Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011
Το Δ' Ράϊχ είναι εδώ
Josef Goebbels, 11 Σεπτεμβρίου του 1940 προς τους Τσέχους για τα οφέλη της κατάκτησης τους!
«… Μην σκεφτείτε ότι φέρνουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη, το κάνουμε για να βλάψουμε τα άλλα έθνη. Η ελευθερία των επιμέρους χωρών πρέπει να ασκηθεί σε αρμονία με τους όρους του παρόντος και με απλα πρακτικά ζητήματα.
Ακριβώς όπως ένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη όλων των άλλων, ένα μεμονωμένο έθνος δεν έχει το δικαίωμα να αντισταθεί στην ευρύτερη τάξη πραγμάτων.
Δεν είχαμε πότε σκοπό να προωθήσουμε αυτό το αίτημα τάξης ή αναδιάταξης με την βία...»
Angela Merkel 26 Οκτωβρίου 2011, για τα οφέλη της κατάκτησης μας!
«Θα υπάρξει ένα ενισχυμένο καθεστώς παρακολούθησης σε σχέση με την εκπλήρωση των ελληνικών υποχρεώσεων.
Αυτό θα είναι δεσμευμένο με ένα μνημόνιο κατανόησης. Θα υπάρχει μόνιμη παρουσία εκεί. Θα είναι δυνατή η παρακολούθηση των μέτρων που έλαβε η Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό είναι καλύτερο από ό, τι όταν κάθε τρεις μήνες μια «τρόικα» ταξιδεύει πήγαινε-έλα, ένα μόνιμο σύστημα εποπτείας.»
Όσο σιωπούν στο θέμα αυτό οι πολιτικοί μας, τόσο, όπως και το 1941, είμαστε μόνοι μας.
Ειναι εδω (παλαιοθεν) αλλα στην Γερμανια οι δικοι τους "αγανακτουν".
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα αναγκαστουν να αυξησουν τους μισθους και την καταναλωση και αυτοι.
Το συστημα θελει ισορροπια.
«Πολιτιστικό» φόρο υπέρ της Ελλάδας ζητά Γερμανίδα ιστορικός Λεονόρα Ζέελινγκ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Λεονόρα Ζέελινγκ, ιστορικός και συγγραφέας προτείνει: «πέντε σεντ τη λέξη, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».
Μια Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας εξεγέρθηκε με τα επιτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Deutsche Welle («DW»), πρόκειται για τη Λεονόρα Ζέελινγκ (Leonora Seeling), η οποία ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Ζέελινγκ δεν είναι κάποια από τους γνωστούς χειριστές ελληνικών θεμάτων στη Γερμανία. Πλην όμως, έχει διδάξει σε γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, έχει εκδώσει λογοτεχνία, γνωρίζει - από πολλά ταξίδια της την τελευταία δεκαετία - την Ελλάδα και τώρα ξεσπάθωσε, εκδίδοντας ένα βιβλιαράκι.
Το πόνημά της, που εκδόθηκε από το μικρό εκδοτικό οίκο της Στουτγάρδης «Αρύκανδα» (όπως ονομαζόταν η αρχαία πόλη της Λυκίας), είναι γραμμένο σε μορφή αγόρευσης προς τους πολίτες και φέρει τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα». Πρόκειται δε - σύμφωνα με το δημοσίευμα - «για μια άνευ όρων θερμή συνηγορία υπέρ της Ελλάδος από γερμανική γραφίδα».
«Ευτελής» πολιτιστικός φόρος
Αφορμή για τη δημόσια τοποθέτηση της Γερμανίδας συγγραφέως αποτέλεσε ο ενοχλητικός - σύμφωνα με την ίδια - τόνος των δημοσιευμάτων για την Ελλάδα. Άλλωστε, το ζήτημα για την κ. Ζέελινγκ δεν είναι να επισημανθούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής αλλά να βρεθούν πάση θυσία λόγοι, ώστε να σωθεί η Ελλάδα, την οποία θεωρεί πολύτιμη ως κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ πρότεινε την επιβολή - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - ενός μηδαμινού, συμβολικού πολιτιστικού φόρου: όποιος χρησιμοποιεί σήμερα ελληνικές λέξεις να πληρώνει πέντε «ευτελή» λεπτά του ευρώ για κάθε μία από αυτές. Δηλαδή, μόλις ο Γερμανός πει Idee, μόλις ο Γάλλος προφέρει idee ή ο Άγγλος ξεστομίσει idea, να κατακυρώνονται αμέσως 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη και ευρώ και πάει λέγοντας.
Με πάθος και εμμονή αλλά και έκδηλη χαρά η κ. Ζέελινγκ υπολογίζει τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια που θα έμπαιναν στον άδειο ελληνικό ‘μπεζαχτά’. Μάλιστα, είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν αυτόν το φόρο στην Ελλάδα, χωρίς τα πνευματικά και επιστημονικά επιτεύγματα της οποίας δε θα υπήρχε σήμερα ούτε ευρωπαϊκός πολιτισμός, ούτε ευρωπαϊκή τεχνολογία, ούτε τα αεροπλάνα θα κινούνταν, ούτε τα πλοία θα έσχιζαν τα πελάγη.
Ο λόγος περί διαφθοράς
Το δεύτερο ζητούμενο της Γερμανίδας συγγραφέως είναι να συμμαζευτούν οι γερμανικές γραφίδες, που με τόσο δασκαλίστικο ύφος έσπευσαν να καταδικάσουν την ελληνική πρακτική και την ελληνική νοοτροπία. Για το λόγο αυτό, υπενθύμισε πως δίπλα στην αφελώς απροκάλυπτη ελληνική διαφθορά - τη «δημοκρατική διαφθορά», όπως την αποκαλεί - βρίσκεται η μεγαλόσχημη και υποκριτική διαφθορά της γερμανικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής.
Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ έκανε τη σύγκριση των αποδοχών ενός Έλληνα δημόσιου υπαλλήλου, μαζί με τις περικοπές του 10%, με το υψηλότερο επίδομα που - υπό ορισμένες προϋποθέσεις - παίρνει ο Γερμανός άνεργος, πρότεινε τη μείωση των ελληνικών αγορών γερμανικών όπλων κατά 50% και άλλα πολλά. Σύμφωνα δε με τη «DW», η Λεονόρα Ζέελινγκ, τα έκανε όλα αυτά διότι απλά «είναι μια μορφωμένη Γερμανίδα που της πάτησαν τον κάλο, επειδή της προσέβαλαν την Ελλάδα».
@ nikos
ΑπάντησηΔιαγραφή«Πολιτιστικό» φόρο υπέρ της Ελλάδας ζητά Γερμανίδα ιστορικός Λεονόρα Ζέελινγκ
Θετική η πρότασή της και όλα τα άλλα που υπενθυμίζει και προτείνει. Δεν φαίνεται όμως η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου. Επομένως δεν μπορώ να ξέρω αν η πρότασή της είναι πρόσφατη ή έχει διατυπωθεί πριν αρκετό καιρό και πάλι από την ίδια, ή είχε διατυπωθεί και από άλλη κυρία/κύριο. Νομίζω πάντως ότι έχω ξαναδιαβάσει κάτι σχετικό παλαιότερα. Κατά τη γνώμη μου, αφού το ίδιο πράγμα είχε διατυπωθεί και πιο παλιά αλλά στη συνέχεια ξεχάστηκε, φοβάμαι πως και η τωρινή πρόταση θα είναι σαν πυροτέχνημα. Και δεν το λέω με την έννοια ότι αν είχε εφαρμοστεί αυτή η ιδέα παλαιότερα «θα είχαμε κάνει ήδη ταμείο»
Αν όμως είχαν αναπαράγει και υιοθετήσει την προηγούμενη πρόταση και άλλοι Πανεπιστημιακοί ή άνθρωποι του πολιτισμού Πανευρωπαϊκά, αυτό θα ήταν, τουλάχιστον μια ανταπόδοση τιμής και αναγνώρισης των ιδεών, των στιγμάτων πολιτισμού και τόσων άλλων που έχουν αντλήσει – ανά περιόδους - από την Ελλάδα.
Ένα παράδειγμα για το πόσο σβήνουν, ξεχνιούνται οι ωραίες ιδέες…
Μόλις χτες διάβαζα ότι από το 1996 έως το 2003 έχουν γίνει 9 Δημοσκοπήσεις για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα! Παράλληλα να σημειωθεί ότι για τον ίδιο λόγο, έχουν συσταθεί αρκετές Επιτροπές σε διάφορα κράτη!
http://odysseus.culture.gr/a/1/12/ga128.html
Από ψηφοφορία στο in.gr.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εποπτεία, από τους εταίρους μας για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να κάνουμε ως χώρα είναι:
Θετική εξέλιξη για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος
3037
34.6%
Δυσάρεστη, αλλά αναγκαία εξέλιξη
1845
21.02%
Αρνητική εξέλιξη επειδή περιορίζει την εθνική μας κυριαρχία
3775
43.01%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
120
1.37%
Σύνολο:
8777
Δείτε όλες τις ψηφοφορίες
Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν, και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου.
Η ψήφος είναι έγκυρη. Ενημέρωση αποτελεσμάτων κάθε πέντε λεπτά.