Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Από πότε έχουν δικαίωμα να οργίζονται οι ξένοι πράκτορες;


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_16/02/2013_511449
http://www.energypress.gr/news/To-story-yponomeyshs-ths-ependyshs-ths-DEH-sthn-Ptolemaida#cabfc064-f549-43eb-afd7-27a3de393b94
http://www.energypress.gr/news/Kanonika-tha-prohwrhsei-h-symbash-gia-Ptolemaida-leei-toYPEKA

Από πότε μωρέ οργίζονται οι ξένοι πράκτορες;

Εγώ δεν έχω σχέση με ...μυστικές υπηρεσίες, αλλά είμαι σίγουρος ότι η WWF και η Greenpeace είναι ξένοι πράκτορες και εχθροί της πατρίδας μου. Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν πατρίδες, γιατί και οι δύο οικολογικές οργανώσεις, έχουν "πατρίδα" κάπου μεταξύ Πολωνίας και Ολλανδίας.

Δεν φοβάμαι ούτε τους ακροδεξιούς, ούτε τους ακροαριστερούς, ούτε τους ακρομικροαστούς. Φοβάμαι μόνο τα Πράσινα σταγονίδια που κουβαλάνε. Και η WWF και η Greenpeace είναι οι συντονιστές. Η σύγχρονη Γκεστάπο.  Πράσινη. Αειφόρα...

Νομίζω ότι δεν είμαι λάτρης της ΡΑΕ ή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αλλά απέναντι στον ξένο πράκτορα είμαι 100% και με την ΡΑΕ και με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.  Να πείτε στην WWF να πάει να γαμηθεί, και στην Καθημερινή... ότι θα λέγατε σε έναν δοσίλογο (εκτός εάν υποκρίνεται, που δεν νομίζω).  Ότι θέλουν οι WWF και η Greenpeace στην Ελλάδα, εγώ θέλω το αντίθετο, κι ας κάνω λάθος.

7 σχόλια:

  1. Φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη εφημερίδα που λειτουργεί ως "χορηγός επικοινωνίας" των παραπάνω ΜΚΟ (και ειδικά του WWF).
    Και σε άλλες εφημερίδες (ενδεχομένως και σε τηλεοπτικά κανάλια), υπάρχουν συγκεκριμένοι δημοσιογράφου, που θεωρητικά καλύπτουν το οικολογικό ρεπορτάζ όμως, αν παρακολουθήσει κάποιος την πορεία τους στο χρόνο θα δει πως είναι ιδιαίτερα αναλυτικοί και σίγουροι όταν απλά, αναπαράγουν τις ανακοινώσεις και τις πληροφορίες που τους δίνουν συγκεκριμένες ΜΚΟ. Αντίθετα, αν - και λόγω εξελίξεων - υπάρχουν θέματα που αξίζει να ερευνηθούν (π.χ. η εκδίκαση της υπόθεσης για τη ρύπανση στον Ασωπό που συνέχεια αναβάλλεται...) τότε, ή κάνουν ότι δεν το αντιλήφθηκαν ή παρουσιάζουν το θέμα εντελώς λακωνικά.
    Μια απλή σκέψη έκανα και έβαλα στο ψαχτήρι το όνομα του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και "τη λέξη κλειδί" πλέον, δηλαδή WWF. Προέκυψε ένα σύνολο αποτελεσμάτων. Αν το ίδιο γίνει και με αρκετούς άλλους γνωστούς οικολογικούς συντάκτες των άλλων εφημερίδων θα δει την ίδια αντιστοιχία. Και καταλήγω στο (αυθαίρετο ίσως) συμπέρασμα ότι, αυτές οι ΜΚΟ όταν εκδίδουν δελτία τύπου ή ανακοινώσεις (είτε σε αυτά λένε αλήθειες είτε ψέματα/ανακρίβειες - γιατί έχει αποδειχθεί και αυτό!!!), τα ισχυρά ΜΜΕ τις αποδέχονται ως Διάγγελμα που ποτέ και για κανέναν λόγο δεν αμφισβητείται.
    Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και αν υπάρξει αντίθετη άποψη υπουργών (απάντηση στη Βουλή) για ένα θέμα, αν έχει προηγηθεί ΓΝΩΜΗ από τις συγκεκριμένες ΜΚΟ, τελικά, από τους περισσότερους δημοσιογράφους οικολογίας, ή τα ΜΜΕ θα υιοθετηθεί και θα δημοσιευθεί η γνώμη των ΜΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, γιατί είναι σαν να τα λέει η πρεσβεία. Όχι η Πρεσβεία, ή άλλη πρεσβεία. Εδω παρευρίσκεται η WWF σε συνεδριάσεις του ΣΕΒ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Φοβάμαι μόνο τα Πράσινα σταγονίδια που κουβαλάνε."

    THE ABSOLUTE BEST!

    Και εγώ μαζί σου!!!!

    Kaymakchalan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο για την επιρροή των ΜΚΟ στα ΜΜΕ αυτό δηλώθηκε ξεκάθαρα σε ημερίδα που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία. Ο Τάκης Καμπύλης, των Νέων τότε, πήρε το λόγο και δήλωσε κοφτά ότι η ΚΥΡΙΑ πηγή των δημoσιογράφων για τα περιβαλλοντικά θέματα είναι οι "οικολογικές οργανώσεις".

    Μη ξεχνάμε και τον δικαστή του ΣτΕ Δεκλερή που τους έδωσε θεσμικό ρόλο μέσα από τις αποφάσεις του, χωρίς να υπάρχει νομικό έρεισμα και γράφοντας στα τέτοια του την βασική συνταγματική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

    Προσθέστε στα παραπάνω την παντελή άγνοια περί οικολογίας και συναφών επιστημών εκ μέρους των οικολογικών συντατκών και η σούπα έδεσε. Ρωτήστε έναν οικολογικό συντάκτη για την επιστημονική έννοια του ανταγωνισμού πχ, και δείτε τι θα εισπράξετε. Είναι φυσικό για αμόρφωτους συντάκτες να υιοθετούν τις απόψεις των ΜΚΟ, έτσι αναπληρώνουν την άγνοια τους, και το ίδιο κάνουν και οι βουλευτές.

    Kaymakchalan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος έχει δει το μέγεθος και τη θέση και τα έργα των εντυπωσιακών headquarters της WWF στην Ουάσιγκτον μπαίνει σε υπόνοιες. Αν γνωρίζει και λίγο post-1970s αμερικανική Ιστορία θα συμφωνήσει μαζί σου. Και όμως εδώ μπήκαν και στο πάλαι ποτέ Συμβούλιο Ενεργειακής Πολιτικής (ελέω Μπιρμπίλης!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η WWF και η Greenpeace είναι βασικά marketing companies. Πουλάνε οικολογικά θέματα, κινηματικά δρώμενα ή εικονιζόμενα, γενικώς, οικολογικό "περιεχόμενο" (content). Το πουλάνε σε άλλες εταιρείες, οργανισμούς, κυβερνήσεις, μίντια κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Οι ξένοι πράκτορες διαμαρτύρονται γιατί εδώ νοιώθουν σαν στο σπίτι τους. Έχει ποτέ αποκαλύψει κάποια κυβέρνηση τον ρόλο τους; Έχει γίνει ποτέ κάποια έρευνα γιά τον ρόλο τους;
    Αντιθέτως, επιχορηγούνται και από το κράτος, ως ΜΚΟ κ.λ.π. Όχι! Άρα, μάλλον συνεταιρικά την κάνουν την δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή