Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Και ποιά είναι η Silchester Investments;


Έχει το ...13,8% της ΔΕΗ, περιγραφή που μου θυμίζει κάτι ΑΕΛΔΕ στην Ευριπίδου, και διεύθυνση στο Μανχάταν...  Για εταιρεία στο Μανχάταν, λίγα μας λέει. Θα μας προκύψει καμία τράμπα νυχτερινή που θα κάνει την δουλειά της DT με την Μαρφίν (το 2008) να μυρίζει σαν ανοιξιάτικο βερίκοκο... Και η ΔΕΗ θα έχει πουληθεί, και εμείς θα μελετάμε ενδοκομματικές ανακατατάξεις...


Απορώ πως κανένας βουλευτής δεν ρωτάει τον Βενιζέλο τι ξέρει... Τίιιποτα δεν θα ξέρει.   Μήπως και για αυτό έχουμε Οικουμενική;

Και για την κακιά είδηση να μην τα ξαναλέμε... Θα είναι και καλή δικαιολογία.  "Έπρεπε"...

Και αυτά στην χώρα που ξέρουν οι Κυβερνώντες, εκ των προτέρων, ποιος θα είναι ο προμηθευτής κλασέρ της Γραμματείας, 2 χρόνια πριν τον διαγωνισμό...  Και κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει την λέξη απιστία. Αυτές είναι οι Πράσινες Ιδιωτικοποιήσεις σε καιρό Εκκαθάρισης της χώρας εν λειτουργία.  Η ΟΤΣ πάνω 200-300%, και καμπανάκια χρεοκοπίας.  Γρήγορα, γρήγορα να προλάβουμε να βάλουμε κανένα υβριδικό... Λεφτά υπάρχουν, τα έχει η Silchester...

9 σχόλια:

  1. Μου είπαν 2-3 φίλοι όιτ δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, αρα να το πω απλά.

    Η ΔΕΗ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enrgypress, ενδέχεται να μην έχει μετρητά για το επόμενο τοκοχρεολύσιο, 1 περίπου δις. Και αυτό, σε αυτό το περιβάλλον έλλειψης ρευστότητας και τραπεζικής κρίσης, μπορεί να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις, και για τράπεζες και για την ίδια την ΔΕΗ.

    Η φαινομενική "λύση" αύξησης του ρεύματος δεν είναι έύκολη λύση, γιατί όπως θα ανακαλύψουν αυτοί που μας "κυβερνούν", ο κόσμος είναι σε όρια.

    Το ότι η πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ θίγεται είναι αυτονόητο. Οι συνέπειες στάσης πληρωμών από την ΔΕΗ θα γίνουν κατανοητές σε όποιν χρησιμοποιεί ρεύμα.

    Το εάν αυτό συνδεέται με την δεύτερη είδηση του energypress δεν το ξέρω. Η δέυτερη είδηση λέει ότι κάποια λίγο άσχετη "επενδυτική" εταιρία έχει ήδη το 14% της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι ο "σωτήρας" της ΔΕΗ είναι ήδη έτοιμος και περιμένει.

    ¨Οπως και σε άλλες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ιδιωτικοποίηθηκαν, δεν θα απέκλεια και η ΔΕΗ να έχει περάσει τεχνητές κρίσης ανικανότητας και κακοδιαχείρισης, ώστε η κρίση και η σωτηρία να είναι αναπόφευκτες.

    Να θυμίσω ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ έγινε από την πίσω πόρτα, χωρίς να πει κανείς κιχ, όταν η DT αγόρασε πακέτο μετόχών που όλως τυχαίως είχε σωρεύσει η Μαρφίν. Και πήρε τον ΟΤΕ, χωρίς καν να μελετήσει τα στοιχεία... Μα αφού τα ήξερε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. γνωστοποιεί, σύμφωνα με τον Νόμο 3556/2007 και κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 9 Δεκεμβρίου 2011 από την εταιρία "Silchester International Investors LLP" (Silchester) με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους παρακάτω πελάτες της:
    - Silchester International Investors International Value Equity Trust,
    - Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust,
    - Silchester International Investors International Value Equity Group Trust,
    - Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust,
    - The Calleva Trust,
    ότι στις 2 Δεκεμβρίου 2011 η συνολική συμμετοχή τους ανήλθε σε 30.824.229 μετοχές ή 13,29% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ.

    Από τους πελάτες της δίνεται στην Silchester πλήρης διακριτική ευχέρεια στις επενδύσεις τους και η εξουσιοδότηση να ψηφίζει για λογαριασμό τους. Εντούτοις, η Silchester δεν ενεργεί ως θεματοφύλακας για τους πελάτες της και επομένως οι μετοχές δεν κρατιούνται στο όνομα της Silchester αλλά στο όνομα της τράπεζας-θεματοφύλακα (custodian bank) κάθε πελάτη.

    Η αύξηση της συμμετοχής της Silchester οφείλεται σε μια σειρά από συναλλαγές σε διάφορες ημερομηνίες. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση στις 15 Σεπτεμβρίου 2011, η συμμετοχή της Silchester με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου 2011 ανερχόταν σε 23.681.081 μετοχές ή 10,21%. Στις 8 Δεκεμβρίου 2011 η συνολική συμμετοχή της Silchester ανέρχεται σε 32.024.558 μετοχές ή 13,80%.

    Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΕΗ παει για πουλημα και μαζι της η Ελλαδα.Ακουσε καποιος για αντιδρασεις κομματων .Ολα στον αυτοματο πιλοτο.
    Γαια πυρι μειχθητο,λοιπον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα "θαύματα" δεν κρατούν ούτε δυο μέρες
    Ρεπορτάζ - 09/12/2011

    ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

    Τέσσερις μεγάλες κατολισθήσεις σε μία πενταετία στο ΛΚΔΜ

    Μία από τις μεγαλύτερες κατολισθήσεις των τελευταίων ετών σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου, στο ορυχείο Αμυνταίου, αναστατώνοντας τους εργαζόμενους της νυχτερινής βάρδιας.
    Ένα ολόκληρο χωμάτινο βουνό της απόθεσης βούλιαξε μέσα στο ορυχείο, αλλά ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού δεν υπήρχε εργαζόμενος στα σημεία που σκέπασαν στην κυριολεξία τα περίπου 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπάζων. Οι εργαζόμενοι έζησαν το δέος της τρίτης μεγάλης κατολίσθησης που σημειώθηκε στο ορυχείο Αμυνταίου την τελευταία πενταετία. Το 2006 είχε γίνει μία μεγάλη κατολίσθηση, ενώ πριν από δύο χρόνια τον Ιούλιο του 2009 είχε προκληθεί η μεγαλύτερη κατολίσθηση στο συγκεκριμένο ορυχείο, κατά την οποία δεκάδες εκατομμύρια κυβικά μέτρα χωμάτινων όγκων είχαν υποχωρήσει. Βεβαίως, η μεγαλύτερη κατολίσθηση της τελευταίας πενταετίας που θυμούνται οι εργαζόμενοι του ΛΚΔΜ, ήταν αυτή που είχε σημειωθεί το 2006 στο Νότιο Πεδίο, προκαλώντας σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις και πολλαπλά προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία.
    Η πρόσφατη κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου στις 3 τα ξημερώματα, έθαψε έναν ταινιόδρομο 300 μέτρων, ενώ κινδύνεψε να «κατακρημνιστεί» ο αποθέτης, γεγονός που θα πολλαπλασίαζε την ήδη μεγάλη οικονομική ζημιά. Ευτυχώς, που ο αποθέτης «σώθηκε» με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων που εργάζονται νυχθημερόν το τελευταίο τριήμερο.
    Μεταξύ συνδικαλιστών και αρμοδίων του ορυχείου οι απόψεις διίστανται. Οι δεύτεροι υποστηρίζουν ότι «το φαινόμενο είναι απολύτως διαχειρίσιμο και δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην εξορυκτική διαδικασία». .....κατολίσθησης, καθώς οι αποθέσεις περιορίζονται σε συγκεκριμένο σημείο, οπότε δημιουργήθηκε υπερσυσσώρευση μαζών. Βεβαίως, κατά την επιστημονική άποψη των μεταλλειογόλων και γεωλόγων στο ορυχείο Αμυνταίου υπάρχει ένα εδαφολογικό πρόβλημα, καθώς παρατηρείται μία «επιφάνεια ολίσθησης» στο υπόστρωμα, γεγονός που επιτάχυνε την παρούσα κατολίσθηση. Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες υπήρχαν αρκετά σημάδια, όπως ρωγμές που είχαν σημειωθεί, οπότε είχαν ληφθεί μέτρα, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν θύματα.
    Την επόμενη της κατολίσθησης έφτασαν στο ορυχείο Αμυνταίου ειδικοί επιστήμονες της ΔΕΗ από την Αθήνα, προκειμένου νε εξετάσουν και να ερμηνεύσουν το γεωλογικό φαινόμενο. Ήδη άρχισαν οι απαραίτητες μετρήσεις και όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου η επιστημονική ομάδα να συντάξει την έκθεσή της. Στο μεταξύ, οριοθετήθηκε ο χώρος και απαγορεύτηκε η προσέγγιση ανθρώπων και εξοπλισμού στο σημείο της κατολίσθησης.
    Το σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει: «Τεράστια κατολίσθηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου στο Ορυχείο Αμυνταίου, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν περισσότερα από 20 εκατομμύρια κυβικά μαζών της εσωτερικής απόθεσης, ευτυχώς χωρίς κανέναν τραυματισμό, χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία του προσωπικού.
    Το φαινόμενο δημιουργήθηκε από την αναγκαστική υπερσυσσώρευση μαζών στην εσωτερική απόθεση του Ορυχείου, λόγω έλλειψης αντίστοιχου χώρου απόθεσης, αφού η πολιτεία με κάθε τρόπο προσπαθεί να στραγγαλίσει την επέκταση του Ορυχείου. Πότε με την απίστευτη ολιγωρία - καθυστέρηση που επιδεικνύει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις (διεκπεραίωση διαδικασιών από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, υπό αίρεση Δικαστικές αποφάσεις) και πότε λόγω δραστηριότητας της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία ‘φρενάρει’ την ανάπτυξη του Ορυχείου».

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
    http://www.e-ptolemeos.gr/topics.php?category=7&topic=15406

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Canada will formally withdraw from the Kyoto Protocol on climate change, the minister of the environment has said.

    Peter Kent said the protocol "does not represent a way forward for Canada" and the country would face crippling fines for failing to meet its targets.

    The move, which is legal and was expected, makes it the first nation to pull out of the global treaty.

    The protocol, initially adopted in Kyoto, Japan, in 1997, is aimed at fighting global warming.

    "Kyoto, for Canada, is in the past, and as such we are invoking our legal right to withdraw from Kyoto," Mr Kent said in Toronto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο Παπακωνσταντίνου πάντως έχει μελετήσει το θέμα ΔΕΗ, λιγνίτες και άλλα:
    http://www.gpapak.gr/tag/dei/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποτε η ΚΡΑΤΙΚΗ (το τονίζω) ΔΕΗ έβγαινε στις διεθνείς αγορές με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και στο μόνο που έβαζε "μπροστά" το κράτος ήταν στις διακρατικές συμφωνίες με τους γείτονες για τις διασυνδέσεις του δικτύου Μεταφοράς καθως και για τη διαχείριση των κατάντη υδάτων των ποταμών που πηγάζουν από όμορα κράτη (πχ Νέστος, Αξιός κλπ) για κατασκευή Υ/Η φραγμάτων και σταθμών στο έδαφος της Ελλάδας.

    Είχε τη μοναδική δυνατότητα συνδιαλλαγής με τους προμηθευτές πετρελαίου (Ελληνες και ξένους) για την κατά προτεραιότητα προμήθεια καυσίμου για τις πετρελαϊκές μονάδες των νησιών σε περίοδο κρίσης, προτεραιότητα ισάξια ή ανώτερη του στρατού.

    Τώρα?
    (αγοράστε λάμπες και σίδερα σιδερώματος με κάρβουνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα γελασει και το ΠΑΡΔΑΛΟ ΓΙΔΙ..

    ΠΠ

    http://olympia.gr/2011/12/13/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-___%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή