Κάθομαι και διυλίζω κουνούπια για να σας πω ότι οι ΑΠΕτεώνες είναι απατεώνες. Φυσικά και υπάρχουν με την χάρη και βοήθεια του Κράτους, που ελέγχουν με τις μίζες και την χρηματοδότηση των κομμάτων (ή με τους εκβιασμούς/στήριξη των ΜΜΕ που ελέγχουν).
Αμφιβάλλατε; Ορίστε, να χαρώ εγώ τα κατά παραγγελία Δασαρχεία (αλήθεια, τον δασολόγο Κωστή Πενταράκη τον θυμάστε; Ή τον ξεχάσατε;) Και μετά μου λέτε εμένα "γινόμαστε ακραίοι... Βρε καθάρματα, έχει πεθάνει κόσμος για να είναι αυτή η γη ελεύθερη και δική του... Δεν πέθανε για αιολικά λαμόγια...
Συντονιστική ομάδα Ρεθύμνου του Παγκρητίου Δικτύου Αγώνα κατά των ΒΑΠΕ
ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το πρωί, συζητείται στο Δασαρχείο Ρεθύμνου (κόμβος Αμαρίου στα Μισσίρια) η ένσταση του Ν. Δασκαλάκη κατά της πράξης χαρακτηρισμού ως δασικής, έκτασης η οποία ανήκει στην ιδιοκτησία του.
Τον χαρακτηρισμό είχε ζητήσει η εταιρεία «Λατομική Κρήτης Α.Ε.», προκειμένου η έκταση να περάσει στην δικαιοδοσία του δημοσίου και στην συνέχεια να παραχωρηθεί στην εταιρεία η οποία θέλει να κατασκευάσει (μέσα στην ιδιοκτησία του Δασκαλάκη) δρόμο πρόσβασης στον αιολικό σταθμό στην κορυφή Κουρούπα (ανατολικά στο φαράγγι του Κοτσυφού).
Ας σημειωθεί ότι οποιαδήποτε εταιρεία ΑΠΕ μπορεί να αιτηθεί τον χαρακτηρισμό, οποιασδήποτε έκτασης, οπουδήποτε, ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει. Εφόσον δε μια περιοχή χαρακτηρισθεί ως δασική, αυτό σημαίνει ότι τεκμαίρεται δημόσια, διαχειρίζεται ως δημόσια περιουσία και το κράτος την μισθώνει έναντι ευτελούς αντιτίμου (με το περίφημο «αντάλλαγμα του μελισσοκόμου», δηλαδή 50 ευρώ το στρέμμα ετησίως ή 1000 ευρώ την εικοσαετία εφάπαξ), στις εταιρείες για τα έργα ΑΠΕ, αφού με το νόμο 2941/2001, όχι μόνο επιτράπηκε η εγκατάσταση τους σε δάση και δασικές εκτάσεις, αλλά και κρίθηκε ότι είναι «δημόσιας ωφελείας» και τα συμπεριέλαβε στη δασική νομοθεσία ως ισότιμα των στρατιωτικών έργων.
Ας σημειωθεί επίσης, ότι ο ιδιοκτήτης της έκτασης, Ν. Δασκαλάκης, επιδοτήθηκε πριν λίγα χρόνια για να κατασκευάσει εντός της ιδιοκτησίας του μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα που σήμερα λειτουργεί διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα για την νομιμότητά της έγγραφα και πιστοποιητικά από την Πολεοδομία και κάθε άλλη αρχή.
Και ενώ το Δασαρχείο είχε χαρακτηρίσει τότε τον χώρο ανέγερσης της μονάδας ως έκταση γεωργική, τώρα, (μετά από αίτηση μιας εταιρείας ΑΠΕ που εποφθαλμιά τμήμα της ιδιοκτησίας Δασκαλάκη) χαρακτηρίζει ως δασικό ένα όμορο τμήμα της που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την προ ολίγων ετών χαρακτηρισμένη ως γεωργική περιοχή (ίδια βλάστηση, ίδιες πεζούλες που αποδεικνύουν την παλαιόθεν γεωργική της χρήση ).
Πραγματικά εντύπωση προκαλεί το σχήμα αυτής της έκτασης των 22926,68 μ2, όπως προτάθηκε από την «Λατομική» για χαρακτηρισμό. Ένα μακρόστενο σχήμα, επιφάνειας μέσου πλάτους 8μ (εκτός από τις στροφές όπου το πλάτος κυμαίνεται από 15μ έως 40μ.), και μήκους 1800μ. Είναι ο δρόμος πρόσβασης στις ανεμογεννήτριες, που θέλει να κατασκευάσει η εταιρεία.(Επισυνάπτεται το σχεδιάγραμμα που κατέθεσε η εταιρεία στο Δασαρχείο)
Ο δρόμος αυτός, θα καταστρέψει εντελώς όχι μόνο την γη του Δασκαλάκη αλλά και το γύρω φυσικό περιβάλλον σε μια περιοχή Natura και Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα πουλιά.
Θα καταστρέψει την πρότυπη κτηνοτροφική του επιχείρηση καταστρέφοντας οικονομικά τον ίδιο και την οικογένειά του.
Δυστυχώς, όπως φαίνεται, το κράτος μεθοδεύει την αρπαγή της γης μέσω της νομοθεσίας και των δασικών χαρακτηρισμών.
Σήμερα, αντιμέτωπος με αυτό το κράτος στην υπηρεσία συγκεκριμένων ΑΠΕτζήδικων συμφερόντων, βρίσκεται ο Ν. Δασκαλάκης, αύριο θα είναι κάποιος άλλος από μας.
Ας σταθούμε λοιπόν αλληλέγγυοι δίπλα στον Δασκαλάκη και σε κάθε άλλο που βρίσκεται ή θα βρεθεί σε παρόμοια θέση. Γιατί μόνο ενωμένοι, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε την επέλαση των εταιρειών ΑΠΕ.
Με την παρουσία μας στο Δασαρχείο Ρεθύμνου την Δευτέρα το πρωί, δηλώνουμε την απόφασή μας να αντιταχθούμε στις μεθοδεύσεις αρπαγής της γης και στην συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα για χάρη των αεριτζίδικων εταιρειών ΑΠΕ.
Είναι κάτι χρόνια που σε αυτές τις σελίδες σας έχω γράψει, ξανά και ξανά σε βαθμό μονοτονίας, ότι η δασική νομοθεσία μας πάσχει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ φάμπρικα της "δασικής έκτασης" είναι μια μεταπολεμική ανακάλυψη των δασικών για να πάρουν εξουσία. Τεχνικά ο όρος "δασική έκταση" δεν υπάρχει στην διεθνή δασολογία. Κάτι είναι δάσος ή δεν είναι.
Ο χαρακτηρισμός "δασική έκταση" ουσιαστικά είναι μια άνευ αποζημίωσης απαλλοτρίωση. Τα δικαστήρια στηρίζουν τους χαρακτηρισμούς διότι ο όρος πήρε ισχύ από αποφάσεις του Ε' τμήματος του ΣτΕ όταν προήδρευε εκεί ο "οικολόγος-δικαστής" που εφάρμοζε την ατζέντα του Ρίο και όχι το ελληνικό Σύνταγμα.
Και να τα αποτελέσματα!
Kaymakchalan
κάτι σαν αυταρχικό λάστιχο...
ΑπάντησηΔιαγραφή