Τρίτη 6 Μαρτίου 2012
Μια υπόθεση εργασίας: 1+1+1=3, και ο δρόμος για την υπανάπτυξη
Θέλετε μια υπόθεση εργασίας; Να μια υπόθεση εργασίας:
Το swap της Goldman έγινε επί Σημίτη εν γνώσει του Σημίτη. Πες περί το 2000. Με εξαίρεση τον αείμνηστο, οι υπόλοιποι ζούνε, στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν, αυτοί και τα αφεντικά τους, αλλά γίναμε "Ευρωπαίοι", ζωή να' χουμε.
Τα πετρέλαια/αέρια ήταν γνωστά από περίπου την ίδια εποχή, 2002 λέει ο Φώσκολος, και το λέει εδώ και καιρό. Εγώ δεν ξέρω με τι μοιάζει το πετρέλαιο και με το ζόρι ξέρω που είναι η Κρήτη.
Μπήκαμε στην Ευρώπη, δανειστήκαμε και ξοδέψαμε τα άντερά μας. Με τους Παπαδημοπροβόπουλους σε ρόλο παρατηρητή με φυτεμένους βασιλικούς. Και οι δύο σήμερα στα πόστα τους.
Τώρα, μετά από Τιτανικούς, Καστελόριζα και τον Χατζηαβάτη πανταχού παρόντα, εμείς και τα πετρέλαια είμαστε προϊόν εκκαθάρισης σε Αφρικανοποιημένη χώρα, με Κυβέρνηση τα ίδια άτομα που έκαναν το swap και μας έβαλαν στο ευρώ αφού μας έμαθαν να ζούμε σοσιαληστικά και εκσυγχρονιστικά, με δανεικά και αγύριστα (αλλά, πλέον, ενεχυριασμένα).
Απλά, μια υπόθεση εργασίας. Μένει να αποφασιστεί σε τι νόμισμα θα είναι το πετρέλαιο (αν υπάρχει).
Το ότι οι ΑΠΕ είναι εγγύηση εφ' όρου ζωής υπανάπτυξης (σας το ορκίζομαι), είναι, ίσως, σύμπτωση. Αλλά δένει βρε παιδί μου, δένει.
Η υπόθεση εργασίας μου μπήκε στο κεφάλι διαβάζοντας σχόλιο του @νοών νοείτω, στην @ζάχαρη, που είχε ένα ενδιαφέρον λινκ στην Αυστραλία (για εμάς) , και έβαλε και ένα λίνκ στον @athenstock., την ίδια μέρα που ο ΑΚ μου θύμισε τον Φώσκολο, και το Bloomberg μου θύμισε το swap, μετά από τηλεφώνημα της Χ, περί αυτού. Δεν είναι 1+1+1=3, αλλά 1+1+1+1=4.
http://www.scribd.com/doc/84060521/IIF-Implications-of-a-Disorderly-Greek-Default-and-Euro-Exit-PP
ΑπάντησηΔιαγραφήPP
Na kai ta Red Bull.. αγχωνονται.. για το πετρελαιο.. τον ερχομενο χειμωνα θα ΠΑΓΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ και ολες τις αΔΟΛΦΕΣ γλωσσες.. τα στοιχηματα απο σημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΠ
http://www.scribd.com/doc/84111272/Special-Report-Oil-Nothing-to-Spare-2012
πόσες φορές έχουμε πει ότι τα πετρέλαια σε μια χώρα είναι κατάρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήμια χαρά ήμαστε και χωρίς αυτά!
πάντως δε νομίζω ότι τα ευρήματα είναι αυτά που λένε
μπορεί να είναι και δική τους μπλόφα για να μας ξεπουλήσουν ευκολότερα
του τύπου "να, κοιτάξτε, στην άλλη ζωή θα έχουτε και πετρέλαια..."
τα πετρέλαιο είναι πάντοτε σε πράσινο νόμισμα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήτο οικόπεδο είναι δυτικό από το 1821, αμερικάνικο από το 1945
τσοντάρουν όμως σχεδόν αποκλειστικά οι γερμανοί από το 1980 και πλέον έχουν λόγο αλλά είναι μόνο τοπικοί επικύριαρχοι
το πρόβλημα συνεχίζουν να είναι οι τούρκοι
1) Η Ελλάδα έχει μπει σε μια στενωπό τουλάχιστον μέχρι το 2030. Το χρέος είναι δύσκολα διαχειρίσιμο. το 2030 ίσως να έχει γίνει απλά διαχειρίσιμο αν όλα πάνε καλά. Δυστυχώς τη χώρα την κατέστρεψαν.
ΑπάντησηΔιαγραφή2)@ geokalp Βλέπεις μόνο το μισό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι Τούρκοι. Είναι και οι δυτικοί. Απλά οι δυτικοί ως πιο ανεπτυγμένοι κάνουν κεκαλυμμένα τις βρωμιές τους ή όπως λένε τα καλογέρια στο Άγιον Όρος, ο Πάπας βάζει τους Τούρκους για να μας σφάζουν. Η Ελλάδα βρίσκεται στο όριο. Παλιότερα το όριο της Δύσης ήταν στην Ιταλία, ίσως και στη Γαλλία. Σήμερα έχει μετατοπιστεί προς εμάς. Παλιότερα εμείς ελέγχαμε το κέντρο, εμείς ήμασταν το ανατολικό σύνορό τους, όπως ήμασταν και το δυτικό σύνορο του Τούρκου. Τώρα μας έχουν απλή περιφέρειά τους. Αν θέλουμε να βγούμε από τη μιζέρια πρέπει να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Το πως θα γίνει αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά για να γίνει πρέπει να έχουμε συλλάβει το πρόβλημα.
εμένα μου έχει μπει η ιδέα να τα βρούμε με τους Τούρκους, αλλά κάποτε κάτι τέτοιες ιδεές, λένε, ήταν στόχαστρο... και δεν είμαι παρά εάνς ταπεινός και ασήμαντος μπλογκερ...
ΑπάντησηΔιαγραφήγειά σου (εξαφανισμένε) εξάκτινε...
@Εξάκτινε
ΑπάντησηΔιαγραφήτο όριο είμασταν πάντοτε εμείς, από το '45 τουλάχιστον
έτσι ήρθαν τα σχέδια Μάρσαλ και η ΕΟΚ/ΟΝΕ
λέω ότι το πρόβλημα είναι οι τούρκοι γιατί αυτοί εξοπλίζονται (γέφυρες έβρου-κανονιοφόροι-πύραυλοι 2,500χλμ-F35) και εμείς είμαστε δίπλα τους χωρίς λεφτά, χωρίς ηθικό, χωρίς όπλα που να δουλεύουν, χωρίς καύσιμα, χωρίς...
και οι τούρκοι για να είναι ικανοποιημένοι θέλουν το καστελόριζο (και ότι έχει από κάτω του)
αρχαίε
ΑπάντησηΔιαγραφήμια πολύ καλή λύση για να μειωθεί ο εγχώριος πληθυσμός και το κρατικό κόστος επί αυτού είναι να επιτεθούμε στη τουρκία
η ΑΟΖ λύνει ΟΛΑ τα θέματα καθώς είναι μια σύγχρονη συνθήκη: ρυθμίζει μέχρι και τι μέρος της ψαριάς τουρκικής τράτας οφείλεται στην Ελλάδα
η Παπαρήγα είπε πρώτη ότι τα πετρέλαια μοιράστηκαν: 20% τουρκική συμμετοχή, 20% ελληνική συμμετοχή και 60% συμμετοχή των (αμερικάνικων) εταιρείων που κατέχουν την τεχνογνωσία εξόρυξης
να επιτεθούμε;; όχι βέβαια, "να τα βρούμε" είπα. Make love not war χαχαχάαα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, στην απελπισιά του κανείς πολλά λέει...
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι που σου άρεσε ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχα!