Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τουρκία – Ελλάδα: 2-0


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταστρέψεις μία χώρα. Ένας τρόπος είναι να της καταστρέψεις την ενεργειακή της υποδομή. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος, ή επιστήμονας… Πολλή και φτηνή ενέργεια είναι ένας από τους παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης και της οικονομικής άνεσης. Χωρίς πολλή και φτηνή ενέργεια, πας πίσω στον Μεσαίωνα.


Δεν ξέρω πολλά για την Τουρκία αλλά σε δύο πράγματα είναι πολύ μπροστά από εμάς: 1) Φτιάχνει πυρηνικά, και 2) ενώ παριστάνει ότι την ενδιαφέρει η πράσινη ενεργειακή μούχλα, οι ταρίφες που δίνει σε Πράσινα τρωκτικά είναι πολύ μικρότερες από τις δικές μας.


Χαμηλή τιμή για αιολικά και φωτοβολταϊκά. Περίπου €100 /MWhr πληρώνουμε εμείς το αιολικό ρεύμα, €56 δίνουν οι Τούρκοι. Περίπου €400/MWhr δίνουμε εμείς για φωτοβολταϊκό ρεύμα, €102 δίνουν οι Τούρκοι. Συγκινείται κανένας «Βουλευτής» του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ρωτήσει κάτι στην Βουλή; Για αυτό γελάει η κυρία Μπιρμπίλη;

Αν ήθελα να καταστρέψω τον εχθρό μου, θα τον έπειθα να δώσει μεγάλες επιδοτήσεις σε ΑΠΕ, να βάλει υψηλά τέλη υπέρ ΑΠΕ, να έχει υψηλά feed- in-tariffs, και ακριβό ρεύμα. Κύριε Recep Tayyip Erdoğan, σώστε τον Πλανήτη, φτιάξτε το Κλίμα, προστατέψτε τους πιγκουΐνους, βάλτε πολλά αιολικά, πολλά φωτοβολταϊκά… (Άντε, μπας και φύγουν τα ποντίκια από εμάς, και πάνε στην Τουρκία, αν και χλωμό το βλέπω, οι Τούρκοι δεν μασάνε… Αν τους στέλναμε τον Ζερβό και τον Τσιπουρίδη και φέρναμε εδώ τον Erdoğan;)

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=turkish-parliament-renews-renewables-law-2010-12-30
http://gr-news.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3739:--l-r----&catid=46:diethnipolitiki&Itemid=71

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέστα μεγάλε!!!
Αλλά ποιο αυτί να σε ακούσει στη χωρα της ρεμουλας και της αρπαχτής, που ο καθε λούστρος Ζερβός μας αυξανει το ρευμα και δεν βγαινουμε στους δρομους

archaeopteryx είπε...

http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_706.html

Η Ακαδημία λέει (με λίγη καθυστέρηση) "ναι" στην πυρηνική.

Το φωνάζω (όχι εδώ) από το 1997 που ανέβηκε το ΧΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Εμείς έχουμε πιο ακριβό πράσινο. Μας έβαλαν τα γιαλιά και οι Τούρκοι στο μπαξίσι

archaeopteryx είπε...

Ιδιαίτερα δαπανηρή και δύσκολα επιτεύξιμη θεωρεί η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ώστε να καλύπτουν το 40% της ηλεκτροπαραγωγής μέχρι το 2020.
Παράλληλα, στο πόρισμά της για την αγορά ενέργειας, η Ακαδημία τονίζει ότι είναι επείγουσα η διαμόρφωση συνολικού ενεργειακού σχεδιασμού σε βάθος 10-20 ετών, προτείνει αύξηση της χρήσης του φυσικού αερίου και «λελογισμένη» χρήση του λιγνίτη, ώστε να βελτιωθεί το μείγμα καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας


Νίκο δικαιώνεσαι

Ανώνυμος είπε...

Aρχαιοπτέρυγα, σου έστειλα ένα μήνυμα, το άνοιξες?
@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

Ναι ευχαριστώ. Στην Ικαρία μάλλον οι τοπικοί χωματουργοί θα χαίρονται με το υβριδικό τους.

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί είχα βάλει τον Σίσυφο στην σχετική ανάρτηση

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_6154.html

porta porta είπε...

οι τρεις δικοι μας εναλλακτικοι.. οι Ελληνες, απο που αγοραζουν ρευμα ??
Απο Βουγλαρια ο ενας σιγουρα! το γνωριζω προσωπικα. οι αλλοι δυο???

ΠΠ

porta porta είπε...

Η ίδρυση του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΕΗΕ) αναδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι επιχειρηματίες στον κλάδο. Επίσης δεν περνά απαρατήρητη η αποχώρηση της Ενεργειακής Θεσσαλονίκης (θυγατρικής των ΕΛΛ.ΠΕ.) από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος, την ίδρυση του οποίου είχε προωθήσει η ΔΕΗ που παραμένει το κυριότερο μέλος του.

Η σύσταση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΕΗΕ με πρόεδρο τον Αναστάσιο Καλλιτσάντση (εκ μέρους της Elpedison), αντιπρόεδρο τον Δημήτριο Γεωργαντώνη (από την Ηρων ΙΙ- ΓΕΚ/Τέρνα-Gaz de France) και μέλη τους Ιωάννη Κοσμαδάκη (Motor Oil), Ντίνο Μπενρουμπή (Κόρινθος Power-σύμπραξη ΜΟΗ-Μυτιληναίου), Ανδρέα Τζούρο (Ελληνικά Πετρέλαια) και Ευάγγελο Χρυσάφη (από το Αλουμίνιο του ομίλου Μυτιληναίος) είναι ενδεικτική των ισορροπιών που επιδιώχθηκε να διαφυλαχτούν.

Οργανωθηκε η ομαδα και παει για μεταγραφες...

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα Αρχαιοπτέρυγα
Τώρα το κατάλαβα.
Το έχουν στήσει πολύ πολύπλοκα.

Μόνο εσύ είσαι σε θέση να ξετυλίξεις το κουβάρι.

@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

Το κουβάρι (αυτό το κουβάρι) έχει ξετυλιχτεί. Σε σχόλιό μου στο antinews

http://www.antinews.gr/?p=80557#comment-614706

Θα το καθαρογράψω και θα το αναρτήσω και εδώ. Όχι ότι τα παχύδερμα καταλαβαίνουν, αλλά τουλάχιστον να φαίνονται.