Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

253 Γίδια (1): Οι Γερμανοί μας έχουν απ' τ' αρχίδια (λένε)


Αυτή την ανάρτηση στους "βουλευτές" που ψήφισαν τον Μνημόνιο #1 και οσονούπω το Μνημόνιο #2.

Διάλογος δημοσιογράφου και Γερμανού στην ...Βομβάη:

"Don't you realize, that the cost to us (Germany) of bailing out Greece is far less than it cost us to reintegrate East Germany after the wall came down in 1989? Ιt will be taken care of. The Germans, understood how beneficial to them membership in the euro zone has been. Without it, the value of the Deutschemark would be 50% or 75% higher than it is under the euro. "German industry would be wiped off the map."

Look, it's not Greece I'm worried about. It's Italy. Third-biggest bond market in the world. Bond spreads this morning again heading over 7% (before the ECB intervened this to push them back down again.) Too big to fail, too big to save. Is the government, even one under a new Prime Minister, going to push through sufficient austerity to avoid a default?

They have to because "to be blunt about it, we have them [both the Greeks and the Italians] by the balls."

"Κύριοι" Βουλευτές, έχετε μία, μόνο μία ελπίδα να σας αφήσουν τ' αρχίδια. Να τους πείτε: This is Sparta. Ή επί τω χρηματοοικονομικότερω, δις ιζ Πάρτα.  Αν δεν το κάνετε, θα σας έχουν από τ' απαυτά, μέχρι να τα παραδώσετε, και χωρίς σεξουαλικές διακρίσεις. Εσείς θα παραδώσετε τ 'απαυτά μας και εμείς όλα τα άλλα.  Και όταν εγώ σας λέω την ελέγχουν και την καθοδηγούν την κρίση οι Αλαμανοί, μου λέτε ότι υπερβάλω, και είναι ένας καημένος λαός με υπογεννητικότητα.

Όποιος θέλει μετάφραση, αφήστε σχόλιο. Όποιος προσβάλεται, δεν πειράζει. Αυτή είναι η μετάφραση του balls.  He 's got balls...  Έχει αρχίδια.  Για την ανάρτηση αυτή, φταίει (α) η Ζάχαρη που πάει και σκαλίζει προβοκατόρικα, και (β) η Ψόφος Εμπιστοσύνης.

Δείτε, αν θέλετε και την "Ευρωπαϊκή" προσέγγιση, και τι υπάρχει μετά την "Ευρώπη".

6 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

http://www.businessinsider.com/moodys-downgrades-public-sector-german-banks-2011-11

spiral architect είπε...

Για να το πεις πρέπει να "τα'χεις" και τούτοι - κατά πως έδειξαν τα πράματα - δεν έχουν !

spiral architect είπε...

Μια άποψη που έχει αναδημοσιευτεί αρκετές φορές στον έντυπο τύπο και -κυρίως - στο νετ:

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: COLPO GROSSO ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

Αξίζει να τη διαβάσετε, να προβληματιστείτε και να πάρετε θέση, γιατί καλές είναι οι διαπιστώσεις που κάνουμε όλοι μας (ανεξαρτήτως των πολιτικών μας θέσεων και της κοσμοθεωρίας μας) αλλά, εν τέλει, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Το πρόβλημα και η λύση του δεν είναι μόνο ελληνικά.

archaeopteryx είπε...

θα την αναδημοσιεύσω spiral, όχι ότι έχει πια σημασία, μόνο βίαια, φοβάμαι, ξεφορτωνόμαστε την κατάσταση τώρα που 253 γίδια έδωσαν χτές ψήφο εμπιστοσύνης

Ανώνυμος είπε...

They have us by the balls, AND SO FUCKING WHAT!

Θα στείλουν στρατό να καταστείλει διαδηλώσεις στην Αθήνα και στη Ρώμη σε περίπτωση που οι δύο λαοί αντιδράσουν σε κατασχέσεις δημόσιας περιουσίας; Εχουν οι Γερμανοί τα αντίστοιχα balls να μετατρέψουν την θεωρία σε πράξη;

Η απάντηση είναι όχι. Διότι ξέρουν την αντίδραση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό που έγινε με την Ζήμενς και άλλους λαδωτές, η έξυπνη αποσιώπηση του σκανδάλου, έχει ζημιώσει την Γερμανία περισσότερο από ότι κατανοούν οι ballholders. Τους έχει αναδείξει σε μια αξιομίσητη οντότητα με την Μέρκελ ως την δημόσια φάτσα της. Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι La Boche που της κόλλησε ο Σαρκοζί.

Ανώνυμος είπε...

[...Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι La Boche που της κόλλησε ο Σαρκοζί....] Αυτό είναι επίθετο-βρισιά που οι Γάλλοι χρησιμοποιούν για τους Γερμανούς και έχει μείνει από τον πόλεμο. Όπως εμείς τους λέγαμε Φριτς.

Φ