Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Pseudolοgia fantastica


Με συγχωρείτε, αλλά εάν, είτε από εδώ, ψευδώνυμα, είτε στον δρόμο, επώνυμα... εάν αρχίσω να πουλάω το ελιξήριο της νεότητας, ή το φίλτρο της αγάπης, ή, γενικά, λέω αρλούμπες με σκοπό να σας πάρω τα λεφτά σας, δεν θα έπρεπε κάποιος να με μαζέψει;

Νομίζω ότι η ΕΛΕΤΑΕΝ έχει ξεπεράσει τα όρια του lobbying και ίσως έχει έρθει η ώρα κάποιος, όχι ψευδώνυμος, να χειριστεί το θέμα σοβαρά.  Λένε κραυγαλέες αναλήθειες. Μπορεί να ισχυριστούν ότι τα πιστεύουν αυτά που λένε αλλά έχουν αρχίσει να βγάζουν μάτι.  Και, καλά, πριν 3 ή 4 χρόνια δεν ξέραμε για τις καταγεγραμμένες εμπειρίες ούτε της Γερμανίας, ούτε της Δανίας, ούτε της Αγγλίας. Ούτε είχε μεσολαβήσει η Κοπεγχάγη ή η Κανκούν. Ούτε είχαν καταρρεύσει οι περισσότερες επιδοτήσεις, με τις γνωστές συνέπειες.  Και σέβομαι το δικαίωμα του κάθε ενός να λέει ...απόψεις, αλλά, π.χ., εάν προωθεί πυραμίδες ή φούσκες... παράνομο δεν είναι;

Θα παραθέσω μερικά μαργαριτάρια:

«Οι ΑΠΕ είναι φτηνές και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας διότι συμβάλουν στην μείωση της συνολικής επιβάρυνσης του καταναλωτή. Μειώνουν το συνολικό κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας». Σε ποια χώρα έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο;

«Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι, ακόμα και αν δεν υπήρχε ο υποχρεωτικός στόχος 20% ΑΠΕ το 2020, οι ΑΠΕ είναι ο πιο φτηνός δρόμος για την επίτευξη των στόχων περιορισμού των εκπομπών το 2020 από την ηλεκτροπαραγωγή». Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, εάν τολμάτε! Αλλά, ποια στοιχεία;

«Στηρίζουμε, και στηρίξαμε πάντα τα τελευταία 10 χρόνια, την πολιτική προσπάθεια της απελευθέρωσης». Απελευθέρωση με Νόμο που επικαλείται Εθνικό συμφέρον και καπέλα ταρίφες 100-400% στην ΟΤΣ; Ληγμένα σας δίνουν; Ή θεωρείτε «απελευθέρωση» την υποκατάσταση letter of intent για ίδια κεφάλαια; Πριν λίγα χρόνια για πουλήσεις χαρτοπετσέτες σε ΚαΨιΜι, ήθελες εγγυητική επιστολή (για να μην πλακώνουν αεριτζήδες!)

«Στηρίζουμε την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας». Στηρίζετε να είμαι ελεύθερος να μην ψωνίζω από αιολικούς; Δεν νομίζω...

Και, ειλικρινά, ανεξάντλητη ενέργεια;  Πόσα αιολικά χρειάζονται για να φτιάξεις μία μπίλια ρουλεμάν;  1.000;  100.000;  Δεν φτάνουν... Αλλά με άπειρες διασυνδέσεις και εάν καταλάβουμε την Νορβηγία και την Ελβετία... Βρε δεν ντρέπεστε...

Τα μαργαριτάρια είναι από εδώ... [χαχαχάαχα!  την μάζεψαν την συνέντευξη] Θεέ μου τι ακούνε οι δημοσιογράφοι για να βγάζουν το ψωμί τους... Οι πρώτες δύο δηλώσεις είναι καραμπινάτες.  Εάν κανείς σας έχει όρεξη, στέλνω υπόμνημα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

spiral architect

a. horribillis είπε...

Ναι, αλλά εάν στήσω κομπίνα να κλέβω γριούλες, δεν θα με πάνε μέσα;

Ανώνυμος είπε...

@ a. horribillis:

Άμα είναι στημένη μελετημένα, θα βγεις και ήρωας!
(δυστυχώς)

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Η λαμογιά και η κακομοιριά φαίνονται από μακριά

Ανώνυμος είπε...

[quote] …. ίσως έχει έρθει η ώρα κάποιος, όχι ψευδώνυμος, να χειριστεί το θέμα σοβαρά. ….[/quote]

Οι ημερίδες – παρουσιάσεις – συνέδρια αυτών των μουστερήδων απευθύνονται σε ώτα ανθρώπων που θέλουν να ακούσουν. Τι να ακούσουν? Όχι για το περιβάλλον, (έτσι κι αλλιώς το περιβάλλον το έχουν χεσμένο) αλλά για στραβά λεφτά. Λεφτά που βγαίνουν με ελάχιστο κόπο. Άντε και με λίγη “γραφειοκρατία” (συστάσεις εταιρειών, συμβολαιογραφικά, πολεοδομίες κλπ) αλλά μετά το χρήμα θα ρέει.
(θεωρητικά πάντα μέχρι την ... κατάρρευση)
Άσε που η ΔΕΗ εκεί μέσα είναι “κομπάρσος”, γιατί το δίκτυό της είναι ο δρόμος προς τα λεφτά - βλέπε ΔΕΣΜΗΕ.

Να το χειριστείς λοιπόν σοβαρά και επώνυμα!
Πως? Όλοι τούτοι είναι lobby!
Και τα lobbies είναι οργανωμένα. Έχουν υποστήριξη από περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες είτε δεν έχουν ιδέα περί του αντικειμένου, με τα μέλη τους να ασχολούνται με το birdwatching, είτε γνωρίζουν αλλά τους έχουν βουλώσει το στόμα με ”πράσινα”.
(by the way, ο Πολιτιστικός Συλλόγος Πολυποτάμου Ευβοίας τι βιολί βαράει?)

Αν πεις όλα αυτά που γράφεις, που γράφω, βάλεις στο τραπέζι στοιχεία τεχνικά και οικονομικά περί των ΑΠΕ ή απάντησή τους θα είναι δεδομένη: Είσαι οπισθοδρομικός.

Άντε λοιπόν να δεχθούμε ότι δημιουργούνται θέσεις εργασίας?
Με ποιους? Τους εργαζόμενους στους υποκατασκευαστές που θα δουλέψουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο εργοτάξιο, μέχρι να στηθεί το αιολικό, ή το φωτοβολταϊκό πάρκο?
Χωρίς εγχώρια εργοστάσια κατασκευής του εξοπλισμού, με το τελευταίο παξιμάδι να είναι και αυτό εισαγόμενο?
Και μετά? Έχεις ένα μηχανικό εξωτερικό συνεργάτη για να υπογράφει τις συντηρήσεις και ένα τεχνίτη για 20 ανεμογεννήτριες, ή για 3, 4, 5 στρέμματα επιφάνειας φωτοβολταϊκών να τρέχει από δω και από κει για να κάνει κάποια (περιορισμένη κι αυτή) κατασταλτική συντήρηση στις κατά τόπους εγκαταστάσεις.
Θέσεις εργασίας είναι αυτές?

Τέλος ένα σοβαρό θέμα είναι ότι οι εκπρόσωποι του αντίλογου στην υπόθεση των ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι στοχοποιημένοι και είτε δεν έχουν πρόσβαση στις ημερίδες, είτε δεν τους δίδεται ο λόγος.
(για να μην χαλάσει το όμορφο σκηνικό και η συρμαγιά)

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

http://www.kandanos.eu/node/1571

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 12 Απριλίου 2011 9:55 π.μ.:

Χμμ, κάτι είπα πριν για "στοχοποίηση".
(τουλάχιστον αυτή ήταν σε επίπεδο ημερίδας)

Αν ο νους μας με το Χανιώτη δασολόγο πάει στο κακό, τότε τα lobbies των ΑΠΕ μετεξελίσσονται σε ΜΑFΙΑ.
(και ο θεός - αν υπάρχει - να μας φυλάει)

spiral architect

a. horribillis είπε...

9:55, το ανέβασα
Όπως λέει και ο spiral εύχομαι και ελπίζω να μην έχει σχέση και να είναι καλά ο άνθρωπος

porta porta είπε...

*Έσοδα ύψους 10 – 15 δισ. δολαρίων για το Ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα 10 – 15 χρόνια μπορούν να προκύψουν από την εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες επενδύσεων και τα κέρδη των εταιριών, ανέφερε απόψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις ‘Ενεργειακές και Επιχειρηματικές Εξελίξεις στην Ελλάδα και στη ΝΑ Ευρώπη’.

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

Χαχαχάαα Π-Π... Καλά έλεγα ότι αντί για Δανία του Νότου θα γίνουμε Υεμένη του Βορά (έχει πετρέλαια η Υεμένη; Βεδουϊνοι με παντελόνια!