Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Είπε η Κομισιόν στους Γερμανούς να μην επιδοτούν εξόφθαλμα και προκλητικά την βιομηχανία τους


http://www.reuters.com/article/2014/06/24/germany-energy-eu-idUSL6N0P53NU20140624

http://www.thegwpf.org/green-suicide-german-industry-may-soon-be-saddled-with-sky-high-electricity-bills/

και εάν έχετε πτυχίο σε αποκωδικοποίηση των προσαρμογών στις επιδοτούμενες επιδοτήσεις http://www.germanenergyblog.de/?p=16088

ή εάν το προτιμάτε στα Γερμανικά http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/06/24/eklat-eu-will-foerderung-fuer-erneuerbare-energien-komplett-kippen/

Bέβαια, αυτός ο συνεταίρος του a. horribilis, τα λέει από τον Οκτώβριο του '12...

Το δια ταύτα δεν το καταλαβαίνω.  Κατά μία εκδοχή, οι Γερμανικές βιομηχανίες (ή μερικές από αυτές που είχαν απαλλαγές από την Πράσινη Ίωση) τώρα τις χάνουν.

Ο Νόμος EEG (η καλύτερη και πιο επικερδής και πονηρή εξαγωγή των Γερμανών προς ορδές ηλιθίων (Μπιρμπίλη, Παπακωνσταντίνου, Μανιάτη, και σία) προβλέπει φουσκωμένες ταρίφες σε αιολικούς και φωτοβολταϊκούς απατεώνες "παραγωγούς".  Αυτό βέβαια είχε σαν κίνητρο να ενισχύσει τους Γερμανούς κατασκευαστές αιολικών και φωτοβολταϊκών (και συμπαραμαρτουμένων σκατολογημάτων), που πράγματι πήγαν μια χαρά στην Γερμανία, να' ναι καλά οι ηλίθιοι.  Με την διαφορά ότι αυτές οι Πράσινες Ενέργειες είναι εξωφρενικά ακριβές, και υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται και είναι κατά προτίμηση υποχρεωτικές, με υποχρεωτικά ποσοστά.  Φυσικά τα πληρώνει όλα ο καταναλωτής (και ο Γερμανός καταναλωτής, με επιδότηση από τους σε διατεταγμένη υπηρεσία κρετίνους).  Ο καταναλωτής και η βιομηχανία.  Βέβαια, οι Γερμανοί είναι πανέξυπνοι, απήλλαξαν την ενεργοβόρα βιομηχανία τους από την Πράσινη Φόλα. Αυτό είναι κακή "επιδότηση" (λες και όλη η Πρασινάδα δεν είναι).

Για να δούμε... Ποιός θα γελάσει τελευταίος. Αμφιβάλω ότι θα είναι ο Μπαρόζο, εκτός εάν οι Γερμανοί βρουν άλλο τρόπο να απομυζούν τους ηλίθιους για να ρεφάρουν. ΚΑΘΕ αιολικό και ΚΑΘΕ φωτοβολταϊκό που βάζουν οι ΑΠΕτεώνες μας, είναι επιδότηση της Γερμανικής βιομηχανίας. Πληρωμένη από εμάς.

Την είδηση μου την έστειλε η ThW. Χρειάζομαι πτυχίο σε Ανάλυση Επιδοτούμενων Επιδοτήσεων.

5 σχόλια:

nikos είπε...

"μικρή" ΔΕΗ=Διαμελισμός τις Χώρας

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ:Ενα «δωράκι» 100 εκατομμυρίων σε Κοπελούζο και Μυτιληναίο

spiral architect είπε...

Πριν κάμποσα χρόνια και ελάχιστα μετά την επανένωση- απορρόφηση Ανατολικής-Δυτικής Γερμανίας είχα διαβάσει ένα άρθρο -θαρρώ στο τότε έντυπο Βήμα- για τα στελέχη των γερμανικών επιχειρήσεων όπου λίγο-πολύ τα καθοσίωνε, καθότι δεν είχαν ως την απαραίτητη τεχνογνωσία για να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό του λόμπιγκ απέναντι στις αμερικάνικες επιχειρήσεις που τότε αλώνιζαν στην Ευρώπη. Έτσι, έγραφαν τότε, ότι έκαναν τα απαραίτητα "σεμινάρια" για να "προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα" και να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τα αμερικανάκια ενστερνιζόμενα τις τεχνογνωσίες του μιζώματος του χωσίματος και του διαλεκτικού λαδώματος.

1. μίζων ελληνικό λεξικό, Τόμος Α', Σελίς 354

spiral architect είπε...

Ολα τα παραπάνω σε περίληψη + βίντεο από Βουλή:
Τα αιολικά πάρκα και η "μικρή ΔΕΗ" επαναφέρουν στο προσκήνιο τις αποκαλύψεις του Hot Doc | Το Κουτί της Πανδώρας