Ο Orwell φοβόταν ότι θα απαγορευτούν τα βιβλία. Ο Huxley φοβόταν ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν πια για βιβλία, και έτσι δεν θα χρειαζόταν να απαγορευτούν. Ο Orwell φοβόταν ότι θα μας στερούσαν την πληροφόρηση, ο Huxley φοβόταν θα μας έπνιγαν στην πληροφόρηση και θα χανόμαστε σε θάλασσα άγνοιας, εγωισμού, και ασχετοσύνης. Ο Orwell φοβόταν ότι θα εξανδρα-ποδιστούμε, ο Huxley φοβόταν ότι θα αποχαυνωθούμε σε χαζοχαρούμενες ενασχολήσεις.
Όσοι βαυκαλιζόμαστε ότι αντιμαχόμαστε την τυραννία, υποτιμάμε την άπειρη όρεξή μας για επουσιώδη. Και είναι εξ ίσου εύκολο να μας ελέγχουν με χαρούμενες ψυχαγωγίες (Huxley) , όσο να μας ελέγχουν με δεσμά (Orwell). Και εγώ τα γράφω αυτά έχοντας δει αυτό και αυτό, αλλά κάπου μεταξύ Δελτίου Ειδήσεων Μέγκα και Ανίτας Πάνια, ο Huxley έχει πέσει διάνα αλλά και ο Orwell δικαιώνεται.
Βαριόμουνα να γράψω και έκανα το λάθος και είδα Μέγκα Τσάνελ. Πολλή τρομοκρατία βρε παιδάκι μου. Γιαλαντζή τρομοκρατία που λέει και ο Άλκιμος. Φοβήθηκα τόσο πολύ που μάλλον πρέπει να πάψω να γράφω αυτά που γράφω. Θα αρχίσω να λέω ότι τελειώνει το πετρέλαιο και το αέριο, και το κάρβουνο σκοτώνει, και θερμαίνεται ο πλανήτης και λιώνουν οι πάγοι, και ΔΕΝ είναι οι Γερμανοί και η Siemens πίσω από την Πράσινη Ανάπτυξη, ούτε είναι συνομωσία για να αγοράσει η RWE την ΔΕΗ, που ανεβάζουν το ρεύμα.
ΟΥΤΕ πήρε ο Σημίτης εντολή από τους Γερμανούς να τους παραδώσει τον Σκαραμαγκά για να πάρει τα μετρητά μας η HDW που φαλίριζε, και όλα ήταν σωστά και τίμια με την ανάληψη του μάνατζμεντ του ΟΤΕ από Γερμανούς που πλήρωσαν (λένε) για το 20% των μετοχών.
Αποτάσσω λοιπόν τον Σατανά και θα είμαι καλό και μαζεμένο παιδί και δεν θα ξαναπώ ότι η Ε.Ε. είναι η Νέα Γερμανία με λίγο Γαλλικό άρωμα, και ένα Βέλγικο φιόγκο. Ούτε θα ξανασυγκρίνω το Desertec με την προέλαση μέσω σιδηροδρόμου για τα πετρέλαια της Μοσούλης. Απεναντίας θα επισημάνω τι κέρατα είναι οι Αγγλοαμερικάνοι και αυτή είναι η παρακμιακή αυτοκρατορία του σκότους και μόνη η Ε.Ε. με πολλά αιολικά στην Κρήτη και την Μάνη θα μας οδηγήσει στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο.
Άντε, μετανοώ, για να μην θεωρηθώ, και εγώ, …συνεργός των τρομοκρατών. Huxley, όταν η οικονομία πάει καλά, και Orwell όταν έχουμε ύφεση.
Δείτε τι λέει ο παραμυθιασμένος. Λες και δεν ξέρει ότι αυτός πεθανε την οικοδομή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κόσμος βρε άσχετε δεν θα έχει να πληρώσει το ρεύμα σε 3 μήνες. ΤΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΛΕΣ??
"Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν την μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρώπη, σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΥΠΕΚΑ για την παρουσίαση του προγράμματος "Χτίζοντας το μέλλον".
«Ενώ έχουμε το ίδιο κλίμα έχουμε σχεδόν 30% μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από την Ισπανία ή 50% σε σχέση με την Πορτογαλία και διπλάσια ή τριπλάσια σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες της Σκανδιναβίας», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:
«Χώρες όπως η Ελλάδα, δεν έχουν άλλη επιλογή από το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης... Συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με άλλη αναπτυξιακή λογική, που θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση πόρων, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας».
Όπως επεσήμανε, ο τομέας των κατασκευών και των κτιρίων δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση καθώς αποτελεί σημαντικό τμήμα της οικονομίας, και είναι υπεύθυνος για πάνω από το 50% των επενδύσεων στη χώρα. «Οι επενδύσεις στην κατασκευή νέων κτιρίων είναι σε πολύ περιορισμένο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν, στόχος είναι να αναβαθμίσουμε την υπάρχουσα υποδομή», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός".
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό όtι φαίνεται, προτίμησαν να επιβεβαιώσουν την εκδοχή του Huxley, μιας και αυτή του Orwell, θα έδινε το "δικαίωμα", για αντιδράσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εκδοχή του Orwell παραμένει εφεδρεία, για την περίπτωση που ο κόσμος ξε-αποχαυνωθεί.
Η γιαλαντζή τρομοκρατία τώρα σε σχέση με αυτήν επί της προηγούμενης κυβέρνησης διαφέρει μόνο ως προς το υλικό τυλίγματος.
Πρίν ήταν τυλιγμένη με αμπελόφυλλα, τώρα με λαχανάκια Βρυξελών.
Με τόσες εκπομπές για την μαγειρική, αυτήν την περίοδο, δεν βγάζεις εύκολα άκρη για το ποιος είναι ο μάγειρας.
Παραμένει όμως κύριο ερώτημα, ποιος φτιάχνει τις συνταγές, και ποιοι λιγουρεύονται το πιάτο που σερβίρεται.
Φίλε σκεφτικέ, έχω μία υπόθεση εργασίας για το ποιός γράφει συνταγές και για το ποιός μαγειρεύει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι τάσεις, δημογραφικές, οικονομικές, γεωπολιτικές, καταγράφονται από σκεπτόμενους, σοφούς, παρατηρητές.
Αυτοί που έχουν συμφέροντα από τις τάσεις (τράπεζες, βιομηχανίες) βλέπουν την ακαταγραφή και σκέφτονται τι σημαίνει για αυτούς
Οι έχοντες συμφέροντα, αντιδρούν με πράξεις, έργα, και μεθοδεύσεις
Στα έργα, λένε στις εκτελεστικές εξουσίες τι θέλουν.
Στις μεθοδεύσεις λένε σε άλλους σοφούς, παραγωγούς ταινιών, μαρκετινίστες κλπ, ποιά μεθόδευση επιθυμούν.
Οι σοφοί του πρώτου εδαφίου καταγράφουν, αναλύουν και εισγηγούνται τροποποιήσεις
Οι στρατοί του κόσμου κάνουν μικροεπεμβάσεις για να τα πουν της πεθεράς και να τα ακούσει η νύφη.
Μια φορά το τόσο χάνεται η ψυχραιμία και πλακώνονται όλοι στο ξύλο
Κάτω από την αρχική κεντρική παρέα έχει ένα σωρό ευρύτερες παρέες, κάθε μία με τον αντίστοιχο περίγυρο
και κάπως έτσι πάει, με θυθμιστεί τον καιρό, τις εφευρέσεις, και την ισορροπία των δυνάμεων...
υπόθεση εργασίας
Αν επιτρεπεται,αυτο κανουν οι διανοουμενοι:αναγουν το συγκεκριμενο σε γενικοτερο,για να μπορει η "ιδεα" να περιλαμβανει πολλα.Χρησιμοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η Δημοκρατία που μπαίνει στις συνταγές?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑααα.. Η Δημοκρατία... Όπου υπάρχει και όταν υπάρχει, και αν δεις την Ιστορία, σπάνια διαλείμματα "Δημοκρατίας" έχουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα, λίγα είναι τα μέρη με επίφαση Δημοκρατίας, και λιγότερα αυτά με πραγματική.
Π.χ. η Αμερική: Έχει επιλογή αν θέλει τύπου D ή τύπου R με ελάχιστες παρεκτροπές. Αλλά έχει μηχανισμούς αυτοελέγχου σε αυτές τις επιλογές. Εφ όσον αποδέχεσαι το σύστημα (και το σύστημα δεν πολυανέχεται αυτούς που δεν το ανέχονται --love it or leave it --) για την ώρα λειτουργεί.
Η Ελλάδα; Έχει επιφαση Δημοκρατίας. Μπερδεύει επιλογές ιδεολογιών, επιλογές διαχείρισης, αλλά δεν σου δίνει Δημοκρατία, σου δίνει κοινοβουλευτική δικτατορία ελεγχόμενη από ένα άτομο που το ίδιο είναι ελεγχόμενο. Πολλά φταίνε. Δεν ειμαστε ανελεύθεροι, τουλάχιστον από το 74 μέχρι τις αρχές του 2010, αλλά μάλλον ανοχή παραμυθιών έχουμε παρά Δημοκρατία.
Δεν είμαι "ειδικός" στο θέμα...
Φίλε Αρχαίε, θα συμφωνήσω με την τοποθέτησή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά οι τάσεις, που από ότι φαίνεται στην υπόθεση εργασίας που κάνεις, είναι η αρχή των περαιτέρω ενεργειών, λόγω ποίων παραγόντων εμφανίζονται;
Ή μήπως τελικά, πρώτα διαμορφώνονται οι τάσεις, και έπειτα σερβίρονται προς καταγραφή, αξιολόγηση και περαιτέρω πράξεις, έργα και μεθοδεύσεις;
Στα παλιά τα χρόνια υπήρχαν οι σύμβουλοι, οι ιερείς και οι αυλές των αυτοκρατόρων και των βασιλιάδων, οι οποίοι περισσότερο ερμήνευαν και λιγότερο δρομολογούσαν.
Από τότε όμως που εμφανίστηκε η «επιστήμη» του μάρκετινγκ, μήπως οι τάσεις δρομολογούνται ευθύς εξ’ αρχής, και λιγότερο ερμηνεύονται και προσαρμόζονται στην πορεία;
Άραγε, όπως λέει και η Ζάχαρη, μήπως οι σοφοί και οι διανοούμενοι είναι πλέον αυτοί που αναλαμβάνουν κατόπιν ανάθεσης, να διαμορφώνουν τα πιθανά αίτια και αποτελέσματα;
Αλληγορικά αναρωτιέμαι, μήπως, στο εστιατόριο που λέγεται παγκοσμιοποίηση, δεν διαλέγει ο πελάτης από τον κατάλογο τι θα φάει, αλλά ο εστιάτορας κόβει φάτσες και φτιάχνει ένα δύο πιάτα, τα οποία σερβίρονται σαν οι μόνες αποδεκτές επιλογές;
φίλε νοών ...νοείτω, όσες φορές έχω κινηθεί σε υψηλούς κύκλους στο μεν εξωτερικό έχω δεί "διάλογο" που ξεκινάει από ενημέρωση, συνεχίζει με θέσεις και επιθυμίες, ακολουθεί προσαρμογή, και βασικά προκύπτει μία νέα θέση που αντανακλά την αρχική, και τροποποιείται, αν κρίνει το αφεντικό ότι πρέπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Ελλάδα είναι πιο ξεκάθαρο. Το αφεντικό θέλει, ο υπουργός εκτελεί (και ζητάει συγνώμη που δεν το είχε ήδη κάνει)
http://cache.gawker.com/assets/images/comment/4/2010/11/d00016be1e1d00425dd73c44644453bb/original.jpg
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό, ανώνυμε. Η μονάδα υγροποίησης LNG, Ανατολικά της Αλεξάνδρειας (πριν 1-2 αναρτήσεις) είναι ΠΑΝΩ στο νερό. Αξία 4-5 δισ δολλάρια. Θα απσβεστεί ποιός ξέρει πότε. Από εκεί θα παιρνουμε αέριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί δεν φοβούνται και αυτοί ότι θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας; 4-5 δισ. Φρεσκοχτισμένα πάνω στο νερό. Δες την φωτό και την δορυφορική.