Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια


Εγώ ζούσα μόνο πριν 150 εκατ. χρόνια, και ήταν 2,5 βαθμοί πιο ζεστά από σήμερα. Το λέει και το ΕΜΠ:


"Η τρέχουσα κινδυνολογία για την υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί μια ελάχιστα εύλογη υπόθεση. Είκοσι χρόνια επανάληψης και κλιμάκωσης των ισχυρισμών δεν την καθιστά πιο εύλογη. Το αντίθετο μάλιστα, η αποτυχία να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση για 20 χρόνια την κάνει ακόμη λιγότερο εύλογη, και σε αυτό συμβάλλουν και τα στοιχεία από το Climategate και τις άλλες περιπτώσεις κατάφωρης εξαπάτησης.

Εν τω μεταξύ, και ενώ αποφεύγω να κάνω προβλέψεις για αλλαγή κατά δέκατα του βαθμού στις παγκόσμιες μέσες θερμοκρασίες, είμαι πρόθυμος να δηλώσω ότι δεν είναι στον ορίζοντα πρωτοφανείς κλιματικές καταστροφές, αν και σε αρκετές χιλιάδες χρόνια μπορεί να επιστρέψουμε σε μια εποχή παγετώνων.

Κανένα από τα κλιματικά μοντέλα δεν αναγνωρίζει ούτε περιγράφει τις φυσικές διακυμάνσεις του κλίματος."

Μετά τον Σταυρό Αλεξανδρή, και ο Δημήτρης Κουτσογιάννης... Άντε λίγη σοβαρότητα επί τέλους στην χώρα μου...


Το Climategate, δεν είναι συνωμοσία. Είναι καταγεγραμμένη ανταλλαγή emails, υπαρκτών επιστημόνων που πληρωνόταν για να κάνουν έρευνα, αλλά προσπαθούσαν να αποδείξουν μόνο την μια πλευρά, να αποκρύψουν την άλλη, και δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους, όταν τα δεδομένα υποστήριζαν την άλλη πλευρά, και φαίνονται να προσπαθούν να κουκουλώσουν την άλλη πλευρά που μάλλον ήταν και είναι η πραγματικότητα. Τα αποτελέσματα μοντέλων ΔΕΝ είναι στοιχεία. Είναι κατασκευάσματα: Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που μας περιγράφουν σαν ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι μεταψυχροπολεμική εφεύρεση του 1985, σουηδικής έμπνευσης, γερμανικής μεθόδευσης και Θατσερικής αποδοχής (για να προωθήσει πυρηνικά και να ξεφορτωθεί τις απεργίες των ανθρακωρύχων). Οι πορδές αγελάδας, όταν μετριούνται, πληρώνονται. Αν κάνουν κακό στον Πλανήτη, πληρώνονται περισσότερο.

15 σχόλια:

  1. Αυτη η εμμονπη με τα λεφτα πια...
    Και επειδη ολα εχουν ενα οριο. Και επειδη το πραγμα κατανταει ανεξηγητο. Τεινω να υιοθετησω δυο ερμηνειες του φαινομενου. Ειτε προκειται για καποιους που εχουν παραφρονησει με το κυνηγι του πλουτου, ειτε μιλαμε για επαρση με αποτελεσμα την παγκοσμια κυριαρχια για την αισθηση της δυναμης καποιων ολιγων. Αμφοτερες οι περιπτωσεις αυτες δειχνουν οτι η κατασταση εχει ξεφυγει κα οτι μονο η φυσικη θα μας σωσει (το φαινομενο δραση-αντιδραση). Θα ερθει η περιοδος της αναβιωσης των δεινοσαυρων-τραπεζιτων που θα φανε τα παντα επανω στον πλανητη και στο τελος θα εξαφανιστουν κρατωντας στο στομα τους μια περιεργη τροφη, τα λεφτα. Ζουμε την περιοδο που για αλλη μια φορα στον πλανητη γη γινονται ριζικες αλλαγες με δραματικο τροπο.
    Το μονο σιγουρο ειναι οτι κανεις μας δεν θα επιβιωσει για να γραψει τον επιλογο, ουτε αυτοι οι θυτες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι αλλά .έζησε ο ΓΑΠ τόσα χρόνια να το μάθει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΑΠ πήγε την υπόθεση ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας κοτζάμ υπουργείο κλιματικής αλλαγής, έντεχνα μας έκανε όλους κοινωνούς της αποδοχής της υπερθέρμανσης.

    Και το τραγικό είναι ότι δεν βρέθηκε ΜΙΑ πολιτική φωνή να αμφισβητήσει την κλιματική αλλαγή, συνεπώς και την χρησιμότητα υπουργείου που θα την διαχειρίζεται.

    Κανένας πολιτικός δεν ήταν αρκετά ενήμερος για το θέμα. Η τεχνοφοβική και αντιεπιστημονική Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο.

    Και σε αυτό το τοπίο φυσικά ένας ΓΑΠ με το Ipad το παίζει τεχνοτζόβενο.

    Είμαστε για πορδές αγελάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμμονή για τα λεφτά?
    Μα τι λες (πρώτε) ανώνυμε?

    Για διάβασε αυτό το βιβλίο .
    Σιγά μην κάτσουν να σε (μας) χαϊδεύουν.
    Ούτε ελεημοσύνη δεν σου (μας) δίνουν πλέον.

    Έπεσε το αντίπαλο δέος? Τη γ....τε!

    Καθαρίστε εντελώς το μυαλό σας από τις παραδοχές που είχαμε ως τώρα, με πρώτη το "τα πράματα πάνε πάντα προς το καλύτερο" και τα ξαναλέμε.

    Ρίξτε και μια ματιά στο site του Επίκουρου:

    http://www.epicurus2day.gr/

    που ακόμα κι αυτός (όπως και πολλοί άλλοι βέβαια) ξεκαθαρίζει τα πράματα, έστω και από την "από κει μεριά".

    Εδώ θα'μαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανωνημος ..ο ΓΑΠ έχει και χρηματοδότη ακόμα σήμερα και της .GONGOs (Governnmetal Non Governmental Organizations}μην ξεχνας ..χιχχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανωνημος ..ο ΓΑΠ έχει και χρηματοδότη ακόμα σήμερα και της .GONGOs (Governnmetal Non Governmental Organizations}μην ξεχνας ..χιχχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να φτιάξουν ένα ειδυλλιακό interface στολίζουν τη ζωή μας με διάφορα κοσμητικά επίθετα και προσδιορισμούς:

    - Διακυβέρνηση (παγκόσμια ή μη)
    - Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
    - Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
    - Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
    - Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    - Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
    - ...
    - ...

    και ότι π@π@ρι@ κατεβάσει η κούτρα του κάθε "πυροβολημένου", καταντώντας τους τίτλους σχήματα οξύμωρα.

    Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρίξτε επίσης μια ματιά στα χαρτονομίσματα του ευρώ:
    - Γέφυρες που δεν υπάρχουν και δεν καταλήγουν πουθενά.
    - Κτήρια που δεν υπάρχουν.
    - Κανένα πρόσωπο.

    Προσωπικά ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ (τότες) χαρτονομίσματα με τον Πύργο του Άιφελ, τη Γέφυρα των Στεναγμών, τον Πύργο της Πίζας, την Ακρόπολη, με τον Γκαίτε, τον Σίλερ, τον Αλέξανδρο Δουμά, τον Παπαδιαμάντη.

    Χαρτονομίσματα που να απεικονίζουν υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα και κτίρια-μνημεία!

    Ακόμα και η σημειολογία μιλάει για αυτό που περνάμε.

    Λες και το'ξεραν από τότες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανεξάρτητα από τους προβληματισμούς μας για το κλίμα σε κείμενο στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. είδα πως και ο Ιπποκράτης μπορεί να θεωρηθεί ως ο πατέρας της κλιματολογίας …
    “…Η πρώτη απόπειρα για ερμηνεία των διαφόρων ατμοσφαιρικών φαινομένων έγινε τον 5ο π.Χ. αιώνα. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και αστρονόμοι μετά από συστηματική παρατήρηση των καιρικών φαινομένων διατύπωσαν τις αρχές που τα διέπουν. Προσπάθησαν μάλιστα να φτάσουν μέχρι τη στατιστική πρόγνωση του καιρού, από τις καταγραφές των καιρικών φαινομένων στα παραπήγματα. Οι σπουδαιότερες προσπάθειες ήταν του Αριστοτέλη και του Ιπποκράτη. Ο Ιπποκράτης κατέληξε στην αρχή ότι τα μετεωρολογικά φαινόμενα επαναλαμβάνονται. Τα παρακολούθησε συστηματικά κατά τη διάρκεια του έτους και έγινε ο πατέρας της κλιματολογίας.»

    http://www.hnms.gr/hnms/greek/meteorology/full_story_html?dr_url=/docs/misc/Arxaia&dr_page_number=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σφοδρή επίθεση κατά του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής στην Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Ο πρώην Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του "φόρεσε το σοσιαλιστικό κοστούμι του" και υπογράμμισε ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα υπονομεύει την δημοκρατία.

    Επιπλέον, εξέφρασε την υποστήριξη του "σε πολλούς από τους στόχους" του κινήματος "Occupy" στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στο αίτημα για αναδιανομή όχι μόνο του πλούτου, αλλά και της εξουσίας. "Θα πρέπει να ανανεώσουμε τις δημοκρατίες μας", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του στην ερώτηση για τον ρόλο της Goldman Sachs στην ελληνική κρίση. Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο διερευνά τον ρόλο της εταιρείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "σύντομα θα υπάρξει το πόρισμα". Δεν είναι πάντως σαφές σε τι αναφερόταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Πιθανολογείται, ότι ο πρώην πρωθυπουργός υπονοεί την πρόταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στη βουλή για διερεύνηση του "φακέλου Οικονομία" από το 2001. Πρόταση που αρχικά υποβαθμίστηκε και τελικά τορπιλίσθηκε από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατασκευάσανε μια νέα θρησκεία, όπου η φύση λατρεύεται σαν το τοτέμ μιας πρωτόγονης θρησκείας.
    Η λέξη ανάπτυξη είναι πλέον επικίνδυνη και οτιδήποτε ανθρωπογενές παραβιάζει πλεον την φύση. Ετσι, εκατομμύρια δίνονται για τον εντοπισμό της κουκοβάγιας και σε ιχνη σαλιγγαριών,αντι σε θεσεις εργασίας , εμπόριο, στέγαση. Θυσιάζεται η ιατρική ερευνα για τα "δικαιώματα" των ποντικιών και της φτέρης (πχ). Για τη διατήρηση της "φύσης", αναστέλονται ή απαγορεύονται οι πρακτικές-φθηνές μορφές ενέργειας (πετρέλαιο/πυρηνική), και υπονομεύουν τη ποιότητα της ζωής μας. Εάν οι οικολόγοι νοιάζονταν για το καλό της ανθρωπότητας, τότε θα αγκάλιαζαν την ανάπτυξη , την τεχνολογία, την βιομηχανία που οδήγησαν στην εξάλειψη ασθενειών/λοιμών/λιμών και τους χιλιάδες θανάτους , που υπήρχαν σε εξαρση πριν την Βιομηχ.Επανασταση.
    Η ανθρωπότητα όντως κινδυνεύει. Αλλά όχι απο την όξινη βροχή, το Global Warming,την υλοτόμηση, το νέφος. Κινδυνεύει απο την ίδια την οικολογία που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή.
    ThW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rU3OJbXmdQM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και στο θέμα μας πάλι

    δηλαδή ολιγαρχία vs δημοκρατία

    έχουμε επαρκείς γνώσεις για το πως λειτουργεί η φύση και η βιόσφαιρα;
    ή να το θέσω κι αλλιώς:

    η ολιγαρχία που χρηματοδοτεί την έρευνα για την απόκτηση νέας γνώσης
    έχει συμφέρον να ερευνηθεί αντικειμενικά η λειτουργία της ατμόσφαιρας;

    Ποιοι χρηματοδοτούν τις έρευνες που βγάζουν το Α ή το Β αποτέλεσμα για το κλίμα
    η χρηματοδότηση είναι ανεξάρτητη του τι θα ερευνηθεί και τι αποτελέσματα θα βγάλει;
    η χρηματοδότηση είναι ανεξάρτητη πολιτικών σκοπιμοτήτων;

    όταν τα μισά και βάλε μεταπτυχιακά για το περιβάλλον περιέχουν τη λέξη “policy ή politics”
    όταν πρωτοβουλίες παίρνουν κυβερνήσεις και θεσμοί που μας έχουν οδηγήσει στις ανισότητες που βρισκόμαστε
    γίνεται να μην είμαστε πονηρεμένοι;

    όταν υπάρχουν ΜΚΟ που τη μια τα λένε έτσι και την άλλη γιουβέτσι
    για το αν πχ ξενοδοχειακές μονάδες αλλοιώνουν ή όχι το περιβάλλον
    ότι το νερό είναι ή δεν είναι μολυσμένο κλπ
    είναι δυνατόν να μην είμαστε πονηρεμένοι;

    Άποψή μου είναι ότι όλες αυτές οι διεθνείς συσκέψεις για το κλίμα είναι
    άλλη μια προσπάθεια εκβιασμού των αναπτυγμένων χωρών εκμεταλλευτών
    ενάντια στις ταχύρρυθμα αναπτυσσόμενες χώρες,
    μην και τυχόν χάσουν την ολιγαρχία τους οι πρώτες

    Ναι, είμαστε στο στάδιο της παγκοσμιοποίησης,
    αλλά το Κιότο κλπ είναι κι αυτά ένα απομεινάρι σημαδιών ιμπεριαλισμού.
    Αλλά και σε πλαίσια παγκοσμιοποίησης όπου η εκμετάλλευση είναι ένα διάχυτο σύμπλεγμα
    η “πράσινη ανάπτυξη” ανοίγει νέες προοπτικές εκμετάλλευσης, ανισοτήτων κι εξαθλίωσης
    σε κάθε χώρο εργασίας, με νέους φόρους, νέα χαράτσια κλπ

    Άποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει γνώση για τις λειτουργίες της φύσης και του κλίματος
    και ότι δεν υπάρχει και το ενδιαφέρον ή το συμφέρον να υπάρξει τέτοια γνώση

    Επομένως θέση μου είναι:
    δημοκρατία
    και απόκτηση νέας γνώσης σε ένα θέμα που είμαστε λοβοτομημένοι
    όπως είναι η φυσική του περιβάλλοντος και η οικολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. CANADA WILL WITHDRAW FROM KYOTO PROTOCOL ON CLIMATE CHANGE - GOV'T OFFICIAL

    Orestios

    ΑπάντησηΔιαγραφή