Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Έβρεξε στην Σαουδική Αραβία!


Αν ήμουν σοφός, θα τα ήξερα όλα, και θα είχα λύσει τα προβλήματά μου, αλλά δεν είμαι σοφός, και έχω ήδη ξεφύγει από αυτά για τα οποία ήμουν βέβαιος.

Ο λόγος, για τις επιθυμίες και ορέξεις του Günther Oettinger, Γερμανού πολιτικού και Κομισάριου Ενέργειας της ΕΕ, ή για της ορέξεις και επιθυμίες της ΕΕ, ή αυτές της Γερμανίας. Αυτοί καθορίζουν τι θα πληρώνω και τι θα υφίσταμαι -- και δεν έχω εκλέξει κανένα από αυτούς! Oύτε είναι προσωπική η άποψη του Oettinger, η ΕΕ είναι μια γραφειοκρατία hergestellt in Deutschland, και ούτε της Μέρκελ η άποψη μετράει. Αυτό που μετράει είναι «τι θέλει το Γερμανικό κεφάλαιο». Το Γερμανικό κεφάλαιο θέλει το συμφέρον του. Και καλά κάνει: Τζίρους, μερίδια αγοράς, σταθερά κέρδη, χαμηλό ρίσκο, για πάρτη του. Εμείς, και οι Πορτογάλοι του είμαστε παντελώς αδιάφοροι (παρά μόνο αν έχουμε αυτό που θέλει).


Οι δηλώσεις που ακούω και διαβάζω μοιάζουν να λένε ότι το Γερμανικό κεφάλαιο θέλει αυτά που σας είχα γράψει τον Ιούνιο για καλωδιώσεις και διασυνδέσεις στην Βόρεια θάλασσα και την Μεσόγειο, αγωγούς αερίου από την Βόρεια Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ρωσία προς την Γερμανία, πολλούς καθρέφτες να βράζουν νερό στην Σαχάρα, και πολλά αιολικά παντού. Και θέλουν δουλειά για τα ναυπηγεία τους:.


Ωραία και μεγαλεπήβολα πράγματα. Μην πιστέψετε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι αυτά τα κάνουν για να σώσουν τον Πλανήτη ή για να μας τροφοδοτούν με φτηνή ενέργεια. Τα κάνουν γιατί οι Γερμανοί έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε ηλεκτρομηχανολογική τεχνολογία και θέλουν να κλειδώσουν και να ελέγξουν την αγορά σε αυτά τα προϊόντα, και μέσα από αυτή την αγορά να ελέγξουν τα ηλεκτρικά δίκτυα και την ηλεκτροπαραγωγή. Στην μεγάλη αγορά των ΗΠΑ, φυσικά στην Ευρώπη, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου μπορούν. Πωλήσεις και έλεγχος. Έλεγχος και εισπράξεις.

Να το πω αλλιώς: Η Αμερική ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το πετρέλαιο και την διακίνησή του. Ελέγχει τους δορυφόρους, τις τηλεπικοινωνίες, το διαδίκτυο και τον …κινηματογράφο. Η Κίνα μάλλον ελέγχει την μαζική παραγωγή των πάντων. Η Μαφία στην Νέα Υόρκη ελέγχει τα σκουπίδια. Κάποιος ελέγχει τα ναρκωτικά. Η Γερμανία θέλει να ελέγχει αγωγούς στην Ευρώπη και την διαχείριση ηλεκτρικών δικτύων και τις ηλεκρομηχανολογικές κατασκευές υψηλής τεχνολογίας. Θα ήθελε και τα φωτοβολταϊκά, αλλά αυτά πέταξαν, ανατολικά.

Η Πράσινη φιλολογία και αερολογία είναι μέρος του Γερμανικού μάρκετινγκ. Το ψέλλιζα δειλά όταν ξεκίνησα αυτό το blog, τώρα είναι τόσο προφανές που κάνει νιάου νιάου. Φυσικά υπάρχουν και διεθνείς σύμμαχοι και συνοδοιπόροι, και καμιά φορά ο χθεσινός σύμμαχος είναι ο αυριανός αντίπαλος. Και σαφώς θέλουν να βάλουν πόδι στον Αραβικό κόσμο. Το έκαναν λίγο πριν τον Α’ Π.Π., το έκαναν με τον Β’ Π.Π. Το Desertec δεν είναι αυτοσκοπός, είναι όχημα, μέσον. Και ο μπαγιάτικος (στην Δύση) μπαμπούλας της Κλιματικής Αλλαγής άρχισε να παίζει σε …αραβικές χώρες (και αναδημοσιεύεται από, κατά τα άλλα, σοβαρές Ελληνικές εφημερίδες: Διεθνές Ταμείο για το Περιβάλλον, Αραβικό Φόρουμ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη και το στάνταρ σύνθημα: «Η αδράνεια δεν αποτελεί επιλογή». «Τρίχες», λέω εγώ, “less is more”, και, αν και δεν έχω αναγνώστες από Αραβικές χώρες, το λέω και αραβικά:


Πάντως, αστεία αστεία, και το Spiegel ρωτάει το ερώτημα: «Silence on True Cost of Energy Plan. Πόσο θα κοστίσει το εγχείρημα»; Θα απαντήσω και στο Spiegel: Δεν τους νοιάζει, ο στόχος είναι οι δουλειές και ο έλεγχος. Τα λεφτά θα τα βάζουν οι τοπικοί - εμείς. Μόνο μην ξαναπάμε σε καταστάσεις 1943 και λιμοκτονίες.

Να σφυρίξει κανείς τα νέα στην Shell... Πού ξέρεις; Τώρα που έβρεξε, μπορεί να τσιμπήσουμε την μονάδα υγροποίησης, έξω από την Αλεξάνδρεια, μπιρ παρά.

30 σχόλια:

  1. http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703305404575610402116987146.html?mod=WSJ_Opinion_LEADTop

    Η πράσινη ανάπτυξη πίσω από την χρεοκοπία της Καλιφόρνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thanks for the link! Keep up the good work,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η χρυσή οικογένεια ανακάλυψε νεα χρυσοφόρα φλέβα http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=223601

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Ευρώπη έχουν βγει πολλά μαχαίρια και παίζονται χοντρά παιχνίδια και με άμυνες. Τα ενεργειακά θα πάνε λίγο πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.nuclearpowerdaily.com/reports/Electricity_imports_hit_Frances_energy_autonomy_999.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πάνε και στην Αραβία να ψηφίσουν φαστ τρακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μακάρι να άλλαζε το κλίμα στην Αραβία και στη Σαχάρα ολόκληρη και στη Μέση Ανατολή
    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η πρώτη φωτό λέμε με τη κελεμπία και την άσπρη ομπρέλα ασορτί είναι όλα τα λεφτά

    χα χα χχχααα..!
    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_4426.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βροχή πρώτα αμμοθύελλα μετα,ξανά βροχή....ε! τό project Desertec εν καιρικώ κινδύνω;;
    χα!χα!χα!..ό Θεός τελικά έχει χιούμορ !
    @ ο παγωτατζής

    ΥΓ.@ αλλενάκι
    Καί πού να έβλεπες και πιό κάτω,τα πασούμια του..και αυτά άσπρα!!!
    Η άσπρη ομπρέλλα είναιβαμβακερή, ηλιακής προστασίας.Οταν βρέχει..μπάζει! χα!χα!χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. archaeopteryx:
    Αργα η γρηγορα η ανθρωποτητα θα οδηγηθει στις ΑΠΕ.
    Το καρβουνο, το πετρελαιο ακομα και τα πυρηνικα ειναι πεπερασμενες μορφες ενεργειας και καποια στιγμη στο ΑΜΕΣΟ μελλον θα εξαντληθουν.
    Οσο και αν αντιστεκεστε, στο μελλον θα στραφουμε σε δυο πηγες ενεργειας: Τον ηλιο και την γεωθερμια.
    Δηλαδη ανεξαντλητες πηγες ενεργειας για τα επόμενα 5 δισεκατομυρια χρονια.
    Για οσους πιστευουν οτι η ανθρωπογενης κλιματικη αλλαγη ειναι μουφα και οτι κρυβονται συμφεροντα απο πισω, τοτε τι να πεις για τους 30000 "επιστημονες" που λενε οτι η θεωρια για το CO2 ειναι απατη.
    Εκει και αν υπαρχουν συμφεροντα.
    Αφου ως γνωστον ο περιορισμος του CO2 οδηγει παντα σε μειωση της αναπτυξης, ειδικα σε αναπτυσομενες χωρες που ειναι εξαρτωμενες απο το καρβουνο και το πετρελαιο και φυσικα σε μειωση της κατανάλωσης πετρελαιου και της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ απο αυτο.
    Πως να αποδεχτουν την θεωρια της κλιμ. αλλαγης (στην πραξη οχι στα λόγια...) χωρες οπως η Κινα και η Ινδια, κατι που αυτόματα θα σήμαινε "τσεκούρι" στην τρελη πορεία αναπτυξης που εχουν τώρα?
    Και εαν σε ολα τα παραπανω δεν βλεπετε οτι θιγονται τα συμφεροντα των πετρελαικων και αλλων πανισχυρων λομπι, τοτε τι να πω.
    Ειστε αξιοι της μοιρας σας.
    Το αστειο βεβαια ειναι ρε παπαροπτέρυξ, οτι εχεις και οπαδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαιρετικό άρθρο! Και πολύ διαφωτιστικό με τον συσχετισμό κλίματος και πλουτοπαραγωγικών γεωγραφικών περιοχών. Και γι αυτό άλλωστε ο πόλεμος δεν είναι μόνο οικονομικός πλέον αλλά και περιβαλλοντικός. Το θέμα είναι πόσο θα το παίξουν μαθητευόμενοι μάγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 2:14, σαν τα χιόνια, μου έλειψες.

    5 δισ. χρόνια είπες; Πώς σου ξέφυγε;

    Δες αυτό:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sun#Life_cycle

    Σε 5 δισ. χρόνια, ο Ήλιος μας θα έχει μπει σε φάση κόκκινου γίγαντα, και η Γη θα έχει εξαφανιστεί σε θερμοκρασίες 100 x 10^6 Κέλβιν.

    Δες, σε παρακαλώ, την πρώτη εικόνα, της πρώτης ανάρτησης. Λέει (αν δεν ξέρεις αγγλικά) να μην λες μπούρδες, αν δεν ψάξεις πρώτα στo ...google!

    Φυσικά και κρύβονται συμφέροντα πίσω από σχεδόν κάθε πράγμα. Εσύ θες να πουλήσεις κανένα ηλιακό ή αιολικό ή να παρεις κανέναν μισθουλάκι, εγώ θέλω να προλάβω να πάω σε άλλο ηλιακό σύστημα πρίν περάσουν τα 5 δισ. χρόνια, χαχαχαάα!

    Και οι Άραβες ενδιαφέρονται να ...σώσουν τον Πλανήτη -- έχω νέα για σένα: Μόνο οι Γερμανοί έχουν τέτοιες πρεμούρες, γιατί 2-3 φορές προσπάθησαν αλλιώς να φτιάξουν ζωτικό χώρο, και έφαγαν τα μούτρα τους.

    5 δισ χρόνια... ξεκίνα το μέτρημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδη πιστευεις οτι ειμαι καποιος χθεσινος που γραφω οτι μου κατεβει, ε?
    Εσυ που εχεις ως πηγη ενημέρωσης το wiki (ας γελασω) μαθε και κάτι ακόμα:
    Οταν σε 5 δισεκατομυρια χρονια ο ηλιος θα εχει μπει σε φάση κοκκινου γιγαντα η διογκωση του θα απωθησει την γη σε εξωτερικη τροχια, συνδυαζοντας και την αυξηση της τροχιας με το περασμα του χρονου λογω βαρυτικων αλληλεπιδρασεων με αλλους πλανητες.
    Αυτο σημαινει οτι στην πραξη οι συνθηκες στην γη θα ειναι και παλι ευνοοικες για την ζωη.
    Οχι βεβαια οτι εχει σημασια αν 5 δισ χρονια ειναι 2 η 3.....
    Το γεγονός παραμένει οτι ειναι μια ανεξαντλητη πηγη ενέργειας για τα ανθρωπινα δέδομένα.
    Το ιδιο υσχυει και για την γεωθερμια η οποια στην ουσια είναι πυρηνική ενεργεια. (που τοσο πολυ λατρεύεις).
    Επομένως δεν μας απαντησες για το τι θα γινει στο ΑΜΕΣΟ μελλον οπου θα εχουν εξαντληθει όλα τα αποθεματα συμβατικων πηγων ενέργειας.
    Παρα μόνο υπεκφευγεις παριστανοντας το ξερολα made in wikipedia.
    Προσωπικά η μοναδικη εναλακτικη λυση, αφου τόσο πολυ μισεις τον ζωοδοχο Ηλιο και την μανα ΓΗ που (κατα)πατας, ειναι η (θερμη)συντηξη δευτερίου.
    Μεχρι να αποδειχτει ομως οτι μπορει ενας αντιδραστηρας στην γη να παραγει πλεόνασμα ενεργειας, δηλαδη να παραγει περισοτερη ενέργεια απο όση καταναλώνει, θα περάσουν πολλα χρόνια και αν.
    Θα σε συμβουλευα λοιπον πριν κρινεις τους αλλλους για τις γνωσεις τους να εισαι ποιο προσεκτικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνω απόλυτα με τον παραπάνω σχολιαστη (4:39)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είδες?
    Τωρα έχω και εγώ οπαδούς!
    Χαχαχαχαχαχαχ
    Τι κάνει η ανωνυμία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Virtuoso,
    Κοίτα να δεις πως δημιουργείται η διαφορά ενός ανώνυμου σχολιαστή από έναν ιστολόγο.
    Ο ιστολόγος εκτίθεται καθημερινά για αυτά που γράφει, και ιδίως όταν είναι επικεντρωμένος σε ένα θέμα.
    Οι εκατοντάδες παραπομπές, που συνοδεύουν τις αναρτήσεις του, είναι άμεση σύνδεσμοι προς επίρρωσιν ή όχι της άποψης που καταθέτει.
    Επίσης, σου δίνουν το δικαίωμα να ψάξεις για την αντίθετη άποψη, ή/και γνώμη εάν πρόκειται για επιστημονική δημοσίευση.
    Η προσωπική του πινελιά είναι αυτή που ελκύει ή απωθεί τους αναγνώστες και τους σχολιαστές.
    Και οι αναγνώστες να ξέρεις είναι σε πολλαπλάσιο βαθμό περισσότεροι από τους σχολιαστές.

    Ο ανώνυμος σχολιαστής τώρα, απλά λέει το μακρύ του και το κοντό του, είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας.
    Υπάρχουν δε και σχολιαστές που συνεισφέρουν στην ανάρτηση, πέρα από ένα κολακευτικό ή μη σχόλιο, με παραπομπές που αφορούν το θέμα της ανάρτησης, θέτοντας με σωστό τρόπο και την αντίθετη άποψη.

    Και όπως πάντα, υπάρχουν και σχολιαστές, καλή ώρα, που από το ύφος και μόνο που χρησιμοποιούν, καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν καμμία συγγένεια με αυτό που θέλουν να εκφράσουν.
    Δηλαδή.....
    Τώρα, επειδή γράφεις για οπαδούς, θα σου πω ότι, εδώ και σε παρόμοια ιστολόγια, βρίσκεις φίλους διαδικτυακούς, που ανταλάσσουν απόψεις και δημιουργούν μικρές κοινωνίες λόγου.
    Με τα στραβά τους και αυτές, αλλά τουλάχιστον λειτουργούν μακρυά από ΜΜΑποβλάκωσης, και κουτσομπολιού.

    Τέλος θα επισημάνω ότι η ανάγκη σου για τεχνητούς οπαδούς, έστω και χιουμοριστικά, καταδεικνύει την αφαίρεση σοβαρότητας από τον οποιοδήποτε λόγο σου.
    Η ειρωνία είναι μέρος του λόγου, αλλά και σημάδι ένδειας επιχειρημάτων.
    Τι από τα δύο σε εκφράζει μένει να αποδειχθεί.

    ΥΓ. Μην νομίζεις ότι υπερασπίζομαι τον Αρχαίο.
    Δεν το έχει καθόλου ανάγκη.
    Τον εαυτό μου υπερασπίζομαι από τους ανόητους χαρακτηρισμούς που διαβάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Viruoso, θα στο πω λιγότερο ευγενικά από ότι ο νοών ...νοείτω

    1. Αν δεν σε ικανοποιούν οι παραπομπές μου, μην με διαβάζεις, προς θεού, δεν είναι υποχρεωτικό.

    2. Δες τον διάλογο των Monty Python στην "Κλιματολογία":
    http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/05/blog-post_07.html.
    Να το εμπεδώσεις, για σένα τον έβαλα.

    3. Όταν έχεις κάτι να προσθέσεις ή να διορθώσεις ή να επισημάνεις, ελεύθερα.

    4. Αν ψάχνεις πραγματικά ανεξάντλητες πηγές ενέργειας, οι μαύρες τρύπες, η αντιύλη, και εκεί που ακουμπούν οι διάφορες εκδοχές του σύμπαντος, έχουν πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν θα τις προλαβαίνεις τον φετεινό χειμώνα.

    5. Δουλέυεις σε προγάμματα σύντηξης; Γουστάρω. Το έκανα και εγώ αλλά μετά έπρεπε να βρω δουλειά.

    6. Εάν θες να μου πεις πόσο σημαντικός είσαι, μπορείς να βάλεις το βιογραφικό σου σαν σχόλιο. Ή να μου το στείλεις με email, και σου υπόσχομαι να το αναρτήσω.

    Κουράγιο, θα τα καταφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αρχαίε, γράφεις για Monty Python, και θυμήθηκα μία από τι πολλές ξεκαρδιστικές, και έξυπνες, σκηνές από την ταινία Monty Python and the Holly Grail.
    Είναι η σκηνή στην γέφυρα με τον φύλακα και τις τρεις ερωτήσεις.
    Στην τελευταία ερώτηση, πήγε να το παίξει ξύπνιος και ο Αρθούρος τον έστειλε αδιάβαστο με την αφελή αλλά εύλογη απορία του.

    Φαντάσου τώρα κάτι ανάλογες εύλογες ερωτήσεις, πόσους μπορούν να στείλουν αδιάβαστους.

    χαχαχα, μου έχει μείνει αξέχαστη η σκηνή και η ερώτηση.
    "Τι εννοείς. Τα αφρικανικά ή τα ευρωπαϊκά χελιδόνια;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. monty python, η σκηνή με την τελική ταχύτητα του χελιδονιού:

    http://www.youtube.com/watch?v=y2R3FvS4xr4&feature=related

    Ψάχνω να βρω αυτήν που βρίζονται με τους Γάλλους. Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι χαχαχάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το βρήκα!:

    http://www.youtube.com/watch?v=9V7zbWNznbs&NR=1

    "you are english types"

    αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. και για μαθηματα πολιτείας και διακυβέρνησης

    http://www.youtube.com/watch?v=rAaWvVFERVA&feature=related

    χμμμ... να δω αν μπορώ να τα δέσω με πράσινη ανάπτυξη χαχάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. και για επιχειρήματα αιολικών κλιματολόγων:

    http://www.youtube.com/watch?v=zrzMhU_4m-g&feature=related

    Νομίζω ότι πάω να νοικιάσω το dvd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. We are now no longer the knights who say Ni!"

    "Ni!"

    "Shhh..."

    "We are now the knights who say Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PHUTANG Zoooom-Boing. Znorwengmn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. archaeopteryx:
    Όσο αφορά το πρώτο, δυστυχώς δεν μπορώ να απαλλαγώ από εσένα.
    Εξατίας σου έχω κόψει μαχαίρι το ANTINEWS.
    Και εκεί που είχα ησυχάσει, (από τις απόψεις σου) διαβάζοντας το blog καφενείο, μια μέρα βλέπω ανάρτηση σου!
    Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από μια βδέλλα σαν και εσένα και τις συνωμοτικές αερολογίες σου....
    Προσπαθώ να σου παραθέσω επιχειρήματα (βλέπε δυο παραπάνω αναρτήσεις) μήπως και αλλάξεις γνώμη, αλλά εσύ προτιμάς να μην ασχοληθείς ιδιαιτέρα και συνεχίζεις την αοριστολογία σου και γενικώς να ΛΑΙΚΙΖΕΙΣ.
    Προφανώς η κόντρα σε ευρέως αποδεκτές απόψεις (κατεστημένο στην γλώσσα σου) σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός, σωστά?
    Βλέπεις, εμείς οι κακόμοιροι που πιστεύουμε σε ότι μας "πλασάρουν" είμαστε άβουλα πρόβατα και περιμένουμε έναν "ευφυή ηγέτη" που βλέπει Monty Python να μας βάλει στον σωστό δρόμο...


    Υ.Γ. Οι αναφορές σου καμιά φορά με ανατριχιάζουν! Ειδικά οι Monty Python, μου θύμισαν τα ψευτοκουλτουριαρικα φοιτητικά μου χρόνια σε φάση άγουρων αντικαθεστωτικών αναζητήσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπαίνεις στον κόπο να πληκτρολογήσεις 500 λέξεις και για να μου πεις ότι δεν μπορείς να απαλλαγείς από εμένα; Δεν πας καλά.

    Το τι είναι κοινά αποδεκτό, εξαρταται από το τι ξέρεις και που είσαι. Αυτά που είναι κοινά αποδεκτά στα μυρμήγκια διαφέρουν από αυτά των κροκόδειλων. Δες το σχόλιό μου 9:17 για "κοινά αποδεκτά" επιχειρήματα.

    Αν ανατριχιάζεις με το Monty Python είναι γιατί μάλλον δεν καταλαβαίνεις το χιούμορ. Εγώ περίμενα να αντριχιάσεις απο αυτό:

    http://www.youtube.com/watch?v=_XPnBec2gcE&feature=related

    Η αοριστολογία της ημέρας: €200/MWhr > €50/MWhr. Πόσο πιο αόριστος μπορώ να είμαι. Αντε παίξε σε κανένα συνέδριο της ΕΛΕΤΑΕΝ και υιοθέτησε και μια ανεμογεννήτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αρχαίε μια χαρά τα λες.

    Δεν νομίζω ότι πουλιέται η μονάδα LNG της εικόνας, αλλά το LNG αντιμετωπίζει προβλήματα. Ή ύφεση και οι ανακοινώσεις για τα κοιτάσματα αερίου (μερικές τις έχει αναφέρει) έχουν ρίξει πολύ την τιμή του αερίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βιρτουόζε δεν φαίνεσαι απλός χτεσινός, πράσινη μαρίδα μπαγιάτικη φαίνεσαι. Δες αν βγάλεις την διετία πρώτα και μετά ασχολήσου με την τρελή ανάπτυξη της Κίνας ή της Ινδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να είσαι καλά φίλε Αρχαίε, που μας θύμισες τι σημαίνει έξυπνη σάτυρα και μάλιστα Αγγλοσαξωνική.
    Μα την αλήθεια, θα πάω να βρω και εγώ τις ταινίες, και αυτή τη φορά θα τις κρατήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή