Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Φάτε μάτια ψάρια


Στην Ελλάδα, «απελευθέρωση» της ενέργειας, σημαίνει «πώς θα μοιράσουμε τα έτοιμα της ΔΕΗ στα μαφιοζάκια που λυμαίνονται τον χώρο, και πώς θα ανεβάσουμε το ρεύμα για να έχουν λεφτά να ξεπληρώσουν τα δανεικά που θα πάρουν για φανούν ότι κάτι έδωσαν για την «ιδιωτικοποίηση», και να μείνει και κάτι για να φάμε».

Στην Ελλάδα τσακώνονται πως θα μοιράσουν τα ιμάτια της ΔΕΗ (η κακιά ΔΕΗ που έβγαλε την Ελλάδα από τον μετεμφυλιακό της μεσαίωνα, και οι κακοί συνδικαλιστές… δεν αναφέρομαι στους αργυρώνητους της Μαφίας, που έφαγαν τον Αθανασόπουλο, αναφέρομαι στους άλλους «κακούς»).


Στην Αγγλία, εν τω μεταξύ παράγουν ρεύμα. Διαβάστε για το Drax, και αυτό ιδιωτικοποιήθηκε, και έβαλε τρία στάδια τουρμπίνες για αποτελεσματικότητα, και αποθείωση στα καυσαέρια για να μην εκπέμπει τοξικό SO2 και ηλεκτροστατικά φίλτρα για να μην εκπέμπει σωματίδια. Τέλειο; Όχι. Μόνο ο θάνατος είναι τέλειος, αλλά να που δεν αρέσει σε κανέναν…


Το Drax ξεκίνησε το 1974 και ιδιωτικοποιήθηκε το 1990. Παράγει 4.000 MW (3.960 για την ακρίβεια), τα παράγει συνέχεια, όχι 20 ή 30% του χρόνου του, όπως 4.000 ανεμογεννήτριες, και τροφοδοτεί το σύστημα της Αγγλίας με 7% τω ν αναγκών της. Καταναλώνει 9.000.000 τόνους κάρβουνου τον χρόνο, πολύ από το οποίο εισάγεται από την Αυστραλία, την Κολομβία, την Πολωνία, την Ρωσία και την Νότια Αφρική. Κάρβουνο υπάρχει άφθονο, είναι φτηνό και δεν έχει πολέμους, εμπάργκο, πολιτικά ρίσκα κλπ. (άσε που έχει και πολλά Ελληνόκτητα καρβουνιάρικα, bulk carriers, για πιο κυριλέ).

Φυσικά και εκπέμπει CO2 το Drax, αλλά και εσείς που με διαβάζετε το εκπέμπετε, και το μοσχαράκι που θα φάτε το βράδυ και θα ανεβάσετε χοληστερίνη το εκπέμπει, και οι τερμίτες εκπέμπουν έναν σκασμό, και η θερμοκρασία του πλανήτη μάλλον έχει μεγαλύτερη σχέση με τον Ήλιο, με την τροχιά της Γης, με την σμίκρυνση του φεγγαριού, κλπ, παρά με το Drax. Όσο για το CO2 του Drax, αρέσει στα δάση – όσα δεν έχουν κάψει οι άνθρωποι.

Διαβάστε για το Drax. Δείτε και το σχεδιάγραμμα της μονάδας σε λεπτομέρεια, στο site της εταιρίας. Δεν είναι τεχνολογικό θαύμα, η τεχνολογία του είναι του 1970 ή του 1980 (άντε τα συστήματα ελέγχου να είναι πιο σύγχρονα). Υπάρχουν πιο εξελιγμένοι καυστήρες, αλλά θες κάτι σίγουρο, να δουλεύει, να μην είναι πανάκριβο κλπ.

Διαβάστε για να δείτε τι κάνουν αυτοί που επενδύουν, και όχι αυτοί που ροκανίζουν. Και στο Drax, να είστε σίγουροι, βγαίνουν λεφτά, αλλά βγαίνουν λεφτά πουλώντας φτηνό ρεύμα, όχι απομυζώντας αυξημένα τιμολόγια από εξαθλιωμένους καταναλωτές. Είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά τελικά είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων στην Αγγλία, γιατί στην Ελλάδα... Όσο για το Drax… φάτε μάτια ψάρια και κοιλιές περίδρομο.


ΥΓ. Θα καίνε και ..βιομάζα τώρα στο Drax, δήθεν για οικολογία. Παπάρες! Για δημόσιες σχέσεις θα καίνε βιομάζα, και για να την ξεφορτωθούν. Όλη η βιομάζα της Αγγλίας, δεν θα κάνει διαφορά στα 4.000 MW, ούτε στον Πλανήτη. Και μην αρχίσετε τα κλάματα για τον καρκίνο, γιατί από τώρα, θα σας προσφέρω τσιγάρο, θα σας παραγγείλω παϊδάκια στα κάρβουνα, θα σας στείλω για βενζίνη στο βενζινάδικο, θα σας χαρίσω ξύλα για το τζάκι, και θα συστήσω ένα καλό φάρμακο για την ψώρα στις τριανταφυλλιές.

9 σχόλια:

  1. www.draxpower.com/files/page/53298/drax_report_2008.pdf

    Τζίρος 2008 1753 εκατ λίρες. Μέση τιμή μεγαβατώρας 58.3 λίρες (πιο ακριβά από τα λιγνιτικά μας). Μικτα κέρδη 683 εκατ λίρες. Διαθεσιμοτητα 86%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο Πούτιν αμφισβητεί την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.
    Καλή αρχή.
    Νομίζω το ενοχλητικότερο με το drax είναι αυτή η χαρακτηριστική οσμή, που σε κάνει να νομίζεις ότι το περιβάλλον είναι περισσότερο μολυσμένο, από ότι εκπέμπεται πραγματικά.
    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μετά το Ορυχείο Μαυροπηγης ..άρχισε να χορεύει τσιφτετέλι και ο ....ΑΗΣ-Αγ. Δημήτριου 1660 MW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στο ερώτημα πόση ενέργεια χρειαζόμαστε, κανείς δεν ξέρει την απάντηση, γιατί εξαρτάται όχι μόνο από τεχνολογίες αλλά και από κοινωνικές συμπεριφορές. Οι ενεργειακές ανάγκες δεν είναι απόλυτες ούτε δεδομένες. Είναι σχετικές. Σε σχέση με τις προτεινόμενες λύσεις, για μάχες μεταξύ οικολόγων, μιλούν με κακεντρέχεια διάφοροι που εκφράζονται στο ιντερνέτ και όχι μόνο.Ομως το θέμα δεν αφορά μόνο τους ασχολούμενους με την οικολογία, Αφορά όλους εκείνους που θεωρητικά τάσσονται υπέρ της οικολογίας, όπως επίσης τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας της ειρήνης και της ελευθερίας. Ας ανοίξουμε λοιπόν ένα νηφάλιο αλλά ουσιαστικό διάλογο, τον έχουμε απόλυτη ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δες το φιλμάκι, για τον Ομπάμα, τη νέα τάξη και τους φόρους για το θερμοκήπιο. Λέει αυτά που λες κι εσύ.

    http://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννης(Τσαρουχας) ..πίνει γιαννακης κερνά


    ΔΕΗ-εξαγορά αιολικών πάρκων.

    (ANA) – 52 λεπτά πριν

    Την εξαγορά έξι αιολικών πάρκων ενέκρινε χθες το ΔΣ της ΔΕΗ. Τα τρία (συνολικής ισχύος 24,65 MW) βρίσκονται σε λειτουργία και ανήκουν στην 100% θυγατρική εταιρεία "ΔΕΗ Ανανεώσιμες" ενώ τα άλλα τρία (ισχύος 48MW) ανήκουν στον όμιλο εταιριών BCI και είναι υπό κατασκευή. Η σύμβαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί, ενώ το οριστικό τίμημα θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. h koli piran fotia http://pontokomicom.blogspot.com/2010/09/blog-post_2427.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Θωμάς δε εις εκ των δώδεκα, ο λεγόμενος Δίδυμος, ουκ ην μετ' αυτών ότε ήλθεν ο Ιησούς. 25 έλεγον ουν αυτώ οι άλλοι μαθηταί· εωράκαμεν τον Κύριον. ο δε είπεν αυτοίς· εάν μη ίδω εν ταις χερσίν αυτού τον τύπον των ήλων, και βάλω τον δάκτυλόν μου εις τον τύπον των ήλων, και βάλω την χείρά μου εις την πλευράν αυτού, ου μη πιστεύσω. 26 Και μεθ' ημέρας οκτώ πάλιν ήσαν έσω οι μαθηταί αυτού και Θωμάς μετ' αυτών. έρχεται ο Ιησούς των θυρών κεκλεισμένων, και έστη εις το μέσον και είπεν· ειρήνη υμίν. 27 είτα λέγει τω Θωμά· φέρε τον δάκτυλόν σου ώδε και ίδε τας χείράς μου, και φέρε την χείρά σου και βάλε εις την πλευράν μου, και μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός.»

    περιμένεις λογική από τα άλογα;

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13816&subid=2&pubid=55427148

    ΑπάντησηΔιαγραφή