Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ή θα ελέγξει την Ευρώπη μέσω της ΕΕ και θα μετατρέψει τα κράτη σε υπηρέτες της ή θα την τορπιλίσει και με διμερείς συμβάσεις και σχέσεις θα επιτύχει πάλι το ίδιο


http://laikistis.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

"Είναι γνωστό ότι τόσο η ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ φτιάχτηκαν για να ελέγχουν μεταπολεμικά τη Γερμανία. Το σχέδιο δούλεψε μέχρι την επανένωση της Γερμανίας. Πριν την επανένωση ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι αν η Γερμανία ενωνόταν θα γινόταν πολύ δυνατή και ανεξέλεγκτη. Το αντάλλαγμα για να της επιτρέψουν την επανένωση ήταν να παραδώσει τα ηνία της νομισματικής της πολιτικής. Να δεχτεί να μπει σε ένα κοινό νόμισμα. Τώρα που η Γερμανία δυνάμωσε τόσο η ΕΕ όσο και το κοινό νόμισμα της είναι βάρος. Οπότε θέλει να αποδεσμευτεί. Παίζει λοιπόν το εξής παιχνίδι. Ή θα ελέγξει την Ευρώπη μέσω της ΕΕ και θα μετατρέψει τα κράτη σε υπηρέτες της ή θα την τορπιλίσει και με διμερείς συμβάσεις και σχέσεις θα επιτύχει πάλι το ίδιο. Είναι χρέος μας να την εμποδίσουμε να κυριαρχήσει είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο".

Θα προσέθετα και την ΕΣΣΔ στο παζλ, που παρά το ξύλο που έφαγαν οι Γερμανοί το 1945, από το ...  δημιούργημα τους, του 1917, μια χαρά τους βόλεψε για να σώσουν τα μεταπολεμικά τομάρια τους. Και μια χαρά πανηγύρισαν την πτώση του που έφερε την πολυπόθητη επανένωση. Και η θα την διαλύσει αυτή την ΕΕ, ή θα την φέρει στα μέτρα που "εξ απ' ανέκαθεν" είχε για αυτήν.

Μιά χαρά τους βολεύει η κρίση (που βοήθησαν λιγάκι να φτιαχτεί) τους Γερμανούς. Και εισέπραξαν, και έχουν υποθήκες, και το πολλά σαπάκια δάνεια τα έχουν οι Γάλλοι, και αυτούς θα τους φέρουν βόλτα, και με την απειλή των Κινέζων θα ψήσουν και τα Αμερικανάκια να ...πρασινίσουν. Και ο Dr. Strangleschauble, μια χαρά πουλάει την δήθεν "αδιαπραγμάτευτη" τρέλα του. Ξέρει ότι έχει αυτούς που θέλει από τα short and curlies.

Δείτε, αν δεν βαριέστε, και
τι υπάρχει μετά την Ευρώπη (1)
τι υπάρχει μετά την Ευρώπη (2)

12 σχόλια:

  1. Αρχαίε, επίτρεψέ μου μερικές παρατηρήσεις:

    1) Το ευρώ και η Ε.Ε. φτιάχτηκαν όχι από τη Γερμανία, αλλά από τους άλλους για να ΕΛΕΓΞΟΥΝ μελλοντικά τη Γερμανία. Νόμισαν ότι έβαλαν έτσι στην αυτόματο πιλότο τα προβλήματα που θα τους δημιουργούσε στο μέλλον μια ισχυρότερη Γερμανία, αλλά στην πραγματικότητα οι Γερμανοί κράτησαν εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που ήθελαν και σήμερα τους την έφεραν.

    Δεν έχει τόση σημασία ίσως αυτό που λέω για το σήμερα, όμως αν θέλουμε να κατανοήσουμε αυτά που έρχονται, είναι σημαντικό να ερμηνεύουμε την ιστορία όπως πραγματικά έγινε και όχι αντίστροφα. Το αρχικό σχέδιο στρεφόταν ΚΑΤΑ της Γερμανίας. Αποδείχθηκε όμως μαχαίρι δίκοπο και τελικά στρέφεται σήμερα κατά Γαλλίας και ΗΠΑ.

    2) Ναι μεν τα καταφέρνουν καλά οι Γερμανοί, αλλά έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα: Ό,τι κάνουν το κάνουν με τρόπο που τους κάνει εξαιρετικά αντιπαθείς στους άλλους. Τουλάχιστον οι Αμερικανοί (και κάπως λιγότερο οι Άγγλοι), σου δίνουν μια ψευδαίσθηση ελευθερίας, δημοκρατίας κλπ., όπως είπες και σε άλλη ανάρτηση, δεν σου περνούν νόμο να πλένεις τα δόντια σου, αλλά σου διαφημίζουν οδοντόκρεμες. Έτσι, αγοράζεις οδοντόκρεμες με χαρά, επειδή "εσύ" το διαλέγεις και όχι επειδή σου το λέει κάποιος άλλος. Μεγάλη διαφορά. Στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, η μικρά, πτωχή, πλην τιμία Ελλάς θα ξαναπαρακαλάει τους Αμερικανούς να τη σώσουν.

    3) Νομίζω ότι είναι λάθος να ερμηνεύουμε τις κινήσεις των κρατών με όρους αυστηρά εθνικών συμφερόντων. Σίγουρα υπάρχουν και αυτά, όμως είναι ΜΙΑ παράμετρος και ίσως όχι η σημαντικότερη. Πολύ σημαντικότερα είναι τα τραπεζικά συμφέροντα και οι κινήσεις και τα συμφέροντα αυτών που κρύβονται πίσω από τον εύηχο τίτλο "αγορές". Θα μου φαινόταν πολύ παράξενο αν, μόνοι από όλους τους σημερινούς πολιτικούς του πλανήτη, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε επιδιώκουν καθαρά τα συμφέροντα του έθνους τους με την παραδοσιακή έννοια, όπως κάποτε τα επεδίωκε ο Κάιζερ.

    4) Η κρίση φαίνεται ότι επιλύεται αυτή τη στιγμή προς όφελος της Γερμανίας, όμως η απέναντι πλευρά (Αγγλοσάξονες) δεν έχουν βγάλει ακόμη τον άσσο του πολέμου από το μανίκι τους, έναν άσσο που παραδοσιακά λειτουργεί υπέρ τους, αν και σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς πιο περίπλοκα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για "καλούς" και συμφέροντες πολέμους υπέρ των συμφερόντων του δολαρίου αυτή τη στιγμή.

    5) Είναι αναμφίβολα στρατηγικός ο έλεγχος της Ελλάδας και αποτελεί στρατηγικότατη νίκη των Γερμανών. Όμως στην υπόθεση της αδυναμίας των Αγγλοσαξώνων να ελέγξουν ξανά την Ελλάδα, το πιθανότερο σενάριο που βλέπω για το μεθαύριο, είναι την ίδια την Ελλάδα να ξαναγίνεται ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ ναυτική δύναμη, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει απέναντι στη γερμανική βουλιμία.

    6) Πολύ σημαντικό είναι κατά τη γνώμη μου και το ακόλουθο: Η Γερμανία δεν έχει ΑΚΟΜΗ την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να σκεφτεί με όρους στρατηγικούς την επίθεση. Προς το παρόν παίζει άμυνα, αλλά η παραδοσιακή της λογική την οδηγεί στα γνωστά από το 1870 μονοπάτια. Όταν γίνει κάποια στιγμή πιο συνειδητό αυτό που κάνει (και σωστά εντοπίζεις), τότε θα αναπτυχθούν και εντονότερα αντανακλαστικά από τους υπόλοιπους εναντίον αυτής της τάσης. Σήμερα, οι Γερμανοί το μόνο που θέλουν είναι να μην τους τρώνε οι "τεμπέληδες Έλληνες" τα λεφτά τους. Αύριο μπορεί να αλλάξουν γνώμη - είναι το μόνο σενάριο στο οποίο οι ελίτ τους μπορούν να κερδίσουν την υποστήριξη των φορολογουμένων για να συνεχίσουν να ξοδεύουν για τους σπάταλους Έλληνες.

    Όπως όμως κατέρρευσε η δυνατότητα των πολύ ισχυρότερων ΗΠΑ να χρηματοδοτούν την επέκτασή τους, έτσι και πολύ πιο εύκολα θα καταρρεύσει η αντίστοιχη δυνατότητα της κατά τέσσερις φορές μικρότερης Γερμανίας.

    Γι' αυτό εγώ δεν ανησυχώ για τη Γερμανία. Άσε που ήδη αρχίζουν να καταλαβαίνουν όλοι οι υπόλοιποι ότι δεν γίνεται να βάλουν τη Γερμανία στον αυτόματο πιλότο της Ε.Ε. και θα αναζητήσουν πιο δραστικές λύσεις για τον έλεγχό της στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

    Είπαμε, ο πόλεμος ίσως είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε.

    Ένας παλιόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... παρά το ξύλο που έφαγαν οι Γερμανοί το 1945, από το ... δημιούργημα τους, του 1917, ...

    Οπα, όπα:
    Το ότι ένας-κάποιοι γερμανικής καταγωγής κομμουνιστές συνέδραμαν τον Λένιν δεν αποδεικνύει αυτόματα ότι η μετέπειτα CCCP ήταν δημιούργημα των Γερμανών. Αν μη τι άλλο, ο Λένιν δεν θα διέγραφε χρέη του τσαρικού καθεστώτος προς αυτούς και ο Στάλιν μετέπειτα θα καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια στην γερμανική εισβολή τηρώντας την υπογραφή που έβαλε στο σύμφωνο.

    Το χιτλερικό καθεστώς ήταν το κατάλληλο δημιούργημα της αστικής τάξης της Γερμανίας, (κυρίως) τη δεδομένη χρονική στιγμή του μεσοπολέμου.
    Έφαγαν πολύ ξύλο, έριξαν ακόμα περισσότερο, βγήκαν νικητές από ένα πραγματικό πόλεμο, έχασαν σε ένα διαχρονικό οικονομικό πόλεμο.

    Was nun?
    Μελλοντολόγος δεν είμαι, αλλά τέτοια σενάρια επικυριαρχίας θέλουν πολύ καταστολή για να σταθούν. Η ευρωπαϊκή μεταπολεμική κοινωνία (ανεξάρτητα από τις διαφοροποιήσεις που είχε σε κάθε κράτος) είναι δύσκολο να απεμποληθεί.

    Εδώ βράζει μέχρι και η Εγκλαντέρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9:18 π.μ.:
    Ποιος πόλεμος; Ο οικονομικός; Αυτός διεξάγεται εδώ και καμπόσα χρόνια.
    Αναρωτιέμαι μόμο αν είναι πιο αποτελεσματικός από τον πόλεμο με τα πυροβόλα και τις βόμβες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ spiral architect,

    Κι όμως, η ΕΣΣΔ ήταν δημιούργημα των Γερμανών. Αυτοί έστειλαν το 1916 τον Λένιν από τη Ζυρίχη στην τσαρική Ρωσία και τον χρηματοδότησαν αδρά για να ανατρέψει τον Τσάρο και να κλείσουν το ανατολικό μέτωπο, για να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο δυτικό (υπολόγισαν όμως χωρίς το νότιο... χωρίς την Ελλάδα, δες εδώ: h__p://en.wikipedia.org/wiki/Noemvriana, στο τελευταία κεφαλαιάκι - the macedonian front - ΠΟΙΟΣ τελικά έκρινε την τύχη του Α΄ ΠΠ, που δεν μας το έμαθε ποτέ καμία σχολική ή άλλη ιστορία...).

    Μην κρίνεις με βάση το τι έκανε ή δεν έκανε ο Στάλιν ΠΟΛΥ αργότερα. Κρίνε με βάση τη λεόντεια συνθήκη Μπρεστ-Λιτόβσκ, για να δεις ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε ο Λένιν.

    Άλλωστε, γιατί να ήταν και ο Στάλιν τόσο βαθιά στο κόλπο, όσο και ο Λένιν; Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται στα φανερά και μπορεί να μην τις ξέρει κανένας άλλος. Ήξερε ο Παπακωνσταντίνου για ποιον δούλευε ο Παπανδρέου; Δεν θα ήταν επικίνδυνο;...

    Αλλά αν σκεφτεί κανείς και το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ, ίσως αντιληφθεί τη φοβικότητα των Ρώσων απέναντι στους Γερμανούς, μια φοβικότητα που ξεπέρασαν μόνον όταν 800 μεραρχίες τους βρέθηκαν απέναντι στο Βερολίνο.

    Όσο για τον πόλεμο... Δεν εννοώ αυτόν που διεξάγεται εδώ και κάμποσα χρόνια. Εννοώ πόλεμο κανονικό, με κανόνια και ντουφέκια... Ίσως και πυρηνικά... Ο Θεός να μας φυλάγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλιόφιλε

    Πάντα υγεία και καθαρό μυαλό

    Όπως έχω απεικονίσει στο σκίτσο με τα ψευδοσκόπια και τα μπαλόνια, αν το έχεις δει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρχαίε,

    Όχι δεν έχω δει τα ψευδοσκόπια και τα μπαλόνια - έχεις λινκ;

    Από την άλλη, να βάλουμε και στο σενάριο την υπόθεση, ο νεαρός Τσίπρας να ελέγχεται από το δολάριο; Όχι τίποτε άλλο, μου κάνει εντύπωση η προβολή του από τον αγγλοσαξωνικό τύπο.

    Αν βάλει σε ενέργεια το ξήλωμα του πουλόβερ του ευρώ, τότε νομίζω ότι το σενάριο αυτό θα επιβεβαιωθεί.

    Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι και η Γερμανία δείχνει να ευνοεί να αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ. Σίγουρα, έχει κάτι άλλο στο μυαλό της, διαφορετικό από τους Αγγλοσάξωνες.

    Θα έλεγα ότι μάλλον οι Αγγλοσάξωνες σκέφτονται διαφορετικά αυτή τη στιγμή, βραχυπρόθεσμα ("να σώσουμε προς το παρόν το δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα και βλέοπυμε"), ενώ οι Γερμανοί σκέφτονται μακροπρόθεσμα ("μπορούμε να δώσουμε 200 δις ευρώ στις τράπεζές μας για να επιβιώσουν σήμερα, αλλά το παν είναι να κρατήσουμε το ευρώ μας ή το αυριανό μάρκο μας αξιόπιστο"). Κανένας δεν ξέρει τι θα φέρει το μεθαύριο, όταν όμως η Ινδία και η Ιαπωνία συμφωνούν να χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις τα εθνικά τους νομίσματα, τότε βλέπεις ότι τα προβλήματά του δολαρίου είναι πολύ ευρύτερα από το ευρώ και τη Γερμανία.

    Οπότε, ισχύει το σενάριό σου ότι οι Γερμανοί είναι πολύ πιο μεθοδικοί.

    Και ενισχύεται, κατά τη γνώμη μου, το δικό μου σενάριο, ότι "ένας καλός πόλεμος" είναι η τελευταία "ελπίδα" του δολαρίου.

    Ξαναλέω: Ο Θεός βοηθός!

    Υγεία και καθαρό μυαλό και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Υπήρξαν πολλές συνθήκες που καταπατήθηκαν εκατέρωθεν.
    - Γιατί η Γερμανία να δημιουργήσει έναν εν δυνάμει εχθρό;
    - Γιατί έπειτα (δεκαετία '30) "δημιουργήθηκε" ένα τείχος κρατών με φασιστικά ή και άμεσα ελεγχόμενα καθεστώτα (Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα) που μετέπειτα κάποια απ΄ αυτά έκοντα-άκοντα συνέδραμαν τον Άξονα;
    (ανεξάρτητα αν κάποιοι βγήκαν στην αντίσταση και πήραν τα βουνά)

    Παιδιά ξεχάστε τη CCCP. Πάει τελείωσε, έσβησε, πάπαλα! Αυτό που πέτυχε μεταπολεμικά ήταν η δημιουργία στη δύση ενός κοινωνικού κράτους και την οικονομική και κοινωνική άνοδο της μεσαίας τάξης των μικροαστών. Αλλιώς θα ξεσηκώνονταν κοιτώντας πορος την ανατολή. Τωρα που πλεον "αντίπαλο δέος" δεν υπάρχει ο καπιταλισμός ξεσάλωσε.
    Τι και αν λέγεται Γερμανία που έχει βγάλει τον κνούτο, τι ΗΠΑ που τηρεί (όσο τηρεί) τα προσχήματα.

    Was nun? Τώρα τι κάνουμε; Το να αναλύουμε και να μελλοντολογούμε πίσω απ' τα πληκτρολόγιά μας, δεν λύνει το πρόβλημα.

    Αν δεν αντισταθούμε, φρονώ ότι, ο οικονομικός πόλεμος θα έχει περισσότερα αθώα θύματα από τον συμβατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/blog-post_22.html

    Η αντιστοιχια με το σημερα ειναι οπου Ρόμμελ, μνημονιακα κομματα για να κερδιζουν οι μαυραγοριτες της παγκοσμιοποιησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=thxxlGZaU08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η Ελλάδα έχει ήδη σχετικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε ορισμένους τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και οι μεταφορές, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η καπνοβιομηχανία, η αγροτική παραγωγή, η παραγωγή τροφίμων, τα ενδύματα, οι εκτυπώσεις, τα χημικά και φαρμακευτικά, τα πλαστικά και οι μεταλλικές κατασκευές."
    * ΑΠΕ δεν είδα στις προτάσεις. Μήπως να ανησυχούμε;
    http://www.sofokleousin.gr/archives/100766.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/05/blog-post_22.html

    να μερικά μπαλόνια και ψευδοσκόπια. Έχω και άλλα, αλλά πού να τα βρω... θα έπρεπε να είχα ενότητα "ψευδοσκόπια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή