Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Μην ανησυχείτε, όλα είναι καλά...


Ο Πρωθυπουργός μας μάς καθησυχάζει… Βλέπει «φως στο τούνελ» (λες να είναι τίποτα λίρες εκεί στο βάθος;). Ο Τρισέ λέει να μην φοβόμαστε, να τηρούμε τους προϋπολογισμούς και αποκλείει νέα ύφεση. Βέβαια, είπε ότι το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η εμπιστοσύνη. Ο Strauss Kahn λέει ότι η μείωση μισθών και συντάξεων, στην Ελλάδα, δεν θα λύσει το πρόβλημά μας, γιατί θα περιορίσει πολύ την ζήτηση. Η Αγγλία θα περικόψει έξοδα στο Δημόσιο κατά …40% αντί 25%. Η Γερμανία θα κάνει επίσης περικοπές στον προϋπολογισμό της, με ορίζοντα πενταετίας. Η Ισπανία κατάφερε να δανειστεί λεφτά. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί και ανανεώνει δάνεια (αλλά τα κάνει βραχυπρόθεσμα).


Με μειωμένη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο (παγκόσμια ύφεση λέγεται αυτό) και με το Ελληνικό συνταξιοδοτικό πρόβλημα να εμφανίζεται και αλλού (βασικά δημογραφικό είναι το πρόβλημα, και χειροτερεύει με την πτώση των αγορών, και θα καταβαραθρωθεί έτσι και σκάσει καμιά τράπεζα, μπαίνουμε σε φάση πρωτόγνωρη, η Αργεντινή θα είναι ήπιο και πολιτισμένο παράδειγμα. Όσοι έχουν μουλάρια, αλέτρια και χωράφια, θα είναι οι τυχεροί.

Και μέσα σε όλα, «είδηση» ότι ο Ομπάμα θα εγγυηθεί για δάνεια $1,5 δις για θερμική ηλιακή ενέργεια, made in Spain, 250MW στην Αριζόνα, (όταν θα έχει ήλιο), για 85 μόνιμες θέσεις εργασίας. Ποντάρει ότι δεν θα είναι Πρόεδρος όταν θα έρθει η ώρα να καταπέσει η εγγύηση…

Μην ανησυχείτε, έχετε εμπιστοσύνη, όλα θα πάνε καλά! Θα αρχίσω φήμη ότι όλη η καταστροφολογία για το κλίμα και τον Νοστράδαμο επιταχύνει και χειροτερεύει την ύφεση…

11 σχόλια:

  1. Τα πράγματα δείχνουν πως μάλλον πάνε για φούντο. Οι παρεμβάσεις απέτυχαν και τώρα έσφιξαν οι κό...., εεε, τα λουριά.
    Το φώς στην άκρη του τούνελ δεν υπάρχει γιατί γίνονται ενεργειακές περικοπές.
    Η βιαιότητα που θα αναδυθεί δεν θα έχει προηγούμενο.
    Συμφωνώ πως το πρόβλημα είναι δημογραφικό, αλλά όλες οι προηγούμενες πολιτικές ήταν ενάντια στην αναπαραγωγή των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010
    Το υψηλό κόστος δανεισμού «φρέναρε» την έκδοση ομολόγων στην Ευρωζώνη

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1838893

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο αφορα την βιαιοτητα,οι μεταναστες ειναι ενα θεμα (γεγονοτα χθες).Μπορει να ανοιξουν οι ασκοι οτυ Αιολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5731138&publDate=4/7/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων από χώρες της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2010 γεγονός που αποδίδεται στo υψηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζαχαρω -πρωτινό αντί να τριγυρίζουν από εδω από εκεί ...να τους στείλουμε όλους ..προς Καστρί μεριά ..να τους δει και η μαμά Μαργαρίτα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρεσει που παρουσιάζουν ότι η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με το ασφαλιστικό. Άλλος θα είναι στο δρόμο και άλλος θα έχει το πρόβλημα. Βρε δεν πάνε στο διάολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στο χωρίο μου πάντως .. άρχισαν η κλίκα του Ζωγράφου ,Παχτα ..να μυραζει δωρεάν .. μακαρόνια και τυριά.. άιντε και καλή καρδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΩ ΠΩ ΜΑΥΡΙΛΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την επιθυμία της να υπάρξουν επαναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το ύψος της συνεισφοράς της Σλοβακίας στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας γνωστοποίησε η νέα πρωθυπουργός Ιβέτα Ραντίκοβα.

    Σε δηλώσεις της έξι ημέρες προτού αναλάβει την εξουσία, η Ραντίκοβα φανέρωσε τις προθέσεις της να μην υποστηρίξει το δάνειο στο κοινοβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το πρόβλημα της Ελλάδας είναι καθαρά το δημογραφικό και το ασφαλιστικό το επιτεινει, γιατί πλήττει τις μητέρες

    φυσικά γίνεται επίτηδες για να μας αποδεκατίσουν από δέκα μεριές

    εθνική πολιτική στο δημογραφικό ακολούθησαν στη Σουηδία, στη Ρωσία,επιδοτώντας τις νέες οικογένειες
    στη Σουηδία το έλυσαν,
    στη Ρωσία προσπαθεί ο Πούτιν να αντιστρέψει τις τάσεις
    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή