Σάββατο 16 Απριλίου 2011
Το δίκτυο της ΔΕΗ (συνέχεια)
Στις 8 Μαρτίου, είχα αναρτήσει ένα σχόλιο, για το δίκτυο της ΔΕΗ. Το παρακάτω σχόλιο που αναδημοσιεύω είναι περίληψη της περίληψης, και το ερώτημα, για τους σοβαρούς, είναι "ποιός πληρώνει"; Kαι για την Μπιρμπιλοπαρέα είναι "έχετε κάνει και ισοζύγιο τόνων αερίου μπύρας, για όλα αυτά";
Πρακτικά (για να το καταλάβει και ο πολύς κόσμος) η παραγωγή (ΑΠΕ ή μη) πρέπει να βρίσκεται σχετικά κοντά στην κατανάλωση για βέλτιστη απόδοση.
(το μικρό πρόβλημα της Ελλάδας: Το μεγαλύτερο μερος της παραγωγής βρίσκεται στο Βορρά και το κέντρο κατανάλωσης στο Νότο)
Επίσης πρακτικά αν είχες στη διάθεσή σου μια ... έρημο Mohave για να τη σπείρεις με ΑΠΕ, εστω και να φυσάει ( συνεχώς διαθεσιμότητα ~70%, όσο περίπου των θερμικών) αφ' ενός είναι τόσο μακρυά από την κατανάλωση (Los Angeles) έχοντας δραματικές απώλειες , αφ' ετέρου η ισχύς για να υποκαταστήσουν τα ΑΠΕ (κάποια) ισχύ προερχόμενη από συμβατικούς σταθμούς είναι πολύ μικρή.
Το κόστος νέων υποσταθμών ανύψωσης τάσης για σύνδεση των AΠΕ στο δίκτυο μεταφοράς, τα νέα δίκτυα μεταφοράς επεκτάσεις, δεν θέλω καν να τα υπολογίσω, διότι το κόστος τους (καλύτερα ο λόγος: κόστος/όφελος) είναι δραματικά ψηλό για να δουλεύουν στο 80% της μεταφορικής τους ισχύος μόνο για μερικές ώρες - όταν φυσάει δηλαδή!!!
(που μπλέξαμε!)
spiral architect
A, με συγχωρείς, άλλαξε παρακαλώ την εικόνα που συνοδεύει την ανάρτησή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι και να λέει κανείς για τη ΔΕΗ, τέτοια ... άντερα, ανακατα δίκτυα με μονοφασικούς μετασχηματιστές διανομής δεν έχει!
Μάλλον από Αμερική, ή από Ινδία την κόβω.
spiral architect
Εκτός από το ευχαριστώ που μας ανοιγείς τα μάτια, τα σέβη μου, ειλικρινά, που αγαπάς το μαγαζί. Αυτά κρατάνε την Ελλάδα ζωντανή μέχρι τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτό ήταν από το Βιετνάμ.
http://www.constructionknowledge.net/blog/?tag=tangled-wiring
(και την άλλαξα)
@ archaeopteryx:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ΔΕΗτζήδες ειδικά αυτοί που "ζουν" τα δίκτυα από κοντά, αγαπούν υπερβολικά τη "μαμά" τους.
Περιέργως, αυτή τους μισεί!
spiral architect