Σας το έχω ξαναπεί... Μία στις 5-6 ειδήσεις στις Επιλογές είναι ...«Είδηση».
Πράγματι γράφτηκε από το Reuters (και αναπαράχθηκε βασικά από πράσινες ιστοσελίδες) ότι 26 οικονομολόγοι (μεταξύ των οποίων και ο Sharpe) ετάχθησαν υπέρ του φόρου CO2 στις Αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες. Βέβαια, αν διαβάσετε την είδηση, η είδηση είναι ότι :
(1) ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία και Ινδία ετάχθησαν απόλυτα και κατηγορηματικά κατά αυτού του
Αν διαβάσετε με τι ασχολούνται τα μη
ΜΜΕ (ένα σημερινό δείγμα εδώ) ο κόσμος τρώγεται με τις υψηλές τιμές καυσίμων, και θέλουν τέτοιους φόρους περίπου όσο θέλουν αιμορροΐδες. Οι ειδήσεις λένε για πολιτικό θέμα με την βενζίνη, για το Ιράν, καυγάδες με την Κίνα για τις σπάνιες γαίες, την Απάτη της Πράσινης Ενέργειας (χαχαχάα), την ζήτηση πετρελαιοειδών από την Ινδία, το ατελέσφορο των βιοκαυσίμων, την φτήνεια του φυσικού αερίου (στις ΗΠΑ) κλπ κλπ. Μάλλον πάνω από 260.000, ή 2.600.000 οικονομολόγοι διαφωνούν με τους 26! Άσε τι λένε 2,6 δις Αμερικάνοι, Κινέζοι, Ινδοί και Ρώσοι...
Αλλά φαίνεται ότι κάθε ελληνικό έντυπο πρέπει να έχει και λίγη Ντόϋτσε Βέλλε. Τρώτε κατσαρίδες και άλλα έντομα, είναι θρεπτικά, οικολογικά και η παραγωγή τους δεν εκπέμπει αέρια του θερμοκηπίου:
Για λίγη πλάκα με τους πάγους της Γροιλανδίας και άλλα θέματα που αφορούν σε κλιματολαγνεία, ρεύματα ωκεανών και την ευχάριστη μεσοπαγετώδη περίοδο που διανύουμε, εδώ και εδώ.
Οικολογία θέλετε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρτε λοιπόν ένα δημοσίευμα του ιταλικού μαρξιστικού περιοδικού "Teoria e Prassi", διαβάτε το προσεκτικά:
[...] Ο Στανκίνσκι, στις αρχές της δεκαετίας του ’30, πρότεινε μια ριζοσπαστικά καινοτόμα ερμηνεία των οικολογικών συστημάτων, βασισμένη στα τροφικά επίπεδα και τις ενεργειακές ροές, ως ένα στοιχείο που συνέδεε τα έμβια όντα και το περικείμενο περιβάλλον, προηγούμενος κατά πάνω από 10 χρόνια του μοντέλου του οικοσυστήματος, που διατύπωσε πιο μετά ο αμερικανός Λίντεμαν. Ο Γκάουζε, πάντοτε τη δεκαετία του ’30, ανέδειξε την αρχή του ανταγωνιστικού αποκλεισμού, συμβάλλοντας στο να προοδεύσουν αποφασιστικά οι μελέτες της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. [...]
και έπειτα πείτε μου αν διαφωνείτε ως προς την ορθολογική - θετικιστική - επιστημονική προσέγγιση της οικολογίας΄και την εμπλοκή της με την εκβιομηχάνιση της CCCP.
Επίσης, αναρωτηθείτε αν τα βάρη της (πραγματικής πλέον) έρευνας τα έριχναν στις πλάτες του λαού.