Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

"Συμπτωματικές" πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις που δείχνουν αιολικά στον χάρτη της ΡΑΕ


Μπορεί και να είναι σύμπτωση, μπορεί και να μην είναι, αλλά μετά τα αιολικά στην Πάρνηθα, και με δεδομένη την αμέτρητη λαμογιά των αιολικών (και τις αποφάσεις του κράτους -- ναι στα αιολικά σε καμένα και αναδασωτέα), συγγνώμη, είμαι καχύποτπος.

Μου το επεσήμανε και η ThW:  "Μετά την φωτιά στην Πλατανιά Δράμας και τις "συμπτώσεις" για αιολικά στις ιστοσελίδες και στον χάρτη της ΡΑΕ... Παρόμοια "σύμπτωση" στο Βιάννο Κρήτης (Απόφαση ΟΤΑ 30/5/12)".

Η λαμογιά των αιολικών (που οι "ισχυροί" είναι βασικά αεριάδες -- Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Περιστέρης -- και η πρόσχαρη σύμπραξη της αεριο-ΡΑΕ. Που δεν είναι ούτε "Ρ" ούτε "Ε".  Δηλαδή, να χαρώ εγώ την "Ρύθμιση" και να χαρώ την "Ενέργεια".  Μάλλον νοικιασμένα τομαράκια που θέλουν να έχουν δουλίτσα νυν, και αεί. Δηλαδή τι θα έκαναν αν δεν ήταν στην ΡΑΕ;  Σε ποιόν θα δούλευαν;  Και τι θα έκανε ο εργοδότης τους εάν η "ΡΑΕ" δεν είχει φροντίσει;  Αυτή είναι η ΔΙΑΦΘΟΡΑ κύριε Σαμαρά. Και ζει και βασιλεύει κάτω από την μύτη σας.

Καλό μήνα, και συγκρίνετε τις πυρκαγιές με τον χάρτη τηε ΡΑΕ, ή δείτε το http://konstantinosdavanelos.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html που το έκανε, και το http://logioshermes.blogspot.com/2012/08/21.html που επίσης θίγει το θέμα με τις πολλές "συμπτωματικές" πυρκαγιές στην Κρήτη.

12 σχόλια:

  1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ1
    «Πράσινο» από το ΣτΕ για έργα σε αναδασωτέες εκτάσεις
    Αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα, το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε την ανάπτυξη αιολικού πάρκου στη Βοιωτία σε περιοχή που δεν έχει ολοκληρωθεί η αναδάσωση. Εκρινε ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν κατ' εξαίρεση να είναι ανεκτές, εφόσον εξυπηρετούν ανάγκες με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία....
    (Μία από τις συνοδευτικές πηγές από την παραπομπή σου το γράφει αυτό).

    Τώρα να ρωτήσω εγώ ο αδαής από νομοθεσίες, περιβάλλον κλπ, αν συμβουλεύτηκε πριν και τους δασικούς χάρτες της περιοχής, το δασολόγιο, τις καταχωρήσεις επί του Κτηματολογίου κλπ; Οι δασική υπηρεσία γνωμοδότησε ή δεν χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις;
    Ένα ξέρω ότι τίποτα δεν ξέρω. Μόνο ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας για τα μπάνια του λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8913:kasimis-ate-ape-poliethnikes&catid=73:dr-apergies&Itemid=280

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρωματικό στο παραπάνω σχόλιο:
    http://www.maxitisartas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3179%3Aepikairotita&catid=1%3Aepik&Itemid=1
    Επιπλέον πληροφορίες για το πλαίσιο κατά το οποίο εκδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. [PDF]
    ΑΔΑ: Β40ΖΟΡ1Υ-ΤΙ0
    static.diavgeia.gov.gr/doc/
    Αρχαιοπτέρυγα, κακώς το έβαλες αυτό το θέμα καλοκαιριάτικα. Οι φωτιές ακόμα καιροφυλακτούν αριστερά και δεξιά. Είναι και οι άνεμοι που αλλάζουν διευθύνσεις... είναι και τα χρήματα που δεν έχουμε για αξιοπρεπή δασοπροστασία είναι και το θέμα της σύγχυσης αρμοδιοτήτων που παθαίνουμε εμείς οι Έλληνες όταν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άμεσα.

    Από τα προηγούμενα πάντως τουλάχιστον σε εμένα έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις:


    Β40ΖΟΡ1Υ-ΤΙ0
    Μορφή αρχείου: PDF/Adobe Acrobat
    Πολύγυρος 1-8-2012 ... 1425/19-01-2011 Απόφαση του Γενικού Γραµµατέα ... ανωτέρω εκτάσεις Ε2 και Ε3 καλύπτονται από δάσος Πεύκης µε υπόροφο αειφύλλων ... Απόφασης του ΣτΕ. και σύµφωνα µε την 105204/2793/31-07-2002 διαταγή του ... χρήζουν κήρυξης ως αναδασωτέες οι οποίες και δεν χαρακτηρίζονται.

    Θα τις τεκμηριώνουν απευθείας οι εταιρείες στις μελέτες που θα παραγγέλνουν.
    Όσο για τις υποθέσεις ακύρωσης έργων ΑΠΕ που εκκρεμούσε η εκδίκασή τους, φοβάμαι ότι είναι ήδη χαμένες από χέρι. Τζάμπα τα λεφτά για παράβολα, δικηγόρους, επιστήμονες για την τεκμηρίωση κλπ, το χρόνο και την ταλαιπωρία όσων μπήκαν στη διαδικασία να της υποβάλλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο αν τους κόψουν τις επιοδοτήσεις θα απαλλαγούμε απο τους ΑΠΕτεωνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.wired.co.uk/news/archive/2012-07/30/germany-renewables

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μέχρι τώρα είχαμε τους καταπατητές (χωρίς να πιάνουμε κανένα φυσικά) τώρα βρήκατε καινούριο αβγο στα αιολικά. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το τι έκανε η Γερμανία το πρώτο εξάμηνο το είδα. Να δεις εσύ ανώνυμε 3:25 πόσο από τις "ΑΠΕ" ήταν αιολικά και φ/β, και πόσο κόστισε. Να θυμίσω ότι για ένα μήνα και η Ισπανία ήταν αιολική υπερδύναμη (και μετά φαλίρισε).

    Το θάνατος στις ΑΠΕ 3:27, είναι λίγο οξύμωρο. Οι ΑΠΕ υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται (από εσένα και τους δικοιύς σου), και δεν λυνουν κανένα ενεργειακό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα. Αν είσαι ΠΟΛΥ πλούσιος, μπορείς και εσύ να ηλεκτροδοτήσεις την χώρα σου κατά 7% από αιολικά και αν είσαι ΠΟΛΥ πιο πλούσιος από σκέτο ¨πολύ πλούσιος, να βάλεις και φ/β. Παρασιτική απομύζηση λέγεται αυτό. Κόψε τις επιοδτήσεις και οι ΑΠΕ εξαφανίστηκαν και ΔΕΝ θα σου λείψει το ρεύμα τους γιατί είναι βασικά ανύπαρκτο. Σκέψου το αυτό. 1700 αιολικά μεγαβάτ έχουμε. Αν δεν τα είχαμε, το ρεύμα θα ήταν φτηνότερο, και δεν θα είχαμε λιγότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απόφαση ολομελείας για το αιολικό στη Βοιωτία είχε και ισχυρή μειοψηφία.

    Υπάρχει πλούσια νομολογία ΣτΕ για τον βαθμό του επιτρεπτού των επεμβάσεων σε δασικές εκτάσιες (οι αναδασωτέες ηταν δασικές) εκεί είναι το πρόβλημα, γιατί βάσει Συντάγματος οι επεμβάσεις στα δάση-δασικές εκτάσεις επιτρέπονται κατ' εξαίρεση.
    Εδω όμως έχουμε κατά κανόνα επεμβάσεις στις δασικές εκτάσεις και παραβίαση του πρακτικού κώδικα που είχε επιβάλει το ΣτΕ (με φειδώ οι επεμβάσεις στις δασικές και μόνο αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες εκτάσεις άλλου χαρακτήρα )

    Αυτό που χρειάζεται είναι να αποδοκιμαστεί η κλίκα στο E΄του ΣτΕ που αναθεωρεί την νομολογία του λόγω "διείσδυσης του κοινοτικού δικαίου" και κατ' επίκληση της σύμβασης Κιότο που είναι πλέον ένα κουρελόχαρτο.

    Ακόμη περιμένουμε την απόφαση ΣτΕ για το χωροταξικό ΑΠΕ όπου είχαν προβληθεί αυτά τα θέματα.

    Εδώ είχαμε απόφαση της ΕΑ ΣτΕ όπου έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανεπίστρεπτης περιβαλλοντικής βλάβης (ώστε να διατάξει αναστολή εργασιών σε ΖΕΠ) επειδή η ΑΕΠΟ προέβλεπε παρακολούθηση θνησιμότητας της ορνιθοπανίδας (από την εταιρεία φυσικά).

    Αυτές οι μ@λα@κίες εκπορεύονται από τις υπηρεσίες της Κομισιόν και τα αποδέχθηκε η BirdLife International

    Εν κατακλείδι πρέπει να σταματήσει η γκρίνια και οι αρνητικές διαπιστώσεις και να πείσουμε τους δικηγόρους Αθηνών να αντιπαρατεθούν επιτέλους στην γνωστή, διαπλεκόμενη με το κράτος και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κομισιόν, κλίκα που έχει σχηματιστεί στο ΣτΕ.

    Μια επιστολή 1000 ατόμων στον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου δεν θα ήταν άσκοπη ιδίως αν ετύγχανε μεγάλης δημοσιότητας.



    Εδώ αμβισβητείται και η νομολογία ΔΕΚ ως προς τις περιοχές Natura, εκτός που είναι και άσχετοι-αμαθείς ως προς βασικά ζητήματα βιωσιμότητας των αιολικών.

    Όμως αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι υπάρχουν Οδηγίες που δεσμεύουν τα εθνικά δικαστήρια, επομένως όσο είμαστε στην Ε.Ε. πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και να στραφούμε κατά των υποστηρικτικών μέτρων για τις ΑΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουν και κάποιες μελέτες - έρευνες για τους λόγους πρόκλησης πυρκαγιών ή τις αιτίες εμπρησμών.
    Δεν ξέρω όμως μέσα σε αυτές υπάρχει καταγεγραμμένος και ο στόχος εκμετάλλευσης καμένης γης για εγκατάσταση Ανεμογεννητριών.
    Άλλωστε οι νόμοι για τις ΑΠΕ άλλαξαν σχετικά πρόσφατα.

    http://andrianos-firedepartment.blogspot.gr/p/blog-page_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "συγκρίνετε τις πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού, με τον χάρτη τηε ΡΑΕ."
    Και τις περσινές, και τις προπέρσινες, και κυρίως εκείνες του 2007 και του 2009, όταν ακόμη δεν υπήρχε ο χάρτης της ΡΑΕ και ο μπιρμπιλονόμος, αλλά οι χάρτες του Ειδικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ ήταν αναρτημένοι στο site του ΥΠΕΧΩΔΕ. Τότε το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν τα δάση και οι δασικές εκτάσεις συν οι περιοχές Natura.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://logioshermes.blogspot.com/2012/08/21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή