Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Στα όρια των δυνατοτήτων του το ενεργειακό σύστημα – Έκκληση από ΥΠΕΝ για περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης


http://energypress.gr/news/sta-oria-ton-dynatotiton-toy-energeiako-systima-ekklisi-apo-ypen-gia-periorismo-tis-askopis

http://greeklignite.blogspot.gr/2017/01/go-solar.html

Έχουμε 5-6 γιγαβάτ ΑΠΕ.  Τα χρωστάμε, (κάπου 8-9 δις). Επιδοτούμε τους απατεώνες που παριστάνουν τους "επενδυτές" με κάπου 1,5 δις τον χρόνο.  Εννοείται ότι είναι 100% πεταμένα λεφτά.

Έχουμε φάει στην μάπα γραφικούς αιολικούς πλασιέ που μας παραμυθιάζουν με την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας και πώς θα έχουμε ρεύμα από ΑΠΕ.

Από την Ταγάρω και τον Παπακωνσταντίνου έχουμε φτάσει στον Σταθάκη. Κι αυτός στην ίδια γραμμή... Θέλει κι αυτός ΑΠΕ.  Μετά το ΥΠΕΝ θα πάει στο Αστεροσκοπείο να κάνει παρέα με τον Ζερεφό, να κοιτάνε τα δελτία καιρού για να βγάζουν ανακοινώσεις για την ηλεκτροδότηση. Κι ο Δόκτωρ Παραμυθάς θα φέρνει τα τσίπουρα, τώρα που λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη θα ξεπεράσουμε τους 100 νεκρούς στην Ευρώπη λόγω κρύου.

Όταν τα χρειαζόμαστε, αυτοί που μας τα εξάγουν δεν θα μας δίνουν ούτε ρεύμα, ούτε αέριο.

Εθνική ενεργειακή στρατηγική. Πράσινη Ανάπτυξη.

Συνεδριάζουμε με μετεωρολόγους και αστρολόγους για τον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό (ή 1) δεν θα έχουμε πάντα ρεύμα και 2) θα είναι πανάκριβο)

Μα... Γιατί εισάγουμε ρεύμα, αφού έχουμε βάλει 5 γιγαβάτ ΑΠΕ? Και γιατί είναι (που δεν είναι) απόρρητοι οι εισαγωγείς?

Ο πορτοκαλί συναγερμός και οι ενεργειακοί βαρώνοι

Τι προτείνω; (Απάντηση σε ερώτηση)

2 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

Νομίζω ότι το είχα ξαναγράψει πριν μερικά χρόνια εδώ. Με τις Α/Γ και τα πάνελς το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν στην ουσία τις μονάδες αερίου ισχύ βάσης. Να βασίζεται σηλαδή η ηλεκτροδότηση της Ελλάδας σε ένα καύσιμο για το οποίο πληρώνει την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη και του οποίου η επάρκεια δεν είναι εγγυημένη. Ενώ η ενεργειακή βάση θα έπρεπε να είναι ο λιγνίτης, κατά πρώτο λόγο, και ο λιθάνθρακς κατά δεύτερο. Για ΑΠΕ αρκούσαν και περίσσευαν τα υδροηλεκτρικά. Το γιατί έγινε αυτό θα έπρεπε να είναι αντικείμενο διερεύνησης από εξεταστικές επιτροπές και εισαγγελείς για απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών.

nikos είπε...


βγήκαν «εκτός», κατά τη διάρκεια της νύχτας, η μονάδα 1 & 2 του ΑΗΣ Καρδιάς – Πλημμύρισε το κοινό control room

http://kozan.gr/archives/8195