Τα αιολικά:
- Καταστρέφουν περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργούν
- Ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους
- Καταστρέφουν την ευημερία και είναι αρνητικά για την οικονομία
- Η φούσκα των φωτοβολταϊκών έσκασε τώρα ήρθε η σειρά της φούσκας των αιολικών
- Δεν θα υπήρχαν αν δεν τα επιδοτούσαν οι φορολογούμενοι και οι καταναλωτές
- Είναι πανάκριβα
- Δεν δουλεύουν τον μισό χρόνο
- Όσα και να βάλεις δεν θα υποκαταστήσουν το κάρβουνο, τα πυρηνικά και το αέριο (γιατί το ρεύμα το χρειάζεσαι συνέχεια και δεν μπορείς πάντα να βασιστείς στον αέρα.
- Η φτώχεια είναι το πιο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα
Το ότι τα λέω και εγώ από τον Απρίλιο του 2010, δεν έχει σημασία... Το ότι ψήφισαν στην "Βουλή" τον Νόμο για τις ΑΠΕ επιβεβαιώνει το ρηθέν "ἄφες αὐτοῖς, οὐ γὰρ οἴδασιν τί ποιοῦσιν". Δεν θα σας κουράσω με λινκς σε πέντε αναρτήσεις μου για κάθε ένα από αυτά τα σημεία που είπε και ο Patrick Moore΄, αλλά να επισημάνω ότι όποια Τράπεζα χρηματοδοτεί σήμερα αιολικά "πάρκα" γράφει επισφάλειες για το εγγύς μέλλον.
Το πρωτότυπο εδώ.
Και άλλες ενεργειακές πηγές επιδοτούνται αλλά επιδοτούνται για να παράγουν ρεύμα και για να ζούμε. Όχι για να βελτιώνουμε τα εμπορικά ισοζύγια των Γερμανών και τις τσέπες των εδώ πλασιέ τους.
σαν να μας λες ότι οι σύμβουλοι του βαψομαλλιά Παπακωνσταντίνου μας.... διαβαζουν ....θα λα σκάσει από την κακία του το "παιδί"
ΑπάντησηΔιαγραφήTι; Και ο Παπακ βαψομαλιάς;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈσκασε η φούσκα των φωτοβολταϊκών?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε λίγο θα σκάσει η φούσκα των αιολικών?
Κι εγώ γιατί δεν άκουσα ακόμα τον κρότο?
Μάλλον η έκρηξη θα'γινε μακρυά.
Πάντως στο Ελλαντα και στα κατά τόπους γραφεία της (ξεσκισμένης πλέον) ΔΕΗ γίνεται το "έλα να δεις" από αιτήσεις για Φ/Β και οι εναπομείναντες τρελλαμένοι υπάλληλοι προσέχουν να μην μένουν ανοικτά παράθυρα, γιατί οι "wannabe επενδυτές" θα πηδήξουν μέσα σαν τις γάτες!
Ξέρεις τι είναι και πως σκέπτεται ο
wannabe επενδυτής; Θυμίζει το ανέκδοτο με την τσαγιέρα και το τραίνο!
Άστα, κάποιοι ζουν στον κόσμο τους, εν'ω ο κόσμος γύρω γκρεμίζεται.
Και πρόβλεψη στις εκπομπές ρύπων (από το ΚΕΠΕ) …Εξετάζεται η πιθανότητα νομοθετικής ρύθμισης, για μέτρα από τη ΔΕΗ με στόχο την αποφυγή της ρύπανσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.newsbeast.gr/environment/arthro/283579/efikti-i-provlepsi-tis-perivallodikis-epivarunsis/
Αυτά τα ξέρουν οι "δημοσιογράφοι", άλλωστε στα ίδια sites με μας πάνε όταν ψάχνουν για "ρεπορτάζ" και έχουν δει τι έχει γράψει ο Patrick Moore.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά, δεν μπορούν να γράψουν τίποτε διότι έχει πέσει σύρμα από ψηλά, μην βαράτε τις ΑΠΕ. Τουλάχιστον όχι προς το παρόν. Μελλοντικά, όταν η αποτυχία των ΑΠΕ γίνει διεθνώς βούκινο, και όταν ανακαλύψουν οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ ότι η σωστή λύση είναι να αφήσουν να δουλέψουν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς, τότε οι "λειτουργοί του τύπου" θα ανακαλύψουν τις αδυναμίες των ΑΠΕ.
Kaymakchalan
Αντιδράσεις στην Ικαρία για τον αιολικό σταθμό
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.ikariamag.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C#.TwgvU2E5ebs.facebook
Τα βιομηχανικά πλεονάσματα φ/β πάνελ οδηγούν σε μείωση τιμών
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/c6cd56ac-0ee7-4faf-be2f-9d9ea541a960
Spiral, η φούσκα των φ/β έσκασε στις σχετικά ελέυθερες χώρες, όπου οι ταρίφες κόπηκαν και οι Solyndrες σκάνε η μία μετά την άλλη. Κάποτε, όταν οι τιμές πέσουν κι άλλο μπορεί ρα φ/β να καλύπτουν ώρες αιχμής σε ΠΛΟΥΣΙΕΣ χώρες του Νότου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αιολικά έχουν πάρει την κατιούσα σε ΗΠΑ, Καναδά και Αγγλία, και από ότι έχω δει σε Ολλανδία και λιγότερο στην Γαλλία.
Στην Ισπανία και Πορτογαλία το ΔΝΤ τους είπε να κόψουν τις ταρίφες για να μην ...φαλίρουν.
Εδώ, ό,τι πει ο Ράϊχενμπαχ... Δεν μετράει. Πέστο ό,τι θες, αλλά εγώ κυνοβουλευομένη κατοχή βλέπω.
Παρασιτική είναι η δραστηριότητα, θα χώσουν όσα μπορουν και θα πάνε αλλού. Δεν είδες χαρά με ΑΠΕ στην Ζουάζιλαντ;
Μια χαρά δηλώσεις έκανε ο κύριος Patrick Moore. Παράλληλα όμως ίσως θα πρέπει να προβληματιστούμε από το εξής: ότι τα ισχυρά ονόματα της παγκόσμιας οικολογίας και πολυεθνικών NGO μπορούν να αλλάζουν ιδεολογίες ή κατευθύνσεις δραστηριοποίησης στη διάρκεια της επαγγελματικής τους καριέρας, εύκολα και απλά χωρίς κανένα κόστος (για τους ίδιους) ή τις NGO όπου εργάζονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ερωτηθούν οι εδώ αντιπρόσωποι της Greenpeace πώς τους φαίνεται αυτή η τοποθέτηση, τι θα πουν άραγε; Ότι ο κύριος έχει ξεφύγει από την «καθαρόαιμη» ιδεολογική τους πλατφόρμα;
Και αν όλα αυτά που υποστηρίζουν οι πολυεθνικές NGO – ΜΚΟ (για τα οποία πιέζουν κράτη, Ε.Ε. ή παγκόσμιους οργανισμούς να νομοθετήσουν υπέρ της δικής τους άποψης) αλλάζουν εύκολα και απλά όπως και οι διευθύνσεις των ανέμων οι κοινοί θνητοί τι μπορούν να κάνουν;
Οι ιδρυτές, τα μεγαλοστελέχη κλπ, των NGO, βλέπουμε ότι έχουν την ευκαιρία να άλλαξαν τομέα, να μεταπηδούν σε άλλους πιο προσοδοφόρους (γι αυτούς) κλάδους με άλλο ακροατήριο ή χορηγούς…ή να προωθούνται σε σημαντικές θέσεις ως πολιτικοί, διοικητές κλπ.
Οι κοινωνίες όμως που δεν ξέρουν τα ψιλά γράμματα της διαχείρισης των NGO, τι φταίνε να επιβαρύνονται με το κόστος επενδύσεων που προτείνουν οι NGO ή ΜΚΟ, τη μία για τη σωτηρία της ατμόσφαιρας, την άλλη για την ευζωία των άγριων ζώων ή δεν ξέρω τι άλλο;
Από πότε δουλεύουν τα αιολικά και με ντίζελ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό την στιγμή που παύουν να λειτουργούν!!!
http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,805505,00.html
Αρχαίε, είναι λίγο κοντά στο γράφημα που έκανες με τον ανεμιστήρα να φυσάει στα αιολικά για να παράγουν ρεύμα!!!!
Εδώ που τα λέμε μπορεί να συμβεί και στο μέλλον, έτσι σε περίπτωση νηνεμίας να μπαίνουν οι ντιζελοκινητηρες μπροστά και να παράγουν ρεύμα ώστε να τσεπώνουν την διαφορά.....Νομίζω το είχες πει παλιά!!!! Τώρα όμως αποκτάει έγκυρη και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία!!!
sawas
Χεχεχε δες και την επόμενη ανάρτηση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πόσο CO2 "γλυτώνουν" είναι εικονικό και δεν μετριέται. Τό πόσο ντήζελ γλύτωσαν δεν ΄δεν είναι εικονικό, και μετριέται.
Και το ντήζελ κάνει load following Ο λιγνίτης δύσκολο.
Αλλά ξεχνάω, φτηνό LNG από την Αίγυπτο... και τσάμπα αέριο από το Αζερμπαϊτζάν...
Και αυτό που δεν λέει το Spiegel είναι ότι τα αιολικά αυτά θα είναι άχρηστα χωρίς πρόσβαση στα Υ/Η της Νορβηγίας. Swap θα κάνουν. Θα δίνουν αιολικό (όταν φυσάει και δεν το χρειάζονται) και θα πάιρνουν πίσω Υ/Η (αν τα βρούν με τους Νορβηγους).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς θα πουλάμε στους Τούρκους για 40-50) και θα μας το πουλάνε πίσω για 80-100 (που θα το μεταπουλάμε στην λιανική με κέρδος!)
"οι κοινοί θνητοί τι μπορούν να κάνουν;"
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλησιάζει η ώρα που οι κοινοί θνητοί θα ξυπνήσουν και θα πάρουν από ένα στελιάρι και θα μπουκάρουν στα γραφεία των ΜΚΟ και τα τα κάνουν όλα λύμπα.
Η κοροϊδία σε εποχές ευμάρειας περνά, σε εποχές φτώχιας κολλάει στο λαιμό. Είναι κοροϊδία ένας πρώην στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας να είναι σήμερα αρχηγός ΜΚΟ και να κατηγορεί όσους διαφωνούν μαζί του ότι είναι βαλτοί των....εταιρειών πετρελαίου.
Δείτε και το ρεπορτάζ του BBC για το παρακράτος των ΜΚΟ στην Αϊτή. Είναι ενδιαφέρον διότι εκπορεύεται από έναν χώρο, το BBC, που μέχρι πρότινος ήταν απάγγειο των ΜΚΟ. Τα πράγματα αλλάζουν.
Τώρα το πρόβλημα είναι τεχνικό,
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι μακρύ το καλώδιο και ταραγμένα τα νερά!!!
αλλά δεν τους φοβάμαι τους Γερμανούς στην σύνδεση, με την στεριά, τους Νορβηγους, γενικώς!!!
Η πλύση εγκεφάλου είναι το πρόβλημα!
Το αντίδοτο είναι το ξέπλυμα με αυθονο υλικό, από εδώ:
http://www.populartechnology.net/2009/10/peer-reviewed-papers-supporting.html
900+, να το αφήσω?
sawas
χαμός... Να τα ...μεταφράσουμε στα Ελληνικά και να τα στείλουμε στον Δήμα;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι στα Γίδια που ψήφισαν σαν Εθνική Προτεραιότητα την Προστασία από την Κλιματική Αλλαγή με φουρφούρια;;
Και στην Τράπεζα της Ελλάδος;
Και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή;
Δεν είναι άσχημη ιδέα η μετάφραση και συλλογή τους σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση. Έτσι, δεν θα ξεχαστούν. Και ο εντοπισμός τους μέσα από το σύνολο τόσων στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί εδώ θα γίνει ευκολότερος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να τους τα κοινοποιήσεις γιατί όχι; Και στα Πανεπιστήμια και στις ανεξάρτητες αρχές. Είναι μια ευκαιρία να λάβουν υπόψη τους και άλλες πηγές αναφοράς, εκτός των "τυποποιημένων" που διακινούνται μαζικά από συγκεκριμένα κανάλια ενημέρωσης.
Ειδικά στα Πανεπιστήμια και στις Ανεξάρτητες Αρχές νομίζω ότι είναι υποχρέωσή τους να μελετούν κάθε πηγή ενημέρωσης και να λαμβάνουν υπόψη κάθε πληροφορία σχετική με το θέμα που πραγματεύονται.
Προσπαθώ να ανοίξω το PDF του λινκ σε ενα από τα προφίλ σου και μάλλον το βάλανε με πληρωμή.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://multi-science.metapress.com/content/51236465258m7747/fulltext.pdf
Περίεργο γιατί παλιότερα το είχα διαβάσει και το είχα βρει διαφωτιστικότατο και θέλω να το στείλω και σε άλλους...
Κανείς όμως δεν παρατήρησε ότι οι 'θέσεις' του Μουρ είναι ατεκμηρίωτες εντελώς. Και δεν μπαίνω στην ουσία των λεγομένων περί κωλοτουμπών του κλπ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι θέσεις του Μουρ είναι τεκμηριωμένες από 100άδες τεχνικά άρθρα (ένα εκ των οποίων είναι και η από το 2005 μελέτη της ΕΟΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι θέσεις του Μουρ επίσης επαληθεύονται από 30 χρόνια επιδοτούμενης εμπειρίας ανά τον κόσμο με καλύτερο το παράδειγμα της Γερμανίας, ή των Falklands εάν προτιμάς.
Οι θέσεις του Μουρ είναι η σύνοψη της σύνοψης ΟΛΩΝ των παραπομπών που έχω αναφέρεισ τις αναρτησεις μου.
Ποτέ και πουθενά, οποιοσδήποτε αριθμός χιλιάδων αιολικών ή φωτοβολταϊκών μεγαβάτ δεν υποκατέστησε την πιο μικρή συμβατική θερμική ηλεκτροπαραγωγή.
Και τόσο πολύ μου άρεσε το σχόλιό σου, που θα το κάνω ανάρτηση.
Όσο για τις κωλοτούμπες, πολλοί ξεκινήσαμε οικολόγοι μέχρι που είδαμε την βρώμα.
gstbr, απόσπασμα στο http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι θα ψάξω τα αρχεία μου, ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΣΩΣΕΙ.
εδώ είναι:http://www.scribd.com/doc/88106167/Fulltext-2-Energy-is-the-Key-Renewable-Energy-Problems-in-Germany
ΑπάντησηΔιαγραφήthomas