Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
Τα δικαιώματα CO2 δεν αρέσουν στους Κινέζους
Ο μόνος τρόπος να γλυτώσω από την λαμογιά των Γερμανών και του φόρου τους, είναι να αποφασίσουν αυτοί ότι δεν τους συμφέρει. Αυτό, κοντός ψαλμός αλληλούϊα, θα το ανακαλύψουν και αυτοί στην μετά Φουκουσίμα οικο-παγίδα τους... Και τους το λένε και ...πελάτες, και αυτό τσούζει, γιατί ό,τι κάνουν οι Δυνάμεις Κατοχής, το κάνουν για να κονομάνε και να έχουν απασχόληση στην χώρα τους.
Το Πεκίνο, δεν αφήνει την Airbus να ανακοινώσει την πώληση 10 Α380 στην Hong Kong Airlines Ltd (περίπου €3 δις) γιατί δεν γουστάρει τον "Ευρωπαϊκό" μηχανισμό ελέγχου ρύπων, κοινώς τον φόρο στο CO2. Από τον Ιανουάριο, κάθε αεροπορική εταιρία που προσγειώνεται ή απογειώνεται από Ευρωπαϊκό αεροδρόμιο, θα πρέπει να ...αγοράζει δικαιώματα, ή να πληρώνει πρόστιμο. Παρόμοια αρνητικά αισθήματα έχουν και οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Και μπορεί να μην χαλάσει η συγκεκριμένη δουλειά, αλλά η μη ανακοίνωσή της δημιουργεί ένα σωρό άλλα προβλήματα στους "Ευρωπαίους". Και η μεν "Ευρώπη" επιμένει, αλλά η Λουφτχάνσα ξέρει πολύ καλά τι διαφορά κάνει να πληρώνεις φόρο αεροδρομίου (περί αυτού πρόκειται) και να μην τον πληρώνεις. Τα καλά αυτά νέα, τα πρωτοείδα εδώ.
Παρόμοια προβλήματα έχουν οι Γερμανοί (με συγχωρείτε, οι ..."Ευρωπαίοι") και με τις εκπομπές της ναυτιλίας.
Και, με συγχωρείτε, ξέρω ότι έχουμε άλλα πιο σοβαρά προβλήματα, αλλά οι Δυνάμεις Κατοχής επιμένουν στα συγχωροχάρτια CO2...
""We are looking for solutions that involve partner....a unilateral solution can[not] be a good answer because it can create a lot of political resistance." Λέει ο κύριος Κάλλας της Κομισιον σχετικά με τη ναυτιλία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε άλλα λόγια δεν τους παίρνει να επιβάλουν την άποψη τους επειδή εκεί έξω υπάρχουν άλλοι, πιο δυνατοί, που ανταποδίδουν τις σφαλιάρες.
Μέσα, μας κάνουν ότι θέλουν. Η "Ενωμένη Ευρώπη" καθημερινά και με το νόμο ακουμπά τα πιο απόκρυφα σημεία μας και εμείς, πιστοί στην αρχή του ΓΑΠικού World Governance υποκύπτουμε.
Καλά να πάθουμε, διότι με την "δήθεν" πολιτική μας απεμπολήσαμε κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ελευθερίας.
Kaymakchalan
*Σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, αλλά με διάθεση του συνόλου των προσφερόμενων δικαιωμάτων ρύπων έκλεισε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών η πρώτη δημοπρασία ρύπων. Το σύνολο της
ΑπάντησηΔιαγραφήπροσφοράς ήταν 1.100.000 δικαιώματα στην τιμή των 12,70 ευρώ ανά δικαίωμα, συγκεντρώνοντας το ποσό των 13, 970 εκατ. ευρώ.
Καλημερα και καλο Πρασινο Μηνα ! χαχα
ΠΠ
- Τα δικαιώματα CO2 βγάζουν παραγωγικές θέσεις εργασίας, και αν ναι πόσες?
ΑπάντησηΔιαγραφή- Το Κόσοβο πληρώνει φόρο άνθρακα?
(γιατί περί προτεκτοράτου πρόκειται, όπως και εμείς)
Φιλοσοφικά ερωτήματα μη επιδεχόμενα απάντησης ....
spiral,
ΑπάντησηΔιαγραφήπλακα με κανεις αδερφε?? χαχαααα
βγαζουν μονο ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ !!!
δλδ δινουν δουλειες στα excel.
πλακα κανω κ εγω !
ΠΠ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΟΒΕ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΗΑΠΕ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ) , ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΑΙΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΔΗΘΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΟΧΩΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ
@Aνώνυμε δεν σε πιάνω ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω ,αν τό έχεις θίξει αυτο το θέμα Αρχαίε,αλλά ρίξε μα ματιάστό οργανωμένο αυτό σχέδιο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφορά ΜΚΟ που ασχολούνται με τήν κλιματική αλλαγή!!!
χρηματοδοτούνται ΚΑΙ από δικά μας (των φορολογουμένων) λεφτά πλέον των διαφόρων "πολυεθνικών" Ιδρυμάτων.
"Το ...ανθρώπινο πρόσωπο του κεφαλαίου αναλαμβάνουν εργολαβικά να επιδείξουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), μαζί με την κυβέρνηση και επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΜΚΟ «ECOWEEK», η οποία έχει ξεκινήσει από το Νοέμβρη του 2007 πρόγραμμα «περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία».(!!!)
Ανάμεσα στους χορηγούς και τους υποστηρικτές του εν λόγω προγράμματος - το οποίο είναι εγκεκριμένο και από το υπουργείο Παιδείας - ξεχωρίζουμε τις: OSRAM, ALUMIL, το «Βρετανικό Συμβούλιο», το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», τις εταιρείες ENERGY POINT, INSIDER, ATHENS NEWS, ATHENS VOICE, κλπ. Ομως, το σημαντικότερο είναι ότι σε αυτό συμμετέχει και η εταιρεία VESTAS, η μεγαλύτερη εταιρεία αεροτουρμπινών στον κόσμο! Ολες αυτές οι εταιρείες, στο πλαίσιο του προγράμματος, εφαρμόζουν την περίφημη «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» (ΕΚΕ).
Οπως η ίδια η Οργάνωση εκτιμά, περίπου 8.000 μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι, σε περίπου 30 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, το οποίο αφορά μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και - σε ορισμένες περιπτώσεις - ΣΤ΄ Δημοτικού. Δηλαδή, τα νέα παιδιά θα ενημερωθούν για την «περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση»
Τι συμβαίνει, λοιπόν, στην πράξη; Το υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια σε μια ΜΚΟ να μιλήσει για το περιβάλλον, σε μια σειρά από σχολεία, έχοντας ως χορηγούς μερικές απ' τις μεγαλύτερες εταιρείες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν ένα πρόσωπο δήθεν ανθρώπινο.
Για να καταλάβουμε, όμως, και τι «οικολογία» προωθούν, να σημειωθεί ότι όλο το πρόγραμμα στηρίζεται κατά βάση στην πρόσφατη ταινία του Αλ Γκορ, η οποία, αφού παρουσιάζεται, στη συνέχεια συζητιέται. Μάλιστα - όπως αποκάλυψε ο «Ρ» (14/3/2008) - οι μαθητές του Κιλκίς θα συμμετάσχουν σε ...«Διαγωνισμό έργων Ζωγραφικής», με βάση αυτή την ταινία, ο οποίος διεξάγεται στις 3 του Απρίλη! «Οικολογία» τύπου Αλ Γκορ, δηλαδή, την επίσκεψη του οποίου στην Ελλάδα χρηματοδότησαν εταιρείες όπως οι ΤΙΤΑΝ ΑΕ (απ' τους μεγαλύτερους ρυπαντές του Θριάσιου Πεδίου), «Ιδρυμα Μποδοσάκη», «Ιδρυμα Ωνάση», «Ιδρυμα Α. Γ. Λεβέντη»!..."
Τό απόσπασμα είναι από τα Επίκαιρα
http://euractiv.gr/energeia/eyroboyli-kai-meiosi-ton-ekpompon-anthraka
ΑπάντησηΔιαγραφήkai episis Kina kai edo
http://euractiv.gr/epixeiriseis-kai-ergasia/poe-etymigoria-enantion-kinas-gia-anoixto-emporio
http://www.guardian.co.uk/environment/blog/2011/jul/26/george-monbiot-renewable-nuclear
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάσε το μπαλάκι: http://wp.me/p1pa1c-bAU
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχαιοπτέρυξ,
ΑπάντησηΔιαγραφήχαιρετώ. Βλέπω ότι έχεις καιρό να ποστάρεις και αναρωτιέμαι, αν είσαι κάλα. Όλα εντάξει;
"νήπιος γέρων"
Καλημερα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρηκα σημερα το παρακατω. Συγγνωμη που ειναι ασχετο με το θεμα :
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231122046