Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010
Φαστ Τρακ, 2000-2010
Αυτή η Κυβέρνηση βγήκε πανηγυρικά. Μάρτυράς μου τα σχόλιά μου στο antinews, τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2009, δεν σήκωσα ούτε σημαία αντιπολίτευσης, ούτε είπα τίποτα αρνητικό. Μπορεί και να μου ξέφυγε κανένα θετικό σχόλιο για αυτό που νόμιζα ήταν προσδοκία ευπρέπειας και αποτελεσματικότητας, και ξέχασα τι έκανε η ίδια παρέα το 2000. Ή, νόμισα ότι άλλαξε η παρέα. Ή, απλά ήμουν βλαξ.
Μου έκανε εντύπωση η σιγή ιχθύος στα δημοσιονομικά. Ήξερα, από το 2001, ότι μετά το 2004 θα ξεφουσκώναμε, και από την άνοιξη του 2008, ότι η Υφήλιος πάει για δύσκολα και στα δύσκολα οι αδύνατοι ζορίζονται. Και η Κυβέρνηση Παπανδρέου ...σιγή ιχθύος Ασχολήθηκε με το να ελληνοποιήσει ...αλλοδαπούς. Ασχολήθηκε να περάσει επειγόντως το Νόμο για τις ΑΠΕ, με επίφαση "διαβούλευσης". Εκεί άρχισα να ψυλλιάζομαι. Ξέρω ότι οι ΑΠΕ από οικονομικής και τεχνικής πλευράς είναι μάπα. Μετά είδα ότι το έκαναν για την ...Κλιματική Αλλαγή. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος, εκείνη την περίοδο έγινε η Κοπεγχάγη και βγήκε στη φόρα η πιθανή Απάτη. Μαγειρεμένα μοντέλα και στοιχεία. Και αυτή ήταν η αφορμή για αυτό το blog.
Ο Νόμος για της ΑΠΕ γράφτηκε από ανθρώπους με ίδιο ονοματεπώνυμο με υπαλλήλους αιολικών εταιριών. Είναι και αυτός, ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ. Και άντε να πεις στην θεία μου την Ζαχάρω, τι είναι "ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ". Αντισυνταγματικό, με την λαϊκή μου αίσθηση δίκιου, αν όχι την νομική έννοια του δικαίου. Αυθαίρετο, καταπιεστικό, ψεύτικο, και "Εθνικής σημασίας". Άντε, μην κρύβεστε άλλο, εντολές από την Γερμανία και την Ζήμενς παίρνετε, φαίνεται. Με το αζημίωτο για τους φίλους σας -- συγγνώμη, το επενδυτικό κοινό.
Και μετά ανακάλυψε η οικογένεια και το περιβάλλον, την επώνυμη έννοια του ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ. Απορία πρώτη: Τι είναι οι φυσιολογικοί επενδυτές και οι Έλληνες βιομήχανοι που παιδεύονται στα όρια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας; Με ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ζούνε, ή με ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ έφτασαν έως εδώ; Απορία δεύτερη: Πότε φτάσαμε την Λιβύη σε υψηλές και διαφανείς μεθοδολογίες να είναι οι αδερφοί του Πρωθυπουργού και ο εξ απορρήτων του σε ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ; Βρωμάει από εδώ μέχρι τις Μπαχάμες και τον Καναδά. Και αν δεν βρωμάει βάσιμα, βρωμάει σαν μεθοδολογία.
Πολλά όζουν στην Ελλάδα από την Οικουμενική του 1989 και μετά. Πολλά. Μην ψάχνετε μακριά από που έρχεται η οσμή. Είναι στα εκάστοτε ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ και στους Νόμους Εθνικού Συμφέροντος για την ...Κλιματική Αλλαγή, και, φυσικά, στο χτίσιμο της επενδυτικής (το 2000) και της οικολογικής (το 2010) ψυχολογίας του κοινού. Με κλικ στο απόκομμα, θα διαβάσετε πώς φτιάχνονται ψυχολογίες.
το χτίσιμο της επενδυτικής ψυχολογίας ήταν να μας μάθουν να τα δίνουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήτο χτίσιμο της οικολογικής ψυχολογίας είναι να μας επιβάλουν να τα δινουμε
το 2000 με κίνητρο την απληστία
το 2010 με κίνητρο το ζόρο και το πράσινο περιτίλυγμα
http://www.businessweek.com/news/2010-11-05/ecb-rejects-request-for-greek-swap-files-citing-acute-risks.html
ΑπάντησηΔιαγραφήECB Rejects Request for Greek Swap Files, Citing ‘Acute’ Risks
November 05, 2010, 3:48 AM EDT
Nov. 5 (Bloomberg) -- The European Central Bank refused to disclose internal documents showing how Greece used derivatives to hide its government debt because of the “acute” risk of roiling markets, President Jean-Claude Trichet said.
The ECB turned down a request and an appeal by Bloomberg News to release two briefing documents officials drafted for the central bank’s six-member Executive Board in Frankfurt this year. The notes outline how Greece used the swaps to hide its borrowings, according to a March 3 note attached to the papers and obtained by Bloomberg News.
“The information contained in the two documents would undermine the public confidence as regards the effective conduct of economic policy,” Trichet wrote in an Oct. 21 letter in which he rejected the appeal. Disclosure “bears, in the current very vulnerable market environment, the substantial and acute risk of adding to volatility and instability.”
The ECB is withholding the information six months after the European Union and International Monetary Fund led a 110 billion-euro bailout ($154 billion) for Greece. The government didn’t originally disclose the swaps, which were designed to help it comply with the deficit and debt rules it agreed to meet when it joined the euro in 2001. Eurostat, the EU’s statistics agency, is still trying to work out how Greece hid the deficit.
The Greek swaps fueled a financial crisis that threatened the breakup of the region’s currency
Όλοι βλάκες είμαστε. Πόσοι θυμούνται πως μας τα μάζεψαν με τα παπαγαλάκια με τους τραπεζίτες σαν τον εικονιζόμενο. Το μόνο που θυμόμαστε είναι οι δόξες. Επειδή είμστε βλάκες, θα μας τα ξαναπάρουν τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφή