Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αυτοί οι ΟΤΑ... Είναι Πράσινοι γιατί παίρνουν (νόμιμα) ποσοστά οι Δήμαρχοι (ή οι Αντιδήμαρχοι).

 
"...Σήμερα έμαθα, ότι ο Δήμαρχος Άνδρου Ι.Γλυνός, (Πρόεδρος της ΔΑΦΝΗΣ του Πουσσαίου κλπ ) και μέλη της οικογενείας του είναι ιδιοκτήτες τουλάχιστον τριών νέων φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή Κορθίου από όπου και κατάγεται .Τα ''πάρκα'' είναι εγκατεστημένα τον τελευταίο χρόνο σε ιδιόκτητο χώρο του Δημάρχου και της οικογένειάς του . Συνταξιούχος καθηγητής, λες να είχε αποταμιεύσει τα εκατομμύρια που ''επένδυσε'', η παίζει κάτι άλλο;..."

Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει η Άνδρος; Θα έχει σίγουρα. Να που βρήκε τα λεφτά. Η Τράπεζα Πειραιώς είτε με Πράσινα Δάνεια, είτε με πολιτιστικές προσλήψεις είτε δεν ξέρω πώς, αλληλοχαϊδεύεται με την Μαφία τους ΟΤΑ. (Και η Εθνική και η Γιούρομπανκ διαφήμιζαν Πράσινα Δάνεια).

Η διαφθορά και το ξέπλυμα με την Πράσινη Απάτη έχουν γίνει νομιμότατες δραστηριότητες, κι αν ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έκαναν ...έλεγχο, είμαι σχεδόν σίγουρος θα ζητούσαν πόντους σε "πάρκα".

Είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Γλυνός είναι νομιμότατος, και πιστεύει ειλικρινά, de profundis, και αυτός, και ο κ. Πουσσαίος, και όλοι οι Δήμαρχοι (και οι Αντιδήμαρχοι) στην Πράσινη Αειφορία. Ούτε, προς Θεού, πιστεύω ότι υπάρχει ο,τιδήποτε μεμπτό στα φωτοβολταϊκά του, εάν έχει φωτοβολταϊκά, ούτε πιστεύω ότι οποιοδήποτε λαμόγιο εκλεκτό και εκλεγμένο μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πήρε ή θα πάρει ποτέ "πόντους" σε Πράσινο Έργο.

Μα δεν σας κάνει εντύπωση ότι η Πειραιώς υπάρχει ακόμα;  Όταν έσκασαν οι αγορές το 2008 ήταν στα όρια... Κι όμως υπάρχει ακόμα... Την ΑΤΕ βέβαια χάσαμε... Την καλή ΑΤΕ... Την κακή την χρωστάνε τα εγγόνια μας.  Όσο για τους κατά τόπους Δημάρχους και Αντιδημάρχους (ναι και αυτοί ...υπάρχουν), Περιφερειάρχες και λοιπά αξιόλογα πρόσωπα, είναι πλασιέ του Φούχτελ, μόνο που τα ποσοστά τους τα πληρώνουμε εμείς.

16 σχόλια:

  1. Εκτός από ΑΠΕ και ΦΒ αποκτήσαμε και άλλη πράσινη ανάπτυξη,
    εργοστάσια καύσης βιομάζας. Οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες της Αττικής έχουν βρει άλλο είδος επενδύσεων.
    Τις επενδύσεις τις πληρώνουμε εμείς μέσω του λογαριασμού ρεύματος.
    Ποιός παίρνει τα ποσοστά δεν ξέρω.
    http://kifisiotikanea.wordpress.com/2013/06/05/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sagini

    Λάδωμα υπάρχει και στην ΄Ανδρο και σ΄όλη την επικράτεια. "Ελπίζεται ότι πρόκειται για λάθος" το λέτε για την ΄Ανδρο ή για Κηφισιά.
    Θέλει προσοχή γιατί η μόδα της βιομάζας θα επεκταθει και σε άλλες περιφέρειες.


















    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ αειφορες ''επενδύσεις'' είναι πανάκριβες και πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δι@ύγεια και Ανοικτή Διακυβέρνηση
    διαφάνεια παντού, από τα μετρημένα πρόβατα τρώει ο λύκος.
    Η εξουσία πάντα διαφθείρει, σε κάθε έργο το ποσοστό του λαδώματος ανεβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Είναι σταμπαρισμένα τα λαμόγια

    Ένα-ένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TI??? ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΧΙΩΤΑΚΗΣ??!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...κι ο παππούς με το φανελάκι;..."

    ΚΑΙ το anti με διαφήμηση της ΠΕΙΡΑΙΩΣ (από παλιά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος 12.59π.μ.
    Δεν ξέρω, μπορούμε να ρωτήσουμε τον
    κουμπάρο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος 12.54π.μ.
    Θα τους βάλουμε το τσιπάκι 666 όπως λέει και η Λουκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΙΟΜΑΖΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!!!????
    χαχχαχαχαχαχαχαχχαχαααχαχχα!!!!!
    Μάθανε ότι .... πλακώσανε κι....
    @katalytikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος 8.46π.μ.
    Την πρόταση στη Κηφισιά την έφερε δημοτικός σύμβουλος πράσινου κόμματος, την δέχθηκε, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και ο δήμαρχος.
    ΄Οταν γίνονται αυτά στην Αττική και δή Κηφισιά και δεν φοβούνται την οργή, περιμένεται ότι θα σωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα.
    Τα χρήματα είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η “εύανδρος Άνδρος” που ύμνησε ο Ανδρέας Εμπειρίκος θα γίνει αποικία ΑΠΕτεώνων γιατί είχε την ατυχία να βρίσκεται επάνω στο αιολικό πεδίο του στενού του Καφηρέα. Αφού λοιπόν ανακαλύψανε (ξανά) τον φρέσκο αέρα του Καβοντόρο, ας καταργήσει ο δαφνοστεφής δήμαρχος και τα πετρελαιοκίνητα φέρυ και να κάνει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού με την Αττική με ... ιστιοφόρα. Γιατί απ ότι φαίνεται από το παραλήρημα που γίνεται, αυτοί ονειρεύονται να μετατρέψουν την Άνδρο σε αιολικό εφιάλτη και φάμπρικα φρέσκου αέρα που θα εξάγει αιολική ενέργεια στην Αττική. Και δεν είναι μόνο οι τεράστιοι ανεμιστήρες που θα διαλύσουν το μοναδικό τοπίο της Άνδρου, αλλά σε λίγο θα απαιτηθεί και ενίσχυση και “αναβάθμιση” του δικτύου για να σηκώσει τα μεγαβάτ του αέρα. Σίδερα, φτερωτές, καλώδια, στύλοι, μετασχηματιστές, χωματουργικά, μπετά θα κάνουν σμπαράλια ένα νησί του οποίου το κάλλος βρίσκεται στους αναβαθμούς, τις ξερολιθιές και πάνω απ όλα στις σμιλεμένες από τον άνεμο ράχες και πλαγιές. Αλλά τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα, η Άνδρος θα σώσει τον πλανήτη από τα αέρια θερμοκηπίου, θα γίνει ενεργειακά πράσινη και αυτάρκης, θα εξάγει καθαρή ενέργεια, θα μοιράζει ποσοστά του αέρα στους αεριτζήδες των τοπικών ΟΤΑ, και θα προσελκύει περιβαλλοντικά ευαίσθητους τουρίστες από τις Γερμανικές χώρες οι οποίοι θα κάνουν πικ-νικ κάτω από τις ανεμογεννήτριες και θα φωτογραφίζονται με αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Professor Moriarty
    Το πικ-νικ το είχε πει ο Μυτηλιναίος για την Σέριφο, οπότε μην νομίζετε ότι είναι αστείο. Αυτό ακριβώς είχε λεχθεί τον Ιούνιο του 2006, σαν αντιστθμιστικός όρος, όταν λέγαμε ότιθα κάνει κακό στο τουρισμό.
    1.- Οι Ανδριώτες τότε, ήταν υπέρ των Α/Γ ακόμη και τώρα δεν ξέρω τι πιστεύουν.
    Είχα έρθει σε επαφή με αρκετούς Ανδριώτες και συζήτησα το θέμα. Εκείνη την εποχή, αν είσατε στην Άνδρο υπήρχε πρόβλημα ηλεκτροδότησης, (υπήρχαν αρκετές διακοπές ρεύματος) πίστευαν ότι η Α/Γ θα τους λύσουν το πρόβλημα.
    2.- Από την ΚΑΠΕ μου είχαν πει τότε, δεν το έψαξα και δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, γιατί δεν με ενδιέφερε, ότι το αιολικό δυναμικό της Άνδρου το είχε δεσμεύση, η Αμερικάνική Enron η οποία πτώχευσε.
    Μου είπαν ότι επρεπε πρώτα να λυθεί νομικά το θέμα και μετά θα το έδιναν θα το αγόρασαν δεν ξέρω, άλλοι επενδυτές.
    3.-Επειδή τότε βλέπαμε το τσουνάμι που ερχόταν, είχαμε κάποιες γνωριμίες στην UNESCO και θέλαμε να προσπαθήσουμε να εντάξουμε όλες
    οι Κυκλάδες σαν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς για το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Με όλους του Κυκλαδίτες, που ήρθαμε σε επαφή, την θεώρησαν
    γελοία αυτή μας την σκέψη. Αν είχε αρχίσει να δρομολογείται αυτή η ενέργεια θα είχαμε γλυτώσει όλοι.
    4.- Ξέρετε γιατί επιλέχθηκε η Σέριφος από τον τότε επενδυτή, την
    τότε Κυβέρνηση νομίζω ότι το είχε πει και ο κ. Ζερβός σε κάποια ομιλία του, ήταν ακόμη καθηγητής στο ΕΜΠ, δεν έχω όμως κάτι γραπτώς να το τεκμηριώσω. Η Σέριφος είναι καλή να κάνουμε την επένδυση, γιατί έχει αμόρφωτους κατοίκους (λόγω μεταλλωρύχων) και πουλημένους ξένους, (εννοεί μη Σερφιώτες)
    Αυτά είναι τα κριτήρια για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, τι το παιδεύουμε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το “αστείο” είναι ότι το λένε σοβαρά.

    Όλα αυτά που λένε στην “Δάφνη” είναι copy-paste από το πράσινο ενεργειακό ειδύλλιο του δανέζικου νησιού Samsoe, το οποίο λένε, έγινε “ενεργειακά αυτόνομο” από το 2000 με 10 off-shore ανεμογεννήτριες και άλλες τόσες επάνω στο νησί. Και κάνει και έγχυση ενέργειας στο δίκτυο της Δανίας. Και επίσης λένε ότι η θέρμανσή τους βασίζεται κατά 70% σε ΑΠΕ, και ότι καίνε βιομάζα και το αποτύπωμα CO2 του νησιού είναι μηδενικό (αυτό πάλι είναι άλλη αλχημεία). Έχει το 1/3 της έκτασης και τον μισό πληθυσμό της, Άνδρου,και είναι επίπεδο. Εκεί έχει γίνει επένδυση από τις δημοτικές αρχές και τους κατοίκους, με προοπτική τα κέρδη (από τις επιδοτήσεις φυσικά) να επανεπενδυθούν σε πράσινες τεχνολογίες. Από εκεί είναι αντιγραμμένο και το επιχείρημα του περιβαλλοντικού τουρισμού, διότι στο Samsoe διοργανώνουν κάθε χρόνο κάτι πανηγύρια και μαζώξεις για να δείξουν το πράσινο “θαύμα” της ενεργειακής αυτονομίας. (Βέβαια αν όντως είναι “αυτόνομοι” ενεργειακά ας αποσυνδεθούν από το δίκτυο να δούμε τι θα συμβεί). Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια, ότι η οικονομία αυτού του νησιού βασίζεται στις φράουλες και στις πανάκριβες πατάτες delicatessen που παράγει, και ο περιβαλλοντικός τουρισμός ήταν απλώς ένα καινούργιο φρούτο που πουλάνε (όσο ακόμα θα πουλιέται...). Η σύγκριση με τα νησιά του Αιγαίου είναι παράλογη και ανόητη σε αυτό το θέμα. (Επίσης και οι άλλες καινοτομίες που προτείνονται από την “Δάφνη” είναι αντιγραφή από το μοντέλο Samsoe, όπως η εισαγωγή ... ηλεκτρικών αυτοκινήτων).

    Για την enron θυμάμαι ότι επί Βάσως Παπανδρέου στο τέλος της δεκαετίας '90 γινόταν κάτι συμφωνίες για εγκατάσταση ΑΠΕ. Νομίζω ότι είχε ανακοινωθεί τότε μία συμφωνία με την solar enron για Φ/Β στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Professor Moriarty
    Πρέπει να είχε γίνει κάποια συμφωνία και για την ΄Ανδρο.

    Ο ΓΑΠ ήθελε να μας κάνει Δανία του Νότου, τελικά μπέρδεψε τις γεωγραφικές συντεταγμένες και μας έκανε Σομαλία του βορρά.
    Το όνειρο του το εκτελούν πιστά οι διάδοχοί του και αφού γίναμε Σομαλία του βορρά, οι επενδύσεις γίνονται με λιγότερα κεφάλαια, τα υπόλοιπα που περισσεύουν ... ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή