Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κι άλλος φωτοβολταϊκός οδεύει για το ηλιοβασίλεμα


http://notrickszone.com/2012/03/30/green-bloodbath-accelerates-german-solar-giant-q-cells-on-the-brink-of-collapse/

wall street journal de

Ο Κινεζικός ανταγωνισμός είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι ότι είτε σας αρέσουν σαν ιδέα, είτε όχι, οι ΑΠΕ είναι μία επιδοτούμενη φούσκα. Ελκυστική σαν ιδέα (και οι τουλίπες όμορφες ήταν), αλλά φούσκα, πληρωμένη από εμάς. Το ερώτημα είναι αν τελικά η Ελλάδα θα δώσει παράταση ζωής σε αυτούς που καλλιεργούν την φούσκα.  Γιατί όχι;  Η ίδια παρέα μας κυβερνά:  Παπαδήμος, Σάλλας, Βενιζέλος, αυτοί ξέρουν.  Άσε τις βιομαγνητικές παντόφλες...

Ούτε στην Νεβάδα παράγουν σημαντικό ρεύμα τα αιολικά


Σαν το έχω πει: Από εδώ και μπρος, θα αρχίσει να γεμίζει ο τόπος στοιχεία, το ερώτημα είναι αν ξέρουν να διαβάζουν αγγλικά στην ΡΑΕ, ή αν θέλουν επίσημη μετάφραση από το ΥΠΕΞ. Τα αιολικά, δεν παράγουν σημαντικό ρεύμα και είναι πεταμένα λεφτά (από την σκοπιά του καταναλωτή).

Μετά τα Falklands, και το Οντάριο, ήρθε η σειρά της Νεβάδα (και έχω παραγγελιά για Χαβάη).

Πριν ένα χρόνο προειδοποιούσε κάποιος επιχειρηματίας της Νεβάδα, την ΡΑΕ της Νεβάδα, ότι και πολλά λεφτά θα πλήρωναν οι καταναλωτές, και ρεύμα δεν θα είχαν από αιολικά. Όπερ και έγινε και απίθανα λεφτά πληρώθηκαν για αιολικά που εξοικονόμησαν μικροσκοπικά ποσά από ρεύμα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αποδίδεται κυρίως σε κακές ανεμολογικές μελέτες, αλλά και στην Ελλάδα οι μελέτες είδαμε σε τι συνίστανται. Ναι, φυσάει πολύ στο Ικάριο Πέλαγος, αλλά δεν έχει σημασία το πολύ, αλλά το συνέχεια. Και έχω θαλασσοπνιγεί με 9 μποφόρ, αλλά έχω απολλαύσει και ουκ ολίγες λαδιές. Και 10άρια και 11άρια υπάρχουν (αλλά δεν ταξιδεύουν τα καράβια).

Αιολικό σχεδιασμένο να αντέχει σε 110 μίλια την ώρα (11άρι) διαλύθηκε στα 105, πάντα στην Νεβάδα. Τέτοια πράγματα δεν θα συμβαίνουν ποτέ στην Ελλάδα.

Η φωτό από εδώ.

Τι θα γίνουν τα αιολικά σε 20 χρόνια; Ποιός θα πληρώσει 1.000.000 για κάτι που αξίζει 300.000;


Έχω (μετά 2 χρόνια) δει αρκετές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αιολικά που είναι η ίδια μελέτη μαϊμού, σε πολλές φωτοκόπιες, για να μαζεύει η ΡΑΕ χαρτί.  Δεν έχω δει σε καμία να μιλάνε για το τι θα γίνουν οι μεταλλικές ομορφιές σε 20 χρόνια που θα έχουν σαπίσει.

Και στην Αμερική, παρατημένες είναι. Τώρα αποφάσισε ο ιδιοκτήτης μερικών στην Χαβάη, να τις ξηλώσει και να νοικιάσει τον χώρο για βοσκότοπο.  Το κόστος του ξηλώματος θα είναι $1.000.000, ενώ η αξία του σκραπ $300.000.  (Από εδώ)

Για τέταρτη φορά απορρίπτεται η φοροεπιδότηση αιολικών (στις ΗΠΑ)


Τα αιολικά δεν υπάρχουν χωρίς επιδοτήσεις. Πουθενά και ποτέ για τα τελευταία 40 χρόνια που υπάρχουν στην σύγχρονη εκδοχή τους. Και υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται. Στην Ελλάδα από φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ, πληρωμένες από εμάς διασυνδέσεις και τσάμπα Ελληνικά βουνά. Για να παράγουν δικαιώματα άνθρακα που αξίζουν 6 ή 7 ή 8 ευρώ με κόστος (για εμάς) πάνω από 100. Για να ζουν οι Δανέζικες, οι Γερμανικές και οι Ισπανικές μαφίες και οι εδώ πλασιέ και πωλητικοί τους.

Στην Αμερική (που είναι πολύ μεγαλύτερη και στρατηγικής σημασίας αγορά για τους Δανογερμανούς, η μάχη μαίνεται και για την ώρα κερδίζουν οι καλοί. Και κερδίζουν γιατί η άποψη του κόσμου μετράει στους βουλευτές και τους γερουσιαστές. Τέσσερεις φορές προσπάθησε το λόμπυ (μέσω των Δημοκρατικών που και αυτοί είναι ευρωπαϊστές πωλητικοί) και τέσσερις φορές δεν τα κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη επιδότηση.

Εγώ απλά φαντασιώνομαι δικαίωμα επιλογής, και φορολόγηση με αντιπροσώπευση... Στην άλλη ζωή.

http://www.chieftain.com/news/region/wind-tax-credit-bites-dust-again/article_8e2cdaa2-7a33-11e1-a6d6-001a4bcf887a.html

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Φόρος άνθρακα στα πλοία. (Και η κατάληψη της Ευρώπης ονομάζεται «Ενοποίηση»)


Το οξύμωρο είναι ότι αφ' ενός η Ευρώπη που ξέραμε (αυτή μεταξύ 1990 και 2008) διαλύεται, και η «Ευρώπη» είναι κολλημένη στον φόρο άνθρακα, που τώρα θέλει να επιβάλει στα πλοία που προσεγγίζουν την «Ευρώπη». Αφού το επέβαλε ή προσπαθεί να το επιβάλει στα αεροπλάνα.

Το να θες να επιβάλεις βλακώδεις και αυθαίρετες φορολογίες σε «εταίρους» που διαλύονται δεν είναι οξύμωρο, είναι άσκηση φεουδαρχική κυριαρχίας. Το να θες να το επιβάλεις σε παγκόσμιο επίπεδο είναι κάτι άλλο, και πείτε με προκατειλημμένο, αλλά εγώ βλέπω τον Δ' Παγκόσμιο Πόλεμο σε ήπια πράσινη και αειφόρα μορφή. Μπορεί και να τους είναι πιο φτηνός και είμαι σίγουρος τον έχουν προϋπολογίσει.

Η Vestas προσπαθεί να αποφύγει τεστ θορύβου χαμηλών συχνοτήτων


Η Δανέζικη Vestas πουλάει ανεμογεννήτριες και είναι η μεγαλύτερη ή από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.  Τώρα προσπαθεί να αποφύγει τεστ εκπομπής υποήχων στην Αυστραλία, όταν όλες οι ενδείξεις είναι ότι οι υπόηχοι και οι χαμηλές συχνότητες των αιολικών, εκτός από την προφανή και αδιαμφισβήτητη ενόχληση, αναφέρονται και σαν αιτία προβλημάτων υγείας.

Κατηφόρα


Ο κόσμος ζει από τα έτοιμα και η εταιρική ρευστότητα πέφτει. Αυτά μού λέει εμένα το σκίτσο για τις προσωπικές και εταιρικές καταθέσεις (αυτό και εκκαθάριση εν λειτουργία).  Δηλαδή δεν πιστεύω ότι βγαίνουν ακόμα λεφτά έξω, τα πολλά βγήκαν (εικάζω) πριν τον Τιτανικό και μέχρι το Καστελόριζο.

Όσο για την ψευδαίσθηση ότι "θα έστρωνε το πράγμα", μην μπερδεύετε την ρευστότητα του LTRO στο ευρωσύστημα, και την προεκλογική διανομή αρτοσκευασμάτων από τις Δυνάμεις Κατοχής, με "στρώσιμο του πράγματος". Το πείραμα της εσωτερικής στάσης πληρωμών και εσωτερικής υποτίμησης με διαχείριση προσδοκιών και σταδιακό σφίξιμο είναι σε εξέλιξη.  Το πόσο κρατάει αυτό το βιολί, δεν το ξέρω.

http://www.zerohedge.com/news/greek-deposit-run-update-hopeless-and-getting-worse

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ανατολική Μεσόγειος. ο τρίτος ενεργειακός διάδρομος


Πού να φανταστώ τον Νοέμβριο του 2010, που ανέβασα την παραπάνω εικόνα (από τον Απρίλιο του 2010), ότι θα μιλούσαμε και για αέριο από την Κύπρο (άσε πια τις απόψεις του Φώσκολου).  Η εικόνα λέει ότι η USGS πίστευε ότι υπήρχε αέριο εκεί (και εάν εκεί, έεε, όλο και κάτι θα πίστευε για πιο δω, πιο κει πιο πέρα). Δεν έχει σημασία, αλλά για να γράφεται για "γιγάντια" αποθέματα το 2010, όλο και κάτι θα ήξεραν πριν γίνει δημόσια πληροφορία...

Και τώρα έχουμε συνέδρια με ...γεωπολιτικές προεκτάσεις.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Όσοι επικαλούνται «αριστερούς» και «δεξιούς», εν έτει 2012, είναι απλά προσκυνημένοι


Σήμερα είμαι ...τέζα, και θα σας πω ό,τι μού κατεβαίνει από το κεφάλι μου.

Και άλλα στοιχεία λένε ότι η Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος δεν ήταν απλά Ευρωπαϊκό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο (και στην Ανταρκτική έκανε ...ζέστη, πείτε μου για ανθρωπογενή υπερθέρμανση το 1.000 μΧ δηλαδή). Ο Δήμας δεν θα είναι υποψήφιος, καλύτερα, γιατί θα τον ονομάτιζα για μαύρισμα, καθ' ότι είναι η αρσενική εκδοχή της Μπιρμπίλη.  Ο Παπακωνσταντίνου είναι η Χατζηαβατική εκδοχή της Μπιρμπίλη, ο Ομπάμα είναι η αφροαμερικανική εκδοχή της Μπιρμπίλη, λέει ναι σε όλα πλην κάρβουνου, οι Αυστραλοί στο Queensland απο-Μπιρμπιλοποιήθηκαν,  η Γερμανία και αυτή ταλανίζεται, όλο και περισσότεροι φωνάζουν αλλά οι Πράσινοι κυβερνούν.  Ζήτω η ελεύθερη Πολωνία λέω εγώ, θα αρχίσω να υποψιάζομαι μετά 1,5 χρόνο γερμανοφοβίας ότι τελικά οι Πράσινοι είναι ...Σοβιετική εφεύρεση. Η εκδίκηση του Αντρόποφ.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η ελευθερία, με αφορμή μια αναφορά του Γιάννη Φαίλτορα στον Ελύτη


Για εμάς η Ελλάδα είναι αυτές οι στεριές οι καμένες στον ήλιο κι αυτά τα γαλάζια πέλαγα με τους αφρούς των κυμάτων. Είναι οι μελαχρινές ή καστανόξανθες κοπέλες, είναι τ’ άσπρα σπιτάκια τ’ ασβεστωμένα και τα ταβερνάκια και τα τραγούδια τις νύχτες με το φεγγάρι πλάι στην ακροθαλασσιά ή κάτω από κάποιο πλατάνι. Είναι οι πατεράδες μας κι οι παππούδες μας με το τουφέκι στο χέρι, αυτοί που λευτερώσανε την πατρίδα μας και πιο πίσω, πιο παλιά, όλοι μας οι πρόγονοι που κι αυτοί ένα μονάχα είχανε στο νου τους -όπως κι εμείς σήμερα: τον αγώνα για τη λευτεριά...

...μην ξεχνάτε την πατρίδα μας, και προ παντός, τη γλώσσα μας. Πρέπει να ‘σαστε περήφανοι, να’ μαστε όλοι περήφανοι, εμείς και τα παιδιά μας για τη γλώσσα μας. Είμαστε οι μόνοι σ’ ολόκληρη την Ευρώπη που έχουμε το προνόμιο να λέμε τον ουρανό “ουρανό” και τη θάλασσα “θάλασσα” όπως την έλεγαν ο Όμηρος και ο Πλάτωνας πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια...

http://feltor.wordpress.com/2012/03/25/43029475/
http://www.istorikathemata.com/2012/03/blog-post_27.html

http://www.ancientscripts.com/linearb.html
Ελληνοαγγλικό λεξικό του 3.500 π.Χ., http://www.projethomere.com/ressources/linearb.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Linear_B

Η e-re-u-te-ri-ja είναι δική μου επινόηση (σε περίπτωση που την έγραψα λάθος).  Αν ζούσε ο Ελύτης θα του έλεγα, "Να, και πριν τριάμισι χιλιάδες χρόνια".  Παρακαλώ να μην γίνει ποιητική μόνο πραγματικότητα η  e-re-u-te-ri-ja

Οι πάγοι της Αρκτικής


Θα έχετε ακούσει ότι το ολίγον σάπιο επιχείρημα ότι έκανε κρύο φέτος τον χειμώνα στην Ευρώπη επειδή έκανε ...ζέστη στην Αρκτική (και είχα κάνει μία σύντομη ιστορική αναδρομή στους πάγους της Αρκτικής). Τώρα η NASA έβγαλε κάτι θεαματικές φωτογραφίες που αν μη τι άλλο δείχνουν και πώς υπολογίζεται ή έκταση των πάγων.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η Ναυτεμπορική συγχωνεύεται με τον Σκάϊ και η Χριστοφιλίδου αναλαμβάνει την επιστημονική στήλη

Δηλαδή εάν το πω σε 5-10 φίλους bloggers, θα είναι είδηση αύριο το πρωί, και ως την άλλη εβδομάδα μπορεί και να γίνει. Κάπως έτσι μας ταΐζει ειδήσεις εδώ και καιρό ο Σκάϊ, και πρόσφατα η Ναυτεμπορική. Λέγεται διασπορά ψευδών ειδήσεων. Παραπλάνηση. Προπαγάνδα. Αρλούμπες. Εκονιούζ. Κίτρινος Τύπος.


Προσέξετε τον τίτλο στο άρθρο της Ναυτεμπορικής: "Φόβοι για αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς μέχρι το 2050". Εκονιούζ.  Ούτε ο Ζερεφός δεν λέει τέτοια (αυτός είναι

Τουρκικές εξαγωγές


Σε εμάς θα εξάγουν ρεύμα, τρόφιμα, και στα νησιά του Αιγαίου δομικά υλικά και τσιμέντο.

Θα έχουμε ύφεση μετά το 2024, λέει η τωρινή καμπύλη αποδόσεων


http://soberlook.com/2012/03/new-greek-yield-curve.html

Δεν κάνω μαύρο χιούμορ, αλλά η "αγορά" εκτιμά ότι:
(α) Η κατάσταση θα χειροτερεύσει
(β) Δεν υπάρχει "αγορά" μέχρι το 2024
(γ) Θα υπάρξει ύφεση μετά το 2024

Αυτά από την "καμπύλη αποδόσεων" (yield curve) που ανέβασε ο soberlook.  Η καμπύλη αποδόσεων είναι η σημερινή εκτίμηση της αγορά για το μέλλον. Οι μαντικές της ικανότητες έγκεινται στο ότι αντανακλά εκτιμήσεις μελλοντικών αποδόσεων (με την αριθμητική εδώ).  Η αντεστραμμένη καμπύλη έχει τα αρνητικά μηνύματα που ανέφερα, και θα ήταν καλό, για κάθε Υπουργό ή επίδοξο Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης, αφ' ενός να δει αυτή την καμπύλη, και να ξέρει ότι και η πλέμπα ξέρει τι σημαίνει η καμπύλη, για να μην παραμυθιαζόμαστε.

Η Ελληνική οικονομία είναι φυλακισμένη σε ένα τραγικό αδιέξοδο, για λόγους που υπερβαίνουν την οικονομική πραγματικότητα.  Φυσικά οι εκτιμήσεις της αγοράς δεν είναι αλάνθαστες, και αλλάζουν, αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πιο αξιόπιστες από τις δηλώσεις Βενιζέλου ή Ράϊχενμπαχ.

Όποιος μάλιστα προωθεί ακριβό ρεύμα σαν απάντηση στο πρόβλημα, θέλει ή ψυχίατρο, ή μαδέρι στο κεφάλι, και αναφέρομαι στους Γερμανούς και τους κατά τόπους Υπουργούς και Τομεάρχες.

Μαύρισαν τους "πασόκους" και τους πράσινους (στην Queensland της Αυστραλίας)


Το καλοκαίρι του 2010, οι Αυστραλοί εξέλεξαν πρωθυπουργό μία κυρία που βγήκε με την υπόσχεση ότι δεν θα βάλει φόρο άνθρακα, και που ...πρασίνισε και έβαλε φόρο άνθρακα. Έξαλλοι οι Αυστραλοί, ανακάλυψαν ότι το Πασόκ είναι δυνατό και στην Αυστραλία (που ζει από το κάρβουνο). Στις τοπικές εκλογές στην Queensland οι εκλεκτοί της Πράσινης Πρωθυπουργού έφαγαν μαύρο που δεν βλέπουν μπροστά τους. "Δεν συγχωρούν ψεύτες πολιτικούς"... "Εν μέρει δημοψήφισμα για τον φόρο άνθρακα". Άντε και στα δικά μας...

http://joannenova.com.au/2012/03/those-devastating-queensland-election-results-voters-hate-lies-and-the-carbon-tax/
http://www.abc.net.au/news/2012-03-24/live-blog3a-queensland-votes/3910364

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κλιματολογία: (Γεω)Πολιτικό Πραξικόπημα


Στην επιστήμη, πιστεύουμε τα δεδομένα. Στην πολιτική πιστεύουμε τις "αυθεντίες" και το συμφέρον μας. Αυτό που έχω καταλάβει, μεταξύ πολιτικής και κλιματολόγων, είναι ότι μοιάζει να χρηματοδοτούνται μόνο οι μελέτες αυτές που έχουν εκ των προτέρων σκοπό και στόχο να αποδείξουν την καταστροφολογία.

Η ιστοσελίδα από όπου πήρα τον τίτλο και μεγάλο τμήμα του περιεχομένου αυτής και της προηγούμενης ανάρτησης, έχει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του πολιτικού φαινομένου, και αυτών που το προωθούν και αυτών που το αντιμάχονται. Αναφέρει ότι αυτοί που προωθούν τις Κλιματολαγνείες είναι: τα Ηνωμένα

Κλιματολογία: Επιστημονικό πραξικόπημα


26 δις κιλοβατώρες, τσάμπα ενέργεια από ηλιακό άνεμο για 8.000.000 άτομα για δύο χρόνια!


Αυτή είναι τυπική έκφραση των παπαγάλων της ΕΛΕΤΑΕΝ, της WWF και όλων των αειφόρων Πράσινων, αλλά την χρησιμοποιώ, γιατί τόση ήταν η ενέργεια που έπεσε πάνω στην Γη, σε δύο μόνο μέρες, μεταξύ 8 και 10 Μαρτίου. Τύφλα να' χει το Desertec.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Το χτες, για μέλλον μας


Μετέφερα προχτές την είδηση, από το Focus,  από την Γερμανία, ότι η Γερμανική φωτοβολταϊκή βιομηχανία πνέει τα λοίσθια, κοινώς μάς τελειώνει. Αυτό, σήμερα, έχει τέσσερεις λόγους:  (1) Η ύφεση (μόνο οι ανώμαλοι προωθούν ακριβές λύσεις σε καιρό φτώχειας), (2) οι Κινέζοι (φτιάχνουν φτηνότερα φωτοβολταϊκά από τους Γερμανούς ή τους Αμερικάνους), (3) τα αμιγώς τεχνικά θέματα (ρεύμα 4-5 ώρες την ημέρα που δεν αποθηκεύεται, ούτε μεταφέρεται χωρίς απίθανα πρόσθετα έξοδα), και (4) φούσκα ήταν έσκασε, πάμε παρακάτω.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Οδηγίες προς ναυτιλομένους


Δεν θα κάνω πολιτική δήλωση, εξ άλλου εγώ είμαι λίγο πιο Ευρωσκεπτικιστής από τον ...Farage. Αλλά και στην πραγματική και την εικονική μου ζωή συναναστρέφομαι με ανθρώπους που έχουν να πουν καλά και κακά για όλους.

Τα μαλλιοτραβήγματα και οι κατινιές μεταξύ υποψηφίων για την αρχηγία ενός κόμματος, δεν είναι κάτι καινούργιο (ούτε είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό). Αλλά καμπάνια μεταξύ διαφορετικών κομμάτων, με βάση ποιος είναι χειρότερος, είναι τόσο της πλάκας που, αν γίνουν εκλογές, πολλοί θα πάνε για ψάρεμα.

Καταστροφολογία (2): Η ύφεση και τα ...γεωπολιτικά

Προσωπικά, δεν ανησυχώ για το αν θα καταποντιστεί η Κρήτη. Μετά το κραχ του 2008, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν λίγο πιο σοβαρά (και 100% ανθρωπογενή) από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και τις κλιματολογικές παπαρολογίες.


http://www.zerohedge.com/news/ugly-european-sovereign-cds-rerack.  Το ένα έχει σχέση με την ύφεση.  Η ρευστότητα του LTRO και οι καλοσύνες των Γερμανών Ευρωπαίων εν όψει εκλογών μας έχουν δώσει την εντύπωση ότι η ζωή συνεχίζεται. Η ζωή συνεχίζεται, αλλά τα Ευρωπαϊκά CDS λένε ότι ο Ευρωνότος τρίζει, και αν εμείς είμαστε εύκολοι, εύπιστοι, και φτηνοί, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία  και τι μικρό Βέλγιο είναι ...αλλιώς. Η Ευρώπη είναι σε εξέλιξη, και η ρευστότητα του LTRO δεν θα φανεί στην πραγματική οικονομία που περιορίζεται από την μόνιμη ευρωαγκύλωση (παραγωγή, κατανάλωση, ανώμαλοι ευρωνόμοι, μεθοδευμένα ισοζύγια συναλλαγών), και τα ...γεωπολιτικά.


http://www.zerohedge.com/news/1001-moonless-kinetic-nights-presenting-windows-opportunity-iranian-attack.  Την τελευταία φορά που γέμισε ο κόσμος αιολικά και ηλιακά (που σήμερα σκουριάζουν στην Καλιφόρνια και την Χαβάη) -- τα ίδια και απαράλλακτα που παπαγαλίζουν σήμερα οι παπαγάλοι, υπήρχε πόλεμος στην Μέση Ανατολή. Σήμερα έχουμε προοδεύσει, και δεν περιμένουμε τις βραδινές ειδήσεις, τα βλέπουμε σε εξέλιξη, ή, για την ακρίβεια, βλέπουμε αυτά που μας δείχνουν, σε εξέλιξη.  Αυτά που μας δείχνουν είναι λίγο ανησυχητικά. Τόσο, που αναρωτιέμαι μήπως να αρχίσω να ασχολούμαι και εγώ με τους πάγους και την στάθμη της θάλασσας.

CVN72, CVN70, CVN65

Καταστροφολογία (1): Η Κρήτη καταποντίζεται και ο ουρανός γκρεμίζεται! Δώστε και σώστε!


Ο καθηγητής «Φυσικών Καταστροφών» είναι ειδικός στα τσουνάμι και την σχετική διαχείριση ακτών. Ένας τρόπος να γίνει ακόμα πιο διάσημος είναι να γίνει Νοστράδαμος Κλιματικής Αλλαγής. Εάν η «Κλιματική Αλλαγή» επηρεάσει την διάβρωση των ακτών και πλημμυρίσει τις καφετέριες του Ηρακλείου, ή τα Φαλάσαρνα,ή την Ζάκρο, θα είναι μία καλή ευκαιρία να γράφουν οι εφημερίδες για «Κλιματική Αλλαγή» (το ζητούμενο) και θα γίνει πιο διάσημος καταστροφολόγος ο καλός άνθρωπος:

«το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών υπάρχει σήμερα παντού σε όλη την Κρήτη, όμως κοιτάζοντας σε 30- 40 χρόνια θα έχομε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Λόγω της κλιματικής αλλαγής θα υπάρξει αύξηση της στάθμης της θάλασσας κυρίως στα σημεία όπου υπάρχουν οι ωραιότερες παραλίες όπως τα Φαλάσαρνα, η Γεωργιούπολη, ο Πλατανιάς. Η κλιματική αλλαγή θα μεγεθύνει το πρόβλημα σε όλη την Κρήτη ... πολλά ξενοδοχεία στα βόρεια της Κρήτης θα είναι πλωτά ξενοδοχεία όπως στη Βενετία»

Η Κρήτη μάλλον υπέστη καταστροφή από τσουνάμι με την

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Project Helios, όπως λέμε Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


NoTricksZone: Requiem for Solar Industry
Focus: Solarhybrid meldet Insolvenz an

Τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας: Υποκρισία και διχασμός


Είμαι κατά των λεγόμενων «Ανανεώσιμων» πηγών «Ενέργειας» για λόγους που έχω αναφέρει στις προηγούμενες 1.000 περίπου αναρτήσεις,  και ενώ δεν είμαι ιδιαίτερα θρήσκος, δεν είμαι κατά της Εκκλησίας.  Αυτά σαν εισαγωγή.

Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα είναι η υποκρισία και ο μεθοδευμένος διχασμός, και θεωρώ την αντίδραση για τα φ/β στην Πεντέλη υποκριτική και μεθοδευμένη.

Είστε ενοχλημένοι με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και τον 2773/99; Έχω λύση!


Αναρωτιέστε τι είναι το τέλος υπέρ ΑΠΕ;
Αναρωτιέστε τι είναι το ΕΤΕΠΚΑ;
Το τέλος Διασύνδεσης;
Το τέλος Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας;
Το τέλος Δικτύου;

Είναι απλό. 5-6 δικοί μας κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, που κρύβονται πίσω από διαταγές της ΕΕ, από τις οποίες θα γίνουν πλούσιοι,  δεν βολεύονται με το φτηνό ρεύμα που είχαμε μέχρι το 2009, και το ακριβαίνουν, αλλά ντρέπονται και σπάνε την αύξηση σε πολλά ακαταλαβίστικα. Άσε που θέλουν να αυξηθεί το ρεύμα πρίν πουληθεί η ΔΕΗ...

Τι ξέρει η Πειραιώς, που δεν ξέρουν το Reuters, το ΜΙΤ, οι Γερμανοί, και η Ζήμενς;


Έχουμε πλάκα στην Ελλάδα, και η Τράπεζα Πειραιώς είναι η αιχμή της πλάκας. Άσχετα με το εάν σας αρέσουν οι ΑΠΕ, σε όλο τον κόσμο, και στην Ευρώπη, από το 2009 και μετά, έχει αρχίσει η αμφισβήτηση των ΑΠΕ σαν πανάκεια, ή έστω και σαν

Υπουργός ...Κλιματικής Αλλαγής, υπάλληλος ξένης χώρας



Με αρμοδιότητα την Κλιματική Αλλαγή, ο άνθρωπος είναι για λύπηση. Βρε μπας και να πάψω να είμαι ψευδώνυμος, να τον καλέσω σε debate;

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σάλλας, και η μοιραία 18η Μαρτίου του 2000


Τα γραπτά μένουν. Το 2000 ήταν η χρονιά που άρχισε να σκάει η φούσκα του Χρηματιστηρίου, και οι διαχειριστές του φουσκώματος της φούσκας είχαν την ατυχία να γραφτούν στο μοιραίο φύλλο της Καθημερινής του Σαββάτου, 18 Μαρτίου του 2000 [μπαα... το έβγαλαν... θα το βρείτε εδώ, ή πιο κάτω, στο scribd, στην "Οικονομική Καθημερινή, από σελ. 21]. Η ίδια παρέα που μας κυβερνά τον τελευταίο καιρό. Τότε η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση, και ο Μάνος μιλούσε.

Ο Παπαδήμος έδωσε "ανάσα" επιτρέποντας και στους μικρούς να δανείζονται για να αγοράσουν μετοχές, για να κερδίσουν και αυτοί. Ο Σάλλας τους "είπε πάρτε πάρτε, θα πάει στις 7.000". Ο Μπέννυς τους έταξε νόμους για θωράκιση και είπε ότι "μπήκαμε σε πιο δημιουργική σφαίρα γνήσια σε σχέση με τα μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας". Και οι πάντες ήξεραν τι συνέβαινε. Μέρες αργότερα νυν μεγαλοδιορισμένος έχωνε τα Ταμεία στο

Το πράσινο πλυντήριο


Ο Παγωτατζής είπε:  Follow the money.

Δεν ξέρω εάν η πράσινη ανάπτυξη φτιάχτηκε για να ξεπλένει λεφτά, ή για να πουλάει Γερμανικά κατασκευάσματα, αλλά τα δύο προσφέρονται για συμβίωση. Τα πλυντήρια, γενικά, γουστάρουν πολύ τις φούσκες. Σήμερα εγκαινιάζω άλλη μία ετικέτα (tag) με τίτλο "πράσινο πλυντήριο".

Η εικόνα (που μεγαλώνει με κλικ) δείχνει το πλυντήριο με παράδειγμα τα αιολικά. Οι πολιτικοί, ως δια μαγείας, τα

Πῶς μου αρέσει να ...βελτιώνω «μελέτες» για αιολικά!


Είδα πάλι μια μελέτη για αιολικά, που με όλη μου την συμπάθεια για τον συντάκτη της, χρειάζεται βελτίωση. Και επειδή είχε ή έχει σχέση με την ICAP, θα τον πάω πρώτα στο δια ταύτα. Τα αιολικά δάνεια είναι επισφαλή, επειδή είναι επιδοτούμενα από τον καταναλωτή, και κάποια στιγμή ο κόσμος δεν θα αντέχει την ενεργειακή πολιτική της οποίας τα αιολικά είναι διακοσμητικό (αλλά ενοχλητικό) μέρος. Και τώρα, αν δεν βαριέσαι, διαβάζεις και τις λεπτομέρειες:

Πάμε για πόλωση και έκτροπα

Δεν είμαι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που το λέει. Αλλά τα επεισόδια είτε είναι αυτά στην Κερατέα, ή στο Αποπηγάδι, ή τώρα στην Χαλκιδική, παρέα με την ανασφάλεια και τον φόβο του κόσμου, το απίθανο αδιέξοδο της ανειλικρινούς και ξενόφερτης μνημονιακής προσέγγισης, παλιών και καλλιεργημένων διχασμών, αλλοδαπών, περιέργων, ποδοσφαιρόφιλων, κουκουλοφόρων, αλλαγών σε εκλογικό νόμο κάθε Τρίτη και 13,  κλπ, μυρίζουν μπαρούτι.  Ίσως αυτό είναι το ζητούμενο για όποιον άρρωστο τα σκαρφίζεται.

Ξεχάστε το δεξιός-αριστερός. ΔΕΝ υφίσταται πια αυτός ο διαχωρισμός. Το θέμα είναι απλά και σκέτα η ελευθερία και οι πραγματικές επιλογές, και όχι αυτές που προκύπτουν από διλήμματα-μαϊμούδες.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δωρεάν σπίτια από τον ήλιο, χιλιάααδες θέσεις εργασίας και βιομαγνητικές παντόφλες για Βολευτές


Η γήινη ενέργεια από τα βιομαγνητικά σανδάλια ερεθίζει τον νωτιαίο μυαλό και θεραπεύει ή προλαμβάνει τα εγκεφαλικά, τον προστάτη, την πίεση, την δυσκοιλιότητα την κολπίτιδα κλπ. Και ο ήλιος, ή Χέλιος επί το γερμανικότερον, αυξάνει θέσεις εργασίας, μειώνει το τοξικό CO2, βοηθάει την υγεία, δίνει €650 τον μήνα αφορολόγητα, και χτίζει σπίτια δωρεάν (αν φέρετε τα σωστά χαρτιά).

Είμαστε το πειραματόζωο (αλλά έχουμε τους παπατζήδες)


Θα σας δείξω άλλη μία φορά τα δημοσιευμένα ενεργειακά σχέδια της "Ευρώπης" και θα δείτε πόσο ενεργειακά ασήμαντα είναι για τους Ευρωπαίους τα φωτοβολταϊκά και αιολικά πράγματα στα οποία στοιχηματίζουμε το ενεργειακό μας μέλλον.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μαυρίστε τα Πράσινα Ψάρια (ή γίδια, όρνια ή ό,τι σας βολεύει)


Σπυρίδων Κουβέλης
Ιωάννης Βούρος
Νικόλαος Ζωίδης
Ηλίας Θεοδωρίδης
Ιωάννης Ιωαννίδης,
Θεόδωρος Καράογλου
Γεώργιος Κασσάρας
Λουκία-Ταρσίτσα (Λούκα) Κατσέλη
Χαρούλα (Χαρά) Κεφαλίδου
Γεώργιος Κοντογιάννης,
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Ευαγγελία Κουρουπάκη
Άγγελος Μανωλάκης
Λάμπρος Μίχος
Μαρία Μίχου
Αικατερίνη Μπατζελή
Άννα Νταλάρα
Θεόδωρος Παραστατίδης
Κυριακή Τεκτονίδου
Δημήτριος Τσιρώνης
Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη

Ο επικίνδυνος Χατζηαβάτης


Δεν ξέρω αν Παπακωνσταντίνου έχει ιδιοφυή τρόπο σκέψης, αλλά όποιοι αφελείς και ηλίθιοι βάζουν ΑΠΕ με την ψευδαίσθηση ότι θα παράγουν ρεύμα σε χρήσιμη κλίμακα (όπου έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια  είναι σε ασήμαντες ποσότητες και υπέρογκες τιμές), πρώτα εξασφαλίζουν χρήση, και μετά  βάζουν δίκτυα, (γιατί τα δίκτυα είναι συχνά πιο ακριβά και πιο μπελαλίδικα από την ίδια την ηλεκτροπαραγωγή), και μετά φτιάχνουν μονάδες. Και αν περιμένει ότι οι Γερμανοί καταναλωτές θα μας πληρώνουν για εικονικές τρίχες σε 5 ή 10 χρόνια, προφανώς δεν θα τον ενδιαφέρει σε 5 ή 10 χρόνια.

Όσο βλακώδης είναι η κατασκευή ενός πυρηνικού του 1,6GW πριν την διασύνδεσή του και την εξασφάλιση της χρήσης του ρεύματος, 20 φορές πιο βλακώδης είναι η εγκατάσταση 2 ή 10 φωτοβολταϊκών GW , που:

(α) έχουν 20% αντί 99,9% διαθεσιμότητα,
(β) κοστίζουν 2-3 φορές παραπάνω από το πυρηνικό και
(γ) δεν ηλεκτροδοτούν ούτε ένα νοσοκομείο (εκτός από αυτό που εύχομαι στον Χατζηαβάτη πλασιέ για επείγον περιστατικό του, και να ηλεκτροδοτείται από Χέλιος, ή αιολικά, να δει την γλύκα).

Δείτε και το Project Helios: Χορευοντας για τους Λύκους

Αυτό είναι ένα συστατικό


Όσο κι αν απεχθάνομαι τις επιδοτήσεις, η επιδότηση της παραγωγής, μεταποίησης, και κατανάλωσης ντόπιων αγροτικών προϊόντων είναι (κατά την γνώμη μου) ένα από τα συστατικά της επιβίωσης ή και ανάκαμψης στα χάλια που είμαστε. Μαζί με ενθάρρυνση μετακίνησης του κόσμου από τις τσιμεντένιες τρύπες του, όπου περνάει την μέρα του στο φέησμπουκ, ή την τηλεόραση, στα χωριά του. Η εναλλακτική θα είναι η μετανάστευση σε τρύπες της Βόρειας Ευρώπης, όπου θα κάνουμε εμείς τους Πακιστανούς, εκεί. Καλύτερα στον τόπο μας. Ένας τρόπος να το πετύχουμε αυτό, είναι με έξοδο από την ευρωζώνη και υποτίμηση. Να δούμε αν υπάρχουν και άλλοι τρόποι (υπάρχουν, αλλά έχουν διοικητική παρέμβαση, που εύκολα εξελίσσεται σε εγγενή καταναγκασμό και διαφθορά)

Άλλο συστατικό είναι η μείωση των φόρων (και των μη παραγωγικών εξόδων). Η φοροδιαφυγή μπορεί να εμφανίζεται ή να είναι απάτη, αλλά μπορεί να είναι και θέληση της πλειοψηφίας. Η μείωση φόρων και φορολογικών συντελεστών είναι η προφανής απάντηση. Απλά δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 1.000.000 άνθρωποι φόρους, για να συντηρούν 9.000.000. Όπως δεν είναι δυνατόν να έχουν περισσότερους υπαλλήλους οι ΟΤΑ και τα ΚΕΠ, από όσους πολίτες καλούνται να "εξυπηρετήσουν".

Αυτό που λέω πάει λίγο παραπέρα από το να φορολογούμε τζόγο για να το δίνουμε σε αμνοερίφια. Δεν θέλω επιδότηση αμνοεριφίων, θέλω επιδότηση αυτάρκειας, αποκέντρωσης και αυτοαπασχόλησης. Π.χ., θέλετε φ/β;  Μόνο σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (έχει και κάτι αγρότες της Εκάλης...).  Η φωτό και το έναυσμα, από τον Ελεύθερο Τύπο.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το γράφημα που σπάει τα νεύρα στους Πράσινους καταστροφολόγους


http://notrickszone.com/2012/03/18/the-greens-against-the-sun-vahrenholt-and-luning-rebut-warmists-absurdities/

Σήμερα ζέστανε ο καιρός, χτες έκανε δροσούλα, και το γράφημα που δεν αντέχουν οι Πράσινοι, δείχνει "μη θέρμανση" από το 2000 και μετά"Ο Κρύος Ήλιος" του Fritz Vahrenholt θα βγει και στα αγγλικά, και εν τω μεταξύ του την έχουν πέσει οι Πράσινοι με διάφορα επιχειρήματα τα οποία αντικρούει στην ιστοσελίδα του, κι αν σας βολεύει περίληψη στα αγγλικά, στο NoTricksZone.

Θα έπρεπε να ενημερώσουμε τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής που με πολλές ΑΠΕ ...τι ακριβώς θα κάνει;

Από την πράσινη ενέργεια στο πράσινο σεξ


Η Connie Hedegaard είναι Επίτροπος Κλιματικής Δράσης από την Δανία στην μαϊμουδιά που λέγεται Κομισιόν, με Πρόεδρο τον γίγαντα της πολιτικής Μπαρόζο (τον μασκαρά που είπε ότι η Ευρώπη είναι αντίδοτο για τις δημοκρατίες). Η κυρία αυτή, αν και δηλωμένη συντηρητική (και ο Πράσινος Δήμας τέτοιος δηλώνει) προωθεί λεγόμενες Πράσινες αντιλήψεις. Η έντονη Πράσινη προπαγάνδα των ημερών, δεν έχει τόσο στόχο εμάς, πλέον, όσο τους Ινδούς και τους Κινέζους, και ειδικά η Ινδία έχει μπει στο στόχαστρο του αιολικού λόμπυ που βλέπει τα

Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την ψυχή του


κλαπ κλαπ κλαπ κλαπ κλαπ κλαπ!
(με συγχωρείτε, δεν άντεξα)

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η μεταστροφή σε ΑΠΕ δεν πετυχαίνει ούτε στην Γερμανία


Τα προβλήματα των αιολικών είναι γνωστά. Έχουν μεταβλητή και απρόβλεπτη απόδοση (να θυμάστε, η ταχύτητα του αέρα στον κύβο, "^3"), το ρεύμα τους δεν αποθηκεύεται πρακτικά, και όπως έχει επισημάνει και ο spiral architect, δεν τα σηκώνει το δίκτυο, και δεν είναι σαφές ότι υπάρχουν λεφτά ή θέληση για το δίκτυο. Όχι στην Γερμανία (για εδώ να μας πει ο φωστήρας Τιτανικός Παπακωνσταντίνου).

http://notrickszone.com/2012/03/17/leading-german-daily-writes-germanys-energy-transformation-is-a-flop-government-takeover-looms/

Frankfurter Allgemeine: Η ενεργειακή επανάσταση απέτυχε

Frankfurter Allgemeine: Δεν υπάρχει διασύνδεση για τόσα αιολικά πάρκα

 Θυμίζω ότι η Γερμανία, με πάνω από 22.000 αιολικά μεγαβάτ καταφέρνει να καλύψει το 7% της ηλεκτροδότησής της από αιολικά, με εξάρτηση από επείγουσες και απρογραμμάτιστες εισαγωγές (από φιλικές γειτονικές χώρες) και ανάγκη dumping πλεονάζοντος ρεύματος, πάλι σε γείτονες, που δεν το θέλουν γιατί κάνει και σε αυτούς ζημιά.  Πόσο θα πάμε εμείς; 20%; 40%;  Πανάκριβο για αυτούς αλλά καλό για εμάς;

Η σωτηρία μας από την κακοδαιμονία


Με συγχωρείτε, έκανα το μέγα σφάλμα να περάσω για κλάσματα δευτερολέπτου από το Mega, κάνοντας ζάπινγκ με τον καφέ, κάτι που αποφεύγω για λόγους αισθητικής.  Ωστόσο πρόλαβα και είδα την Αθηνά Δρέττα με φούξια συνολάκι (πολύ όμορφο με το πράσινο φλουό του καναλιού) να μιλάει για τις ατέλειες του ΙΚΑ και την διαφθορά του και το μηχανογραφικό του, και τον τύπο που κάνει τον εκφωνητή να εξανίσταται, και όλοι μαζί να παριστάνουν ότι ψάχνουν για τις ρίζες της κακοδαιμονίας, αδυνατώντας να δουν καθρέφτη.

Η κυρία Δρέττα είναι η γενιά που πρόλαβε χούντα και μεγάλωσε

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Υπάρχει ελπίδα Μεταρρύθμισης και στον 21ο αιώνα



Όσοι με διαβάζετε, ξέρετε ότι 1) δεν έχω βρει διάψευση στην υπόθεση εργασίας ότι η Πράσινη Απάτη που ζούμε είναι made in Germany, και 2) τα πιο τρανταχτά στοιχεία για το ότι η Πράσινη Απάτη είναι απάτη, ειδικά στα ενεργειακά, είναι επίσης made in Germany. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά και στις ΗΠΑ υπάρχει αυτός ο διχασμός με σοσιαλοικολογίζοντες να προσκυνούν την τρέλα, και τους συντηρητικούς να τραβάνε τα μαλλιά τους.

Νέα Καταστροφή! Θα πεθάνει κόσμος μέχρι το 2050! Χορηγός ο ΟΠΑΠ


Μπουρδολογία με τοπικό χορηγό τον ΟΠΑΠ.  Τον σπόνσορα της πράσινης ανάπτυξης και του πράσινου real estate (τουλάχιστον είδα τον σπόνσορα των "Επιλογών" και ηρέμησα). Τα συμπεράσματα αυτής της ανάρτησης, αν βαριέστε να την διαβάσετε, είναι 1) ΜΗΝ παίζετε τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ ή άλλων, 2) Μάς πάνε για διάλυση, σαν χώρα ή σαν λαό (και όχι για τους λόγους που λέει ο ΟΟΣΑ), και 3) ο ΟΟΣΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου και ο ΟΠΑΠ είναι ...ΟΠΑΠ.

Η Πολωνία πυρηνική


http://af.reuters.com/article/commoditiesNews/idAFW8E8E200K20120314

Θα κοστίσει λιγότερο από ότι το αντίστοιχο σε Πρότζεκτ Χέλιος, θα παράγει φτηνότερο ρεύμα με 99% διαθεσιμότητα και όχι 20-25% διαθεσιμότητα, θα έχει πραγματικές θέσεις εργασίες κατά την κατασκευή και θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη μετά. Ναι, έχει ρίσκα. Το να βγαίνεις από το κρεβάτι το πρωί έχει ρίσκα.  Το να μπαρκάρεις έχει ρίσκα. Το να τρως μύδια έχει ρίσκα.  Για την Ελλάδα θα πρότεινα λιγνίτη ή λιθάνθρακα, θα ήταν ακόμα πιο φτηνό και απλό. Είμαι υπέρ των φτηνών απλών λύσεων (και τα έχω γράψει, αλλά ποιος δεν βαριέται).

Ξέρω ότι πολλοί, καλοπροαίρετα, δεν θέλουν πυρηνικά ή κάρβουνο.  Αυτό όμως ισοδυναμεί  με "ενεργειακή φτώχεια".  Ισχύς βάσης από αέριο και ΑΠΕ (όπως μοιάζει να μας πηγαίνουν) σημαίνει πανάκριβο ρεύμα, μόνο για λίγους, και εξάρτηση από εξωγενείς και όχι πάντα φιλικούς παράγοντες.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Καταψηφίστηκε (η αιολική επιδότηση στις ΗΠΑ)


Θυμάστε που σας έλεγα πριν δύο εβδομάδες ότι είχε ξεκινήσει τηλεφωνική καμπάνια σε Γερουσιαστές των ΗΠΑ να μην συνεχίσει άλλο η φοροεπιδότηση στα εκεί αιολικά;  Φαίνεται ότι δεν θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις. Και  εκεί υπάρχουν και εργοστάσια με κόσμο που κατασκευάζει σβούρους (και η Βέστας είναι μανούλα στο να βάζει μπροστά τους εργαζόμενους που θα απολύσει, λες και δεν ξέρει ότι παντού αυτή η δουλειά γίνεται.  Όταν λέμε φούσκα, εννοούμε φούσκα.

Σε άλλη είδηση, απαγορεύτηκε η νυκτερινή λειτουργία αιολικού "πάρκου" επειδή βρέθηκε σκοτωμένη νυχτερίδα. Οι νυχτερίδες είναι προστατευόμενες (τρώνε κουνούπια) και είναι παράνομο να τις καταστρέφεις (πάντα στις ΗΠΑ).  Εεε... έτσι και στην Ελλάδα, τηλεφωνούμε στους βουλευτές μας με θέματα που μας αφορούν, δεν σκοτώνουμε αετούς και γεράκια...

Κι άλλη «είδηση»: Τι λένε οι 26 (και όχι τι λένε τα 260.000.000)


Σας το έχω ξαναπεί... Μία στις 5-6 ειδήσεις στις Επιλογές είναι ...«Είδηση».

Πράγματι γράφτηκε από το Reuters  (και αναπαράχθηκε βασικά από πράσινες ιστοσελίδες) ότι  26 οικονομολόγοι (μεταξύ των οποίων και ο Sharpe) ετάχθησαν υπέρ του φόρου CO2 στις Αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες.  Βέβαια, αν διαβάσετε την είδηση, η είδηση είναι ότι :

(1)  ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία και Ινδία ετάχθησαν απόλυτα και κατηγορηματικά κατά αυτού του Γερμανικού Ευρωπαϊκού φόρου,  (2) η Ευρωπαϊκή αεροναυπηγική βιομηχανία τραβάει τα μαλλιά της γιατί κόπηκαν αμέσως παραγγελίες για Airbus (σαν αντίποινα σε πράξη πράσινου εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε με τον φόρο CO2), και (3) βγήκαν οι 26 οικονομολόγοι εκ των οποίων 5-6 με Νομπέλ και είπαν ό,τι είπαν.

Αν διαβάσετε με τι ασχολούνται τα μη Γερμανικά Ευρωπαϊκά

Γιατί η Μάνη δεν πρέπει να θέλει αιολικά


Για τους ίδιους λόγους που δεν πρέπει να τα θέλει η υπόλοιπη Ελλάδα:

Καταστρέφουν, μόνιμα, όποια περιοχή ακουμπήσουν. Μηδενίζουν την αξία της γης, και της γειτονικής γης, όσο φαίνονται και ακούγονται. Διώχνουν τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένου και του ήπιου τουρισμού που είναι της μόδας.

Δεν παράγουν παρά ασήμαντο χρήσιμο ρεύμα. Δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (ποτέ και πουθενά τα τελευταία 50 χρόνια), και η πραγματική εξοικονόμηση καυσίμου είναι ασήμαντη.

Δεν λύνουν κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η χαμηλή διαθεσιμότητα, η ασήμαντη πραγματική εξοικονόμηση καυσίμου και η ανάγκη εφεδρείας (και πρόσθετης κατανάλωσης για να γυρίζουν όταν δεν φυσάει) συνεπάγονται ασήμαντες μειώσεις CO2.  Οι τόνοι CO2 που διαφημίζουν είναι πλασματικοί και όχι πραγματικοί.

Δεν είναι επένδυση.  Πληρώνονται από εμάς για ψέματα.  Δεσμεύουν αντιπαραγωγικά κεφάλαια τα οποία αποπληρώνονται, (μαζί με τις αδρές αμοιβές αυτών που τις βάζουν) ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται. 50 χρόνια τώρα, δεν μπόρεσαν ποτέ και πουθενά να υπάρξουν χωρίς επιδότηση. Υπάρχουν μόνο για την επιδότηση. Η επιδότηση είναι από φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος για ρεύμα που δεν

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μπράβο Πρώτο Θέμα, το έβγαλες το Γκαιμπελικό μεροκάματο (και το σχόλιο που δεν μπήκε)


Εδώ και μέρες κυκλοφορεί η είδηση ότι οι Σαμπατακάκης, Ανδρεάκος, Παναγάκος και Λεκάκος βάζουν αιολικά στην Μάνη.  Το Πρώτο Θέμα σήμερα βγήκε με κατακίτρινο άρθρο στο οποίο εντέχνως παρέκαμψε την ουσία (που είναι η οικονομική, τεχνική και οικολογική απάτη των αιολικών) και καλλιέργησε κλίμα για άξεστους, οπισθοδρομικούς και οπλοφόρους ντόπιους.  Άσε πια τα ραντάρ για τα πουλιά, αυτό με έκανε και γέλασα.

Η έξτρα ταρίφα δεν ασπρίζει τον "αράπη"


(από το energypress, η έμφαση δική μου)

Εδώ και καιρό σας λέω ότι όλη η Πράσινη Ανάπτυξη είναι κόλπο των Γερμανών να πουλάνε σαβούρες σε ιθαγενείς (και ατυχώς για τον Γερμανικό λαό, και στους εαυτούς τους, αλλά τουλάχιστον αυτοί τα φτιάχνουν). Οι τιμές των φωτοβολταϊκών γκρεμίζονται, επειδή έμαθε ο κόσμος ότι ενεργειακά είναι ψιλοάχρηστα, με την ύφεση ούτε οι πλούσιοι λαοί δεν αντέχουν τις επιδοτήσεις, και οι Κινέζοι δεν παίζονται σε ανταγωνιστικότητα και κόστος.

Πριν λίγα χρόνια οι διάφορες "Ευρωπαϊκές" TÜV έβγαζαν τα