Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οι ΑΠΕτεώνες έφτιαξαν κι άλλο σύνδεσμο


http://www.energypress.gr/news/ASPH-ELLAS:-O-neos-syndesmos-gia-tis-etairies-APE

Θέλουν να τους πληρώσουμε τα δίκτυα, και τα έργα υποδομής για να βάλουν παντού αιολικά. Το τρίο Κοπελούζος-Σαμαράς-Enel  αναφέρονται ενδεικτικά, στον παραπάνω σύνδεσμο. Θέλουν τα λεφτά σας για να πάρουν τα λεφτά σας, για να παίρνουν τα λεφτά σας.

...Ο ΑΣΠΗ υπογραμμίζει επίσης την ανεπάρκεια των δικτύων μεταφοράς ενέργειας σε περιοχές με υψηλό αιολικό δυναμικό, τα προβλήματα στην αδειοδότηση, την υπεραδειοδότηση ορισμένων περιοχών, την ανάγκη προώθησης μεγάλων έργων, κ.α. ...να εκπροσωπεί με επάρκεια, σύνεση και προπαντός διαφάνεια, τα μέλη του ενώπιον των ελληνικών και διεθνών αρχών και οργανισμών, να προσφέρει τεχνογνωσία, να συμμετέχει ενεργότερα στις προπαρασκευαστικές εργασίες σχετικά με την κατάρτιση συναφών νόμων...

Η άποψή μου για το πού μπορούν να βάλουν τα αιολικά, είναι νομίζω γνωστή.  Μερικοί από αυτούς, και νόμους φτιάχνουν, και μελέτες παραγγέλνουν, όλα τα κάνουν. Και έχουν έμμισθους παντού. Και για να μην ξεχνιόμαστε, να οι 7 τρόποι που μας κλέβουν οι ΑΠΕτεώνες.  Το ότι γράφουν και τους νόμους, βοηθάει.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ τι έπαθε;  Δεν κάνει πια lobbying για αρπαχτές;  Ή είναι "άλλου" κύκλου;

7 σχόλια:

  1. με πυξίδα τον Οδικό Ενεργειακό Χάρτη Πορείας για το 2050 του Γιωργακη τι καλό να περιμένεις
    http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni%5B524%5D=1756&language=el-GR αρλουμπολόγια το λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hakuna Matata ... και το πιάσαμε το υπονοούμενο:
    "Έλα να μαζέψουμε και τη μαρίδα!"

    [...] Ο ΑΣΠΗ υπογραμμίζει επίσης την ανεπάρκεια των δικτύων μεταφοράς ενέργειας σε περιοχές με υψηλό αιολικό δυναμικό, τα προβλήματα στην αδειοδότηση, την υπεραδειοδότηση ορισμένων περιοχών, την ανάγκη προώθησης μεγάλων έργων, κ.α. [...]
    Το οξυμωρο σε μια πρόταση: Υπεραδειοδότηση και μεγάλα έργα.
    Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ίδρυσαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον πρώτο Μεσογειακο Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων

    http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/464108/Default.aspx χιχχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, θα προχωρήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με στόχο να υιοθετηθεί αυτό από την Ελληνική Κυβέρνηση.

    Στην απόφαση αυτή προχώρησε η Αρχή, με δεδομένη την κατάθεση πολλών σχεδίων διασυνδέσεων, τόσο μεταξύ των Ελληνικών νησιών (Κρήτη ηπειρωτικό σύστημα, Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου), όσο και διασυνοριακών διασυνδέσεων, όπως σχέδιο « Ήλιος», Κύπρος - Ισραήλ, Κύπρος - Ελλάδα.

    http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/712016/Article.aspx
    ThW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλιμάκιο της τρόικας επισκέφθηκε σήμερα το ΣτΕ…
    “…Το ενδιαφέρον των μελών του κλιμακίου της Τρόικάς επικεντρώθηκε στις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τους διαγωνισμούς των μεγάλων δημοσίων έργων. Συγκεκριμένα, εστίασαν στο χρόνο και τον αριθμό εκδίκασης των
    ενστάσεων (ασφαλιστικά μέτρα, αιτήσεις αναστολών, προσφυγές, κ.λπ.) που εκκρεμούν στο δικαστήριο και αφορούν τα δημόσια έργα, επενδύσεις, περιβαλλοντικές μελέτες κατασκευής μεγάλων έργων, κ.λπ….”
    http://olympia.gr/2012/07/09/%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1/#more-169808

    Όσο να’ ναι, το ΣτΕ, είχε και συνεχίζει να έχει ΜΕΓΑΛΟ ειδικό βάρος. Τα τελευταία χρόνια όσοι προσφεύγουν στο ΣτΕ (ξοδεύοντας χρήμα, χρόνο και κόπο) ελπίζουν να δικαιωθούν έναντι αυθαιρεσιών της δημόσιας διοίκησης, των εκάστοτε Υπουργών κλπ.
    Δεν νομίζω αυτή η επίσκεψη να σημαίνει κάτι άλλο πέρα από μια απλή «εθιμοτυπική» συνάντηση γνωριμίας/ενημέρωση στατιστικών στοιχείων.
    Αν γίνει έστω και στο ελάχιστο παρέμβαση ή νομικές υποδείξεις από ξένους νομικούς Οίκους, το ΣτΕ μάλλον θα χάσει το κύρος του, τουλάχιστον στο εσωτερικό στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί - στην πράξη – θα απεμποληθεί η ανεξαρτησία του και κατά συνέπεια το δικαίωμα να συνεχίσει να παίζει τον καθοριστικό/ ρυθμιστικό ρόλο στην ερμηνεία ή τη χάραξη πολιτικής, μέσω της «νέας νομολογίας» που δημιουργείται συνεχώς από τις εκάστοτε νέες αποφάσεις του ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή