" Όλοι γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιοι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Δεν λιώνουν μόνο με την εναλλαγή των εποχών, αλλά συρρικνώνονται χρόνο με το χρόνο, με κάποιες εκτιμήσεις να μιλούν για μια Αρκτική χωρίς θαλάσσιο πάγο το αργότερο έως το 2080..."
Κλασσική φρασεολογία παπαγάλου: Ποιοί "όλοι"; Πόσο γρήγορους ρυθμούς; Σε σχέση με πότε; Με πριν 30 χρόνια; 100 χρόνια; 300 χρόνια; Και τι θα έλεγε ο παπαγάλος εάν ζούσε το 1975; Και γιατί η "Ν" δεν έβαλε ολόκληρη την εικόνα που έδειχνε πόσο πολύ πάγο είχε το 1980; Ορίστε (και μεγαλώνει με κλικ):
Αν ζούσε ο παπαγάλος το 1975, θα σας έλεγε ότι έρχονται παγετώνες και το τέλος του κόσμου. Εκτός από το εξώφυλλο του TIME της εποχής, κυκλοφόρησαν και βιβλία για το θέμα (τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο, αλλά τώρα που υπάρχει, χαμός):
Από το 1971 προειδοποιούσαν ότι "σε 50-60 χρόνια θα είχαμε καταστροφικό αιώνα παγετώνων". (Και εδώ):
Μεταξύ 1970 και 1980 προφανώς έκανε κρύο και το 1980 είναι πολύ πάγο στην Αρκτική. Και πόσο πάγο είχε πριν το 1970; Δεν έχω ιδέα, αλλά να μία φωτό υποβρυχίου στην χωρίς πάγο Αρκτική το 1958(!):
Και, πάντα στην προσπάθειά μου να ξεσοκάρω τον σοκαρισμένο, πόσο πάγο είχε η Αρκτική το 1922; Αυτό σας το έχω ξαναπεί, αλλά για τον σοκαρισμένο από τους λιωμένους πάγους της Αρκτικής, θα σας το ξαναπώ (μεγαλώνει με κλικ):
1922: Ριζικές αλλαγές στο κλίμα. Πρωτάκουστες υψηλές θερμοκρασίας στην Αρκτική. Ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί ξανά τόσος λίγος πάγος, και ποτέ ωκεανογραφικά πλοία δεν μπόρεσαν να πάνε τόσο βόρεια. Χαχαχαάαααχα!
Και φόβοι για παγετούς το 1895, και λιώσιμο των πάγων το 1932...
Την είδηση αυτή (χωρίς το σοκ) και όποια σχετική ανάλυση, γραφήματα κλπ μπορείτε να την δείτε εδώ. Και, αγαπητή "Ν", όποτε σας ταΐζουν τέτοιες ανοησίες, ρίχνετε και μία ματιά... Και θα έπρεπε να στείλω και ένα λινκ στο Αστεροσκοπείο. Τι πλάκα... Ο Λάλας υποψήφιος Βουλευτής του Πασόκ, και ο Ζερεφός της ΝΔ... (Aυτοί σας τις διοχετεύουν τις αρλούμπες;)
Στην ενοποιημένη θεωρία "παίζουν" τα χαοτικά συστήματα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω. Η ενοποιημένη θεωρία νομίζω ότι τελικά έχει εξελιχθει στο "πολυδιάστατο σύμπαν" και μερικές "διαστάσεις" εχουν στατιστικό χαρακτήρα. Έχω χάσει λογαριασμό πόσες διαστάσεις, ή πώς συνδέονται με τον Α' ή Β' Νόμο και τα μαθηματικά αυτά με έχουν δυστυχώς ξεπεράσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας καθηγητής μετεωρολογίας στο πανεπιστήμιο που σπουδάζει το παιδί μου, - σε μια συζήτηση που είχαμε - μου είπε ότι, η μετεωρολογία είναι μια χαοτική επιστήμη, ξέρουμε λίγα και έχουμε ακόμα να μάθουμε πολλά .
ΑπάντησηΔιαγραφή-Δηλαδή είναι κάτι σαν τη fuzzy logic δάσκαλε;
- Ναι ακριβώς! Υπάρχει περίπτωση το στάνταρ μοντέλο που τρέχω, παίρνοντας τις συνήθεις μεταβλητές από δορυφόρους, ή επίγειους αισθητήρες, να με επιβεβαιώσει ως προς το προγνωστικό καιρικό φαινόμενο, έχει τύχει όμως να πέσω έξω κυρίως σε χρονικό επίπεδο, λογω της δομής του μοντέλου. Οπότε τρέχω πολλά μοντέλα, ακόμα και παλιά για να είμαι σίγουρος και τα τελευταία χρόνια παιζουμε πολύ με fuzzy logic.
Αν δεις την αναρτηση
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/02/blog-post_1856.html.
θα δεις ότι υπάρχουν καμιά 10αριά πράγματα που προφανώς επηρεάζουν το κλίμα. Κάθε ένα από αυτά έχει 10 υπο-πράγματα και κάθε ένα από αυτά άλλα 10, ή 110. Από αυτά τα 1000, τον ήλιο δεν τον καταλαβαίνουν καν!!! Ένα μαύρο κουτί κάπου εκεί πέρα.... Και πήραν το 1/1000 ή το 1/1.000.000, των παραμέτρων, το ανθρωπογενές CO2, και έκαναν το πετσάκι τους βυρσοδεψείο. Δηλαδή να τραβάς τα μαλιά σου από παραλογισμό.
http://www.wired.com/wiredscience/2012/03/ocean-acidification-peak/
ΑπάντησηΔιαγραφήεκείνοι δεν καταλαβαίνουν τον ήλιο και 1000000 άλλα πράγματα. Εσύ όμως είτε τα καταλαβαίνεις είτε όχι τα απορρίπτεις.
ο παραλογισμός βρίσκεται στον καθρέφτη σου
εμείς από τότε που διέλυσαν και καταλήστεψαν τα αρχεία της ΔΑΥΕ/δεη Δεν έχουμε καταγραμμένες της βροχόπτωσης και νερά της 100 τιας .. τώρα για τους πάγους της Αρκτικής ασχολούμαστε χιχχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε 1:28,
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ οξύτητα των ωκεανών, τα κοράλια κλπ, αναδείχθηκαν σαν θέμα τρομοκρατίας των ηλιθίων αφού αποιδείχθηκε ότι οι πάγοι του Κιλμαντζάρο και των Ιμαλαϊων ήταν μούφα. Οι ωκεανοί και ο ρόλος τους τώρα αρχίζει να γίνεται αντικέιμενο "μοντέλων", βασικά γιατί η πολυπλοκότητά τους δεν προσφέρεται για παπαγαλάκια. Επίσης, η Κλιματολαγνεία του Κιλιμαντζάρο, ήταν πιο καλή "οπτικά" (όπως και η Αρκτική) αλλά και πολύ πιο εύκολη να αποδειχθεί σαν κοροϊδία.
Με του ωκεανούς θα έχετε αν λέτε όλοι οι παπαγάλοι, αλλά ούτε την οξύτηα θα δείχνετε γιατί δεν φαίνεται, αλλά θα ακούγεται βαρυγδουπο για να εντυπωσιάζονται οι Ιθαγενείς.
Δες τον τίτλο του άρθρου που μου έδωσες λινκ, και σε ευχαριστώ:
300 million years. Φίλε σε πληροφορώ ότι ο συγγραφέας του άρθρου πρεπει να δει την εγκυκλοπαίδεια για να δει τι γινόταν (ίσως) πριν 300.000.000 χρόνια. ΜΠΑΡΟΥΦΑ δήλωση που δεν έχει αντίκρυσμα.
Πριν 300 εκατομμύρια χρόνια την Πέρμια περίοδο η Γη δεν έμοιαζε καν με την Γη (και είχε παγετώνες). Οι αρχαιοπτέρυγες ζούσαν 150.000.000 χρόνια αργότερα. ΠΟΣΟ αφελής ή απατεών μπορεί να είναι κάποιος που λέει τι κάνει σήμερα ο Ωκεανός και τι έκανε πριν 300.000.000 χρόνια;
Τέτοια παπαγαλοάρθρα υπάρχουν χιλιάδες. Κάθε παπαγάλος, γράφει και από 2-3. Και φυσικά αναπαράγονται, σαν το άρθρο της Ναυτεμπορικής.
Η Ναυτεμπορική είπε ότι σε σχέση με πάγο σε περίοδο παρατεταμένου κρύου την δεκαρετία του 70, τώρα έχειλιγότερο. Όπως έιχε λιγότερο το 1958 και το 1922. Αν ξέρεις να διαβάζει, δηλαδή. Από το 1922 έως τώρα είναι 90 χρόνια. Τα βλέπεις. Όχι την εποχή τςη Παγγαίας!
Δες τι "κλίμα" της περιόδου εκείνης, αν το πιστέυεις. χαχαχαάαααα.
The climate in the Permian was quite varied. At the start of the Permian, the Earth was still at the grip of an Ice Age from the Carboniferous. Glaciers receded around the mid-Permian period as the climate gradually warmed, drying the continent's interiors.[12] In the late Permian period, the drying continued although the temperature cycled between warm and cool cycles
1.28 δες τα σχόλια στο άρθο που αναφέρεις για απάντηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαλέγουν μία "ειδηση" που ταιριάζει και την πετάνε και άντε να κάθεσαι να ψαχνεις τι και πως.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.populartechnology.net/2009/10/peer-reviewed-papers-supporting.html#Arctic
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχαίε, ξαναπέσμου, πόσες φορές στα 180 εκατομμύρια χρόνια που ζούσατε εσύ και οι πρόγονοί σου είδατε πάγους στους πόλους;
ΑπάντησηΔιαγραφή