Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ρεύμα από την Τουρκία και άλλα νέα

Είχα γράψει πριν 2-3 εβδομάδες ότι οι Τούρκοι έχουν βάλει μπρος πυρηνική μονάδα. Αυτό το είχα βρει σε Ρώσικη ιστοσελίδα. Τώρα το βρήκε και ο καφετζής σε Τούρκικη. 4.800 MW. Οι Τούρκοι είδαν το φως, και εμείς σωθήκαμε! Θα εισάγουμε ρεύμα από την Τουρκία -- και καιρός ήταν, το λέω και το ξαναλέω ότι είναι τρελό να βασίζεσαι σε αέριο, στην Ελλάδα, για ηλεκτροδότηση. Ελπίζω τα δυναμό στα αιολικά να δουλεύουν και σαν μοτέρ, θα τα ηλεκτροδοτούμε, να γυρίζουν να απολαμβάνουμε το θέαμα. Θα το ξαναπώ: Τα 4.800 MW από το Τούρκικο πυρηνικό, θα έχουν "διαθεσιμότητα" 95%. Θα είναι μόνιμη ισχύς βάσης. Εάν βάζαμε 4.800 MW αιολικά, θα έχουν διαθεσιμότητα 25%, και θα δίνουν ρεύμα όταν φυσάει, και όταν φυσάει μπορεί αυτό το ρεύμα να πηγαίνει και χαμένο. Ακόμα και αν βάζαμε 4 φορές το 4.800 σε αιολικά, πάλι δεν θα κάναμε δουλειά, γιατί θα έπρεπε να βάλουμε άλλη τόσο εφεδρεία, και αντί να παράγουμε ρεύμα θα στριφογυρίζουμε διακόπτες... Τρέλα.

Αλλά εκεί που νόμιζα ότι η Πράσινη Τράπεζα Πειραιώς έπνεε τα λοίσθια, ex machina deus η Κυβέρνηση, θα της κάνει δώρο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα. Έτσι γίνονται οι χρεωκοπίες στην Ελλάδα: Εκεί που πας να χρεωκοπήσεις, σου δίνουν για €1 δις, δύο Τράπεζες που κάνουν κάτι παραπάνω, και έχουν και μερικά δις περισσευούμενη κεφαλαιακή επάρκεια, και μερικά ακόμα σε μετρητά. Τι προχωρημένη χώρα... όλο ελεύθερες αγορές. Και δεν σας κάνει εντύπωση; Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε τα ΜΜΕ, και η αγορά ανέβηκε (άααχ ανακούφιση... δεν θα σκάσει η Πειραιώς).

Εν τω μεταξύ και οι Άγγλοι προχωράνε με τα πυρηνικά τους, και στην Αυστραλία επεξεργάζονται τροφές για αγελάδες που να δημιουργούν λιγότερα ρεψίματα μεθανίου. Η Αυστραλία εκλύει πολλά αέρια θερμοκηπίου, 10% από αυτά είναι ρεψίματα μεθανίου από αγελάδες, και το μεθάνιο είναι 20 φορές πιο ...κακό από το CO2. Περίεργο... Νόμιζα ότι το μεθάνιο από αγελάδες είναι από την ...άλλη τρύπα.

Να δούμε ποιός θα ..."αγοράσει" την Εθνική Τράπεζα.

7 σχόλια:

  1. Ας παρουν παραδειγμα οι Τουρκοι απο το παθημα της Βουλγαριας...
    http://en.rian.ru/world/20100611/159388806.html

    http://sofiaecho.com/2010/02/23/863316_belene-nuclear-power-plant?storyid=863316&sp=0&p=2

    οπως και να εχει το μελλον θα δειξει τι θα φτιαχτει και τι οχι.

    Η δικια μου γνωμη ειναι η εξεις:
    Οι Τουρκοι λιγο η πολυ φτιαχνουν τα δικα τους οπλα
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_1622.html

    http://www.strategyreport.gr/?p=1162

    και το μονο που τους απομενει ειναι η εισοδος στο club των χωρων με πυρηνικα.

    Η ιστορια ειναι τυπου Ιραν χωρις της αμερικανικες παρενεργειΕς...

    Μια πολιτικη αποφαση με αμυντικο χαρακτηρα και προσχημα το ενεργειακο

    sawas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχαίε, οι Τούρκοι δεν είναι "ξύπνιοι" σαν τους δικούς μας! (περιμένω να το ακούσω από οπαδούς, αν και δύσκολο)

    Επιτέλους ο Σοσιαλισμός δουλεύει στην Ελλάδα, γιατί κάποιοι επιμένουν πως οι κινήσεις με την Πειραιώς είναι Καπιταλισμός.

    Απροπό, παρά την ξηρά τροφή που δίνω στην σκυλίτσα μου οι αερισμοί της είναι βόμβες υδρογονανθράκων και όχι μόνο.
    Αναρωτιέμαι αν ο μελλοντικός φόρος co2 σε ανθρώπους περιλαμβάνει και ελάχιστο αριθμό αερισμών, πέραν των οποίων η χρέωση αυξάνεται εκθετικά.
    Τί άλλο θα δουν τα μάτια μας?

    Υ.Γ. Φανταστική ιδέα να λειτουργούν με ρεύμα οι ανεμμογενήτριες. Είμαι σίγουρος ότι το έχουν σκεφτεί. Παραδόξως αυτός ο αναθεματισμένος αέρας, που είναι και δωρεάν, δεν φυσά όταν έχει καύσωνα. Κάνει ανένδοτο στην Μπιρμπίλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράσινο φως" για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακκούγιου, άναψε η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, εγκρίνοντας το σχετικό νομοσχέδιο της συμφωνίας Τουρκίας- Ρωσίας για την κατασκευή του σταθμού.
    Η συμφωνία υπεγράφη στην Άγκυρα, στις 12 Μαΐου του τρέχοντος έτους και βάσει αυτής, οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για την κατασκευή και τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου, στην επαρχία της Μερσίνας της νότιας Τουρκίας. Η ρωσική πλευρά θα ξεκινήσει διαδικασίες για την ίδρυση της εταιρίας, που θα αναλάβει τη διαχείριση του έργου.
    Ο πυρηνικός σταθμός του Ακκούγιου, δυναμικότητας 4.800 MW, θα είναι ο πρώτος στην Τουρκία και αναμένεται να καλύψει το 14% των σημερινών ενεργειακών αναγκών της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ βρε Αρχαίε!
    Είναι δυνατόν εσύ σοβαρός άνθρωπος να σου κάνουν εντύπωση οι τραπεζικές αρπαχτές;
    Το μικροοικονομικό περιβάλλον (αρπαχτές) της Ελλάδας, αναβαθμίστηκε.
    Πέρασε στο μακροοικονομικό περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης (πράσινες αρπαχτές).
    Τώρα, το γεγονός ότι μερικοί ικανοποιούνται με το ανάθεμα, είναι και αυτό αποτέλεσμα της ατομικής ψυχοπάθειας.
    Όλοι δείχνουν τον "εχθρό", αλλά προτιμούν να τον πολεμήσει άλλος αντ' αυτών.
    Εγώ προσωπικά, σου βγάζω το καπέλο διότι μαθαίνω, ότι ενώ ήξερα ότι είμαι κορόϊδο, πόσο πραγματικά κορόϊδο είμαι.
    Κάποιοι απλά προτιμούν να φωνάζουν ότι τους πιάσανε κορόϊδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχαίε, αντιγράφω ένα πόστ που διάβασα σε άλλο site όπου αρθρογραφούσε υπερ φωτοβολταικών για τα επόμενα χρόνια ένας φωτοβολταικός. Μου έκανε εντύπωση ο παραλληλισμός με τη φούσκα του χρηματιστηρίου.

    "Αφήστε τις αναλύσεις και δείτε την ουσία. Ο Καπέλλος του ΣΕΦ θυμίζει χρηματιστές περιόδου 1999, που μιλούσαν για το μέλλον της οικονομίας και ωθούσαν τον κόσμο να αγοράζει μετοχές, ενώ αγνοούσαν το παρόν.

    Έχουμε μια ξεκάθαρη φούσκα. Ο κάθε περιπτεράς κι ο κάθε βλάχος, θέλει σήμερα να γίνει παραγωγός ρεύματος από φωτοβολταικά. Όπως ακριβώς ήθελε το 1999 να γίνει επενδυτής μετοχών. Σε κάθε γειτονιά βλέπεις σήμερα εταιρεία φωτοβολταικών, όπως το 1999 έβλεπες ΑΕΛΔΕ. Όλες οι τράπεζες δίνουν σήμερα πράσινα δάνεια, όπως έδιναν το 1999 μετοχοδάνεια.
    Επειδή το κράτος είναι ανίκανο να βάλει τάξη, όρια, κανόνες, επαγγελματισμό κλπ, διότι διοικείται από άχρηστους ή υπηρέτες συμφερόντων, η φούσκα θα σκάσει μόνη της, όπως έσκασε και το 1999. Δεν αντέχει η ελληνική οικονομία τόσα δις ευρώ πληρωμές σε παραγωγούς φωτοβολταικών, είτε απ' ευθείας , είτε μέσω τραπεζών που τους δίνουν πράσινα δάνεια. Θα αναστείλει η ΔΕΗ τις πληρωμές ή θα μειωθούν οι τιμές ξαφνικά σε μια νύχτα. Και τότε οι πράσινοι επενδυτές θα μείνουν με τα πάνελ στα χέρια, όπως έμειναν το 1999 με τις μετοχές στα χέρια. Και οι περισσότεροι εγκαταστάτες φωτοβολταικών-μεσάζοντες Γερμανών θα βάλουν λουκέτο. Είναι νομοτέλεια.

    ΥΓ: Την οικολόγα Τίνα & τον οικολόγο ΓΑΠ θα τους βρίζετε μετά από χρόνια, όπως βρίζετε σήμερα τον Παπαντωνίου & το Σιμίτη, τους οποίους θαυμάζατε το 1999. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “Το πράσινο Colpo Grosso”
    http://deltio11.blogspot.com/2010/07/deal.html
    Η Ν.Δ. έχει να πει κάτι επί του θέματος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://christoskapoutsis.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html
    Αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης περιλαμβάνει, ως αναπόφευκτη εξέλιξη,  την  πλήρη  παρακμή των Εθνικών κρατών.
    Αποβλέπει το συγκεκριμένο το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης,  στο να οδηγήσει εξαπατημένους λαούς να αποδεχτούν χωρίς αντίδραση το τέλος της εθνικής κυριαρχίας,  ως μια αναπόφευκτη διαδικασία, μια φυσική εξέλιξη, την οποία δεν έχουν την δύναμη να αποτρέψουν.
    Όμως, η   κίνηση προς την κατεύθυνση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης δεν είναι καθόλου φυσική ΕΞΕΛΙΞΗ .............................................................

    ____________________________________________

    ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατάφερε σήμερα να πραγματοποιήσει επτά θεμελιώδεις ιδιωτικοποιήσεις, σε επτά στρατηγικούς τομείς για τη χώρα. Θα προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση της τηλεόρασης, των τηλεφωνικών εταιριών, των διοδίων, σιδηροδρόμων, του ραδιοφώνου, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα.
    Δεν σώθηκε τίποτα. Άσχετα με το τι ήταν ή πόσο κόστιζε, ή αν χρειαζόταν να πουληθεί.
    Με τη μέθοδο περασμένων αιώνων, αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, ήταν προέκταση της αποικιακής εκμετάλλευσης.
    Αρχικά απογυμνώθηκε το υπέδαφος από τα πολύτιμα μέταλλα.
    Στη συνέχεια καταληστεύθηκαν το πετρέλαιο, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες.
    Οι ξένες εταιρίες έκαναν στη χώρα μας αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν στις δικές τους.

    ____________________________________________


    Ο δρόμος προς την σοσιαλπαγκόσμια διακυβέρνηση περνάει μέσα από την τεχνητή οικονομική κρίση που δημιούργησε το παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα, με τους εξής δύο τρόπους:

    Πρώτον,
    στην δημιουργία wolf packs μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίζοντας εκ του ασφαλούς:

    α) σε προσυμφωνημένα χρηματιστηριακά παιχνίδια (με την συνεργασία φυτευτών εξουσιαστικών μηχανισμών σε διάφορα κράτη-θύματα),
    β) σε “τοξικά ομόλογα” που δημιουργούν οι ίδιοι
    γ) και σε ομόλογα κρατών που έχουν υψηλές αποδόσεις,

    και δεύτερον,
    στην αγαστή συνεργασία-συντονισμό μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, BIS, ΟΗΕ, κ.α.)

    Η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ενίσχυει-κόβει δολλάρια στους διεθνείς οργανισμούς.

    Τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται στα πρόθυμα εργαλεία-εξουσιαστικούς μηχανισμούς-κυβερνήσεις αριστερών-σοσιαλιστικών-υλιστικών απόψεων περιφερειακών χωρών ώστε οι τεχνητά δημιουργημένες κρίσεις να συναντήσουν τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις στο τελικά μεγαλύτερο “φαγοπότι” των wolf packs.

    Το “σοσιαλιστικό” παρακράτος οργανώνεται έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό σενάριο κρίσης από τους διάφορους λαούς προς εξαθλίωση.

    Σκοπός είναι να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία πολιτικών που θα επαναφέρουν προστατευτικά μέτρα σε μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.

    Ο δρόμος για την τυραννική πολιτική, οικονομική και νομική σοσιαλπαγκόσμια χούντα είναι ανοικτός με την κατάφορη παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων και της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή