Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γερμανική λογική για εξαγωγές με/και συγκριτικά πλεονεκτήματα

Το πράγμα είναι απλό.

Η Γερμανία (σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα) δεν έχει πηγές ενέργειας. Κυρίως δεν ελέγχει πηγές ενέργειας, και έχασε και δύο Παγκόσμιους Πολέμους.  Άλλοι έχουν τα αεροπλανοφόρα και τις μονάδες επεξεργασίας πλουτωνίου.

Οι Γερμανοί είναι ωστόσο επιμελείς, εργατικοί , υπάκουοι, πειθήνιοι στον εκάστοτε Αρχηγό τους, εξαγωγικοί, μερακντιλιστές, και δεν το βάζουν κάτω.  Με συγκριτικά πλεονεκτήματα για κατασκευασμένα τεχνολογικά προϊόντα, ποιότητας μάλλον παρά ποσότητας. Και μελετηροί και σχεδιαστικοί... Το είπε και ο Αρχηγός, παλαιότερα...

(1) Χρειάζονται εξαγωγές, αλλά (2) οι άλλοι έχουν ή ελέγχουν ενέργεια. Πώς μα πώς να λύσουν αυτό το διπλό πρόβλημα;

(α) Βρήκαν πατέντα να αυτοφορολογηθούν όλοι τους οι αντίπαλοι που έχουν κάρβουνο ή πρόσβαση σε πετρέλαια. "Φόρος άνθρακα για την σωτηρία του Πλανήτη"

(β) Καλλιέργησαν και καλλιεργούν την θρησκεία της σωτηρίας του Πλανήτη με οικολόγους και παπαγάλους.

(γ) Έφτιαξαν και εξάγουν σειρά κατασκευασμένων και ακριβών προϊόντων, αμφίβολης χρησιμότητας, που όμως αγοράζουν οι ηλίθιοι για να μειώσουν τον φόρο άνθρακα που τους φόρεσαν οι ...Γερμανοί, να' ναι καλά οι παπαγάλοι οικολόγοι

(δ) με τον φόρο άνθρακα που αυτοεπέβαλαν οι ανταγωνιστές τους, αυτομάτως έχασαν το συγκριτικό πλεονέκτημα που είχαν, προς όφελος των Γερμανών που δεν το έχουν.  Όσοι πρόλαβαν να είναι πυρηνικοί (Γάλλοι, Σουηδοί) αυτομάτως κέρδισαν. Κατά διαβολική σύμπτωση, στοχοποίησαν Άγγλους, Αυστραλούς, Αμερικάνους, Νεοζηλανδούς, και όλους τους συμμάχους τους. Οι Ρώσοι την γλύτωσαν, δεν μασάνε κάτι τέτοια...

(ε) Η αριθμητική τους είναι απλή. 30 κάνει το ρεύμα, αν τους το κάνουμε 150, με τον φόρο άνθρακα, κατά προτίμηση στους Αγγλοσάξονες, θα τους πουλάμε σαβούρες που το παράγουν μεταξύ 70 και 140 και θα νομίζουν ότι είναι κερδισμένοι. Θα βάλουμε και Δανούς και Ισπανούς να φαίνεται "Ευρωπαϊκό" το παιχνίδι.

Η Γερμανική αριθμητική προϋποθέτει 1) πίστη στην Ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή, και 2) πίστη στο ότι οι ΑΠΕ κάνουν κάτι για την Ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή. ΠΟΣΟ ηλίθιος μπορεί να είναι ο κόσμος; ΠΟΛΥ ηλίθιος, ιδίως αν του βάλεις λίγη ενοχή, και του το σερβίρεις σαν σωτηρία. Ενοχή, σωτηρία.

Για αυτό και εγώ σας θυμίζω πάντα την καταπληκτική ομιλία του Χίτλερ -- ακούστε ή διαβάστε τους υπότιτλους, είναι  German Psyche 101. Το μόνο που άλλαξε είναι η στολή.

5 σχόλια:

  1. Λογικές ανησυχίες.
    Πρωτος εγραψες ,και μάλλον εχεις δικαιωθεί απο τις εξελιξεις οτι οι Αλαμανοί εχουν πιαστει στην πράσινη παγιδα που οι ιδιοι στησανε στους αλλους.Βιάστηκαν να κλεισουν τα πυρηνικά ,και τωρα απειλουνται σοβαρα απο την ακριβη ενεργεια . Ισως γινουν εξαιρετικα επικίνδυνοι και παλι για την Ευρωπη και τον κοσμο.Αρχισαν απο την Ελλαδα με σχέδιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι όμως... την "οικοιπαγίδα" (και τον όρο "οικοπαγίδα"), την πρωτοείδα στο Spiegel! http://www.spiegel.de/international/germany/germany-s-eco-trap-is-environmentalism-really-working-a-751469.html

    Και την ιδέα ότι η Πράσινη Ανάπτυξη και η Κλιματολογία είναι δική τους επιννοηση μου ενισχύθηκε από τον John Rosenthal (http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/03/blog-post_4649.html)μετά το random walk through German Green sites

    Ξέρεις... Λίγη εις άτοπον απαγωγή, λίγο follow the money... λίγο cui bono...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γερμανική τεχνολογία δεν είναι η καλύτερη, και δεν είναι μπροστά εκεί που μετρά, στην πληροφορική.

    Ισως η Γερμανία δεν έπιασε θέση στους πρώτους διότι απλά οι Γερμανοί με τις μονομανίες τους είναι αντιπαθητικοί.

    Οσο για την εργατικότητα και το προτεσταντικό κλπ, σκεφτείτε ότι η παραοικονομία εκεί είναι σε απόλυτο μέγεθος μεγαλύτερη από το ελληνικό ΑΕΠ, σε ποσοστιαία βάση το 15 τοις εκατό του ΑΕΠ, άρα δεν είναι όσο τίμιοι και δουλευταράδες όσο λέμε.

    Οσο για την σοβαρότητα κλπ, τα σκάνδαλα δωροδοκίας, όπως και οι στολές και τα παράσημα του 1930, δείχνουν ότι κατά βάθος είναι μεγάλοι καραγκιόζηδες. Για αυτό το σχέδια τους καταλήγουν σε αποτυχία και χασούρα.

    Kaymakchalan

    ΑπάντησηΔιαγραφή