Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σε τι ακριβώς συμφωνούν "όλοι" οι επιστήμονες;

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα όταν προσπάθησα να καταλάβω τι τελικά συμβαίνει με την Νοστραδάμεια Κλιματολογία, ήταν το βλακώδες των επιχειρημάτων, οι τραγικές μουσικές υποκρούσεις και η επανάληψη της πρότασης "όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν", Μέχρι που προέκυψε το Climategate, και που  "ανακάλυψα" τον Lindzen.

Έκτοτε έμαθα ότι οι επιστήμονες που δήθεν συμφωνούσαν, ή δεν είχαν συμφωνήσει, ή είχαν αυτοεξαιρεθεί, ή εξαιρεθεί από το να εκφέρουν τέτοια άποψη.

Προσωπικά μου φτάνει ο Lindzen, ο Harold Lewis, ο Ivar Giaver, o Σταύρος Αλεξανδρής, ο Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο Γιάννης Μαρκόνης, και ο Λεωνίδας Λουλούδης.


Αλλά και άλλοι 125 επιστήμονες έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, και ευγενέστατα τον έκραξαν για τις καταστροφολογίες και σωτηρίες που βγήκε και είπε.

84 ευρώ, αναδρομικά, η φωτοβολταϊκή μεγαβατώρα, επειδή ο Γάλλος καταναλωτής δεν αντέχει να πληρώνει


http://www.energypress.gr/news/Epibebaiwnei-o-Gallos-ypoyrgos-Energeias-meiwsh-stis-tarifes-gia-ta-f-b

http://www.photon.info/photon_news_detail_en.photon?id=72031

Νομίζω ότι η ειδησούλα τα λέει όλα. Η φούσκα των φωτοβολταϊκών έσκασε, και όσοι επίσημοι ή μη επιμένουν παραμυθιάζουν και παραμυθιάζονται. Τα φ/β στα 84 ευρώ την μεγαβατώρα είναι ακριβή ισχύς αιχμής σε μέρη χωρίς σύννεφα το καλοκαίρι. Μεταφορά από Σαχάρα ή Γαύδο είναι για να κοροϊδεύουμε βεδουϊνους, συμπεριλαμβανομένων βεδουϊνων με παντελόνια. Δεν φυτεύεις πανάκριβα καλώδια για να μεταφέρεις ρεύμα part-time. Και σίγουρα όχι σε καιρό ύφεσης...

Οι απόψεις "επενδυτών" σε σχόλια στο energypress είναι συλλεκτικά κομμάτια, δεν τα παραθέτω γιατί μερικοί τα κάνουν επώνυμα. Το τραγούδι λέει "Είναι κακόοοο στην άμμο να χτίζεις παλάαατια...". Και είναι κρίμα, γιατί τα φ/β, στην σωστή τιμή (60-70) είναι περίπου σαν το αέριο, και σε αντίθεση με τα αιολικά, κάτι κάνουν για ισχύ αιχμής. Τα αιολικά, και τσάμπα να είναι είναι σκέτη ενόχληση. Βέβαια, από το 200-300 μέχρι το ...84 ή το 60-70, έχουμε δρόμο... Και γιατί να είμαστε αυτή που πληρώνουν το learning curve?

Η Γαλλία, by the way, θα τις καταργήσεις τις ταρίφες... "Επενδυτές" και βεδουϊνοι, ετοιμαστείτε...

Ο δρόμος για την δουλοπαροικία, Ελλάδα, 2012


Μπορεί να μην το βλέπουμε, χαμένοι στην ευδαιμονία της δόσης, αλλά εκχωρούμε κάθε ανελαστική δαπάνη, για νερό και ενέργεια. Εκχωρούμε μελλοντικούς φόρους. Εκχωρούμε ορυκτό πλούτο. Εκχωρούμε συντάξεις που χρηματοδοτήθηκαν πριν 20 χρόνια. Εκχωρούμε αποταμιεύσεις.

Με το νέο φορολογικό, εκχωρούμε ό,τι περπατάει, κολυμπάει, ή πετάει. Εκχωρούμε το όνειρο κάθε ντόπιου μετά το 1821, ή το 1922, ή το 1949:  Το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας. Μικρό, ή μεγάλο, δεν έχει σημασία, κεραμίδι.

Για να διατηρήσεις το κεραμίδι σου θα πληρώνεις τους φόρους που προέρχονται από την κατοχή του κατά προτεραιότητα. Με τι; Μα με ότι μετρητά, εισοδήματα, αποταμιεύσεις ή κανένα κόσμημα ή καμιά λίρα που διαθέτεις. Τι θα γίνει στο τέλος; Αυτά τα μετρητά θα τελειώσουν, οι φόροι όμως θα παραμένουν. Θα παραμένουν γιατί το χρέος είναι υψηλότερο από ό,τι φόρους μαζευτούν, από τα μετρητά. Και τότε; Θα πουλήσεις το σπίτι σου και τα χωράφι σου μπιρ παρά διότι θα το κάνεις μαζί με άλλους 100.000, όλοι μαζί, ενώ οι αγοραστές θα είναι ελάχιστοι και θα πιέζουν τις τιμές.

Τέλος θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα μένεις με νοίκι πλέον στο πρώην σπίτι σου και θα δουλεύεις για €200 τον μήνα υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζεις γερμανικά, πιστεύεις στην Πράσινη Παπάρα, και κάνεις μόνο ό,τι σου πει ο κατακτητής. Eroberung. Να μάθεις τι σημαίνει.

ΤΙ φοβάσαι; Ότι θα φτωχύνεις αν αρνηθούμε το εξωτερικό χρέος και βγούμε από το ευρώ; Προτιμώ 200 δραχμές τον μήνα, αλλά να είναι δικές μου να τις ελέγχω εγώ. Προτιμώ να πεινάω και να κρυώνω στην δική μου τρύπα.


Μπορεί να είσαι φτωχός, αλλά να έχεις κάποια δυνατότητα
Μπορεί να είσαι σκλαβωμένος, αλλά να ελπίζεις ότι θα ελευθερωθείς
Μπορεί να είσαι άνεργος αλλά με θυσίες, κάτι να βρεις να κάνεις
Μπορεί να μην έχεις που να μείνεις, αλλά κάπου να βολευτείς
Μπορεί να μην σου αρέσει ο τόπος σου αλλά να πας σε άλλον

Ο δουλοπάροικος δεν έχει τέτοιες επιλογές.  Ο δουλοπάροικος ζει από τον κεντρικό σχεδιασμό και την ελεημοσύνη και την "μεγαλοψυχία" του αφέντη του, και η ελεημοσύνη και η μεγαλοψυχία έχουν ένα μόνο κίνητρο: Την μεγιστοποίηση του κέρδους και καλοπέρασης του αφέντη.  

Μία περίληψη του Road to Serfdom

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Βόλτα στην Doha


http://www.theregister.co.uk/2012/11/29/wmo_global_temp_figures_2012_doha_ninth_hottest/

Θα έγραφα ότι οι Κλιματολάγνοι που έχουν πάει στην Doha, στο Κατάρ, έχουν μπλέξει, γιατί διαπίστωσαν εν συνεδρίω, αυτά που παραθέτω εδώ για το ...Κλίμα, ότι δηλαδή δεν έχει υπάρξει παγκόσμια θέρμανση από το ...1998, και ...κάτι άλλο παίζει.  Εμένα, αυτό δεν μου προκαλεί έκπληξη, γιατί το έχω δείξει επανειλημμένα: 


Και θα λιβάνιζα κάτι αργόσχολους Δημόσιους Υπάλληλους του Αστεροσκοπείου που πληρώνονται για να αναμεταδίδουν Γερμανικές αρλούμπες, και τα Γίδια που ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη το 2010 (Γερμανικός Νόμος EEG) αλλά άρχισα να χαζεύω δορυφορικές εικόνες του Κατάρ, και της Doha (από εκεί είναι ο Εμίρης δια πάσαν νόσον) και κόλλησα...

 

Πρέπει να έχει πετρέλαιο εδώ κοντά, γιατί βλέπω αυτά τα περίεργα αεροπλάνα... Να externality του πετρελαίου...


Και πιο μέσα, η έρημος...  Η φωτό στην έρημο είναι από το http://static.panoramio.com/photos/1920x1280/38309299.jpg. Οι εικόνες και το διάγραμμα μεγαλώνουν με κλικ.

Αν δεν υπάρχει ανθρωπογενές φαινόμενο θερμοκηπίου, και εάν οι ΑΠΕ δεν μειώνουν το όποιο CO2, γιατί πήγαν όλοι αυτοί οι μασκαράδες στην Doha? Και γιατί πληρώνω κερατιάτικα για αιολικά ή φωτοβολταϊκά;

Απόφαση Τοπικού Συμβουλίου για απόσταση τουλάχιστον 2 χλμ μεταξύ αιολικών και πλησιέστερης κατοικίας


http://www.thegwpf.org/local-council-rules-kill-onshore-wind-farms-wind-lobby-fears/

http://www.journallive.co.uk/north-east-news/todays-news/2012/11/26/green-energy-company-launches-high-court-challenge-to-council-s-2km-wind-turbine-separation-zone-61634-32308572/

Στην Αγγλία... Πήρε απόφαση Συμβούλιο Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  Με ελάχιστη απόσταση 2 χλμ μεταξύ Α/Γ και σπιτιών, στην πράξη μηδενίζονται τα επίγεια αιολικά. Η RWE πάει να προσβάλει την απόφαση, που φοβάται θα μιμηθούν και άλλοι.

Τα αιολικά ενοχλούν. Κάνουν θόρυβο, χαλάνε θέες, ρίχνουν αξίες γης. Συν, είναι σχεδόν άχρηστα για ηλεκτροδότηση δικτύου, πληρώνονται κερατιάτικα για "έγχυση" ρεύματος χωρίς να υποκαθιστούν καύσιμα, δεν μειώνουν CO2, όχι όσο λένε, αν σας νοιάζει το αέριο της μπύρας και ποτέ και πουθενά, από το 1970 που υπάρχουν, δεν υποκατέστησαν οποιαδήποτε συμβατική μονάδα. Δεν μπορούν να το κάνουν αφού το τυχαίο ρεύμα είναι ψιλοάχρηστο έως βλαπτικό, και δεν αποθηκεύεται πρακτικά, ή οικονομικά.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αγωγή κατά της Iberdrola για θόρυβο από αιολικά

Ενώ έχω εστιαστεί στην οικονομική, περιβαλλοντική και ενεργειακή απάτη των αιολικών (πληρώνονται για να μην κάνουν τίποτα καλό για το περιβάλλον ή την ενέργεια), ο περισσότερος κόσμος ενοχλείται από την θέα τους και τον θόρυβο που κάνουν.

Το αιολικό λόμπυ θεωρεί όσους ενοχλούνται "υστερικούς" ή δεν ξέρω τι. Για να δούμε τι θα πει το δικαστήριο στην Νέα Υόρκη...  Παραπονούνται οι κάτοικοι, ο θόρυβος μετρήθηκε πάνω από τα επιτρεπτά 50 db, κατηγορίες για μείωση αξίας ακινήτων, μερικοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους... Θα έχει ενδιαφέρον. http://www.nationalreview.com/articles/334102/backlash-against-big-wind-continues-robert-bryce#

Ο θόρυβος, ρυθμικός θόρυβος από χαμηλές συχνότητες και όλο και περισσότερες αναφορές σε υπόηχους έχει γίνει θέμα...

Wind Turbine Infra and Low-Frequency Sound: Warning Signs That Were Not Heard
Effects of industrial wind turbine noise on sleep and health
Low-frequency noise: a biophysical phenomenon
Cullerin Range Wind Farm Survey, August 2012

επιδοτούμενες ενοχλήσεις... Η Iberdrola είναι οι Ισπανοί μαφιόζοι που θέλουν την Χίο, Μυτιλήνη, Ικαρία, Λήμνο. 

Μειωσαν το CO2 κατά 2,5% με ηλεκτροδότηση από ΑΠΕ κατά 25% -- Οι Γερμανοί το λένε... Χαχαάαααχαχα!


http://www.energypress.gr/news/Germania:-Shmantikh-meiwsh-twn-ekpompwn-anthraka-logw-APE

Βέβαια, αν διαβάσετε προσεκτικά τι λένε, δεν λένε τίποτα. Αρλουμπολογούν για εφέ. Αλλά αν πάρω την αρλούμπα τους βερεσέ, απέδειξαν ότι οι ΑΠΕ δεν μειώνουν CO2. Αν με 20-25% από ΑΠΕ πέτυχαν 2,4% μείωση CO2, μπράβο παιδιά, να βάλουμε και εμείς!

Ωστόσο άλλο λένε. Λένε ότι από το 2010 στο 2011 μείωσαν το CO2 κατά 2,4%, και ότι στο πρώτο εξάμηνο του '12 πήγαν από 20% σε 25% από ΑΠΕ.

(α) Δεν υπάρχει πληροφόρηση για σύγκριση, δίνουν ανόμοια και ανούσια στοιχεία
(β) Δεν έχουν ιδέα, σας το ορκίζομαι, πόσο CO2 εκπέμπουν. Ξέρουν πόσο καύσιμο καίνε. Τίποτα άλλο. Αν ξέρεις τι καις, ξέρεις τι εκπέμπεις.
(γ) Δεν έχουν ιδέα πόσο από την μείωση σε κατανάλωση καυσίμου είναι λόγω μειωμένης ζήτησης, λόγω ύφεσης, λόγω αερίου, ή λόγω εισαγωγών, ή λόγω ΑΠΕ (κι αν το ξέρουν -- που το ξέρουν, σιγά να μην το πουν!). Να θυμίσω:  Το αέριο (και τα πυρηνικά) μειώνουν CO2 σε σχέση με το κάρβουνο. Οι ΑΠΕ μειώνουν, λίγο, το CO2, μόνο αν το σύστημα καίει αέριο. Το αέριο, και στην Γερμανία, είναι ακριβότερο από το κάρβουνο, και οι ΑΠΕ ακριβότερες και από το αέριο -- αλλά τις εξάγουν και ρεφάρουν.

Πετάνε λοιπόν την αρλούμπα, και η "είδηση" είναι ότι οι ΑΠΕ μείωσαν CO2. Τρίχες. Δύο μόνο "μελέτες" με στοιχεία, συγκεκριμένα στοιχεία έχω δει για το πόσο μειώνουν το CO2 οι ΑΠΕ. Η μία αφορά τα Falkands, όπου με 15% υποτιθέμενη ηλεκτροδότηση από αιολικά, μείωσαν το καύσιμο ηλεκτροπαραγωγής κατά 6% ετήσιο μέσο όρο. Λιγότερο από το μισό από όσο λένε. Το δεύτερο παράδειγμα (με λεπτομέρειες) είναι η Ιρλανδία, όπου με πολύ αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή, μείωσαν εκπομπές λίγο πάνω από το μισό από όσο λένε ότι ηλεκτροδότησαν οι ΑΠΕ.

Δεν με νοιάζουν οι εκπομπές CO2, μαϊμουδιά είναι. Όσο αναπνέετε, εκπέμπετε CO2, και όσο μεγαλώνουν τα φυτά το απορροφούν. Με νοιάζει η υποκατάσταση καυσίμου. Με νοιάζει ότι οι ΑΠΕτεώνες πληρώνοται για μεγαβατώρες μαϊμούδες, που "εγχύουν" χωρίς να υποκαθιστούν συμβατικά καύσιμα. Αν θυμάστε, σας υπολόγισα πόσο μας κοστίζει η αιολική μεγαβατώρα. Εμάς, στην Ελλάδα πάνω από 3 φορές την αιολική ταρίφα (που είναι 3 φορές όσο το κάρβουνο). Σε χώρες με μεγάλες επενδύσεις σε αέριο, 2 φορές την αιολική ταρίφα.

Τα αιολικά κοστίζουν πολύ, όχι επειδή είναι ψηλά η ταρίφα (που είναι), αλλά επειδή πληρώνονται για "έγχυση" που δεν υποκαθιστά συμβατικά καύσιμα. Και το απέδειξαν οι Γερμανοί με τον ισχυρισμό τους περί 2,4% εξοικονόμηση CO2... Με 20, 25, ή 5% ρεύμα από ΑΠΕ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το σκοτάδι είναι μία "ανανεώσιμη" ιδέα

 

Κάποτε θα μάθουμε τι έπαθαν στις αρχές του 21ου αιώνα όσοι ήταν κατά των Γερμανών στα μέσα του 20ου αιώνα. Οι Αυστραλοί ήταν και βάζουν και αυτοί ... ΑΠΕ! Οι Αυστραλοί που είναι η τρίτη χώρα σε παραγωγή κάρβουνου (πρώτη η Κίνα, με 49,5% του παγκόσμιου συνόλου, δεύτερες οι ΗΠΑ με 14,1%, τρίτη η Αυστραλία με 5,8%).

Η συνολική ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος στην Αυστραλία είναι μεταξύ 22.000 και 28.000 MW, τέσσερις φορές περίπου όσο η Ελλάδα. Οι Αυστραλοί φύτεψαν περί τα 2.070 αιολικά μεγαβάτ, ή 2.070/25.000 = 8,3% της συνολικής ζήτησης (μεγαβάτ δεν θέλετε; μεγαβάτ μετράω). Μόνο που τα αιολικά μεγαβάτ δεν είναι σαν τα ανθρακικά, αφού δεν παράγουν ρεύμα όταν το θέλει το δίκτυο, και συχνά παράγουν ρεύμα όταν δεν το χρειάζεται το δίκτυο (μην ξεχνάτε, το ρεύμα δεν αποθηκεύεται, πρακτικά, ή οικονομικά).

Τα 2.070 αιολικά μεγαβάτ δεν κάλυψαν φυσικά το 8,3% της ζήτησης, αλλά το 2,5%. Και, δεν το λέει το άρθρο, αλλά σας το λέω εγώ, δεν υποκατέστησαν το 2,5% του κάρβουνου που αντιστοιχεί στην "έγχυσή" τους. Οι Ιρλανδία κατάφερε υποκατάσταση λίγο πάνω από 50% της καταμετρημένης "έγχυσης". Η Ιρλανδία καίει αέριο όμως... Το αέριο μπορεί να κάνει  load following, το κάρβουνο ούτε χαμπαριάζει, ούτε κάνει load following. Το κάρβουνο είναι φτηνή, σταθερή, προβλέψιμη ισχύς βάσης (και η μεγαβατώρα του κοστίζει μεταξύ 1/3 και 1/2 από την μεγαβατώρα από αέριο, εκτός εάν πνίγεσαι από το πολύ αέριο όπως στις ΗΠΑ, αυτόν τον καιρό).

Μπορεί να μην σας αρέσει το κάρβουνο, γιατί πράγματι είναι μαύρο, και θέλει φίλτρα και αποθειωτές και τέτοια. Αν δεν σας αρέσει το κάρβουνο, στην Ελλάδα σίγουρα δεν θα σας αρέσει και η πυρηνική, άρα θα σας αρέσει το σκοτάδι. Οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν τίποτα. Απόψε, π.χ δεν φυσάει, και έχει πανσέληνο. Μηδέν από αιολικά, μηδέν από φωτοβολταϊκά. Ρομαντικά.

Οι ΑΠΕτζήδες κοκορεύονται για περί τα 1700 αιολικά μεγαβάτ, και δεν ξέρω πόσα φωτοβολταϊκά.  4-5 δις ευρώ πεταμένα, άχρηστα, διακοσμητικά. 4-5 δις που γράφουν τόκους και υπερκέρδη για πονηρούς, όλα πληρωμένα από το περίσσευμά μας, στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Βιώσιμο χρέος το 2022! Χαχαχάααααχα!


Αν έχω μάθει κάτι τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι να μην πιστεύω τίποτα από όσα λένε. Τα περί ανάκαμψης το 2014, ή βιώσιμου χρέους το 2022 (!) είναι τόσο φαιδρά... Αυτοί που τα λένε δεν έχουν ιδέα που θα είναι είτε το 2014, είτε το 2022...

Δηλαδή φανταστείτε τι αντίστοιχες προβλέψεις γινόταν το 1933, για το 1935, ή για το 1943... Έλεος. Όχι ότι ξέρω τι θα γίνει δηλαδή... Απλά συνειδητοποιώ ότι δεν έχουν σκοπό να με αφήσουν να κάνω αυτό που θέλω εγώ...  Εγώ θέλω να ξεφορτωθώ τον ξένο ζυγό, και θέλω zero based budgeting.  Πλεόνασμα χτες. Και στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους. Και να ξεφορτωθώ τα παράσιτα.

Θα μας πάρουν τα σώβρακα. Ολωνών μας. Έτσι ή αλλιώς. Και τα έτοιμα και τα μελλοντικά, και αναρωτιέμαι αν δεν το καταλαβαίνουν στον περίγυρο... Ίσως υπερτιμώ τα μυαλά ή τους βαθμούς ελευθερίας του ...περίγυρου.

Ο καθρέφτης είναι από εδώ.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η Ενέργεια και η χρηματοδότησή της (στην Αγγλία και όχι μόνο)


Αν βάλουν 4 πυρηνικά, σας ορκίζομαι ότι τα αιολικά τους θα είναι ΟΛΑ εικαστικές παρεμβάσεις. Ενοχλητικές διακοσμήσεις. Άσε το αέριο... Το αέριο πάει κυρίως στην βιομηχανία και την θέρμανση, και αν το καις για ρεύμα, είναι μόνο αν το συμβόλαιο του αγωγού είναι συμφερότερο και πιο χρηματοδοτήσιμο με περισσότερο για ρεύμα, παρά με λιγότερο.

Που επιβεβαιώνει την εικασία μου ότι τα αιολικά πλασάρονται για χρηματοδότηση. Μπορεί το πυρηνικό ρεύμα να είναι φτηνό, ή φτηνότερο από το οποιοδήποτε αιολικό (το αιολικό δεν είναι ρεύμα, είναι στοχαστική διαταραχή στο δίκτυο), αλλά η πυρηνική μονάδα θέλει πολλά λεφτά μπροστά. Για να δανειστείς πολλά λεφτά μπροστά πρέπει να είσαι σίγουρος ότι μπορείς (α) να τα δανειστείς, και (β) να τα αποπληρώσεις. Και για τα δύο, χρειάζεσαι σίγουρες, προβλέψιμες και παχυλές ταμειακές ροές. Με ακριβό ρεύμα, τάχα μου για οικολογία και φουρφούρια, να την η χρηματοδότηση. Και η χρηματοδότηση του αγωγού; Μια από τα ίδια.

Και σαφώς ξέρουν τι κάνουν... Ούτε περιμένουν από μένα να ανακαλύψω την πυρίτιδα. Απλά έκριναν ότι έτσι σερβίρεται πιο ανώδυνα (θα προσέθετα "σε ηλίθιους").

4 x 1,5 πυρηνικά GW δεν έχουν καμία σχέση με 6 ή με 60 αιολικά GW. Τα αιολικά  GW, εκτός εάν φυσάει συνέχεια και αδιάλειπτα για ...50 χρόνια, θα είναι λίγο τυχαία, λίγο κουτουρού, λίγο απρόβλεπτα. Θα υπάρχει μήνας με άπνοια. Τα άλλα θα καίνε συνέχεια. Το δίκτυο δεν δουλεύει με τυχαία, κουτουρού και απρόβλεπτα. Και δεν έχει λόγο, αν υπάρχει ισχύς βάσης. Με το αέριο, μπορούν να παίξουν θέατρο α λα Ιρλανδία, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι ακριβότερο ρεύμα για πιο εύκολη χρηματοδότηση νέων μονάδων.


Ούτε οι Γερμανοί είναι χαζοί. Πυρηνικό ήταν και είναι το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης, τα αιολικά ήταν για ...παραλλαγή και εξαγωγές (έεε... να μην γίνουν κλέφτες), και η Φουκουσίμα... Φουκουσίμα; Ποιά Φουκουσίμα; Σας το είπα, από τότε, θα ...ξεχαστεί... Και πολύ έκανε...

Όσον αφορά στα δικά μας, βάζοντας αιολικά και φωτοβολταϊκά, ούτε ρεύμα θα έχουμε ΚΑΙ δεσμεύουμε κεφάλαια, που είναι πολύ πιο δυσεύρετα για μας από ότι για τους Άγγλους. Βρε δεν είμαστε ηλίθιοι... Με 2.000 αιολικά πετάξαμε 2.000 x 1,5 εκατ. = 3 δις ευρώπουλα. Κάφροι. Με τρία δις αποκτάς ισχύ βάσης.  Εμείς είμαστε οι πρόθυμοι ηλίθιοι της παρέας. Μπιρμπίληηηηη!.... Παπάααααακ!...

Το bubble graph μεγαλώνει με κλικ, και το είχα ανεβάσει εδώ και εδώ και είναι από εδώ. Εγώ δεν είμαι κατά των πυρηνικών, αλλά προτιμώ το κάρβουνο, με φίλτρα κλπ, επειδή είναι πολύ φτηνότερο και απλούστερο. Αν δεν θέλετε ούτε κάρβουνο, ούτε πυρηνικά, στην ουσία, δεν θέλετε ρεύμα. Οι ΑΠΕ δεν παράγουν ρεύμα. Όχι ρεύμα για δίκτυα. Ρεύμα για λαμόγια παράγουν. Θα ανάβετε φως όταν φυσάει, ή όταν έχει ήλιο. Εγώ θα πάρω μια ντηζελογεννήτρια και θα την βάλω στο μπαλκόνι. Πιο φτηνά θα μου βγει, και θα γλιτώσω τα χαράτσια, χαχαάαχα.

Προς: ΑΠΕτζήδες, κ. Γιάννη Μανιάτη, κα "Αννυ" Ποδηματά, "οικολόγους" κλπ. (2)


Σε κάθε ενεργειακή "συζήτηση" που μπαίνω (πάντα λίγο παρείσακτος), υπάρχουν τύποι που πιστεύουν ότι οι ΑΠΕ (τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά):  1) θα έχουν κάποιο ενεργειακό αντίκτυπο (θα είναι δηλαδή κάτι παραπάνω από ασήμαντα) και 2) ότι κάνουν κάτι καλό για το περιβάλλον (επειδή δήθεν γλυτώνουν CO2).

Και οι δύο αυτές δοξασίες καταρρίπτονται πολύ εύκολα. Η ανάρτηση αυτή είναι επανάληψη για ανενημέρωτους, και είναι η δεύτερη δόση για τους στόκους/πλασιέ/λαμόγια (διαλέξετε) της προηγούμενης ανάρτησης).

Προς: ΑΠΕτζήδες, κ. Γιάννη Μανιάτη, κα "Αννυ" Ποδηματά, "οικολόγους" κλπ. (1)


Θα σας το πω σε δύο δόσεις γιατί μάλλον δεν σας κόβει κιόλας (και μου μοιάζετε των δόσεων,  ευρωλιγούρια, γενικά).

Η πρώτη δόση (το παραπάνω γράφημα, κλικ για μεγέθυνση) λέει ότι οι ΑΠΕ σας, τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, είναι ενεργειακά ασήμαντες. Δηλαδή, σε παγκόσμια κλίμακα δεν φαίνονται, δεν επηρεάζουν την ηλεκτροδότηση. Πολλή κουβέντα για το τίποτα.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η αιολική ενέργεια θα καταστρέψει Ιρλανιδκές (και Ελληνικές) θέσεις εργασίας (Πείτε ΟΧΙ στον φόρο άνθρακα)

Λοιπόν... Ενώ έχει ένα σωρό ειδησούλες περί τα ενεργειακά, τις ΑΠΕ, την κλιματολογία, την "Ευρώπη" και άλλα προσφιλή μου θέματα, το μόνο που θέλω να κάνω είναι να βρίζω... Νομίζω ότι θα ήθελα ίσως και κάτι πιο ...αποτελεσματικό από το βρίσιμο, αλλά δεν ξέρω αν οι λεμονόκουπες ή οι πέτρες κάνουν.... Ίσως θα έπρεπε να κάνω προπαγάνδα κατά του φόρου άνθρακα (πες ΟΧΙ ρε Σαμαρά, απλό είναι "Όχι, δεν πληρώνουμε φόρο άνθρακα... (α) δεν έχουμε και (β) στ'αρχίδια μας δεν πιστεύουμε ότι έχει νόημα κι άλλος μη ανταποδοτικός φόρος.


Μπορεί ο Μανιάτης και η "Αννυ" Ποδηματά να παπαγαλίζουν ότι οι ΑΠΕ είναι αναπτυξιακές, αλλά αν το πιστεύουν, ή είναι ηλίθιοι ( ο ένας από τους δύο νόμιζα ότι δεν είναι) ή είναι πληρωμένοι πλασιέ Γερμανικών και Δανέζικων προϊόντων (είναι, να θυμίσω τα Γερμανικά ξύλινα κουφώματα, Γιάννη μ'..., όσο για την άλλη, άσε είναι ξεφωνημένη ενεργειακή λομπύστρια της συμφοράς με λουκ Μιμής και γνώσεις γαλλικής φιλολογίας... Τι γαλλική φιλολογία, τι Κούντερα...)

Η μόνη "ανάπτυξη"από ΑΠΕ στην Ελλάδα, είναι συνέχιση της Γερμανικής και Δανέζικης απασχόλησης, και των Γερμανικών και Δανέζικων εξαγωγών στην χώρα μας.  Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά απλά ακριβαίνουν το ρεύμα. Αυτό σημαίνει πληθωριστικές πιέσεις και σε περιβάλλον έλλειψης ρευστότητας, σημαίνει περισσότερη φτώχεια. Ενεργειακή φτώχεια. και σκέτη, παραδοσιακή φτώχεια.


Aα... Πριν το ξεχάσω... Και οι Ιρλανδοί έχουν τον Μανιάτη τους και την Ποδηματά τους. http://www.irishexaminer.com/archives/2012/1124/business/wind-energy-aposwill-destroy-irish-jobsapos-214947.html#.ULBxD7Srx0M.twitter.

Για την αποδεδειγμένη και τεκμηριωμένη αναποτελεσματικότητα των αιολικών στην Ιρλανδία είχα (αντι)γράψει προ ημερών:  http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/10/co2_17.html

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η μάχη της ...Αγγλίας, 2012


Η κατάσταση δεν είναι όπως το 1940, άλλοι καιροί, άλλοι άνθρωποι, ίδια γεωγραφία, ίδιοι παίκτες. Οι Γάλλοι, όπως τότε, έχουν παραδοθεί (και ίσως δεν το έχουν καταλάβει καν...). Η υπόλοιπη Ευρώπη έχει παραδοθεί. Η Αμερική έχει βραχυκυκλωθεί πολύ πιο αποτελεσματικά από ότι τότε... Η ΕΣΣΔ δεν υπάρχει, και η Ρωσία κάπου έχει μπει σε νέο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ.  Δίνει αέριο, αγοράζει τρένα Ζήμενς... Η Πολωνία πάντα στην μέση. Δεν υπάρχει "πεδίο της μάχης" ούτε είναι σαφές ποιός το ελέγχει, αν υπάρχει...  Η κόντρα ΔΝΤ - "Ευρώπης", όσον αφορά στην διαχείριση της Κρίσης  είναι ένα από τα πεδία.  Η Μέση Ανατολή είναι άλλο. Οι σχέσεις με την Άπω Ανατολή είναι το τρίτο.   Η Πράσινη Απάτη είναι τέταρτο, και καθόλου ασήμαντο. Μακάρι να έχω λάθος, και να είμαι ένας αναχρονιστικός αρχαιοπτέρυγας, αλλά δεν έχω βρεί διάψευση στην υπόθεση εργασίας ότι η Πράσινη Απάτη είναι το blitzkrieg του 4ου Ράϊχ μετά το 1990. Με αυτήν χρηματοδοτούνται, με αυτήν αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα, με αυτήν εκφυλίζουν τον αντίπαλο, όποιον θεωρούν αντίπαλο. Για την Γερμανία αντίπαλος είναι όποιος δεν ψωνίζει, όποιος πουλάει ανταγωνιστικό προϊόν, όποιος δεν τροφοδοτεί με φτηνές πρώτες ύλες και φτηνή ενέργεια, που οι ίδιοι δεν έχουν και πείθουν όλους τους άλλους να αυτοπυροβοληθούν. Αντίπαλος είναι όποιος δεν εντάσσεται στον Κεντρικό Σχεδιασμό.   Μου λένε ότι υποτιμώ τους Αμερικάνους και πόσο υποχθόνιοι είναι. Τρίχες. Σε μια κόλλα χαρτί τους έχουν τυλίξει, κατάφεραν και τους έπεισαν ότι για τον τυφώνα φταίει η Κλιματική Αλλαγή (ανθρωπογενής, σίγουρα, χαχαχά) και να βάλουν φόρο άνθρακα για να εξιλεωθούν.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Μάχη για την Αγγλία;  Η Αγγλία αντιστέκεται στον φόρο άνθρακα αλλά η αντίσταση έχει εσωτερικό αντίπαλο. Και το 1940 υπήρχε φιλογερμανικό ρεύμα. Και τώρα. Μόνο που τώρα είναι Πράσινο. Και δεν έχουν Τσώρτσιλ. Έχουν τον Όσμπορν... Η έκβαση του ενεργειακού στην Αγγλία είναι, για μένα σημαδιακή...

Εμείς δεμένοι χεροπόδαρα στην μπλόφα και την αντιμπλόφα, και την αμείλικτη έλλειψη ρευστότητας, ή πρωτοβουλίας... Σκυμμένοι, προσκυνάμε... Το παιχνίδι χάθηκε το 2010...  Ή είχε χαθεί από τον Δεκέμβριο του 2008... Ή από το 1981... Ή από το 1974... Ή από το 1824.

Και ο θλιβερός Γιάννης Μανιάτης, άθλιος πλασιέ  της Νέας Γερμανικής Κατοχής θα έπρεπε να ξυρίσει το μουστάκι του... (Εκτός αν λέει αρλούμπες για να τους ρίξει στάχτη στα μάτια)...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2237135/Top-Tory-Tim-Yeo-earns-thousands-green-energy-firms-says-reasonable-bills-rise-2-week-pay-wind-farms.html

http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/9698624/A-truce-over-wind-farms...but-how-long-will-it-last.html

http://ierissiotes.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4293.html Ο θλιβερός, άθλιος, πλασιέ (εκτός εάν παίζει θέατρο, οπότε σόρυ Γιάννη...)

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η μεγαλύτερη χάρη που μπορεί να μου κάνει


Η μεγαλύτερη χάρη που μπορεί να μου κάνει (η κυρία Μέρκελ) είναι να με αφήσει ήσυχο. Δεν θέλω την δόση της. Να περάσει τις ζημιές από το this is  Πάρτα, σε αυτούς που τις δημιούργησαν, να πάρει πίσω τον Χούφτελ και όλους τους Γερμανούς και γερμανοτσολιάδες μπινέδες, και να με αφήσει να τα βρω με τους; Τούρκους, τους Αμερικάνους, τους Ισραηλινούς, τους Ρώσους, τους Αιγύπτιους.

Με τους Τούρκους ρέεε... Αν η Ελλάδα και η Τουρκία δεν τρωγόταν θα ήταν ξανά κάποια εκδοχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας... Αν... Αλλά θα έχουν και αυτοί τα πληρωμένα γερμανοτομάρια τους... Φιλορωσική εκδοχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής, δεν παίζει, δεν θα αφήσουν οι άλλοι. Άρα φιλοαμερικανική εκδοχή.  Λαός της θάλασσας είμαστε.  Άντε... βαρέθηκα...

Η αναδιάρθρωση που δεν έγινε (ακόμα)


Τώρα που αρχίζετε και εμπεδώνετε ότι υπάρχει κάποια διαφορά στην προσέγγιση του ΔΝΤ και της "Ευρώπης" στο θέμα μας, θα σάς πάω πίσω 2-3 χρόνια... Η διαφορά της σημερινής Κασσάνδρας από την πρωτότυπη, είναι ότι η σημερινή έχει την πολυτέλεια να πει το "μα σάς τα έλεγα..."

Τον Απρίλιο του 2010, όταν έγινε φως φανάρι ότι πάμε σε εκκαθάριση εν λειτουργία (δόκιμος όρος, ενημερωθείτε), έγραψα 2-3 κομμάτια στο αντινιούζ, που μού έκανε την τιμή να τα φιλοξενήσει, για την ανάγκη "αναδιάρθρωσης".  Αν δεν βαριέστε, δείτε τα, είναι, κατά την γνώμη μου, επίκαιρα, και ό,τι ξέρω και δεν ξέρω για αναδιαρθρώσεις. Και αυτό που ξέρω πιο καλά από όλα, είναι ότι "μία αναδιάρθρωση, για να πετύχει, πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη".  Η κεφαλαιακή δομή της χώρας, σήμερα, δεν είναι βιώσιμη (το λέει και το ΔΝΤ, χεχεχε, αλλά το έχει πει προ πολλού, άσε τι λέω εγώ...)

30/4/10:  Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι όλα γίνονται χωρίς σχέδιο και προοπτική, ή μάλλον έχει και παραέχει προοπτική, αλλά είναι ξένη, όχι δική μας.

10/5/10:  Τα δάνεια θα επιτείνουν απλώς την αγωνία πριν από τον θάνατο. Αυτή είναι η εκκαθάριση εν λειτουργία. Σε δανείζουν μέχρι να στα πάρουν, και μετά... πάπαλα.

21.5.10:  Έκκαθαριστής ή αναισθησιολόγος; Και τα δύο, ο άθλιος, αλλά καλώς προωθούσε το ΔΝΤ, και για αυτό τον έφαγαν οι Ευρωπέη και η Καϊλή (αν είναι δυνατόν...)

5/11/10:   This iS - Πάρτα! Το μόνο όπλο μας. Η αδυναμία προετοιμασίας δείχνει ότι μας κυβέρνησαν στόκοι που ίσως υπήρξαν και προδότες

6/3/11:  Μία ρύθμιση για να πετύχει πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη. Να το επαναλάβετε 100 φορές μέχρι να το εμπεδώσετε.


14/10/11:  Αν το ΔΝΤ κάνει κόνξες το παιχνίδι χοντραίνει! Η είδηση εκείνης της ημέρας ήταν η φαινομενική διάσταση απόψεων ΔΝΤ και "Ευρώπης" για το εάν επαρκούσαν ή όχι τα κεφάλαια του ΔΝΤ (ή της Ευρώπης) για εμάς (ή για την Ισπανία ή την Ιταλία ή την ...Γαλλία).  Για να καταλάβετε το θέμα, πρέπει να καταλάβετε λιγάκι τις παραπάνω αναρτήσεις. Φυσικά και δεν επαρκούν τα κεφάλαια κανενός, ούτε για τα 350 τα δικά μας ούτε για τα 2.350 των υπολοίπων. Τα 350, είναι λεφτά που δανειστήκαμε και τα φάγαμε σε Γερμανογαλλικές καραμέλες (και μία δύο Ισπανικές). Φαγώθηκαν, χάθηκαν. Το να μάς πάρουν πίσω την Γέφυρα ή το Αεροδρόμιο ή τα Ολυμπιακά έργα είναι μία κουβέντα., Το να μας πάρουν την γη ή τα νησιά είναι άλλη κουβέντα. Αλλά εφ' όσον τους χρωστάμε, ή θα τα χάσουν. ή θα τα βρουν από αλλού. ΣΥΝ θα πρέπει να βρούνε και μελλοντική χρηματοδότηση για εμάς για να μην γίνουμε Ρώσοι ή Τούρκοι.  Το ΔΝΤ και κάθε ΔΝΤ έχει την μελλοντική χρηματοδότηση και φυσικά δεν έχει τα 350 που χρωστάμε εμείς, επειδή μας λάδωνε η Ζήμενς ή η Χόκτηφ για να ψωνίζουμε με δανεικά. Ο καυγάς είναι ποιός θα πληρώσει αυτά τα δανεικά. Η απάντηση είναι αυτός που πούλησε βερεσέ, αφού εισπράξει ό,τι εισπράξει αλλά να αφήσει ένα μαγαζί βιώσιμο και όχι εκκαθαρισμένο.

Αυτά για το "κακό" ΔΝΤ. Χάλια είναι το ΔΝΤ και επιβάλει την πειθαρχία που δεν μπορούν ή δεν θέλουν οι γυμνοσάλιαγκες και ενίοτε φαύλοι πολιτικοί.  Χάλια. Αλλά οι άλλοι είναι τρισχειρότερες λέρες, γιατί οι άλλοι, οι "Ευρωπαίοι", μας την έκαναν την δουλειά.

Τα έχω βάλει όλα αυτά σε μία νέα ενότητα με ετικέτα "η αναδιάρθρωση (που δεν έγινε)". Έτσι, για να μην ξεχνάω... Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται, και είναι κακό πράγμα να μην αναγνωρίζεις της ζημιές σου... Μη συντηρητική λογιστική... Πάρα πολύ κακό...

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Όλα υπέρ προνομιακής επιδότησης των Γερμανικών εξαγωγών


http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/energiewende-oekostrom-ausnahmen-im-eeg-fuer-die-industrie-a-860596.html

Αν όλοι οι Γερμανοί, πλην ενεργοβόρων Γερμανικών βιομηχανιών πληρώνουν φόρο άνθρακα, τα €8,6 δις που δεν πληρώνουν οι Γερμανικές ενεργοβόρες βιομηχανίες είναι έμμεση επιδότησή τους, από τους Γερμανούς φορολογούμενους.  Οι φορολογούμενοι επιδοτούν τις εξαγωγές τους.  Αυτό, καθ εαυτό, δεν πρέπει να με ενοχλεί.

Αν όμως όλες οι ενεργοβόρες Ευρωπαϊκές βιομηχανίες (σε μη πυρηνικές χώρες) πληρώνουν φόρο άνθρακα και οι Γερμανικές κάπως δεν δεν τον πληρώνουν, τότε οι Γερμανικές βιομηχανίες  επιδοτούνται έμμεσα αφού γίνονται πιο ανταγωνιστικές σε βάρος των άλλων (όπως επίσης επιδοτούνται και αυτές που είναι σε πυρηνικές χώρες). Και για μεν τις πυρηνικές χώρες δεν μπορώ να πω τίποτα (επιλογή τους -- αλλά να, ίσως, γιατί έχει τόσα αντιπυρηνικά κινήματα η Γερμανία), αλλά όταν πληρώνει η Ελληνική βιομηχανία φόρο άνθρακα που δεν τον πληρώνει η Γερμανική, ή η Σουηδική, τότε λέω "φάουλ".

Οι μη πυρηνικές χώρες υποχρεώνονται από την απειλή του φόρου άνθρακα να αγοράσουν πολλά γερμανικά αιολικά και φωτοβολταϊκά, για να σώσουν αυτές τον Πλανήτη. Αυτή κι αν είναι απάτη.  Υποχρεωτικά συγχωροχάρτια!  Με πολλά αιολικά και φωτοβολταϊκά, αυτές οι χώρε χάνουν κάθε ελπίδα ανταγωνιστικότητας (όπως δημόσια ανακάλυψε και δήλωσε η Ισπανία).

Η απειλή για φόρο άνθρακα (που όμως δεν πληρώνουν όλες οι Γερμανικές βιομηχανίες), μαζί με τον Νόμο Μπιρμπίλη (εισαγωγή από την Γερμανία -- Νόμος EEG) μας αναγκάζει να αγοράσουμε πολλά, βασικά άχρηστα, αιολικά και φωτοβολταϊκά, που καθόλου συμπτωματικά είναι ...Γερμανικά. Τους επιδοτούμε με αναγκαστικές αγορές, προκειμένου να γλυτώσουμε τον φόρο που αυτοί θέλουν να επιβάλουν σε εμάς, για να σώσουμε τον Πλανήτη. Δεν σώζουμε τον Πλανήτη, την Γερμανική βιομηχανία σώζουμε, για να είναι πιο ανταγωνιστική, και να εξάγει και σε άλλους.

Περαιτέρω, σώζουμε την ENEL και την EDF που θα δημιουργούν (με δικά μας λεφτά, και σε δική μας γη, δικαιώματα άνθρακα για να επιδοτήσουν και αυτοί τις βιομηχανίες τους.  Αυτή είναι και η εξήγηση του ότι ο νόμος EEG για της ταρίφες ήταν η καλύτερη εξαγωγή της Γερμανίας, γιατί είναι ο μηχανισμός που μέσα από τον φουσκωμένο λογαριασμό ρεύματός μας, επιδοτεί τις βιομηχανίες τους, τις εξαγωγές τους και το ρεύμα τους.  Η EDFκαι η ENEL, με τα δικαιώματα άνθρακα που θα εισπράττουν από τα αιολικά τους στα Ελληνικά βουνά, έχουν κέρδος, μείωση δικού τους κόστους. Σε βάρος μας. Ο νόμος EEG είναι ο νόμος Μπιρμπίλη και ας αναλογιστούν αυτοί που τον ψήφισαν, τι ακριβώς ψήφισαν. Μπέεεεε!.... Γίδια αυτοί που τον ψήφισαν,  ορδές ηλιθίων γιδιών εμείς που δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες....


Να μην πιάσω τις κατευθυνόμενες πωλήσεις, ή μη πωλήσεις, ελληνικής ζάχαρης, ή ελληνικού βαμβακιού, προκειμένου να επιδοτηθούν οι εξαγωγές γερμανικών αυτοκινήτων και μηχανημάτων σε χώρες που και αυτές εξάγουν ζάχαρη ή βαμβάκι. Ή την επιδοτούμενη από εμάς αποθήκη της Λάρκο, υπέρ Κρουπ....

Από τι θα ηλεκτροδοτείται ο Κόσμος; Μα από κάρβουνο, φυσικά

Ή από πυρηνική, ή από αέριο, αν έχουν, ή από μεγάλα Υ/Η εάν έχουν την τύχη και την γεωγραφία. Ή, δεν θα ηλεκτροδοτούνται.

Μπορεί εδώ να ασχολούμαστε με φωτοβολταϊκούς "επενδυτές" της δεκάρας, ή αιολικούς ΑΠΕτεώνες και αρουραίους, αλλά ούτε τα φωτοβολταϊκά, ούτε τα αιολικά παράγουν σημαντικό ρεύμα, και αυτό που παράγουν είναι μικρή, πανάκριβη και περιττή τσόντα.


Δεν είναι τυχαίο, ότι οι ενεργειακές ειδήσεις αφορούν κάρβουνο, πυρηνική, και πρόσκαιρα, αέριο.  Το αέριο είναι κούκλα, αν το έχεις, όσο το έχεις. Σήμερα το έχεις, αύριο ή μεθαύριο δεν το έχεις.


2.000 ανθρακικές μονάδες σχεδιάζονται στον Κόσμο μας, 1,4 εκατομ. μεγαβάτ, κάθε μία από τις οποίες θα παράγει αρκετό ρεύμα να ηλεκτροδοτήσει μονάδες παραγωγής φωτοβολταϊκών , παιχνιδιών, προφυλακτικών κλπ.  Σε αντίθεση, όλα τα αιολικά ή/και όλα τα φωτοβολταϊκά του κόσμου δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν τίποτα, απλούστατα γιατί δεν παράγουν ρεύμα συνέχεια, ή προβλέψιμα, και το ρεύμα δεν αποθηκεύεται εύκολα ή φτηνά ή πρακτικά.

Αν το σκεφτείτε τόσο δα, θα το καταλάβετε. Οι συμβατικές ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν ο,τιδήποτε, ακόμα και την κατασκευή παιχνιδιών, ή ΑΠΕ. Οι ΑΠΕ δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν τίποτα. Η τυχαία ηλεκτροδότηση από αιολικά είναι άχρηστη.  Η ηλεκτροδότηση 11-3 το μεσημέρι, όταν έχει ήλιο, από φωτοβολταϊκά, είναι καλή για φόρτιση κινητών, εάν μάθεις να ζεις χωρίς κινητό όταν έχει παρατεταμένη συννεφιά.

Ο μόνος λόγος που έχουμε ΑΠΕ είναι επειδή μας τις επιβάλλουν οι Γερμανοί. Οι ΑΠΕτζήδες είναι οι σύγχρονοι μαυραγορίτες. Λέω "ουστ" και στους μεν, και στους δε. Δεσμεύουμε κεφάλαια που δεν έχουμε και υποθηκεύουμε το μέλλον μας για να επιδοτούμε τις εξαγωγές τους. Ουστ και πάλι ουστ.

http://www.realclearenergy.org/
http://www.treehugger.com/fossil-fuels/1-point-4-million-megawatts-coal-power-plants-currently-being-developed-globally.html  (αυτοί, το λένε σαν "κακό" το ότι ό κόσμος καίει κάρβουνο. Είπαμε... ο Δυτικός κόσμος δεν βγάζει πια Μηχανικούς...)

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο μύθος της αδιάφθορης Δανίας


http://cphpost.dk/commentary/opinion/opinion-myth-denmark-corruption-free-country
http://www.thegwpf.org/peter-rordam-myth-denmark-corruption-free-country/

Δεν θα χρειαζόταν καν να διαβάσω το άρθρο... Κάτι που υπάρχει μόνο επειδή επιδοτείται, και υπάρχει μόνο για να επιδοτείται, εεε... λογικό είναι να έχει και διαφθορά. Δεν μιλάμε για παρανόηση ή υπερβολή, ή λάθος που κράτησε 1, 2, 5 χρόνια. Μιλάμε για έναν κλάδο που υπάρχει από την δεκαετία του 1970, αλλά δυναμικά από το 1992-1993 (ο Νόμος EEG, για τις ορδές των Ηλιθίων, τότε πέρασε, και ήρθε σε εμάς ελέω ΓΑΠ και Μπιρμπίλη, αυτός σπίτι του, αυτή κάαααθεται στον ΟΟΣΑ).

Η Δανία είναι από τις καλές, σχετικά αδιάφθορη στην κατάταξη της διαφθοράς, Νο.2, μετά την Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία στο 14 (χμμ...) οι ΗΠΑ στο 24, η Τουρκία στο 61, εμείς και το ...Μαρόκο στο 80, και η Υεμένη τελευταία στο 164.

Η Δανία (και η Γερμανία) είναι ίσως παραδείγματα, ότι δεν χρειάζεται να λαδώνεις ή να λαδώνεσαι για να κάνεις λαμογιές, μπορείς απλά να παραπληροφορείς, να λες παραμύθια και να περνάς νόμους που βασίζονται στο ψέμα και την παραπλάνηση:  The bill was able to make its way through parliament thanks to a complete manipulation of the facts – both by keeping some information under wraps, and by directly misinforming people... Members of parliament that voted for the law were fully aware of the truth, yet they turned a blind eye so the law could be passed. It was, in fact, voters who were tricked into thinking that they had been told the whole truth... Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και τον κόσμο τους. Να την βράσω τέτοια ηθική... Και να και ο ρόλος και η πολιτική δύναμη των ΜΚΟ, και των οικωλόγων.

Αυτό που έγινε στην Δανία είναι πταίσμα με τα δικά μας δεδομένα.  Μαγείρεψαν στοιχεία θορύβου ανεμογεννητριών. Μείωσαν την αποζημίωση που πληρώνουν σε ιδιοκτήτες ακινήτων για την ενόχληση και την απομείωση της αξίας της γης τους, λόγω εγγύτητας με αιολικά.  Μα άκου με τι ασχολούνται...  Αφού η ΕΛΕΤΑΕΝ λέει ότι δεν κάνουν θόρυβο, δεν ενοχλούν και δεν μειώνουν την αξία των ακινήτων...  Λέτε να έχει σχέση με διαφθορά η ΕΛΕΤΑΕΝ;  Είναι η συνειδητή παραποίηση της αλήθειας, και το λόμπυϊνγκ πολιτικών με σκοπό το κέρδος "διαφθορά";  Η είσπραξη χρημάτων για προϊόντα μαϊμούδες;

Όλος ο αιολικός κλάδος βασίζεται και υπάρχει χάρη σε σειρά ψεμάτων, παραπληροφόρησης, και λόμπυϊνγκ... Δίνουν 1.000 εισπράττουν 1.000.000. Εμείς πληρώνουμε 1.001.000.

Το θέατρο, τα κορόϊδα, οι χρηματοδότες και τα λαμόγια


Το θέμα είναι πολύ πιο πεζό από τον τίτλο του.

Εδώ και μερικές εβδομάδες διαρρέεται ότι η Siemens και η Bosch βγαίνουν από το Desertec (το φαραωνικό έργο που θα πουλούσε πολλά φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά και καλώδια στους βεδουίνους και τους βερβερίνους της Σαχάρας και της Μέσης Ανατολής.

Από την άλλη:

(α) η διασύνδεση της Κρήτης μπήκε στο Μνημόνιο (αν είναι δυνατόν... γιατί να είναι υποχρεωτικό, κάτι που είναι τόσο ...καλό;), δεν ξέρω εάν είναι τμήμα του Desertec, ή είναι απλά υποχρεωτικό για να σωθούμε...  Και εν τω μεταξύ, στο μακρινό Μαρόκο,

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο σχολείο με άξονα την αιολική ενέργεια

Φίλος από το facebook, μάλλον εκπαιδευτικός, θέλει να ξεκινήσει περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο σχολείο που να έχει και αιολικά... Μάλλον θα απασχολήσει παιδάκια με αντιφάσεις και παραπληροφόρηση... Και δεν ξέρω τι να του πω... Θα χωρίσω αυτή την ανάρτηση σε δύο μέρη. Το πρώτο (Α) , θα είναι σκέτη και κυνική παρουσίαση της σχεδιαζόμενης άσκησης.  Το δεύτερο (Β) , είναι τι θα έβαζα να ψάξουν τα παιδάκια για να μην τρώνε εύκολα τα ψέματα των ΑΠΕτεώνων. Αν βαριέστε τα ίδια και τα ίδια αντιαιολικά επιχειρήματα, πηγαίνετε κατ' ευθείαν στο (Β).

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τώρα την βάψαμε... την κάτσαμε... θα πρασινίσει ο κόσμος...

 
http://www.thegwpf.org/exxonmobil-joins-green-lobby-backs-carbon-tax/

http://www.nationalreview.com/planet-gore/333552/exxonmobil-backs-carbon-fee-greg-pollowitz

Γίνονται ένα σωρό κοσμοϊστορικά, σε διάφορους τομείς, αλλά στην αντι-Πράσινη προσπάθεια, την πατήσαμε όλοι οι ανά τον κόσμο αντι-Πράσινοι:  Θα πρασινίσει η Exxon/Mobil.

Εδώ και τουλάχιστον 5-6 μήνες, παρατηρώ στα Αμερικάνικα ΜΜΕ και σχετικές ιστοσελίδες μία πολύ περίεργη και μέχρι τώρα ανεξήγητη μεταστροφή... Ενώ οι Αμερικάνοι (ή μερικοί από αυτούς)  πρώτοι αντέδρασαν στην Πράσινη Απάτη, ενώ στην Αμερική πρώτα πέθαναν τα λεγόμενα δικαιώματα άνθρακα (και βλέπω διαβάζετε την σχετική ανάρτηση), ένα εκεί καταψηφίστηκε το cap and trade, κάτι έχει αλλάξει.

Θα θυμάστε ότι στις ενεργειακές της προβλέψεις, η Exxon/Mobil εδώ και δύο χρόνια που την παρακολουθώ προβλέπει άνοδο του αερίου. Εδώ και ένα χρόνο μαίνεται η προπαγάνδα και στην Ευρώπη υπέρ του fracking (του σχιστολιθικού αερίου) με επίκκληση μάλιστα πόσο φτηνό είναι πλέον το αέριο στις ΗΠΑ... Περίπου το ίδιο διάστημα, κάτι τσίμπησε τους πετρελαιοβόρους Αμερικάνους  και είπαν "όχι" στον αγωγό Keystone που θα έφερνε πετρέλαιο από τους πετρελαιοφόρους αμμόλιθους του Καναδά στις ΗΠΑ... Και ενώ 3 ή 4 φορές καταψηφίστηκε η φοροεπιδότηση των αιολικών, αρνείται να πεθάνει, και ο πόλεμος κατά του κάρβουνου καλά κρατεί...

Ο κόσμος όλος έχει πολλές Διαπλοκές με κεφαλαίο "Δ", αλλά εάν φοβάμαι ή παίρνω σοβαρά μία Διαπλοκή, αυτή είναι η Exxon/Mobil. Αν η Exxon/Mobil αποφασίσει ότι το αέριο είναι καλό, θα είναι καλό.

Το αέριο έχει ένα χαρακτηριστικό:  Όταν το έχεις, πρέπει να το ξεφορτωθείς, ή το ...χάνεις. Δεν αποθηκεύεται. Δεν καίγεται σε αυτοκίνητα (καίγεται μια χαρά αλλά δεν χωράει σε ντεπόζιτα). Επομένως, όταν το έχεις, ή το καις για θέρμανση (εεε... πόσο πια θέρμανση;) ή το καις στην βιομηχανία, (έεεε... πόσο πια βιομηχανία με την ύφεση), ή, εάν θες να κάψεις πολύ, το καις για ρεύμα. Ρωτήστε τον Έλληνα κακομοίρη διαπλεκόμενο που το είδε εκπρόσωπος του Ρωσικού αερίου όταν ο Σημιτάκος ήταν στο ΥΒΕΤ επί ...Αντρέα!  Μόνο που εάν έχεις κάρβουνο, το κάρβουνο είναι φτηνότερο. Άρα, εάν είσαι η Exxon/Mobil και έχεις αέριο, δίνεις παραγγελιά και δεν θέλει κανείς κάρβουνο. Και με την Exxon/Mobil, όταν λέμε κανείς, εννοούμε κανείς.

Το λόμπυ των ΑΠΕ, ήταν πάντα λόμπυ του αερίου, αφού με κάρβουνο (ή με πυρηνικά) δεν νοείται να έχεις είτε αέριο, είτε ΑΠΕ (τι να τα κάνεις;). Αλλά εάν ο εκπρόσωπος του Θεού στην Γη η Exxon/Mobil δεν θέλει, απορώ πώς έχω ακόμα κουράγιο και γράφω... Μα με έχει πιάσει και μια περίεργη κούραση...

Και δεν αποκλείεται, ενώ μέχρι τώρα τα συντηρητικά ΜΜΕ ήταν κατά της Πράσινης Απάτης, τώρα να γυρίσει, και τα ευρωαριστερά ΜΜΕ να γίνουν κατά της Πράσινης Απάτης!  Ή να υπερισχύσει ανενόχλητη πλέον η Νέα Τάξη.... Βρε τι πάθαμε...  Εγώ δεν είμαι κατά του αερίου, αλλά θυμίζω ότι στην Ελλάδα, δεν έχουμε αέριο. Θα μου πεις, ούτε η "Ευρώπη" έχει αέριο...

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Οι διακοσμητικές και πανάκριβες Γερμανικές ΑΠΕ. Ενέχυσαν μόλις το το 7% της εγκατεστημένης ισχύος τους. Αλλά τις εξάγουν


http://notrickszone.com/2012/11/17/germanys-massive-renewable-energy-system-puts-out-only-7-of-its-rated-capacity-in-november/

http://www.eike-klima-energie.eu/news-cache/energiewende-im-november-nur-7-der-installierten-eeg-leistung-wurde-eingespeist/

Όταν διαμαρτυρήθηκαν οι Γερμανοί καταναλωτές και βιομήχανοι που τους ανέβασαν τις ταρίφες για τις ΑΠΕ, η Μέρκελ ήταν σαφής:  Πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα (για την Σωτηρία του Κλίματος) και εξ άλλου τα εξάγουμε.

Και οι Γερμανοί πληρώνουν και εξάγουν (και εισάγουμε εμείς) και οι Γερμανικές ΑΠΕ, εκτός από ακριβές είναι και άχρηστες Διατυμπανίζουν ότι την τάδε μέρα, ή τον τάδε μήνα είχαν απίθανα μεγάλα ποσοστά ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ, αλλά τον Οκτώβριο του 2012, από 65.000 MW αιολικά και φωτοβολταϊκά, η έγχυση, κατά μέσο όρο ήταν ...5.000 ΜW, ή 7% (επτά τοις εκατό) της εγκατεστημένης ισχύος. Που κι αυτό ωραιοποιεί την κατάσταση γιατί ο μέσος όρος του 7% έχει πολλά "μηδέν", "μηδέν", "μηδέν". Το ρεύμα δεν αποθηκεύεται... Και το δίκτυο πρέπει να έχει το ρεύμα της ζήτησης, και όχι το τυχαίο ρεύμα των ΑΠΕ.

Όσο για εξαγωγές; ναι, ξεφορτώνονται το περισσευούμενο, τυχαίο ρεύμα σε γειτονικές χώρες, τον Οκτώβριο δεν ακούστηκε να ενοχλούν την Πολωνία ή την Τσεχία, αλλά δείχνουν κάτι μικρές και τυχαίες εξαγωγές προς Γαλλία (όπου χάνονται στο πυρηνικό δίκτυο), αλλά εισάγουν Γαλλικό ρεύμα, και όχι τυχαία και σποραδικά, αλλά σχεδόν σταθερά. λέγε με ισχύ βάσης.


Ενεργειακά άχρηστα, ακριβά, αλλά τα ...εξάγουν

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Stress tests για πράσινα δάνεια; Και πού 'σαι ακόμα...


http://www.energypress.gr/news/Stress-Tests-sta-daneia-twn-fwtoboltaikwn-kanoyn-oi-trapezes

29/10/2010 Πράσινα δάνεια  "...Τα διακοποδάνεια τέλος, τώρα έχει φωτοβολταϊκά..."

7/12/2010  Ηλιοδάνεια  "...κάποια στιγμή, στο όχι πολύ απώτερο μέλλον, θα μειωθεί, από οικονομική ανάγκη, είτε η τιμή είτε η ποσότητα του ρεύματος που θα παίρνει ο ΔΕΣΜΗΕ. Μην το παιδεύετε, έγινε στην Αμερική, έγινε στην Γερμανία, έγινε στην Ισπανία, έρχεται και εδώ. Το ξεφούσκωμα της φούσκας. Το δάνειο της Πειραιώς, θα γίνει επισφαλές. Από θαλασσοδάνεια, σε αεροδάνεια, σε ηλιοδάνεια. Και στα θαλασσοδάνεια, έχεις και κάποιο καράβι… Στο ηλιοδάνειο θα έχεις πολλά μπηγμένα αλουμίνια, και το σκραπ δεν είναι τόοοοσο ακριβό..."

11/1/2011 Δώστε δώστε κι άλλα Πράσινα δάνεια  "...Είχα γράψει για την πιθανή χρεοκοπία φωτοβολταϊκών παραγωγών τον Οκτώβριο του 2010 . Για τις πιθανές επισφάλειες στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις Πράσινες Ιδεοληψίες, εδώ. Η φωτό της κυρίας Μπιρμπίλη με τον κύριο Ταμβακάκη (που χορηγεί πράσινα δάνεια) από εδώ..."

22/7/2012 Κι άλλη τρύπα "... Όσο για τις Ελληνικές Τράπεζες... Δώστε κι άλλα Πράσινα Δάνεια, κι άλλες τσάμπα επισφάλειες..."

Όλα τα δάνεια για ΑΠΕ είναι δυνητικές επισφάλειες, αφού οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται από φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ, σε χώρα που εκτός από το Κράτος, πτωχεύουν και οι καταναλωτές ρεύματος.

Δεν χαίρομαι για τα προβλήματα είτε των ΑΠΕΤζήδων, είτε των "τραπεζιτών" που τους δάνειζαν. Ο εικονιζόμενος "τραπεζίτης" είχε γραφτεί και σαν "σωτήρας του ΧΑΑ" εκεί περί το 2000 από έμμισθους φίλους του δημοσιογράφους. Το δις εξαμαρτείν...

Δεν θέλω Δημοτικό ή Αυτοδιοικητικό ο,τιδήποτε.


Δεν θέλω Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Προτιμώ να κάθομαι σπίτι μου να φροντίζω ό,τι είναι να φροντίζω, ή να το αναθέτω στην γιαγιά, την θεία, την γειτόνισσα, την φοιτήτρια κλπ. Ναι, στην παραοικονομία. Σε καιρούς φτώχειας, μου λένε, δουλεύουμε και για ένα πιάτο φαΐ, για χαρτζιλίκι… Η κοινωνική αλληλεγγύη που δεν είναι κοινωνική, δεν υποκαθίσταται από «Δημοτική».

Δεν θέλω Δημοτική Αστυνομία. Περιφερόμενα παράσιτα που ψάχνουν για λόγο ύπαρξης, μελλοντικοί τραμπούκοι.

Δεν θέλω Δημοτική ύδρευση εάν πρέπει να συντηρώ 100 άχρηστους για να προσλαμβάνουν έναν ιδιώτη υπεργολάβο. Θα μου πείτε «θα πεθάνουμε της δίψας». Θα σας πω αναλάβετε μεταξύ σας να προσλαμβάνετε τον υπεργολάβο, ή κάνετε εθελοντική εργασία χωρίς συντονιστή γκιουλέκα.

Δεν θέλω Δημοτικά Κέντρα «Εξυπηρέτησης» Πολιτών. Θέλω κατάργηση του 90% των πιστοποιητικών και εγγράφων που περνάνε από τα ΚΕΠ. Αυτή είναι η κατάργηση της γραφειοκρατίας.

Δεν θέλω καν Δημοτικούς σκουπιδιάρηδες, εάν είναι να μου πρήζουν τα συκώτια. Σχεδόν προτιμώ την Μαφία, που ξέρω ότι είναι Μαφία, κι ας μην χωνεύω την Μαφία. Μην με πρήζετε και δεν έχω πρόβλημα. Αν πρέπει να διαλέξω τον εκβιαστή μου, προτιμώ αυτόν που δεν με πρήζει!

Δεν θέλω Δημάρχους και Περιφερειάρχες που είναι υπαλληλάκια ή γιουσουφάκια του κάθε Χούφτελ και ψάχνουν για αρπαχτές σε βάρος μου.

Δεν θέλω Δημοτικούς εργολάβους, δημοτικά πολιτιστικά (βρε ούστ λαμόγια), δημοτικές παλλακίδες. Να πάνε όλοι αυτοί στο πεζοδρόμιο να πληρώνονται από την ελεύθερη αγορά.

Να πάει στον αγύριστο η παρασιτολογία, και εάν με τα ξερά καούν και χλωρά, έεεε… έτσι είναι οι κρίσεις. Θα έχουμε κοινωνικό πρόβλημα, θα μου πείτε. Εεε… ας δανειστούμε, ή ας βάλουμε Δημοτικές ΑΠΕ να συντηρούμε Δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και γκόμενες για να έχουμε Γεωργιανές ή δεν ξέρω τι, να φροντίζουν τα παιδάκια…

Στις καλένδες οι περιορισμοί εκπομπών άνθρακα στην Αγγλική ηλεκτροπαραγωγή;

http://www.thegwpf.org/george-osborne-won-carbon-battle/

http://www.guardian.co.uk/environment/2012/nov/16/decarbonisation-target-postponed-parliament

Αναβάλλονται για την "επόμενη" Βουλή οι περιορισμοί εκπομπών άνθρακα από ηλεκτροπαραγωγή. Αργότερα, αργότερα που θα αφιχθούν τα κότερα.  Οι Άγγλοι μάλλον αποφάσισαν να μην αυτοευνουχιστούν για χάρη των Γερμανών και των Οικολόγων υποτακτικών των Γερμανών. Έχει ακόμα μερικές Πράσινες Αδερφές, Συνοδοιπόρους Κατουρλήδες και διαπραγματευτές δικαιωμάτων άνθρακα, που ντρέπονται. Το να φορολογείς την ηλεκτροπαραγωγή σε καιρό ύφεσης, δήθεν υπέρ σωτηρίας ψυχής και πλανήτη για να μην χάνουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις εξαγωγές οι Αλαμανοί είναι επιεικώς περίεργο.


http://www.thegwpf.org/energy-bill-economic-growth-green-ideology/

Οικονομική επιβίωση; Ή Πράσινες Παπaρες; "Τα χαρτιά σε πιέζουν μέχρι να τα σκίσεις" κύριοι φοβισμένοι της Κυβέρνησης των Ελλήνων. Πείτε "Όχι" στην Γερμανόφερτη απάτη.

"Αναβάλλεται" ο φόρος άνθρακα στις αεροπορικές εταιρίες, και η Δανέζα Ταγάρω πλασάρει δικαιώματα άνθρακα, αλλά...


http://www.guardian.co.uk/environment/2012/nov/12/eu-airline-emissions-law

Η "Ευρώπη", αυτή η κρυφή και ανελεύθερη συνομοταξία μοσχοπληρωμένων κομισαρίων έφαγε πολύ ξύλο με την ιδέα φόρου άνθρακα στις αεροπορικές εταιρίες (κλάδος που από τον Σεπτέμβριο του 2011 έχει πάρει σοβαρή κάτω βόλτα).

Μπορεί λοιπόν η καθ ύλην αρμόδια για φθαλικά άλατα Κομισάραινα να λέει αρλούμπες με τις ώρες (μα αξίζει να δείτε πόση ώρα λέει ...τίποτα η Δανέζα Ταγάρω, στο κλιπάκι του συνδέσμου) αλλά σαγιονάρα carbon tax στις αεροπορικές εταιρίες... Και τα διάφορα λαμόγια, λομπίστες και διαπραγματευτές δικαιωμάτων φαντασιώνονται να βάλουν τις αεροπορικές εταιρίες να αγοράζουν ευρωσυγχωροχάρτια, αλλά, καλοί μου άνθρωποι, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, και όποιος μιλάει για την σωτηρία του κλίματος είναι πια ύποπτος. Η Επίτροπος από την Δανία είναι πλασιέ απάτης.

Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, και είναι όσο ανθρωπογενές όσο τα κυανοβακτήρια...

Περισσότερα για Πράσινο Σεξ, εδώ.

 Ευχαριστώ τον Κ. για τον σύνδεσμο.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

O Μαγικός Αριθμός 565, από τον Πόρτα-Πόρτα


From: PORTA PORTA PORTA
Date: 2012/11/16
Subject: Ο Μαγικός Αριθμός 565

Για εξηγήστε μου ρε παλικάρια της φακής - εσείς που διακυβερνάτε αυτό τον δύσμοιρο τόπο...

Τον Mάρτιο σε άρθρο μου " ΟΜΟΡΦΙΕΣ EFSF" μέσα σ όλα ειχα αποκαλύψει τον εξής ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΟΡΟ στη σελίδα 2 !

Υπέγραψαν ότι θα μας δανείσουν (λέει) τα παρακάτω ΔΙΣ ευρώ από το EFSF

Αποδεχόμαστε να μας Δανείζει ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ένας μη Χρηματοπιστωτικός Οργανισμός και αποδεχόμαστε να μας χρεώνει ΤΟΚΟΥΣ μια Α.Ε του Λουξεμβούργου ! - κρατούμενο (1 )

Σήμερα διαβάζουμε το κάτωθι :

Στο επίσημο Δελτίο ΥΠΟΙΚ στην πρώτη σελίδα ΓΡΑΦΕΤΕ :

"ΣΤ. Προμήθεια εκταμίευσης Δανείων EFSF - 2012 - 565.000.000 Ευρώ " - κρατούμενο (2)

Έκθεση Κρατικού Προϋπολογισμού, Μηνιαίο Δελτίο, Σεπτέμβριος 2012 


κρατούμενο (1) + κρατούμενο (2) = ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ / ΑΠΙΣΤΙΑ / ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ = ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ 148,6ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ (2010-2012) ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ "ΔΙΚΑΙΟΥ"-(με εκβιασμό) και ως τέτοια είναι ΕΠΑΧΘΗ και ΕΠΩΝΕΙΔΙΣΤΑ.-

Ρε ΤΟΜΑΡΙΑ, πληρώνουμε 565 ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ/2012 εκ Ευρώ σε Ανώνυμη Εταιρία με άβατο στο Λουξεμβούργο η οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ?

δλδ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ 565 ΕΚ ΕΥΡΩ ?

50μβ 0.50% = 565 - 113 δισ κεφάλαιο.. Πώς προκύπτουν τα 565 ΡΕ ? ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΑΒΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ?

Δεν έχω άλλα σχόλια....

Θα έρθει η ώρα που θα προσκυνήσετε την Γνώση και την Αλήθεια, και θα είναι πολύ ΝΩΡΙΣ για εσάς και ότι επακολουθήσει.

ΠΠ


ΠΠ, μήπως μας δανείζουν από ...μαύρα;;; Χαχαχάααααχαχα!

Η απάτη της "Ανθρωπογενούς" Κλιματικής Αλλαγής (με ελληνικούς υποτίτλους)

Απορίες γύρω από τα 30 αργύρια


Βοηθείστε με να καταλάβω... Χοντρικά...

Στις 31/12/2011 χρωστούσαμε 356 δις. Συν το έλλειμμα 14 δις του 2012, το χρέος στις 31/12/2012, θα ήταν 370 δις. Πλην όμως "σωθήκαμε" με το PSI. Μας διέγραψαν, λένε, 100 δις. Επομένως, στις 31/12/2012 το χρέος (εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι) θα είναι 270 δις.

'Ελα όμως που το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει 340 δις χρέος στις 31/12/2012... Τι βγάλαμε από το PSI των 100;  Από 100 βγάλαμε 30; Συμβολικό νούμερο... 30... όπως 30 αργύρια, γιατί τελικά θα αρχίσω να ονοματίζω και εγώ τους κυβερνώντες μας... Και τα 70 που λείπουν;  Πού πήγαν τα 70;

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Peak Oil? Ποιό peak oil? 3 τρις βαρέλια...


http://www.thegwpf.org/american-oil-find-holds-opec/
ABC An American Oil Find That Holds More Than All of OPEC

3 τρις βαρέλια, τρεις φορές, όσο έχουμε καταναλώσει ποτέ... Στις ΗΠΑ. Χώρια ο Καναδάς...

Οι γλύφτες ζητιάνοι του Δήμου Λέσβου


Προς λιγούρια που παριστάνουν την Αυτοδιοίκηση στην Λέσβο:

Αν "απελευθερώθηκε" η Λέσβος από τους; Τούρκους, για να γίνει σκουπιδότοπος της Iberdrola, είστε άξιοι σκουπιδιάρηδες-γλύφτες των νεο-Γενουατών φεουδαρχών σας. Όπου να' ναι θα σας έρθει και ο Φούχτελ να γλύψετε και εκεί.  Ο "Καποδίστριας" του φον Σημίτη, τώρα δικαιώνεται. Έφτιαξε την κατά τόπους τάξεις αχρήστων για να έχουν να δίνουν χάντρες και καθρεφτάκια οι κατακτητές.

http://www.aplotaria.gr/2012/11/xeftila_dimos_lesvou/ 

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ηλεκτροπληξία από τις Βρυξέλλες: Να μαζευτούν οι Πράσινες Επιδοτήσεις


Δια στόματος του Γερμανού "Ευρωπαίου" Κομισάριου για την Ενέργεια... Να μαζευτούν οι Πράσινες επιδοτήσεις. Είναι η τρίτη φορά που ο Έττινγκερ την πέφτει, βασικά στις Γερμανικές επιδοτήσεις, που ενοχλούν Γερμανούς βιομήχανους. Είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνικές που ενοχλούν Έλληνες βιομήχανους (αλλά αρέσουν σε Γερμανούς εξαγωγείς) δεν τον ενοχλούν. Οι Αλαμανοί έχουν πολλά μέτρα και σταθμά και κάνουν ό,τι βολεύει αυτούς. ΑΥΤΗ είναι η "Ευρώπη"

http://www.thegwpf.org/eu-member-states-face-ban-green-energy-subsidies/

http://www.presseurop.eu/en/content/news-brief/3026021-commissioner-oettinger-rails-against-againt-state-subsidies

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/vertrauliche-unterlagen-stromschlag-aus-bruessel-1.1521454

Ευρωμερκαντιλισμός και τα πάντα υπέρ Αλαμανών



ΔΕΝ την θέλω την Ευρώπη και το Γιουροπήαν Πρότζεκτ και την 9η του Μπετόβεν και τα πουλημένα εκβιαζόμενα τομάρια που μου τα φοράνε.

Τον σύνδεσμο μου τον έστειλε φίλος που δεν τον αναφέρω να μην τον μαζέψει η Γκεστάπο.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Έκανα γκουγκλ (εικόνες) τις λέξεις "Αυγενάκης ΝΔ"


Αυτό πάτησα, και βγήκε η παραπάνω εικόνα. Δηλαδή ο Αυγενάκης βγήκε (και η ΝΔ) και ο ... αποδιοπομπαίος τράγος! (λόγω τιμής, δεν είναι κόπυ πέηστ)

Να τι μου έστειλε φίλος, και έψαξα να δω με τι μοιάζει αυτός ο Αυγενάκης.


"Την σφοδρή επίθεση της «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μαλεβιζίου» πυροδότησε η παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη για την πορεία της αδειοδότησης της μελέτης της ”ΑΛΜΥΡΟΣ ΑΕ” που αφορά στην εγκατάσταση υβριδικών Α.Π.Ε ισχύος 42 MW, σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου. Με ανακοίνωση της η κίνηση ενεργών πολιτών, τού χρεώνει επιλεκτική ευαισθησία για τις ΒΑΠΕ και όχι για την κοινωνία!

Ανάκαμψη σε τρία τέρμινα


Είπα να μην γράψω τίποτα, Τρίτη και 13, και γενικά με διακατέχει λίγη αηδία με την κατάντια μας, και την ανειλικρίνεια, και την κοροϊδία που τρώμε... Και ανάκαμψη σε τρία τέρμινα, και θέατρο σκιών...

Ένας Αμερικάνος στο CNN είπε την αλήθεια που δεν μας λέει κανένας φαιδρός εδώ πέρα:  Επιμήκυνση = περισσότερο χρέος.

Άτοκη επιμήκυνση = το ίδιο χρέος (αλλά λογιστική ζημιά για τους άλλους). Μόνο η διαγραφή, όχι  κούρεμα, διαγραφή. Μόνο η διαγραφή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της οικονομικής κατάστασης.  Και όχι διαγραφή της ΕΚΤ (τι δουλειά έχει η ΕΚΤ...). Διαγραφή από αυτούς που λάδωναν για να πουλάνε βερεσέ.

Αλλά είπαμε... Σε εκκαθάριση εν λειτουργία, σε δανείζουν και σε αναχρηματοδοτούν όσο μετατρέπουν τα ακάλυπτα σε ενυπόθηκα, και όσο βρίσκουν και άλλα πάγια ή μελλοντικά έσοδα να καπαρώσουν... Πείτε τα "απελευθέρωση", πείτε τα "τιτλοποίηση", η ουσία είναι η ίδια. Και, σε εκκαθάριση εν λειτουργία, όταν έχουν γράψει υποθήκες και έχουν καπαρώσει τα πάντα, τότε σε αφήνουν να πτωχεύσεις.

Αυτά τα τελευταία, τα λέω εγώ. Ο Αμερικάνος στο CNN είπε "αλλά σταθεροποιήθηκαν τα χρηματιστήρια, χωρίς να έχει φύγει όμως η αστάθεια".

Θα φτωχύνουμε και θα ταλαιπωρηθούμε ούτως ή άλλως. Ας κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας και την χώρα μας. Και, μεταξύ, χέστηκα για τα ξένα χρηματιστήρια...

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Γ. Στουρνάρας: Το 2013 θα είναι έτος καμπής για την επανεκκίνηση


http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1662765

Ή θεωρούν ότι είμαστε ηλίθιοι, ή ξεχνάνε τι ακούμε τόσο καιρό.

Οι μισοί κοροϊδεύουν τους άλλους μισούς και όλοι μαζί κοροϊδεύουν εμάς.  Το ότι το χρέος μας δεν ήταν βιώσιμο φάνηκε από την αμηχανία των πρώτων μηνών της Κυβέρνησης ΓΑΠ.  Το ότι το ΑΕΠ μας έπεφτε και θα έπεφτε, επίσης. Εκτός εάν αλλάξουν τον ορισμό του ΑΕΠ και προσμετράνε τις μακακίες και τις απάτες στον υπολογισμό του, όλοι ξέρουμε που πάει το ΑΕΠ... Άρα ο Στουρνάρας ο καημένος μπορεί να λέει ό,τι ποιήματα θέλει, αλλά...

Να μια μελέτη από κάποιο ...Βέλγικο think tank... Μου την έστειλε ο Π-Π.  Έχει μερικές αλήθειες, μερικές τρίχες, λίγη προπαγάνδα και πολλή παραπληροφόρηση.