Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κόβονται οι αιολικές επιδοτήσεις και στην Αγγλία


Πεταμένα δημόσια λεφτά...  Αναποτελεσματικά...  Υπερεπιδοτούμενα...  Ενοχλητικά στο 1,5 χιλιόμετρο

Από εδώ και πέρα, έτσι θα πηγαίνει. Σε όλο τον κόσμο. Τα αιολικά ενοχλούν, καταστρέφουν και δεν παράγουν ρεύμα, όπως το θέλει ένα δίκτυο.   Μπορούν (δύνανται) να συνυπάρξουν με ένα δίκτυο που ήδη έχει απρόσκοπτη ισχύ βάσης, μόνο όσο η αναμενόμενη συμβολή τους στην ηλεκτροδότηση είναι ασήμαντη. Θυμηθείτε το 6.5-7% της ΓερμανίαςΥπάρχουν εδώ και 30 χρόνια και ποτέ και πουθενά δεν υποκατέστησαν καμία συμβατική μονάδα. Δεν μειώνουν CO2, απλά γιατί υποκαθιστούν πολύ λιγότερο καύσιμο από τις εικονικές μεγαβατώρες που διοχετεύουν στο σύστημα (επειδή το σύστημα είναι υποχρεωμένο να τις πάρει).  Υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε με τον χρόνο ούτε εάν πάει το πετρέλαιο στα 1.000.  Και αν σας πουν ότι κάνουν με αέριο, αναρωτηθείτε τι θα κάνει ο αγωγός όταν θα φυσάει.

Αλλά στα μυαλά του Τσιπουρίδη (που τάζει πρίζες από τον ουρανό σε παιδάκια),  του Ζερβού (που παρέλαβε Εταρεία Κοινής Ωφέλειας και θα παραδώσει σαβούρες) , και των θεατρίνων της ΕΛΕΤΑΕΝ/ΕΣΗΑΠΕ. είναι χρήσιμα πράγματα. Αν με 1.626  εγκατεστημένα αιολικά MW δεν λύνουμε κανένα ενεργειακό πρόβλημα, με 3.252 κάνουμε και ζημιά στο δίκτυο (χωρίς να έχουμε ρεύμα όταν το χρειαζόμαστε).  Για τους Βουλευτές και την Μπιρμπίλη ...άσε, δεν λέω τίποτα.

3 σχόλια:

  1. Οπου νάναι θα έλθει και εδώ διότι δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη, σε όρους αληθινής οικονομίας και όχι πρασινομαλακίας, και να βασίζεις την ενέργεια σε βλακείες.

    Το δε Project Helios θα μείνει στα χαρτιά διότι οι Γερμανοί εμπνευστές του θα κάνουν πίσω. Δεν είναι βλάκες να ρίξουν τα χρήματα τους σε μια χωρίς αντίκρυσμα μαύρη τρύπα.

    Οι πληροφορίες μου λένε ότι σύντομα θα ανακοινώσει η Γερμανία επαναλειτουργεία πυρηνικών με την δικαιολογία ότι στη διάρκεια του φετεινού χειμώνα αποδείχθηκε η ανεπάρκεια των ΑΠΕ και ο κίνδυνος για την ενεργειακή κάλυψη της χώρας. Ούτως ή άλλως, τα πυρηνικά δεν έκλεισαν, απλά μπήκαν σε σταντμπάι.

    Θα είναι ωραίο να δούμε τι θα λέει ο Παπ, και όσοι υπέγραψαν το νομοσχέδιο και όσοι το ψηφίσουν.

    Kaymakchalan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε είχα ξαναγράψει εδώ ότι, ένα διασυνδεδεμένο σύστημα Παραγωγής-Μεταφοράς-Διανομής Η.Ε. θα πρέπει να έχει επί πλέον 15% θερμή εφεδρεία Παραγωγής επί της συνολικής μέγιστης εγκατεστημένης ισχύος της κατανάλωσης, για να θεωρείται ευσταθές σε ακραία ζήτηση φορτίων.

    Αν οι Γερμανοί (που σαν μηχανικούς τους βγάζω το καπέλο) συνυπολόγισαν σαν θερμή εφεδρεία και τα διάφορα ΑΠΕ και τις δυνητικές εξωκείμενες διασυνδέσεις προς τους γείτονές τους ... χμμ:
    - Ή λάθος παραδοχές έκαναν!
    (δεν το πολυπιστεύω)
    - Ή "κάποιοι" τους έπεισαν ότι αυτά που μάθανε τόσα χρόνια είναι “ξεπερασμένα” και πρέπει να συνυπολογίζουν ασταθείς ή εξωκείμενες πηγές.
    (πιο λογικό μού ακούγεται το τελευταίο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομίζω ότι το πλάνο τους δεν είχε υπολογίσει την Φουκουσίμα. Να θυμίσω ότι ΠΡΙΝ την Φουκουσίμα είχαν δώσει παράταση λειτουργίας σε διάφορα (σχετικά παλιά) πυρηνικά, προφανώς γνωρίζοντας ότι έχουν πρόβλημα επάρκειας ηλεκτροδότησης και ότι το 6-7% από αιολικά είναι μούφα, αλλά από πέρσι τον Μάρτιο τα σταμάτησαν, και τώρα τρώνε τις συνέπειες. Το τσουνάμι τους χάλασε τα σχέδια. Τα σχέδια τα έχουν ανακοινώσει και είναι σαφέστα πυρηνικά . Τώρα γιατί έπρεπε να περάσουν πρώτα από ΑΠΕ δεν το ξέρω, μάλλον για να μζεψόυν ρευστότητα και να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή