Η εικόνα μεγαλώνει με κλικ, και τα λέει όλα. Τον χάρτη με τα στοιχεία (και τον τίτλο) μου τον έστειλε ο ΑΚ. Εγώ είδα και το
http://www.ellaktor.gr/article.asp?catid=22169&subid=2&pubid=32283, έτσι, για να είμαι ...σίγουρος. Οι εργολάβοι και οι ενεργειακοί βαρώνοι, έχουν σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα, ή να μετακομίσουν εκτός;
Και, φυσικά, όλοι δουλεύουμε για την Enercon και την Vestas. Και τον εθνικό προμηθευτή εξοπλισμού υποδομών... που αρχίζει από S και τελειώνει σε iemens.
Ε, ρε πράσινη ανάπτυξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μετά φωνάζουν για την Μεγαλόπολη.
Όταν θα γεμίσουν τα βουνά φουρφούρια και οι κάμποι αποτεφρωτές-ατμολέβητες για παραγωγή ενέργειας, η Μεγαλόπολη δεν θα τους ενοχλεί γιατί θα την έχει ο Ελλάκτωρ.
(ή ο οποιοσδήποτε άλλος)
Και στην Κρήτη κλαίνε και θέλουν χωροταξικό σχεδιασμό και διασυνδεση για τις ΑΠΕ:
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του ανέφερε ότι καταρχήν για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στο νησί, είναι απαραίτητη η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με τον ηπειρωτικό κορμό που θα καταστήσει το νησί μέρος του Εθνικού Συστήματος, εξέλιξη που θα δώσει το αναγκαίο περιθώριο για ένα ορθολογικότερο προγραμματισμό των επενδύσεων ΑΠΕ στο νησί.
Για το θέμα της χρηματοδότησης της καλωδιακής διασύνδεσης της Κρήτης, ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με δημόσια χρηματοδότηση, ενώ υπάρχει η πιθανότητα συγχρηματοδότησης και από το νέο ΕΣΠΑ.
Χορηγοί επικοινωνίας:
- Οινομαγειρείον "Ο μπαρμπα-Φώτης"
- Εταιρεία Συμβούλων "Ο ΑλλαξοΜπίστης"
- Ηνωμένοι Μπετατζήδες Κρήτης (aka TEE) "Η τρελλοβαρέλα"
Τη Ρόδο γιατί την αφήνετε στην απόξω ρε παιδιά; Παίζει κατιτίς άλλο;
Για το δε ΙΤΕ ... άστο καλύτερα. :-(
Η αειφορία, της αειφορίας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ βιώσιμη ανάπτυξη, της βιώσιμης ανάπτηξης....
Βιώσιμη ανάπτυξη είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μέσα στα πλαίσια της φέρουσας ικανότητας των υποστηρικτικών οικοσυστημάτων (IUCN, UNEP και WWF, 1991).
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B5%CE%B9%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7
Για την προστασία και της βιοποικιλότητας... που την ορίζουν επιστήμονες, ΜΚΟ και μερικοί άλλοι (στελέχη ή θεσμοί του κράτους, όπως π.χ. και το ΤΕΕ, ίσως και επενδυτές ή άλλοι αφανείς παράγοντες).
Φουχτελάκης ο Αρναουτόστσυρος
ΑπάντησηΔιαγραφήόσοι φαντάζονται ότι με σχεδιασμό κάτι θα κάνουν, είναι ή παρακούζουλοι, ή τα έχουν πιάσει. Εκτόνωση της πλέμπας. Το μόνο καλό τους σχεδιασμού είναι ότι τους καθυστερεί αλλά μπορει και να τους βολεύει γιατί δεν υπάρχουν ευρώπουλα. Αν ο Φουχτελάκης πάει να πάρει λεφτά ντόπιων να ξέρετε που θα μένει αργότερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜωρ' αυτοί έχουν ξεσαλώσει τόσο πολύ που ακόμα και από την μελλοντική εντροπία θα προσπαθήσουν να βγάλουν λεφτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4774773
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=488299
ΑπάντησηΔιαγραφήΠτέρυξ, τι ακριβως θέλουν να κανουν τα λαμόγια;
Τριχες για κατανάλωση. Επί της ουσίας, στην πιο ήπια περίπτωση ανοησία αλλά 1) σου υπενθυμίζει για την Αρκτική που λιώνει, όπως το 22, λές και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Τρέχει ότι η Εξξον με την Ροσνεφτ ανοίγουν τρύπες...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://scienceblogs.com/deltoid/2012/12/12/sea-level-rise-acceleration/
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις γύρισα από την παραλία στην Γλυφάδα. ¨Οπως ήταν είναι και κάτι εφοπλιστές με παραθαλάσσια, εξακολουθούν να αρνούνται να μου πουλησουν φτηνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως, ο προσδιορισμός των Ζωνών Προστασίας, στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. έγινε μετά από πρόταση, υπόδειξη και πιέσεις (ακόμα και παραπομπές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια) της Birdlife International. Αν στην πορεία οι ίδια οργάνωση ή οι εταίροι της σε διάφορες χώρες "επανεξέτασαν" τα οικολογικά και άλλα δεδομένα τους, παρέχοντας στα κράτη ή σε επιχειρηματικά σχήματα το ελεύθερο να τις χρησιμοποιούν και για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αυτό είναι άλλο θέμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το Birdlife, σχετικά πρόσφατα, είδα ένα σχετικά θέμα εδώ:
Άγρια πουλιά και ανεμογεννήτριες 3
http://sagini3.blogspot.gr/2012/12/3.html