Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
Σε ποιούς "αμφισβητίες" αναφέρεστε συντρόφια;
Κίτρινη αντιγραφή, από σοβαρή εφημερίδα , πράσινου άρθρου, άλλης σοβαρής εφημερίδας με περίληψη: Σας λέγαμε τόσο καιρό ότι ο ουρανός είναι μπλε, ο ουρανός βρέθηκε να είναι μπλε άρα είχαμε δίκιο και είχατε άδικο. Και συγγνώμη αγαπητή "Ν" που κράζω εσένα, αλλά στην WSJ πρέπει να αφήσω σχόλια στα αγγλικά και ζορίζομαι (αλλά έφαγαν φτύσιμο, το ευχαριστήθηκαν, όπως φτύσιμο έφαγε κάθε εφημερίδα που το αναδημοσίευσε... Άσε σχολιασμό ανοιχτό σε τέτοιες "ειδήσεις" να γελάμε).
Για "τεχνική" και λεπτομερή κριτική στην αρλούμπα, στο wattsupithat, βαριέμαι να μεταφράζω, σε περίληψη πρόκειται για παλιά στοιχεία αναμασημένα, όλα γνωστά. Το ξέρουμε ότι με το τέλος του μίνι παγετού του 15ου -18ου αιώνα, η θερμοκρασία ανέβηκε, και σε αυτήν οφείλεται η ..ευημερία, και αποτέλεσμα (μάλλον) αυτής της ανόδου -- και όχι συνέπεια -- είναι και άνοδος στο CO2.
Δεν χρειάζεται πολλή επιστήμη για να καταλάβουμε ότι η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβοκατεβαίνει (και τα παραπάνω γραφήματα είναι πρόσφατα, μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων). Και φυσικά δεν ήταν ...ανθρωπογενή τα αίτια το 5.000 π.Χ. (Γιατί περί του ανθρωπογενούς είναι οι διαφωνίες, και όχι για το εάν ανέβηκε η θερμοκρασία από το 1800 μέχρι σήμερα). Και μην ξεχάσετε, εσείς στην "Ν", να διαβάσετε τι έλεγαν οι συνάδελφοί σας στην Εστία του 1900(!) για το θέμα.
Τα τελευταία 200 χρόνια οι μόνες αυξήσεις σε καταστροφές (πλην πολέμων) είναι από την μεγάλη αύξηση του πληθυσμού και την εγκατάστασή του σε οριακές περιοχές.
Πλημμύρες από τυφώνες πάντα υπήρχαν, απλά δεν είχε τηλεόραση να τις μεταδίδει.
Οι επτά πληγές του Φαράω ήταν επί Φαραώ, ο Μαύρος Θάνατος του Μεσαίωνα, τον Μεσαίωνα, και η Ισπανική γρίπη περί τον Α' ΠΠ.
Μούφα η αρχική "επιστημονική" δημοσίευση, αρλουμποπαπαγαλίες οι αναδημοσιεύσεις. Συγγνώμη που ενώ καράβια χάνονται εγώ θερμομετρώ την ...γη.
Στα βούρλα του Σκάϊ εκονιούζ, τι να πω... Βούρλα, αλλά αρέσετε στους Τρεμόπουλους.
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης ώρας γράφει ότι ο ΓΑΠ πήγε στο Άγιον όρος με τον Πατριάρχη για να φυτέψουν φωτοβολταϊκά. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Το πρωτοσέλιδο θα το βρεις στο gazzetta.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς περί της μελέτης BEST το θέμα. Αφενός η επιλογή της ομάδας να δημοσιεύσει τη μελέτη στα ΜΜΕ πριν την βάσανο της επιστημονικής κρίσης είναι περίεργη. Επιπλέον, η ίδια η ομάδα BEST τονίζει ότι η μελέτη της ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στο ερώτημα περί ανθρωπογενούς ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ και ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής μάλλον οφείλεται σε ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης παρατηρείστε πως η μελέτη, ίσως ασυνείδητα, καταστρέφει την πρόσφατη προσπάθεια να μετατοπιστεί η συζήτηση από την ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ στην ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Πάει λοιπόν το διπλοπόρτι που είχαν δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια τα EcoBlogs και ο ΓΑΠ περί κλιματικής αλλαγής, στράφι ο κόπος και τα φράγκα!
Τονίζω τις επίμαχες φράσεις διότι αξίζει να θυμόμαστe ότι ο καυγάς είναι για δύο λέξεις: ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗΣ και ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ.
Η απόλαυση του Σαββατοκύριακου ήτανο Ζερeφός, στον ΣΚΑΙ (που αλλού!) να τονίζει και αυτός ότι η μελέτη δεν αποδίδει τα αίτια, απλα καταγράφει την άνοδο από το 1950, και μάλιστα έκανε και αναφορά σε προγενέστερες θερμές περιόδους. Πρωτοφανής για τον συγκεκριμένο αυτή η τήρηση πισινής!
Ηδη η μελέτη έχει αντιμετωπίσει σοβαρή κριτική για την στατιστική μεθοδολογία που εφάρμοσε. Και ακόμη δεν είδαμε την επιστημονική επίσημη κριτική που θα αντιμετωπίσει πριν την δημοσίευση της σε επιστημονικά έντυπα.
Αυτό που είναι μυστήριο είναι πως ο υπεύθυνος της αδημοσίευτης μελέτης προεξοφλά ότι θα ενσωματωθεί στην αναφορά του IPCC όταν το ίδιο το IPCC διατυμπανίζει ότι υιοθετεί μόνο δημοσιευμένα επιστημονικά τεκμήρια, το γνωστό peer reviewed science. Εδώ δεν είναι ακόμη επίσημα ούτε science το ραπόρτο.
Kaymakchalan
Να προσθέσω και μια ωραία συγκυρία:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνέπεσε η περίεργη δημοσίευση στα ΜΜΕ της μελέτης BEST με την έκδοση του βιβλίου της ερευνήτριας δημοσιογράφου Donna La Framboise που κυριολεκτικά κουρελιάζει το IPCC και τις μεθοδεύσεις του.
Τώρα η BEST ρίζνει λάδι στη φωτιά προεξοφλώντας την ενσωμάτωση της άκριτης δουλειάς στην επόμενη αναφορά του IPCC.
Ωραία πράματα!
Kaymakchalan
καλά αυτός ο Ζερεφος είναι πραγματική ιστορία ..τον γνωρισα πρωσοπικα 1994 οταν εφαγε καποια εκ.δρχ. για την ρύπανση στο ΛΚΠΑ σκετος μπαρούφας .χιχχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο έγγραφο της Επιτροπής της 23ης Ιανουαρίου 2008 με τίτλο «Δύο φορές το 20 έως το 2020 Η κλιματική αλλαγή και η ευκαιρία της Ευρώπης» (COM(2008)0030) αναφέρεται στη σ. 10, τρίτη παράγραφος: «Ο στόχος της ΕΕ να εξοικονομήσει το 20 % της κατανάλωσης ενέργειας έως το 2020 με την ενεργειακή αποδοτικότητα αποτελεί σημαντικό μέρος της προσπάθειας.»
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόκειται για διαστρέβλωση εν προκειμένω; Η πρόταση θα έπρεπε μάλλον να έχει ως εξής: «Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να αυξήσει την ενεργειακή αποδοτικότητα κατά 20 % έως το 2020, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης κατά 20 % (αλλά όχι απαραίτητα).»
το είχα επισημάνει και παλέψει γ αυτό ακόμα από το23/12/ 1994 με την Έκθεση -Πόρισμα για τα Ορυχεία ,η έκθεση του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.15.11.95 αλλά απ ότι βλέπεται και η Ε.Ε. μετά της μαλακίες του Σημιτη.... τα ίδια σκατά επανέλαβε ...χιχχι .. καλή σας μέρα ποια
ΑπάντησηΔιαγραφή