Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

«Ακάλυπτη» Ενεργειακά η χώρα εξ’ αιτίας της Κυβερνητικής Πολιτικής


Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Πιπεργιάς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Διαμαντίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Σγουρίδης και Γιάννης Μανιάτης, για την ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας και τα τραγικά αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας εξ’ αιτίας της.

Στο ίδιο μοτίβο και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, Γ. Παλαιοκρασσάς, ο οποίος τόνισε πως η ανάπτυξη των ΑΠΕ "είναι άναρχη και πανάκριβη για μια χρεοκοπημένη χώρα".

Αυτοί τα λένε, εγώ απλώς ονειρεύομαι...

9 σχόλια:

  1. Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπα και εγώ ...

    Ήταν η εποχή που ο (τότε) CEO της ΔΕΗ και πολλά παπαγαλάκια εντός και εκτός ΔΕΗ υπερθεμάτιζαν περί της ετήσιας αύξησης της ζήτησης κατά 7%.

    Εγώ απλά ρωτούσα:

    - Με ποιο παραγωγικό ιστό ρε παιδιά?

    Απάντηση δεν έπαιρνα!

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πει ο Μανιάτης τι κάνουν τα αιολικά για το ενεργειακό ισοζύγιο. Και πόσο στοιχίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια πληροφορία που δημοσιεύει το Gizmag και δείχνει ότι ο λίγνίτης δεν είναι καθόλου εξωφλημένος. Η εφεύρεση αφαιρεί μέχρι 90 τοις εκατό του CO2 και το μετατρέπει σε εμπορεύσιμο οικοδομικό υλικό.

    "Students at Michigan Technological University have designed and constructed their own mini-smokestack to showcase a new method for scrubbing carbon dioxide from emissions. The approach is similar to SkyMine technology, but instead of producing sodium bicarbonate as a byproduct, it turns captured carbon into a solid material that could have applications as a construction material."

    Με 150 χρόνια λιγνίτη υπό εθνικό έλεγχο αυτές τις λύσεις ψάχνουμε και όχι φτερωτές.

    Kaymakchalan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Kaymakchalan

    Εδώ σε έχω:
    http://www.scribd.com/doc/16097343/-
    (τώρα ανακάλυψαν οι Αμερικάνοι την Αμερική?)

    Τα φράγματα του ΥΗΣ Πλατανόβρυσης και του Θησαυρού πως έγιναν λες?

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια απορία: όταν υπολογίζεται το CO2 ως εκπομπή από έναν λιγνιτικό σταθμό, πρόκειται για θεωρητικό υπολογισμό ή γίνεται πραγματική μέτρηση και ανάλυση των αερίων που όντως εξέρχονται από την υψικάμινο;

    Kaymakchalan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Kaymakchalan:

    Εύλογη ερώτηση περί της φούσκας του CO2.
    Ούτε και εγώ το γνωρίζω αυτό.

    Μάλλον γίνεται με κάποιες παραδοχές και αρχές οι οποίες βρίσκονται σε κάποιους κώδικες διαχείρισης.

    Θέλει ψάξιμο...

    Το ότι η ΔΕΗ μετράει τις μεταβλητές των καυσαερίων είναι σίγουρο, γιατί βγάζει βαθμούς απόδοσης θερμικών μονάδων.

    Τώρα αν οι μετρήσεις αυτές λαμβάνονται υπ' όψιν , δεν το γνωρίζω!


    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΤΕΛΩΣ θεωρητικό. Όπως και όλες οι δήθεν μελέτες των πράσινων τρωκτικών. Καθώς και ΚΑΘΕ δήλωση περί πόσων τόνων CO2 δήθεν γλυτώνουν τα αιολικά...

    Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα ξυσίματα από τον Έττινγκερ, η ταρίφα, και κυρίως τα λεφτά από τα δικαιώματα ρύπων (που και αυτά θεωρητικά είναι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει, μην αρχίζουμε τις ανακρίβειες πάνω στο αντι-αιολικό μας μένος. Οι εκπομπές CO2 από τις μονάδες της ΔΕΗ όντως δεν μετριούνται στην καμινάδα, αλλά υπολογίζεται βάση κατανάλωσης καυσίμου και χημικής σύστασης. Ο υπολογισμός αυτός είναι μεγάλης αξιοπιστίας (μάλλον μεγαλύτερης από αυτής που θα έδινε η μέτρηση των καυσαερίων).

    Όσον αφορά τα δομικά υλικά, άλλο πράγμα η χρησιμοποίηση της ιπτάμενης τέφρας (που σε ένα ποσοστό ήδη γίνεται) κι άλλο η ορυκτοποίηση του παραγόμενου από την καύση διοξειδίου (που είναι ακόμα πειραματική μέθοδος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή