Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η Άνδρος για πέταμα


Όπου πάνε αιολικά είναι σαν να πετάς την γη (και την θάλασσα). Όχι μόνο στο ένα στρέμμα που πιάνει κάθε φτερωτή, αλλά σε κάθε γειτονικό χωράφι, στα απέναντι βουνά, στα γύρω χωριά.

Ο κόσμος επισκέπτεται τα νησιά για να δει "Αιγαίο", να δει την φτωχή αλλά πλούσια βλάστηση, να παραμυθιαστεί ότι θα πάει κυνήγι, να ξεκουραστεί, να πάει περίπατο.  Ο εξωτερικός ΚΑΙ ο εσωτερικός τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία των Κυκλάδων.  Αυτό συντηρεί τις Κυκλάδες.

Αυτοί που μένουν στις Κυκλάδες, δεν το κάνουν για τα καλά θέατρα ή τα μεγάλα βιβλιοπωλεία, ή τις ανέσεις, το κάνουν για την γαλήνη, και το βουητό του αέρα. Δεν το κάνουν για να βλέπουν φτερωτές να γυρίζουν ή να βουίζουν.

Τα αιολικά, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ εάν δεν είχαν βαρβάτη επιδότηση. Αλλά η επιδότηση δεν είναι από κάποιο πλούσιο ταμείο, είναι από ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ. Εκεί θα πληρώνετε εσεις, εμείς, όλοι, τον εισπράκτορα Κοπελούζο και Μυτιληναίο και άλλους αφανείς ντόπιους μεσάζοντες, για λογαριασμό κάποιου Γερμανού ή Δανού εξαγωγέα και προς όφελος κάποιου ξένου εργαζόμενου.  Όπου πάνε αυτά τα εκτρώματα, (και υπάρχει πια ΠΟΛΛΗ εμπειρία από Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Αγγλία), διώχνουν τον κόσμο, διώχνουν τον τουρισμό, αυξάνουν την ανεργία, βαθαίνουν την ύφεση, μεγαλώνουν τον πληρωρισμό.


Ζητήστε από τα Δημοτικά Συμβούλια (κάθε ένα έχει από 2-3 "πιασμένους" πλασιέ) και από τον Περιφερειάρχη, να σας δώσουν ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ μελέτη ανάλυσης κόστους-οφελών. Όχι τις μαλακίες που λένε οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του "επιχειρηματία" περί δήθεν σεβασμού και πράσινα άλογα. Μελέτες με υπογραφή Περιάρχη και Δημάρχου, και όταν σε τρία χρόνια θα έχω αποδειχθεί σωστός (που με συγχωρείτε, είμαι), κρεμάστε τους ανάποδα, γιατί η ζημιά θα είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.  Κανείς δεν θα ασχοληθεί να βγάλει τις σαβούρες όταν θα έχουν χαλάσει, όπως κανείς δεν έχει ασχοληθεί για το θέμα στην Εύβοια και την Κρήτη.

Και νομίζετε θα παράγουν ρεύμα;  Τρίχες. Τα αιολικά παράγουν ρεύμα ΜΟΝΟ όταν φυσάει, και συχνά, όταν φυσάει, το δίκτυο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ το ρεύμα. Αυτό λέγεται "ΧΑΜΗΛΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ".  Δεν το λέω εγώ, το λέει η πολυετής Ευρωπαϊκή εμπειρία.  15-17% στην Γερμανία, 25-28% στην Σκωτία, 18-22% στην Ελλάδα. Και τον υπόλοιπο χρόνο;  Κάρβουνο ή αέριο. Που θα καίει ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ, αφού κανένα νοσοκομείο δεν παίρνει το ρίσκο να σταματήσει ο αέρας όταν θα έχει χειρουργείο αύριο το μεσημέρι. Διπλά λεφτά, διπλά καλώδια, διπλό καπέλο στο ρεύμα.

Και νομίζετε ότι είναι"τσάμπα" το ρεύμα;  Παπάρες!  Ο αέρας είναι τσάμπα αλλά το αιολικό ρεύμα κοστίζει 3 και βάλε φορές όσο το συμβατικό.  Που θα πληρώνουν τα παιδιά σας, που θα έχουν εκδιωχθεί από το νησί τους.

Και νομίζετε ότι κάνει καλό στο περιβάλλον;  Ούουουου...! Διώχνει ή αλέθει τα πουλιά, διώχνει τους μελισσοκόμους, διώχνει τα φρύγανα, όλα πολύ καλά γα την ...αειφορία.

Όσοι τα προωθούν στις τοπικές κοινωνίες είναι χαζά παπαγαλάκια ή απλά λαμόγια.  Όχι απλά πρέπει να πείτε ΟΧΙ, πρέπει να το φωνάξετε, και να ξεκαθαρίσετε ότι μπορεί να είμαστε φτωχοί, αλλά δεν είμαστε μαλάκες.    Οι Κοπελουζομυτιληναίοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Περιφερειάρχες και η αλητεία που το παίζει οικολόγοι-πράσινοι,  να βάλουν από 1-2 αιολικά στο σπίτι τους αφού τα θέλουν, να δούνε τσάμπα ρεύμα.

Για τους "επενδυτικούς συμβούλους", που "ξέρουν" και από χρυσές ευκαιρίες,  Πουσσαίο και Μαχαιρίδη, εδώ.

10 σχόλια:

nikos είπε...

σε μόλις 2 μήνες στη θέσει που του χάρισε ο γιωργακης … ο αθεόφοβος Παπακωνσταντινου( και αυτός γιωργακης) ... με το σχέδιο HELIOS @ έγκριση … ΜΠΕ Ελληνικός Χρυσός .. κατέστρεψε ανεπανόρθωτα 570.000 !!!!!!!!!!!!!! στρέμματα δασικής και παραγωγικής γης..αν προσθεσουμε και τα νησιά ????..την περίοδο φτωχιάς και ύφεσης ..ΑΙΣΧΟΣ!!

nikos είπε...

προσθέστε και http://pontokomicom.blogspot.com/2011/10/o-700.html

Ανώνυμος είπε...

Μας κυβερνάν άρρωστοι, αχόρταγοι και πειναλέοι μισέλληνες.

spiral architect είπε...

Χμμ, Πουσσαίος!
Συνειρμικά καααάπου πάει το μυαλό μου αλλά δεν το λέω ...

archaeopteryx είπε...

μπααα... μην βρίζεις αυτό που κινεί τον κόσμο

spiral architect είπε...

Aν ανοίξεις τον χάρτη της ΜΑΣΜ 2010-2014 (όχι το κείμενο, θα σε μπερδέψει) θα δεις ότι οι βορειοδυτικές Κυκλάδες θα διασυνδεθούν με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Πεδίο δόξης λαμπρόν. ή αλλιώς ... παν' τα νησάκια μας!

archaeopteryx είπε...

δεν με ενοχλεί η διασύνδεση, απεναντίας. Αλλά να επειδή γίνεται για τον λόγο που φαίνεται ότι γίνεται δεν την θέλουν. Πιο φτηνά θα έρθει να γίνει μόνο η διασύνδεση χωρίς τις άλλες τρέλες. Αλλά δεν τους νοιάζει αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!! ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ και μιλάνε για Προστασία Εδαφικών Συστημάτων και Προσατσία Υδατινων Πόρων. Ορυκτέλαια θα πίνετε ρέεεε.

spiral architect είπε...

Άλλος με τη βάρκα μας!

Ανώνυμος είπε...

σχετικα με το "helios"

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=320919

οπου
"Νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης ζήτησε από τους Δήμους όλης της χώρας να δηλώσουν αν διαθέτουν ελεύθερες εκτάσεις για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών"
ΤhW