Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011
Βιολογικές τροφές
Ξέρω, ξέρω, έχουμε σοβαρότερα προβλήματα...
Τα φύτρα από σπόρους φασολιών και δημητριακών έγιναν της μόδας στον Δυτικό κόσμο όταν ανακάλυψε την υγιεινή διατροφή, την οικολογία, και τα βιολογικά προϊόντα. Όποιος έχει ασχοληθεί με καλλιέργειες, βιολογικές, ή μη, ξέρει, βέβαια, περί τίνος πρόκειται. Ακόμα και σήμερα, τώρα που διαβάζετε, κάποια ξανθιά των Βορείων Προαστίων ή η υπηρέτριά της, ψωνίζει βιολογικό σπανάκι, από την Ιταλία ή βιολογικές πιπεριές από την Ολλανδία. Όλα σε τιμή 2 και 3 φορές από τα ..."σκέτα".
Την (οικονομική) απάτη των βιολογικών προϊόντων, την αφήνω σε άλλους να την αναλύσουν. Το ότι ο κόσμος θα πέθαινε της πείνας χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, είναι εύκολο να το τεκμηριώσετε. Τους ασυνείδητους παραγωγούς, που παστώνουν τις καλλιέργειές τους με μυκητοκτόνα και οργανοφωσφοροειδή μέχρι την παραμονή της συγκομιδής, επίσης.
Ειδικά τα φύτρα, είναι επιρρεπή σε μολύνσεις από Ε.coli και salmonella, γιατί τα μεν βακτήρια είναι σχεδόν παντού, οι δε συνθήκες που φυτρώνει ο σπόρος, δηλαδή οι 38 βαθμοί και η υγρασία, είναι ιδανικές για τον πολλαπλασιασμό τους. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις σχετικών δηλητηριάσεων. Από το ...Γερμανικό E. Coli, έχουν πεθάνει για την ώρα καμιά 20αριά...
Το BBC έχει και εικόνα εμπλεκόμενης "φάρμας", στο Uelzen της Γερμανίας... αφού φυσικά έφταιγαν σίγουρα οι ακάθαρτοι Μεσογειακοί τύποι που μόλυναν την Άρεια φυλή. Το Uelzen (όπου και πιθανή προέλευση) είχε και στρατόπεδο συγκεντρώσεως μέχρι το 1945, που ήταν παράρτημα του Neuengamme. Σύνολο 101.000 κρατούμενοι (από τους οποίους και 1.250 Έλληνες) και πέθαναν οι 55.000.
Κάθε φορά που ακούω για το καταστροφικό Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, θυμάμαι ότι απευθύνεται σε όσους προτιμούν υγιεινές τροφές, και σκέφτομαι πόσο κόσμο έχουν καθαρίσει άλλες ιδεοληψίες, από την ίδια περιοχή.
Σωστός
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια φαντάσου τι μπορρουσαμε να εχουμε κανει εδω στην ελλαδα σαν παραγωγή απο την δεκαετία του 80 και εντεύθεν.Παρολα αυτα μεγαλούργησε το παραμυθι των βιολογικων και οι εταιρείες πιστοποιησης ,και μαζι με ολα αυτα τα λαμογια
Κρητικός
Λέξεις κλειδιά:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΟΜΠΟΣΤ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ - ΟΡΓΑΝΟΧΟΥΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ.
Οι βιολογικές τροφές δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό, ούτε κάτι διαφορετικό απ' αυτά που καλλιεργούσαν οι παππούδες μας, οι παππούδες της Μέρκελ και ... του Φαν ντε Σααρ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι στείροι αλλά, σερνικοί και θηλυκοί σπόροι, χωρίς (ή με ελάχιστα) φωσφορικά λιπάσματα και τα φρούτα και τα λαχανικά εκτός θερμοκηπίων και στην εποχή τους και από τη τρέχουσα σοδειά βγάζουμε και κρατάμε σπόρο για τη νέα σοδειά.
Βάζοντας όμως την ανάλογη "σάλτσα" (φιλοσοφία, ενοχές, φοβίες κλπ) τα πληρώνεις ακριβότερα.
spiral architect
Τι ειρωνεία! Τα φύτρα, η πεμπτουσία της New Age δίαιτας, από την Γερμανία, αποδεικνύεται φονική! Για να δούμε αν κανένας μαλάκας θα επαναλάβει την βλακεία "υ φύση εκδικείται" αυτή τη φορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν Αγγλοι επιστήμονες πρόπερσι ανέφεραν ότι δεν υπήρχε μετρήσιμη διαφορά (σε χημικά φάρμακα κλπ) μεταξύ "κοινών" λαχανικών και βιολογικών τοιαύτων έπεσαν πάνω τους να τους φάνε τα λαμόγια. Για να δούμε τι θα πούνε τώρα.
Και να μην ξεχνάμε ότι μερικά αγροχημικά επιτρέπονται στα "βιολογικά".
Kaymakchalan
Εκτελέσεις μαγισσών 15ος-16ος-17ος αιώνας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγία Γερμανική Αυτοκρατορία 30.000
Αγγλία Αμερική 2.000
Σκανδιναβία 2.000
Ανατολική Ευρώπη και Ρωσία 2.000
Νότια Ευρώπη 1.000
Τι κόλλημα έχουν οι Τεύτονες?
Καλλιέργεια λαχανικών χωρίς φάρμακα, λιπάσματα και κοπριά».
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.peliti.gr/pages/kipouros.htm
χωρις κομποστ (εδω υπαρχει τρικ), χωρις λιπασματα, χωρις κοπρια..
Γινεται? Ο Γιωργος Κηπουρος λεει ΝΑΙ... μονο με χωμα, νερο και ηλιο...τοσο απλα!!!!!!
Μονο με δοκιμη μπορεις επιβεβαιωσεις του λογου το αληθες!!!
Αξιζει? ΝΑΙ!
sawas
διαβαστε και εδω:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_13/09/2008_284623
sawas
Στο κτημα μας βαζουμε μονο νερακι και κοπρια. Και αν δεν προλαβουμε να μαζεψουμε τα λαχανικα... τα εχουν φαει τα σαλιγκαρια κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο τα δε δεντρα... (κερασιες, ροδακινιες, αχλαδιες, κυδωνιες κα)πολυ λιγα βγαινουν καθαρα. Στα περισσοτερα καθαριζουμε τα σκουλικια. Πολυ μικροτερα και ακανονιστου σχηματος απο τα "βιολογικα" του εμποριου. Και δεν μας ενδιαφερει. Οτι βγει. Οτι φαμε. Τουλαχιστον ξερουμε τι τρωμε. Γευση?Αρωμα? Τι να σας λεω!!!!
---------
Και να΄ταν μονο τα βιολογικα.....
Τα προιοντα light? Α!!! το νηστησιμο κασερι??? χαχαχαχα!!!!
Για να μην σας πω τι τρωτε στις ταβερνες!!
Στη Γερμανια παντως εχει καιρο που οι αρμοδιες αρχες κυνηγανε μεγαλες εταιριες για τις παραπλανητικες ετικετες και διαφημησεις στα προιοντα τους.
Εδω ακομα σας ταιζουν λευκο τυρι για φετα!! Καλη σας ορεξη!!!
ThW
Εμενα παντως μολις το διαβασα το μυαλο μου κολλησε στο codex Alimendarius. (????) Θα δειξει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια θα μας βγαλουν κανενα εμβολιο παλι????
ΤhW
Δεν πιστεύω ότι δεν ξέρουν την πηγή ρύπανσης!!. Για το e. coli έχουν δημοσιευθεί χιλιάδες εργασίες και έρευνες σε πάρα πολλούς τομείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον κάτι σοβαρό συμβαίνει και θέλουν να το υποβαθμίσουν - αποκρύψουν.
Εύχομαι να μην έχει σχέση με τα BIO
"χωρις κομποστ (εδω υπαρχει τρικ), χωρις λιπασματα, χωρις κοπρια.."
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν εννοείς με "πράσινη" λίπανση, αζωοτβακτηρίδια κλπ, αυτά δεν είναι τρικ, είναι πρακτικές του παππού μου, και των παππούδων όλων σας. Αυτά είναι που περνούν ως "νέα" σήμερα;
Αναρωτιέται κανείς γιατί οι παππούδες εγκατέλειψαν την πράσινη λίπανση και την αμειψισπορά; Ηταν τόσο βλάκες ή ήταν κάτι άλλο; Οτι ίσως βαρέθηκαν να δουλεύουν σαν σκλάβοι και να μην έχουν μια!
Όχι, χωρίς αζωτοβακτηρίδια η άλλα βιολογικά λιπάσματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τρικ του Γ. Κηπουρου: μετά την τελευταία συγκομιδή του καρπού/φυτού φρεζάρει το χώμα με όσα υπολείμματα φυτών υπάρχουν ακόμα. Έτσι επιτυγχάνεται η «κομποστοποιηση» με οργανικές ουσίες προερχόμενες από το ίδιο το φυτό.
Δεν χρειάζεται να δημιουργήσει εξωτερικό-επιπλέον κομποστ. Χρησιμοποιεί ότι του δίνει το χωράφι του.
Ο άνθρωπος αυτός ανέβασε (κατά την γνώμη μου) το πήχη του όρου ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ. Σε οποιαδήποτε καλλιέργεια χρησιμοποιείται πέρα από ΧΩΜΑ-ΝΕΡΟ-ΗΛΙΟ δεν είναι βιολογική.
sawas
Σάββα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τεχνική αυτή είναι γνωστή από παλιά και έχει επανέλθει με την μορφή που αγγλικά ονομάζεται No Tilt Cultivation. Εμπεριέχεται σε αυτό που ονομάζεται πράσινη λίπανση, και χρειάζεται κάτι παραπάνω από τα υπολείμματα των φυτών της καλλιέργειας. Πχ, γίνεται παράλληλη σπορά με φυτά που προσθέτουν άζωτο στο χώμα, όπως το σινάπι κλπ.
Είναι γνωστή τεχνική από παλιά. Οι παππούδες μας φύτευαν κουκιά και τα φρεζάριζαν στο χώμα για να εμπλουτίσουν με άζωτο που συγκρατούν τα βακτήρια στις ρίζες των κουκιών. Στους αδαείς της πόλης αυτά ακούγονται σαν ανακαλύψεις, αλλά ουδέν νεότερον του ξεχασμένου που λένε οι Αγγλοι.
Η πραγματική βιολογική καλλιέργεια συνεπάγεται περισσότερο κόπο και ιδρώτα. Οι όψιμοι βιοκαλλιεργητές αναζητούν την εύκολη λύση με αμφίβολης ποιότητας ¨λιπάσματα¨, ¨φάρμακα¨ (σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει και ξέπλυμα επικινδύνων αποβλήτων)και ένα μεγάλο μέρος θεωρεί ότι αν δεν κάνει τίποτα (..ξάπλα),αυτό λέγεται ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι και όχι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ χλωρολιπανση είναι παλιά τεχνική η οποία εγκαταλείφτηκε για λόγους οικονομίας.
Δεν υπάρχει χρόνος (πολυτέλεια) να αφήσεις το χωράφι σου ακαλλιέργητο (χωρίς παραγωγή). Έτσι αντικαταστάθηκε η χλωρολιπανση με λιπάσματα, κοπριά στα οποία κολλάνε αργότερα και τα φυτοφάρμακα……
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν αγρότη ο όποιος δεν ασκεί την αγρανάπαυση-χλωρολιπανση διότι πρέπει να παράγει συνεχεία χωρίς διάλλειμα.
Πως επιτυγχάνεται αυτό? Απλό! Χώμα-Νερό-Ήλιος…….(το κόλπο είναι στο νερό) αλλά περισσότερα στο βιβλίο του!!!!!!
sawas
Προς αποφυγή κολοβακτηριδίων στη φυτική σας παραγωγή, φυτέψτε φωτοβολταϊκά ...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://tinyurl.com/66hqk8r
... και δεν τρέχει τίποτα!
spiral architect