Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η Bild.de παίζει "follow the money"


http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/ein-land-vor-dem-total-absturz-24428302.bild.html

Αχ... γιατί να μην ξέρω γερμανικά... Θα τους έστελνα ραβασάκι...

Θα σας πω, καλοί μου άνθρωποι της Bild πού πήγαν τα λεφτά.

Πολλά, τα φάγαμε (αλλά εσείς πουλούσατε το φαΐ).

Τα φάγαμε αγοράζοντας Γερμανικά (και Γαλλικά και Ισπανικά) πράγματα. Όπως Καγίέν, Άουντι, Γκολφ, είδη κιγκαλερίας Πράκτικερ, Αεροδρόμια Χόκτηφ, προαστιακούς Ζήμενς (ή όποιοι ήταν), υποβρύχια, αεροπλάνα, λάμπες οικολογικού υδραργύρου Οσραμ, φωτοβολταϊκά από φαλιρισμένες εταιρίες, ανεμογεννήτριες Ένερκον, Γέφυρες Γαλλικής πνοής, Ισπανική αρχιτεκτονική Καλατράβα με Γερμανικούς σωλήνες που κατά σύμπτωση ήταν έτοιμοι, κουζίνες Μήλε και Γκαγκενάου για τσι πλούσιοι, κρουστικά δράπανα Μπος, ενεργειακές γερμανικές μπογιές, γυψοσανίδες, ό,τι πράσινες ανοησίες μπορέσατε να φανταστείτε, και με μια ματιά στο Λίντλ, βλέπω και αποφάγια.  Ααα.. και εκχυμωτές και είδη γραφείου Ζήμενς.

Ρεφάρατε λιγάκι παίρνοντας τον ΟΤΕ στο ολίγον τσάμπα, αλλά να' να καλά οι διορισμένοι από εσάς υπάλληλοι, ρεφάρατε λιγάκι όταν έκλεισε η ΟΑ (υπάλληλοί σας οι τελευταίοι διευθυντές της) και η Εητζήαν μπήκε στην Σταρ Αλάϊανς, και όλο και κάτι περιμένετε να τσιμπολογήσετε από Μέηντ ιν Τζέρμανυ "πράσινα" πλαστικά και ξύλινα κουφώματα, Χέλιους, εταιρίες λοτζίστικς κλπ.

Τα φάγαμε επειδή έτσι αποφασίσατε με συνεταίρους 3-4 διαπλεκόμενους και διορισμένους αχυρανθρώπους από πάνω μέχρι κάτω για την πρέπουσα εμπορική, τραπεζική και θεσμική υποστήριξη. Τώρα, δικό σας είναι το πολιτικό σύστημα; Δικό μας; Δεν ξέρω. Ναι, έχουμε ένα σωρό βίλες, αλλά οι μεγάλες είναι συνεταίρων σας, ή υπαλλήλων σας ή λοιπών δοσιλόγων, χωματουργών, κλπ.

Τα φάγαμε, αλλά έγιναν δικό σας θετικό ισοζύγιο πληρωμών. Δική σας απασχόληση. Δική σας πραγματική ανάπτυξη. Δική σας χρηματοδότηση της επανένωσης.  Υπέρ υμών το μερκαντιλιστικό πλεονέκτημα.   Και μια χαρά το φροντίσατε ώστε τα δανεικά που μας δώσατε για όλο αυτό το φαγοπότι να   είναι τώρα ενυπόθηκα, με τοποτηρητές τους Μπαρόζο, ΡάΙχενμπαχ, Παπαδήμο και ποιος ξέρει ποιους άλλους σημαντικούς. Και σας δώσαμε, και σας χρωστάμε, και είναι ενυπόθηκα.

Follow the money... Το αγαπημένο μου παιχνίδι, να' ναι καλά ο παγωτατζής.  Λεπτομέρειες, αναπολήσεις, ρεμβασμοί, και σχετικά στα παρακάτω:

Το μερκαντιλιστικό zero sum game
20 χρόνια βαρεμάρας και ένα άρθρο της "Ε"
20 χρόνια κατά Γερμανική παραγγελία
Αποφασίστε εσείς που πήγαν τα λεφτά

Δεν λέω ότι δεν είμαστε χάλια, αλλά εσείς λαδώνατε και φτιάξατε την φόρμουλα. Εγώ απλά ...βαριόμουνα.

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε spiral, συγγνώμη, πάτησα κατάλάθος το διαγραφή αντί να δω την ανάρτηση -- το μαμημένο το νέο φορματ! Χίλια συγγνώμη.

    Αν αντέχεις, γραψε ξανά τι είχες πει, και θα διαγράψω αυτά τα δύο. Κάτι για copy paste και αποστολή αυτούσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα, τίποτα το ουσιώδες. Τόσα χρόνια πρέπει να έχουν μαθει ελληνικά οπότε κάνε τους κόπυ -πέιστ την ανάρτηση και στείλε την αυτούσια
    Αυτό όμως έχει περισσότερη σημασία.
    (και με φοβίζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγχωνεύσεις προσωποπαγών επιχειρήσεων, με τα πρόσωπα σε προχωρημενη ηλικία, δεν πρέπει να σε αγχώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανοίγοντας τον σύνδεσμο με το περιεχόμενο που φοβίζει τον spiral, θυμήθηκα ένα άλλο θέμα με τίτλο: «Κάποτε το «Monopoly» δεν ήταν παιχνίδι».

    http://inconue.wordpress.com/2011/08/24/when-monopoly-wasn%E2%80%99t-a-game/

    Αν είναι όντως έτσι τα πράγματα – όπως περιγράφονται στο δοκίμιο – νομίζω ότι είναι λογικός ο φόβος του Spiral η αναγγελία τέτοιων συνεργασιών – αλληλοσυγχωνεύσεων.

    Αρχαιοπτέρυγα, δεν συμφωνώ με την άποψή σου. Ακόμα και όταν οι ιδρυτές των μεγάλων εταιρειών αποσυρθούν από την ενεργό επιχειρηματική δράση, οι κληρονόμοι, τα μεγαλοστελέχη, οι μέτοχοι κλπ, δεν τα παρατάνε. Συνεχίζουν. Κάπως έτσι έχουν δημιουργηθεί εταιρείες κολοσσοί που μπορούν πλέον να διαχειρίζονται τις τύχες ολόκληρων χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποιές εταιρίες κολοσσούς λες; Στην διαχείριση χρηματων; Στις τράπεζες; Οι ελεγχοντες τον κόσμο, εάν υπάρχουν, είναι οι εταιρίες που χρησιμοποιούν τις τράπεζες για να αυξήσουν ή να ελέγξουν την ζήτηση, και όχι οι τράπεζες. Οι τράπεζες διαμεσολαβούν. Η Deutsche Bank είναι λιγότερο σημαντική από την Siemens, νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή