Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012
Οι Σκωτσέζοι αρμόδιοι Τουρισμού παραδέχονται ότι "τα αιολικά θα διώξουν παραθεριστές"
http://www.thegwpf.org/scottish-tourism-chiefs-admit-wind-farms-will-drive-holidaymakers-away/
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2221277/Scottish-tourism-chiefs-admit-wind-farms-drive-holidaymakers-away.html
Και στην Σκωτία, οι κυβερνώντες θέλουν αιολικά και λένε ότι θα "αναδείξουν" την Σκωτία. (Και η ΕΛΕΤΑΕΝ λέει τέτοιες σοφιστείες). Οι Σκωτσέζοι όμως;... Οι αιολικοί ΑΠΕτεώνες τις αγαπούν επειδή επιδοτούνται. με £400 εκατομ. ετησίως. Για τους πολιτικούς δεν λέω τίποτα, δεν τους ξέρω τους Σκωτσέζους. Μέχρι τώρα ο αντίστοιχος Οργανισμός Τουρισμού δεν ήταν κατά των ανεμογεννητριών, αλλά φαίνεται αλλάζει.
Τα αιολικά πάνε στην Σκωτία, γιατί οι Γερμανοί αποφάσισαν ότι έτσι θα αποκτήσει η Σκωτία κάποια χρησιμότητα -- το έχω διαβάσει, αλλά άντε να θυμηθώ πού... Τα αιολικά ακούγονται, ρυθμικές χαμηλές συχνότητες, σε απόσταση πάνω από χιλιόμετρο, και, ναι, και καίγονται και πετάνε κομμάτια αραιά και πού.. Εγώ προτείνω να μπουν μερικές απέναντι από το σπίτι του Παπακωνσταντίνου στην Σέριφο, να δει τι θα κάνουν τα νοίκια. Και για περιπάτους σε αιολικά, που φαντάζεται η ΕΛΕΤΑΕΝ, προτείνω την Νότια Εύβοια...
΄
Σίγουρα έχει κι άλλα καθίκια και ΑΠΕτεώνες πλην ΕΝΕL... Kαι 1.700 τόσα αιολικά είναι παντελώς άχρηστα ενεργειακά. Ούτε 1.700 αιολικά, ούτε 17.000 αιολικά δεν θα υποκαταστήσουν ούτε μία μονάδα λιγνίτη, και το ρεύμα από αέριο θα είναι φτηνότερο σκέτο, παρά με αιολικά. Πεταμένα λεφτά. Την αισθητική την αφήνω σε άλλους.
...και η σιμενς την κανει απο το φως, μενει στον αερα και το νερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.reuters.com/article/2012/10/22/siemens-solar-idUSL5E8LM5E020121022
sawas
Όταν ήμουν φοιτητής η περιοχή της νότιας Εύβοιας (και πριν την ύπαρξη του ΚΑΠΕ) ήταν ένα από τα πεδία Research & Development της ΔΕΗ. Έστηνε τότε Α/Γ με σκοπό τη μελέτη για κάλυψη φορτίων αιχμής σε μη διασυνδεδεμένα νησιά. Έπαιζαν λοιπόν Α/Γ εκεί, (ακόμα και κάθετου άξονα) στην Άνδρο, Μήλο και ένα πειραματικό πεδίο γεωθερμίας στη Νίσυρο. Τα εγχειρήματα έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, δλδ ότι η αιολική ενέργεια είναι "ακατάστατη" και όταν έχεις αιχμές ζήτησης, δεν έχεις απαραίτητα και αέρα για να γυρίσει τις Α/Γ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη Νίσυρο είχαν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι γιατί η περιοχή πέριξ του πειραματικού γεωθερμικού πεδίου ηλεκτροπαραγωγής βρώμαγε από διαρροές H2S.
Λίγα χρόνια πιο μετά η ΔΕΗ έστησε ένα "έξυπνο" Φ/Β (με μπαταρίες) στη Γαύδο και στην Ερεικούσσα.
Μετά ήρθαν οι επιδοτήσεις και οι πράσινοι ...
H ωραία Χαλκιδική που ξέραμε, πάει:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκουριές: το νέο Κράτος του Τρόμου
Γέμισε Μπομπολαίους χρυσοθήρες και μπάτσους.
Επενδύσεις θέλετε; Φάτε τις!
(μούγκα στο Μέγκα με 5 λεπτά αφιέρωμα στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη)