Ο τίτλος της ανάρτησης είναι από ένα σκετς των Monty Python που, νομίζω, αρμόζει στα επιχειρήματα των κλιματολόγων... Το έχω παρακάτω.
Από εδώ το πάμε, από εκεί το πάμε, το τοπίο έχει αρχίσει και ξεκαθαρίζει και οι μάσκες έχουν αρχίσει και πέφτουν τόσο στα θέματα που αφορούν την διακυβέρνηση της Πατρίδας μας όσο και στο Παγκόσμιο Πράσινο Θέατρο, μια γεύση του οποίου παίρνουμε και εμείς.
Ξεκίνησα να αποδείξω ότι (1) δεν συμφέρει να παράγεις ρεύμα σε μεγάλη κλίμακα από αιολικά, (2) καμία σοβαρή χώρα στον κόσμο ούτε το κάνει, ούτε το πιστεύει, (3) η κλιματολογική αλλαγή είναι μία πρόφαση και (4) η κλιματολογική αλλαγή, όπως την σερβίρουν, είναι μια μπαρούφα, ή μία υπερβολή, για να είμαι ευγενικός.
Ψάχνοντας, ψάχνοντας, ψάχνοντας – ειλικρινά δεν ήξερα ότι θα έφτανα εδώ – βλέπω ότι περίπου κάθε τι «πράσινο» στην ζωή μας είναι η Γερμανική εξωτερική πολιτική. Ή εάν προτιμάτε, το «νέο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού της επανενωμένης Γερμανίας». Και δεν υπάρχει τίποτε σκοτεινό ή συνωμοτικό σε αυτόν ή σε οποιονδήποτε ιμπεριαλισμό. Λεφτά, money, πωλήσεις, μερίδιο αγοράς (και πρώτες ύλες). Η πολιτική αυτή δεν είναι ξεκάρφωτη, έχει διεθνείς και τοπικούς συμμάχους και, κυρίως, καλλιεργημένο και αγορασμένο ιδεολογικό υπόβαθρο.
Μερικές χώρες έχουν ισχυρότερες αντιστάσεις, μερικές δεν έχουν καμία αντίσταση. Η Ινδία και η Κίνα χλευάζουν, οι ΗΠΑ το έπιασαν το νόημα λίγο πριν την Κοπεγχάγη – και στις προχθεσινές εκλογές – ο Καναδάς αντιστέκεται, η Αγγλία επίσης, και να μου το θυμηθείτε, θα πάμε ξανά, στον χάρτη του Praktiker και ό,τι κομμάτια της Βόρειας Αφρικής ίσως έχουν πάρει το 1990. Και δεν το έχουν βάλει κάτω στις ΗΠΑ. Θεωρούν τους Αμερικάνους αφελείς, και οι σοσιαλ-Δημοκρατικοί είναι πρόθυμοι σύμμαχοι.
Λίγο χαριτολογώντας, συγκρίνω αυτή την Γερμανική προσπάθεια (και το Desertec) με την δημιουργία του σιδηροδρόμου Βερολίνου-Βαγδάτης περί το 1900. Ίδιοι παίκτες: Deutsche Bank, και Siemens. Ακούγομαι απλοϊκός ή υπερβολικός; Είπαμε… υποθέσεις εργασίας, όπου το ένα μετά το άλλο τα στοιχεία συγκλίνουν και συγκλίνουν.
Αν θέλετε να διαβάσετε τα επιχειρήματα της Deutsche Bank κατά όσων αμφισβητούν αυτό που λέμε «κλιματική αλλαγή» (είδατε τι Γκαιμπελικά που το θέτουν; «όσων αμφισβητούν την παπάρα» θα ήταν πιο σωστό…) μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Ο διάλογος με τους Monty Python που είχα παραθέσει στις 7 Μαΐου είναι υψηλότερου επιπέδου από τα επιχειρήματα της Deutsche Bank. Αλλά διαβάστε τα και αν θέλετε και τον αντίλογό τους, εδώ.
Το κλίμα αλλάζει εδώ και χιλιετίες. Συνήθως τα ζώα και οι άνθρωποι πεθαίνουν από κρύο μάλλον παρά ζέστη. Αυτά που μας λένε οι πράσινοι αρλουμπολόγοι είναι μέρος του strange sketch act των Monty Python. Σχεδιασμένο για να κονομάνε οι εργοδότες τους. Ναι έχουμε γίνει πολλοί στον Πλανήτη, αλλά και για αυτό έχω γράψει τον Σεπτέμβριο
Και μην ξεχνάτε τι έγραφε η Εστία τον Ιούλιο του 1900…
Χαίρομαι, γιατί τα ψευτοεπιχειρήματα έχουν κάνει κύκλο, και, απλά, τώρα κυκλοφορούν με την υπογραφή του χορηγού τους. O συγκεκριμένος χορηγός έχει και άποψη για το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να χρεοκοπήσουμε, δίνει βραβεία στον Πρωθυπουργό μας, και ταπεινά ζητώ συγγνώμη, εάν είμαι λίγο πικαρισμένος.
Και, φυσικά, επειδή δεν ειδικεύομαι σε τέτοια γεωπολιτικά, εάν υπάρχουν στοιχεία που διαψεύδουν ή γελοιοποιούν αυτά που λέω, θα τα δεχτώ αμέσως. Στοιχεία. Όχι επιχειρήματα Monty Python, "όχι, ναι όχι ναι"
ΑπάντησηΔιαγραφήεμάς μας έμειναν τα σκουπίδια .. καταναλωτικά ..και τα πυρηνικά .της συμβάσεις της υπέγραψαν οι ανεπάγγελτη μας υπουργοί χιχχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΒερολίνο, Γερμανία
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε την Πέμπτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες να απομακρύνουν τα πυρηνικά τους όπλα από το γερμανικό έδαφος.
Σε κοινοβουλευτική συζήτηση για την αμυντική πολιτική, μια εβδομάδα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, ο Βεστερβέλε χαιρέτισε τη δέσμευση της Ατλαντικής Συμμαχίας για τον έλεγχο των εξοπλισμών
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_2124.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29
http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2010/10/blog-post_5591.html
ΑπάντησηΔιαγραφή