και αυτός ήταν ο σκοπός της. Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λέει να βάλουμε φωτοβολταϊκά στα χωράφια μας και να εισάγουμε βελγικό ψωμί, γαλλικές πατάτες, ολλανδικό γάλα, και δανέζικη φέτα.

Πάμε στην Μιράντα Ξαφά. Η Μιράντα Ξαφά είπε μια γνώμη και μια μισή (ή μάλλον 1/4) αλήθεια. Η γνώμη είναι ότι με την Ευρώπη, η προσαρμογή θα είναι πιο μαλακιά, σιγά σιγά, ενώ με την έξοδο θα είναι απότομη.  Εάν είναι να βγάλω ένα χαλασμένο δόντι χωρίς αναισθητικό, προτιμώ να το βγάλω μια και έξω (οι παλιοί το έδεναν σε πόρτα) παρά σιγά σιγά για 2-3 ώρες. Το ένα είναι απότομο, το άλλο είναι σαδιστικό.


Η μισή αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε εξαγωγές και σίγουρα όχι της Αργεντινής. Φαίνεται και στο μικρό ποσοστό που είναι οι εξαγωγές στο ΑΕΠ.  Αλλά και αυτό το μισό υπάρχει, από αυτό το μισό (55%;) είναι εκτός ευρωζώνης, και από τα λίγα που ξέρω, το χαλάει το σκληρό ευρώ. Ένας σημαντικός λόγος που το ποσοστό εξαγωγών είναι χαμηλό είναι επειδή επιδοτηθήκαμε για να μην παράγουμε. Επιδοτηθήκαμε για να μην εξάγουμε. Και επί Μητσοτάκη ξεκίνησε και επί Σημίτη τέλειωσε το έγκλημα του Αρσένη με την διάλυση ή την μεταβίβαση σε ξένα (Ευρωπαϊκότατα) καρτέλ, ελληνικών εταιριών που δεν είχαν κανένα λόγο να είναι προβληματικές, αλλά παρήγαν πράγματα που ήθελαν να μας εξάγουν οι "Ευρωπαίοι" ή ενοχλούσαν τους "Ευρωπαίους" στις εξαγωγές τους, ή είχαν προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου. Θα διορθωθεί αυτό με το καλημέρα; βεβαίως και όχι. Θα μπορέσει κάποτε; Βεβαίως, εάν το θέλουμε. Αυτό είναι το πρώτο μισό της μισής αλήθειας, αλλά η Μιράντα εντέχνως δεν τα "ξέρει" αυτά.

Το δεύτερο μισό της μισής αλήθειας της Μιράντας, είναι οι εισαγωγές. Εισάγουμε μακαρόνια, κιμά, τυρί, βούτυρο, και μόνο το λάδι είναι δικό μας, μέσω Ολλανδικής εταιρίας. Επώνυμα ρούχα, ισπανικές μόδες, γερμανικά φωτιστικά, γερμανικές μπογιές, γερμανικά τα πάντα. Ακόμα και ο δακτύλιος, δήθεν για το περιβάλλον, διπαλασίασε, με δανεικά, τα αυτοκίνητα και τα μισά τουλάχιστον είναι Ευρωπαϊκά. Τα Πράσινα τέλη της Μπιρμπίλη ήταν για να τονωθεί η Ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου από την Ψωροκώσταινα. Θα πέσει ή άνεση και η κατανάλωση εκτός ευρώ; Σαφέστατα. Θα πέσει και εντός ευρώ; Το ίδιο.  Αλλά, εκτός ευρώ θα έχουμε και κίνητρο να δουλέψουμε για να παράγουμε, ενώ εντός ευρώ, θα καταλήξουμε ζητιάνοι ελεγχόμενοι από περιοδικές ελεημοσύνες και επιδοτούμενα αποφάγια και περισσεύματα.

Έτσι τα βλέπω εγώ... αλλά φοβάμαι ότι οι περισσότεροι βουλευτές  είναι μάλλον ευρωλιγούρηδες (αχ χρυσή μου τι ωραίο τον Μον σεν Μισέλ και κάτι φουλαράκια μούρλια από το Παρίσι).

Θα ταλαιπωρηθούμε εάν βγούμε από το ευρώ, ιδίως εάν δεν προετοιμάζονται οι φωστήρες.  Αλλά θα χάσουμε την χώρα μας και την ταυτότητά μας εάν δεν βγούμε. Δεν μας θεωρούν "Ευρωπαίους" οι "Ευρωπαίοι". Σαν πιθανώς χρήσιμο προσωπικό μας θεωρούν.  Είτε έχουμε σπουδάσει και μιλάμε την γλώσσα τους είτε όχι.

Και  τέλος, εάν δεν βγούμε τώρα και βγούμε αργότερα ή με αγγλικά δίκαια, χ.ψ κι α., και ποτέ δεν υπήρξε νομιμοποίηση και οι ναινέκοι θα το βρούνε αυτό μπροστά τους, και τότε... θα ζούνε έξω.

Θα ξεφύγουμε ή θα μας ξεφύγουν;

Μάθημα διάσπασης της Ευρωζώνης: Στάση πληρωμών, έξοδος και υποτίμηση, ως η ιδανική λύση



Ούτε το να μπούμε στο ευρώ ήταν καταστροφικό, ούτε το να βγούμε θα είναι καταστροφικό (σαν διαδικασία καθ' εαυτή). Το ότι φτάσαμε έως εδώ είναι ίσως καταστροφικό (και το ενιαίο νόμισμα είναι μέρος του προβλήματος) και οι επιλογές των πολιτικών μας πρέπει να  είναι όχι τόσο τι θα είναι πιο δημοφιλές, ή τι μας λένε οι πιστωτές μας, αλλά τι θα μας βγάλει από τα πραγματικά αδιέξοδα.  Θα ήταν ευχής έργον τα θέματα αυτά να γίνουν κατανοητά, ώστε να έχουμε και εμείς άποψη, χωρίς χωρίς καλλιεργημένες φοβίες ή αισιοδοξίες.

Στα τελευταία 100 χρόνια, 69 χώρες βγήκαν από αντίστοιχες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο δαίδαλος του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος


Κι αφού συνήλθα από τις προβλέψεις για το 2020 στο Γιουρογκρουπ, και αφού μας είπε για το Helios τι μας είπε ο μέγας Συνταγματολόγος;  Μας είπε ότι ξέρει ότι έχουμε λεφτά έξω, και κάτω από το στρώμα, και ξέρει και ποιοι είμαστε και να τα φέρουμε πίσω να σώσουμε το εθνικό προσκλητήριο (και η Μπιρμπίλη το έθνος επικαλέστηκε για τον Νόμο της), και να τα σώσουμε από τον δαίδαλο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος! 

Κύριε Βενιζέλο, είστε σε ένα κόμμα γνωστό από το "είπαμε ένα δωράκι αλλά όχι 500 εκατομμύρια". Εφηύρατε τον Κοσκωτά και τα πάμπερς. Τα κωλόσπιτα και τις ροζ  βίλες με τους δανειστές. Έχετε στήσει τα χίλια μύρια μηχανάκια ξεπλύματος στις ένδοξες μέρες με τα αεροπλανάκια και την επενδυτική συνείδηση των 8.000 μονάδων και τις ορδές συνδικαλιστών και συνεταιριστών και διευθυντών Ταμείων. Στήσατε την μαφιόζικη δουλειά των Ολυμπιακών Αγώνων (άσε πια αυτούς τους σωλήνες του Καλατράβα που ήρθαν επειγόντως από την Γερμανία, άσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα). Διαλύσατε τον κόσμο από το 1981 μέχρι σήμερα. Μας κατακλέβετε με τα Πράσινα Παραμύθια. Σόδομα και Γόμορρα.   Και μιλάτε για εθνικό προσκλητήριο;

Αν θέλετε λεφτά, πρώτα χρειάζεστε εκλογές. Νομιμοποίηση. Τα λεφτά έρχονται μόνα τους όταν υπάρχει ασφάλεια. Χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές. Διασφάλιση. Εχεμύθεια, ναι, εχεμύθεια. Δεν το έχετε σε τίποτα να έρθει κανένας ...επενδυτής και να τον κράξετε σε κανάλια εάν δεν είναι δικός σας. Και, ναι, εθνική ανάγκη. Νόμιζα ότι περάσατε νόμο με εθνική προτεραιότητα την προστασία του Κλίματος! Υπάρχουν και άλλες εθνικές προτεραιότητες; Πού να το φανταστώ;

Θα ξεφύγουμε; Ή θα μας ξεφύγουν;

Και να δεις, θα έχουν πάρει χμαπάρι τι πλυντήριο είναι οι ΑΠΕ και για αυτό τις σπρώχνουν.

Χαχαχάαχαχα!


Διαβάζω τα περί της χτεσινή συμφωνίας, και μόνο για χιούμορ είναι. Ξεκινούν με παραδοχή ύφεσης του 2011 στο 6,1%... Ή είναι 7,1%;  Ή είναι 6.7%;  Ή είναι ό,τι χρειάζεται για να βγει κάποιο νούμερο;  Και πόσο θα είναι η σχέση χρέους προς ΑΕΠ το 2020;  120%;  Γιατί δεν θα είναι 129%;  Επειδή το 120% είναι της Ιταλίας και επομένως de jure βιώσιμο;   Το 2020;   Εγώ σας λέω ότι δεν έχουν ιδέα ποιο θα είναι το ΑΕΠ του χρόνου, και πόσο πληθυσμό θα έχει μόνιμους κατοίκους η Ελλάδα το 2013, τι θα κάνει ο πληθωρισμός το 2012, ή τι, ή πού,  θα είναι η "Ευρώπη" το 2015. Απλά ανέβαλαν το πρόβλημα και χαίρονται.

Για όλα μας τα δεινά φταίει η VisiCalc (η πρώτη, νομίζω, εκδοχή του Excel .  Και η IBM.  Ξεκίνησαν τα μαζικά PC's, και γέμισε ο κόσμος μοντελίστες. Βλέπει ο άλλος ένα πίνακα με νούμερα, και λέει "άααα... θα κάνει ζέστη το 2099".  Ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτή η στάση χεριών;

Τα γελαστά παιδιά είναι από εδώ.

Ο πορτοκαλί συναγερμός και οι ενεργειακοί βαρώνοι


Μέσα σ' όλα, θα μάθατε ότι πριν 3-4 μέρες είχαμε πορτοκαλί συναγερμό στην ΔΕΗ. Πολύ χοντρικά, κατάλαβα ότι κάπου δεν έφταναν οι εισαγωγές (έχουν και οι γείτονες τα δικά τους), κάπου ήταν κλειστή καμιά μονάδα λιγνίτη, κάπου δεν έφτανε το αέριο (λίγο γενικά, λίγο από Τουρκία, λίγο το καράβι με τα "γραφειοκρατικά", λίγο ο σταθμός LNG που δεν υπάρχει κλπ -- αυτά ειπώθηκαν).

Τα παράπονά σας, στους κυρίους, και σε όποιους 2-3 από αυτούς μπλόκαραν τον λιθάνθρακα του Αθανασόπουλου. Μην μου λέτε για οικολόγους... Όταν έχετε ΜΜΕ και συνδικαλιστές...  Τα 1.620 εγκατεστημένα αιολικά ήταν και θα είναι άχρηστα. Κι αν γίνουν 16.620 θα είναι ακόμη πιο άχρηστα.  1.620 αιολικά μεγαβάτ, δεν παράγουν ρεύμα όταν χρειάζεται, και έχουν κοστίσει €2,5 δις ευρώ που ξεπληρώνονται από φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ.  Τι θα κάνατε εάν είχατε σήμερα €2,5 δις ευρώ;

Εγώ ξέρω ένα πράγμα.  Ενεργειακή πολιτική με συγκερασμό του

To Project Europe και ο Ευρω-Νότος


Το ευρώ έδωσε, πρόσκαιρα, πολλά θετικά στην «Ευρώπη», κυρίως από την αύξηση του εμπορίου και της κατανάλωσης, αλλά ωφέλησε την Βόρεια Ευρώπη και την Γερμανία πολύ περισσότερο από τις χώρες τις περιφέρειας, και σε μεγάλο βαθμό υπήρξε και είναι ένα zero sum game όπου οι εξαγωγές του ενός είναι το αρνητικό ισοζύγιο των πολλών, και τα σωρευμένα χρέη των πολλών είναι το ΑΕΠ και οι απαιτήσεις των λίγων. Ειδικά στην Ευρώπη, οι εξαγωγές της Γερμανίας φαίνεται να έχουν χρηματοδοτηθεί από απαιτήσεις Γαλλικών κυρίως Τραπεζών. Αυτό δημιουργεί άλλη σχέση εξάρτησης ή αναγκαστικής συνεργασίας των δύο αυτών χωρών.

Οι ανισορροπίες ωστόσο υπήρξαν, υπάρχουν, και δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να διορθωθούν με μηχανισμούς αγοράς, όπως π.χ. αυτόματες αλλαγές σε ισοτιμίες, αυτόματες προσαρμογές σε επιτόκια, σταδιακές αλλαγές σε κατανάλωση και παραγωγή. Και όχι μόνο δεν μπόρεσαν να διορθωθούν, αλλά επιδεινώθηκαν από κεντρικές αποφάσεις, ευρω-νόμους και ευρω-κανονισμούς που επεβλήθησαν και επιβάλλονται και οξύνουν το πρόβλημα. Το παράδειγμα της προτίμησης Βραζιλιάνικης ζάχαρης ή Αιγυπτιακού μπαμπακιού προς όφελος των Γερμανικών βιομηχανικών εξαγωγών ή η επιβολή περίεργων ενεργειακών συμπεριφορών με περιβαλλοντικά ή άλλα ιδεολογικά προσχήματα είναι λίγα μόνο παραδείγματα.

Οι διορθώσεις που δεν επέφερε, σταδιακά, αυτόματα και ομαλά η αγορά, είτε από ατέλεια στον Κεντρικό Σχεδιασμό, είτε από πρόθεση, είτε από την ανθρώπινη φύση του καταναλωτή και του εμπόρου (χωρίς αυτόματους διορθωτικούς μηχανισμούς!), τώρα πάνε να επιβληθούν με πρωτοφανή, άδικα και καταστροφικά μέτρα όπως αναγκαστικές κατασχέσεις, μεταφορά παγίων ή και μεταφορά πληθυσμών (με την ονομασία ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων!).

Όποιος πολίτης, εάν υπάρχουν πολίτες, και όποιος πολιτικός, δεν βλέπει τις συνέπειες αυτής της τελευταίας παραγράφου σε μία χώρα σαν την δική μας, ή έχει αποβλακωθεί, ή έχει αποκοιμηθεί, ή δουλεύει για άλλη Κυβέρνηση. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι Έλληνες, μερικοί με οικονομική επιφάνεια και πολιτική επιρροή που συνειδητά θέλουν κάθε διοικητική και οικονομική απόφαση στην «Ευρώπη», με βασικό επιχείρημα την Ελληνική ανικανότητα. Ωστόσο, αυτοί οι ίδιοι «Έλληνες», μόνοι τους ή σε συνεργασία με «Ευρωπαίους» επί σειρά ετών επηρέασαν, λάδωσαν και έφτιαξαν το «Ελληνικό» σύστημα που τώρα θέλουν να αντικαταστήσουν με ξένο. Αν καταλάβουν ότι στην «εκκαθάριση» που έρχεται θίγονται και οι ίδιοι, υπάρχει ελπίδα. Ειδεμή, θα πρόκειται για πρωτοφανή αυτοδιάλυση έθνους χωρίς να έχει προϋπάρξει οργανωμένη στρατιωτική ή πληθυσμιακή εισβολή.

Τα παρακάτω γραφήματα, από εδώ, δείχνουν μόνο την ιστορία της ανισορροπίας. Εισάγουμε, εξάγουν. Δανειζόμαστε, τους χρωστάμε. Η φούσκα έσκασε όταν οι τράπεζες αρνήθηκαν, ή δεν μπορούσαν πια, να την χρηματοδοτούν.


Το γράφημα της Ελευθεροτυπίας είναι από εδώ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Tο Project Europe, η Αγγλορωσική συνθήκη του 1907, και εμείς



Αναφέρει ότι θα μας χορεύουν και θα μας εκβιάζουν απόλυτα,  μέσω ρευστότητας. Λέει ο Farage, στο 02:00 ότι είχε μία συνάντηση τον Νοέμβριο με την Μέρκελ. Και την ρώτησε "Δεν θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ, να υποτιμήσει , και να ανακτήσει λίγη ανάπτυξη στην οικονομία της, και δεν θα ήταν πιο καλό για τους Γερμανούς φορολογούμενους να μην χρειάζονται να δίνουν λευκές επιταγές επ' άπειρον;  Γιατί δεν αφήνουμε την Ελλάδα να φύγει";  Και η απάντηση της Μέρκελ ήταν  "Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί εάν φύγει, θα υπάρξουν και άλλα κράτη που θα θελήσουν να φύγουν, και αυτό θα είναι το τέλος του Ευρωπαϊκού Project".  Για το Ευρωπαϊκό Project!

Το βρίσκω ...χαριτωμένο ότι ο πιο γνωστός ευρωσκεπτικιστής τα είπε αυτά σε Ρωσική τηλεόραση (σε άπταιστα αγγλικά).   Μεταξύ σοβαρού και αστείου, έχει ειπωθεί ότι αυτοί που θέλουν να βγούμε από την Ευρωζώνη (με καλή ευκαιρία την στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους) είναι ή αγγλοσάξονες ή αριστεροί. Να θυμίσω ότι το 1907, στην Αγία Πετρούπολη, οι Ρώσοι και οι Άγγλοι αποφάσισαν να ηρεμήσουν στην ευγενή τους άμιλλα για έλεγχο της Κεντρικής Ασίας, γνωστή και σαν (το ορίτζιναλ) Μεγάλο Παιχνίδι, και έτσι περίπου οριοθετήθηκαν το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Θιβέτ. Η Γερμανία είχε εμφανιστεί ήδη σαν παίκτης (λίγα μόνο χρόνια πριν τον Α' ΠΠ), και οι Άγγλοι και οι Ρώσοι ανησυχούσαν (και δικαιολογημένα, αποδεικνύεται) για τις αυτοκρατορικές βλέψεις των Γερμανών.

Βρίσκω επίσης χαριτωμένο το απόσπασμα αυτής της ομιλίας:



Δεν έχουμε τις αποικίες τους, δεν έχουμε τις ευκαιρίες διεθνών, παγκοσμίων διασυνδέσεων, που έχουν αυτά τα κράτη και αυτοί οι λαοί. Η χώρα μας, που είναι τόσο στριμωγμένη,  και που έχει τόσα λίγα από τα απαραίτητα προς το ζην, χρειάζεται να καλλιεργηθεί και να διαχειριστεί προσεκτικά και με περίσκεψη. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς σχεδιασμό.

Η ομιλία αυτή πρέπει να γράφτηκε λίγο πριν το 1900, και παίζει ακόμα. Γιατί προτιμώ την Αγγλορωσική Αντάντ; Μα ήταν λιγότερο ...άγαρμπη.

Αν έχετε αϋπνίες περιμένοντας εξελίξεις, πτυχές της ιστορίας αυτής που νομίζω ζούμε σήμερα, ενδεικτικά π.χ., με το Helios, μπορείτε να δείτε στα εξής:

Drang nach Desertec
Από τον σιδηρόδρομο, στο Desertec
Επιχείρηση Ηλιοτρόπιο Unternehmen Sonnenblume
Είμαστε τμήμα του σιδηροδρόμου Βερολίνου - Βαγδάτης
Το Desertec ξεσκεπάζεται

Το βίντεο με τον Farage από το http://rt.com/news/greece-european-greek-farage-431/

Επιστολή του Alexander Mevdevev στον κ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Ζερβό, τον κ. Βασιλάκο, τον κ. Καλαφάτη, στους χορηγούμενους καθηγητές του ΕΜΠ, κλπ.

Δήλωση του Alexander Medvedev, Αναπληρωτή προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom, Γενικού Διευθυντή της Gazprom Export για την αποκατασταθείσα παροχή φυσικού αερίου στην Ε.Ε

... Οι πρόσφατες ταραχώδεις ημέρες και εβδομάδες αποκάλυψαν μία σειρά εγγενών προβλημάτων της παρούσας κατάστασης της ευρωπαϊκής αγοράς αερίου... Μεσούσης της κρίσης, οι σποτ αγορές και οι ΑΠΕ απέτυχαν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, γεγονός που αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι οι σποτ αγορές παίζουν εξισορροπητικό και όχι καθοριστικό ρόλο στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η ανωριμότητα των σποτ αγορών τις καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτες σε οποιαδήποτε έξωθεν πίεση. Για παράδειγμα, στις αρχές Φεβρουαρίου, ακόμη και στις σποτ αγορές δεν υπήρχε διαθεσιμότητα αερίου και οι τιμές αυξήθηκαν κατά 60%... Στις αρχές Φεβρουαρίου 2012, αποκτήσαμε επίγνωση του γεγονότος ότι σε περίοδο αφύσικα χαμηλών θερμοκρασιών που συντελούν στη ραγδαία αύξησης της ζήτησης των εξαγωγών στην Ευρωπαϊκή αγορά, η προμήθεια φυσικού αερίου αντιμετώπισε εμπόδια.

Οι ΑΠΕ, όταν είναι πάνω από ασήμαντο ποσοστό της ηλεκτροδότησης αποδεικνύονται άχρηστες όταν τις χρειάζεται το δίκτυο. Και όσο πιο πολλές είναι, τόσο χειρότερο το πρόβλημα. Το έχει πει η Ε.ΟΝ από το 2005, το έζησε η Αγγλία το 2010, η Γερμανία το 2011 και η Ελλάδα το 2012. Άχρηστες. Εκτός εάν μια χώρα έχει λεφτά ή εδάφη για πέταμα.  Και βγάλτε θεωρίες ότι για τρίτη χρονιά ψύχος οφείλεται στην ...ζέστη. Ο κύριος Gazprom, δεν εστιάζεται. βεβαίως, σε αυτά, αναφέρεται σε άλλα που γνωρίζω και δεν σχολιάζω -- αλλά παραθέτω την επιστολή τους χάριν πληρότητας -- αλλά που μεταφράζεται στο ότι το αέριο έχει πολιτικό ρίσκο.


Σε όχι ευχάριστη ή σχετική, αλλά εμμέσως σχετική, είδηση, οι Αζέροι δεν επέλεξαν τον αγωγό ITGI στον οποίο συμμετέχει και η ΔΕΠΑ.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Όμιλος Gazprom έχει αποκαταστήσει


Μα γιατί λέμε όλοι τα ίδια πράγματα; (2)


Χθές, για τα αιολικά. Σήμερα, για τα φωτοβολταϊκά. Τα ίδια και τα ίδια λένε όλοι. Όλοι, πλην του Χατζηαβάτη, των Κάπρων, και των τρωκτικών.

Πικρό τέλος για ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα Πράσινης πολιτικής.  Η Γερμανία κόβει τις ηλιακές επιδοτήσεις μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το θεμελιώδες πρόβλημα με την επιδοτούμενη και αναποτελεσματική πράσινη ενέργεια είναι ότι είναι προσιτή μόνο σε πολύ μικρές, συμβολικές ποσότητες.

 Η Γερμανία έχει εγκαταστήσει 7,5 GW φ/β το 2011 και αυτό θα αυξήσει τον μέσο ετήσιο λογαριασμό κάθε καταναλωτή κατά €200.  [σημ.:  Η Γερμανία είναι η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ


Η αυτοαναίρεση


"Η Ελλάδα με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων απεμπόλησε ένα στοιχειώδες κυριαρχικό δικαίωμα. Απεδέχθη την άρση της ασυλίας που προστάτευε την ιδιωτική περιουσία και τα έσοδα του Eλληνικού Δημοσίου, τον χρυσό και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας από διαδικασίες κατασχέσεων για διασφάλιση οφειλών προς πιστώτριες χώρες! Η χώρα μας απεδέχθη επίσης τη δυνατότητα των δανειστών να διώκουν και να συλλαμβάνουν Eλληνες αξιωματούχους σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής των νέων επαχθών δανείων καθώς και την απαγόρευση συμψηφισμού τυχόν απαιτήσεών της από τους δανειστές με τις οφειλές της από τα δάνεια, ώστε οι Γερμανοί να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ!"

Συν τα μέτρα, φορολογικά, εργασιακά, τα μισθολογικά, οι επιδοτήσεις στις παραμεθόριους κλπ.

Το ειρωνικό είναι ότι με την αποδοχή αυτής της "σωτηρίας" όσοι ψήφισαν "όχι" για οποιονδήποτε λόγο θα δυσφημιστούν ή θα  ...ξεχαστούν, και όσοι ψήφισαν "ναι", θα μας λένε ότι ήξεραν τι έκαναν και θα αυτοανααιρεθούν.   Πολλοί σιώπησαν είτε από αμηχανία, είτε επειδή κατά βάθος ήξεραν ότι τα "μέτρα" είναι

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μα γιατί λέμε όλοι τα ίδια πράγματα; (1)


http://wattsupwiththat.com/2012/02/16/wind-power-plug-pulled-in-illinois/#comment-895329

Σαν επαγγελματίας μηχανολόγος ομολογώ ότι δεν θεωρώ τα αιολικά "πάρκα" όσο άσχημα λένε μερικοί ότι είναι.  Στους μηχανολόγους αρέσουν οι μεγάλες μηχανές, όπως λέμε "μεγάλα παιχνίδια για μεγάλα αγοράκια".
Αλλά:
1. Δεν παράγουν χρήσιμη ή οικονομική ενέργεια
2. Ενεργειακά, είναι μάλλον "αρνητικά"
3. Χρειάζονται 100% συμβατική εφεδρεία
4. Χρειάζονται συνεχείς επιδοτήσεις
5. Αυξάνουν το κόστος του ρεύματος
6. Συμβάλλουν σε "ενεργειακή φτώχεια"
7. Αποσταθεροποιούν τα δίκτυα
8.  Εξολοθρεύουν πουλιά (μερικά προστατευόμενα)
9. Είναι από τις πιο άχρηστες και αντιπαραγωγικές εφευρέσεις

(αλλά φέρνουν πολλούς τουρίστες)

Σχόλιο σε είδηση ότι η Πολιτεία του Ιλινόϊ έκοψε τις φοροεπιδοτήσεις στα αιολικά. Και οι αιολικοί (έχει πολλούς το Ιλινόϊ, χάρη στις επιδοτήσεις), κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα για τις απώλειες αιολικών θέσεων εργασίας. Ο επιχειρηματίας της ΣΗΘΥΑ από εδώ. Το ερώτημα είναι πόσο καιρό κάνουν να πάρουν χαμπάρι οι 199. Μάλλον θα αργήσουν... ακόμα κάνουμε παραγγελιές μελέτες.

Μα το ξέραμε... Δεν το ξέραμε; Το D"s"... Ή είναι άλλο πάλι αυτό;


Germany drawing up plans for Greece to leave the euro
Germany, Greece Quietly Prepare For "Plan D"

Το να "προετοιμάζονται" δεν είναι παράλογο, κανονικά όλοι θα έπρεπε να προετοιμάζονται. Οι "ειδήσεις" αναφέρουν ότι κάποια συμφωνία επίκειται και ότι η Γερμανία "συμφωνεί". Το swap των ομολόγων που έκανε η ΕΚΤ ξενίζει. ΚΑΝΕΙΣ δεν θεωρεί ότι είναι προς όφελός μας, άλλοι μιλάνε για "κέρδος" που μοιράζεται στις διάφορες κεντρικές τράπεζες, αλλά πιο πολύ μοιάζει με αναβολή γραψίματος ζημιών λόγω έλλειψης χρημάτων (και δεν θέλουν να γράψουν τις ζημιές τώρα).  Αυτό βέβαια βάζει τους ομολογιούχους σε δεύτερη μοίρα, κάτι που δεν προβλέπεται από τα ίδια τα ομόλογα, και η αντιμετώπισή του είναι αβέβαιη -- εξ ού και η τρομοκρατία που είναι σχεδόν σίγουρα καθοδηγούμενη.

Λέει ο ZeroHedge ότι μόνο μερικοί αριστεροί είναι υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη. Αναρωτιέμαι αν είμαι ο μόνος μη

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Όχι" σε ηλιοθερμική μονάδα στην Σητεία


Απορώ γιατί έχουν βαλθεί να δοκιμάσουν όλα τους τα πειραματικά πάνω μας.  Τα ηλιοθερμικά είναι πράγματι πειραματικά. Τα προωθεί το δίδυμο Ισπανία-Γερμανία, και ήταν σημαντικό κομμάτι του φαραωνικού Desertec. Σαν ιδέα, δεν είναι κακή, αλλά τα οικονομικά της είναι μεταξύ Α/Γ και φ/β, και  σαν πρακτική εφαρμογή ψάχνει για κορόϊδα να την δοκιμάσουν. Οι Αμερικάνοι έβαλαν κάτι τέτοια σε αχανείς εκτάσεις σε ΝΔ ερήμους με πολύ ελεύθερο χώρο και πολύ ήλιο (και μαζεύουν σκόνη).  Στην Ευρώπη, η Siemens και κάτι ντόπιοι έβαλαν μια τέτοια μονάδα στην Σικελία το 2010.

Τα ηλιοθερμικά είναι παλιά ιδέα, και τα σχέδια είναι από την

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Προς τους 199 φοβισμένους που ψήφισαν "ναι"


Η Ισλανδία είναι στις αγορές από πέρυσι το καλοκαίρι, 2-3 χρόνια αφού ...διαλύθηκε.  Η Ισλανδία έχει δικιά της Κυβέρνηση, δικό της νόμισμα, και δεν είναι τόσο πιο προικισμένοι από εμάς. Έχει Ισλανδούς, και όχι φοβισμένα τίποτα. Η Ισλανδοί πάνε με τα συμφέροντα της Ισλανδίας, και όχι της Γερμανίας.   Η Ελλάδα δεν θα δει ΒΒΒ- πριν από επόμενο πόλεμο, και όταν το δει, θα κατοικείται από ...ξένους.

Fitch ugrades Iceland to BBB-
Icelandic 2008-2011 financial crisis
In the meantime Iceland is winning

Η χρεωκοπία εντός ευρώ, που έρχεται οσονούπω, θα τελειώσει την Ελλάδα για 1-2 γενιές.  Η στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους και εκτός ευρωζώνης θα μας ζόριζε (αν δεν προετοιμαζόμαστε) και σε 3, 4, 5 χρόνια θα είμαστε χαλαροί (και ελεύθεροι).  Σε 1-2 γενιές, αυτοί που σας είπαν τι να κάνετε θα έχουν ψοφήσει. Η Ελλάδα;

Εν ππάσει περιπτώσει, έβγαλα τους χαρακτηρισμούς για να μην ακούω γκρίνιες.   Η Ισλανδία ξαναέγινε investment grade. Αυτή είναι η είδηση.

Από υποβρύχια της HDW στην Πράσινη Ανάπτυξη


Θα ξεκινήσω από σημερινή ανάρτηση του antinews, θα κάνω μία σύντομη "ιστορική" αναδρομή με την βοήθεια της Google, και θα καταλήξω στο ότι η Πράσινη Απάτη είναι ίδια και απαράλλαχτη με τα υποβρύχια της HDW, με την διαφορά ότι τα υποβρύχια, ακόμα και στραβά, έχουν και κάποια χρησιμότητα, και σήμερα οι μάσκες έχουν πέσει.

"Λυπάμαι, αλλά μπορούμε να σας πληρώσουμε μόνο έως τις 31


Μην ειπούν στο στοχασμό τους τα ξένα έθνη αληθινά: Εάν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει ελευθεριά


Η προσπάθεια να επιβληθεί εξωπολιτική κυβέρνηση, ο καθορισμός του χρόνου των εκλογών από εξωελληνικούς παράγοντες και κυρίως ο προκαθορισμός του πολιτικού αποτελέσματος των εκλογών μέσα από τη δέσμευση πολιτικών κομμάτων στους δανειστές έχει καταλύσει το πιο θεμελιακό άρθρο του Συντάγματος σχετικά με το πολίτευμα της χώρας, το άρθρο 1 που προβλέπει :«1.Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.»

Η απάντηση του λαού στην πλήρη παραβίαση του άρθρου 1 του Συντάγματος, που αφορά στο ίδιο το πολίτευμα της χώρας είναι η ενεργοποίηση του τελευταίου άρθρου και της τελευταίας παραγράφου του Συντάγματος, του άρθρου 120 – του άρθρου

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ρευστότητα στο σύστημα,και εμείς, δεμένοι από 199 "ναι", πάμε για το D


http://www.zerohedge.com/news/while-you-were-sleeping-central-banks-flooded-world-liquidity

Όπως και στις 30 Νοεμβρίου, μόνο που αυτή την φορά είναι και η "Ευρώπη" στην άσκηση, τώρα που έμαθε η ΕΚΤ το LTRO (και κακολογούσατε τους αποφοίτους της GS...).  Άρα δεν ξέρω εάν είναι άλλος γύρος του 3ου ματς ή νέο παιχνίδι, ή πίσω στις σκοτεινές μέρες του φθινοπώρου του 2008, ή του 1931.  Λογικά θα μας πνίξουν στο χρήμα, αλλά δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε ηρωική έξοδο (όπως την θέλω εγώ).  Το δηλωθέν πλάνο είναι "περίπου χρεωκοπία εντός ευρώ"

Δεν καταλαβαίνω την ρητορία του Dr. Strangleshauble των τελευταίων ημερών με την εξέλιξη ρευστότητας. Και παρ' όλο

Λύσαμε το ενεργειακό


Η Τουρκία θα έχει βιομηχανία, ανάπτυξη και απασχόληση, και εμείς βάζουμε Helios. Το Helios θα παράγει ρεύμα 4-5 ώρες την ημέρα, 250-280 μέρες τον χρόνο, που θα κοστίζει €400 την μεγαβατώρα, και η Τουρκία ρεύμα που θα κοστίζει €40 την μεγαβατώρα, 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο.

Αν ήμουν σοφός, θα προσπαθούσα να καταλάβω τι σχέση έχει η συνειδητή ενεργειακή αποεπένδυση που γίνεται στην Ελλάδα από το 2008-2009 (οι ΑΠΕ δεν είναι ενεργειακή επένδυση, είναι κάτι άλλο), με κάτι μισόλογα καθηγητών του

Windfall: Ένα έργο που ανυπομονώ να βγει στο you tube.



Αιολική ενέργεια. Ανανεώσιμη ενέργεια; Ή εταιρική απάτη;
Ιστορία προειδοποίησης για τα αιολικά
Προβλήματα υγείας, εξόντωση πτηνών, ενόχληση
Καταστροφή της γης και ξάφρισμα της τσέπης
Ο επικείμενος θάνατος μιας επιδοτούμενης βιομηχανίας
Κόπηκε αιολική φοροεπιδότηση
Συζήτηση για τα προβλήματα υγείας από αιολικά

Στην Αμερική, οι αιολικοί ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ αυτούς που έχουν γη για να βάλουν αιολικά, παίρνουν (έπαιρναν, χαχαχάα) φοροεπιδοτήσεις, και πληρώνονται από αυξημένες ταρίφες. Τα αιολικά αυτά, όμως, ενοχλούν. Ενοχλούν την μέρα, την νύχτα. Φαίνονται. Ακούγονται από μακρυά. Ρίχνουν σκιές σε μεγάλες αποστάσεις. Καταστρέφουν όποια περιοχή ακουμπήσουν. Για πάντα. Διώχνουν κόσμο.  Και η Αμερική έχει μεγάλες εκτάσεις, δεν είναι μια φούχτα βουνά και νησιά.

Θα έρθει, και θα έχει υπότιτλους.


Και δεν αντιδρούν μόνο στην Αμερική. Όπου μπαίνουν ο κόσμος αντιδρά.  Αναρωτηθείτε γιατί.


Και σε περίπτωση που νομίζετε ότι θα τις συνηθίσετε,  να η πιθανή θέα (σε κλίμακα) από το σπίτι του Παπκωνσταντίνου στην Σέριφο. Και θα τις ακούει.  Αν αφήσει βέβαια να πάνε εκεί, που δεν το νομίζω, ούτε είναι στον χάρτη της ΡΑΕ...