Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Homines Tatulii και λοιποί υπάλληλοι του Φούχτελ, πληρωμένοι από εμάς, για πλασιέ Γερμανικών, σχετικά άρχηστων πραγμάτων



Πρώτον συγγνώμη αν τα λατινικά μου είναι λανθασμένα, κάθε διόρθωση ευπρόσδεκτη. Δεύτερον συγγνώμη από τον κ. Τατούλη που επικαλούμαι το όνομά του, αν και, μου εξήγησε ένας του σιναφιού του, δεν τους νοιάζει η αρνητική διαφήμιση, διαφήμιση να' ναι, κι ότι να' ναι (ναι, θεωρούν ότι ο κόσμος είναι ζώα).

Τρίτον το έχω μάθει το ποίημα του πώς δουλεύει η νέα Κατοχή του Δ' Ράϊχ:  Τους καλείς για φαγητό, μαζεύεις κομπάρσους (από ΜΚΟ, στιφτούνγκ, ΟΤΑ, δεν έχει σημασία) για μπούγιο, βγάζεις φωτογραφίες, τα θύματα είναι από χωριό ούτως ή άλλως, ό,τι να' ναι τρώνε, και τους στέλνεις πίσω με αναμνηστικές πλακέτες και φωτό να δείχνουν στους Ιθαγενείς.

Και στέλνεις τον λογαριασμό, όπως με τα τέλη σύνδεσης ΔΕΗ ή ΟΤΕ, με τον πρώτο λογαριασμό, Είναι όλα υπολογισμένα...

Οι ΟΤΑ είναι δικαιοδοσία του κ. Φουχτελάκη.  Τι θα τους βάλει να αγοράσουν;  ΑΠΕ, σκουπιδιάρικα, τίποτα διακόπτες νερού... Και οι ΟΤΑ φαντάζονται ότι θα πληρώνονται για το νερό που έπινε δωρεάν ο κόσμος τόσο καιρό, και για σκουπίδια.  Θα δίνουν στους μπατζανάκηδες την υπεργολαβία της δήθεν ανακύκλωσης, θα απειλούν με πρόστιμα της ΕΕ εάν η χωματερή δεν μετονομαστεί σε ΧΥΤΗ, ΨΥΤΑ, ΖΟΤΑ, κλπ. Θα δίνουν σε κουμπάρους εργολαβίες (μετά από Δημοτικούς διαγωνισμούς εγκεκριμένους από την ΔΑΦΝΗ, ή την Περιφέρεια) για "συντήρηση" αιολικών (όπου η συντήρηση θα αφήνει περισσότερο κέρδος από την Ταρίφα). Μικρή καθοδηγούμενη Μαφία, μέχρι να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να στείλει ο Φούχτελ κανένα Γερμανό συνταξιούχο για Δήμαρχο, και για ...διαφάνεια.

Ο φον Σημίτης κάτι ήξερε όταν κατήργησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση... "Καποδίστριας"... Κατά το "Ρόζα Λούξεμπουργκ"... Λαϊκές δημοτικές ΑΠΕ, οικολογικό ανακυκλωμένο κάτουρο για την λειψυδρία, και testicula Carabelae.  Για αυτό όλοι οι Δήμοι, θα αποκτήσουν Οικολόγους Πράσινους... Τέτοιο δημοφιλές κόμμα... Να έχουν να κάνουν κάτι και αυτοί...

Και σε περίπτωση που κάποιος Δήμαρχος δεν θέλει, του πατάνε και υποχρέωση για κοινωνική πολιτική, να έχεις σοσιαληστικές ανάγκες για λεφτά, να μην μπορεί να φορολογήσει, αλλά με Δημοτικά αιολικά (από την Ένερκον ή την Ζήμενς), θα παίρνει ποσοστά από το αυξημένο ρεύμα του γειτονικού Δήμου. O γειτονικός Δήμος, θα εισπράττει από τον δικό μας... Βρε ουστ! Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, όλα αυτά, είναι παραλλαγές του Cloward-Piven... Σε νεο-φεουδαρχικό μοτίβο.

30 σχόλια:

  1. την "πόρτα ανοίγω το βράδυ"


    http://www.youtube.com/watch?v=_DKL0CId748

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eδω στη ρωγμη του χρονου Παπαζογλου Νικος

    http://www.youtube.com/watch?v=SVZFD4LwQSM&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιον ρώτησε ο Γλυνός και πήγε να δώσει κ...λο στους Γερμανούς με την δική μας ζωή; εκ των προρέρων ζητάνε την έγκριση του κόσμου και όχι εκ των υστέρων, εκτός αν σου το έχουν μάθει στραβά. Δάφνες, μαϊντανοί και δυόσμοι να κοιτούν την αυλή τους και να ξέρουν ότι ελέγχονται και ποινικά όλοι τους για το μαγαζάκι που έχουν στήσει εις βάρος των νησιωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, ε, η φωτογραφία είναι πολύ γκροτέσκο αναμνηστική, φέρνει μεταξύ Addams Family και κονκισταδόρες παρέα με αιχμάλωτους Ινκας. :-D
    Τα οχήματα πίσω τους τι ρόλο παίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα το ρωτούσα πιο "νομικά" Μπορεί ο Δήμαρχος να συνάπτει οικονομικές συμφωνίες ή συμφωνίες με ρίσκο για τους δημότες χωρις προηγούμενη άδεια ή έγκριση απο το Δ.Σ.? Καταστατικό? Κανόνες Λειτουργίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είχα γράψει παλιότερα ότι ο Δήμαρχος Άνδρου πάει να αντιγράψει τον δήμαρχο του δανέζικου νησιού Samsoe ο οποίος αφού προαποφάσισε να κάνει το νησί βάση ΑΠΕ, άρχισε να μετέρχεται διάφορες απάτες και να τάζει προσόδους από μερίσματα στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ήταν αρχικά απρόθυμοι να εγκαταλείψουν την φτηνή ενέργεια από τα θερμοηλεκτρικά που περιέβαλαν το νησί από τις απέναντι ακτές. Τελικά εκμεταλλευόμενος μιά τοπική οικονομική κρίση τους έπεισε ότι αν “πρασίνιζαν” θα άνοιγαν “πράσινες θέσεις εργασίας” και ότι οι κάτοχοι μετοχών Α/Γ θα ήταν κάτι σαν σύγχρονοι σείχηδες κάτοχοι “πράσινων πετρελαιοπηγών”! Αυτό το νησί είναι μία χορτολιβαδική έκταση με ελάχιστο, κυρίως εσωτερικό τουρισμό, όπου φύτεψαν μισή ντουζίνα Α/Γ επάνω και άλλη μισή υπεράκτια. Και μετά οργάνωναν κάτι συνέδρια όπου διάφοροι ατζέντηδες, προσήλυτοι στην πράσινη φάμπρικα (γλυνοί) και αργόσχολα φρικιά πήγαιναν και πηγαίνουν να ενημερωθούν για το πράσινο θαύμα, αλλά ο απώτερος σκοπός είναι η δανέζικη εθνική μπίζνα: να προωθήσουν τις Α/Γ της vestas.

    Τώρα για τους Γερμανούς. Έχω δει την πράσινη φάμπρικα τους από πρώτο χέρι. Βιάζομαι να πω ότι έχουν πετύχει αξιόλογα πράγματα σε εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά έχουν φτιάξει και μία βιομηχανία μπούρδας, σαβούρας και ψεύδους. Όλα αυτά που παράγουν, έχουν επενδύσει και άλλα τόσα σε ερευνητικό στάδιο δεν εννοούν, ως “πρακτικοί” (βλ. συμφεροντολόγοι) Γερμανοί να τα αφήσουν “αναξιοποίητα”. Θα τα πουλήσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια είχα βρεθεί σε μία κεντρική μονάδα της Siemens. Ανάμεσα στα άλλα μας δείχνουν μία γεννήτρια 3.5 MW, που την έφτιαξαν για Α/Γ, προφανώς off-shore. Σκέφτομαι, θα πάνε να τα φυτέψουν πάνω στην Βαλτική και στην Β. Θάλασσα. Ένα πρωί, λίγο μετά την Φουκουσίμα, ένα μαγιάτικο πρωϊνό στην Γερμανία που έμοιαζε με Δεκέμβριο, συζητούσα με έναν “αιρετικό” τύπο και καλά πληροφορημένο, ο οποίος βλέποντας την ομίχλη και την συννεφιά είπε: “απορώ γιατί σ αυτή την χώρα επιμένουν να βάζουν Φ/Β”, και αμέσως μετά μου λέει εμπιστευτικά: “ξέρεις, τώρα, που η Μέρκελ θα κλείσει τα πυρηνικά, αρχίζουν ήδη να ανοίγουν τα ανθρακωρυχεία”. Φυσικά οι Γερμανοί σαν “πρακτικοί” άνθρωποι βρήκαν την αυτονόητη και λογικά αναμενόμενη απάντηση στο ενεργειακό κενό που θα προέκυπτε. Ωστόσο τότε κανείς δεν το ομολογούσε επίσημα, και όλοι, ακόμη και η Μέρκελ, μιλούσαν για κάλυψη του κενού με ΑΠΕ. Και εκείνες τις μέρες επίσης σε μια γνωστή γερμανική βιομηχανία Φ/Β είδα ότι είχαν σημειώσει την Ελλάδα ως μελλοντική ανερχόμενη αγορά. Γιατί τα λέω όλα αυτά. Διότι τότε αμέσως σκέφτηκα ότι, καθώς διαφαινόταν καθαρά πια ότι στην Γερμανία και γενικότερα στο ευρωπαϊκό βορά, η αγορά των ΑΠΕ έφτανε σε κορεσμό, ασφαλώς όλα αυτά θα έπρεπε να πουληθούν αλλού. Με τρόμο άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως η τερατώδης ανεμογεννήτρια της siemens, ή άλλες αντίστοιχες, γρήγορα θα ερχόταν στο Αιγαίο. Λίγο αργότερα άρχισαν να φυτρώνουν “δάφνες” που έσπερναν Α/Γ. Όσο για τα διάφορα ερευνητικά projects που εκπονούνται σε κάποια γερμανικά πανεπιστήμια, πιστεύω ότι θα δοθεί άλλη ευκαιρία να ανφερθώ, και τότε δεν ξέρω αν αυτά που προτείνουν (μάλλον σοβαρά) κάποιοι εκεί πέρα θα προκαλέσουν γέλιο ή οργουελιανό τρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Vestas V164-8.0 MW® και το Blue Star Ithaki μεταξύ Τήνου και Μυκόνου

    - Πως συνδυάζονται αρμονικά αυτά τα δυο;
    - Πως θα χτίσεις ένα οφσόρ πάρκο Α/Γ μέσα στην ανταριασμένη θάλασσα του χειμώνα;
    - Πως θα το συντηρείς;
    - Ποιος θα πληρώνει το βαρκάρη;
    - Μέσα σε 10 το πολύ χρόνια δεν θα είναι μη αξιοποιήσιμο;

    Μπας και το' χουμε χάσει εντελώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εδώ αξίζει το ιστορικό "Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ.."


    http://users.uoa.gr/~nektar/arts/prose/evangelos_lempesis_idiots.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, ο καθηγητής (φον) Μοριάρτυ που συζητάει με στελέχη της Siemnes είναι αγνός ιδεολόγος; Εντάξει vestas κάποιοι, άνθρακες οι άλλοι, πυρηνικά οι τρίτοι. Όλοι εδώ μέσα εκπροσωπούν συμφέροντα. Ο Δρ Τζέκυλ (φον) Μοριάρτυ και ο Μιστερ Χάυντ Αρχαιποτέρυξ δείχνουν αμέσως ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των παραδοσιακών τρόπων παραγωγής ενέργειας. Αντιπαράθεση μαζί τους σε στενά τεχνική βάση και με δεδομένα καπιταλιστικής παραγωγής ενέργειας τους ευνοεί. Η ενεργειακή αποκέντρωση και η θέληση των κοινωνιών για απελευθέρωση, αυτονομία και αποκέντρωση θα βάλει το νέο πλαίσιο. Μέχρι τότε ο κάθε καθηγητής Μοριάρτυ και ο κάθε κάτοικος jurassic park θα εμφανίζονται σαν ειδικοί που λύνουν προβλήματα και δεν ενδιαφέρονται για τις τοπικές κοινωνίες. Εκείνος ο Κλόαρντ-Πίπεν τον πείραξε τον αρχαιοπτέρυξ γιατί είπε να εξαλειφθεί η φτώχια στην Αμερική. Τέτοιος κοινωνικός δαρβινισμός, μιστερ Χάυντ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "testicula Karampelae"... ακόμη γελάω!

    Όντως! Οι "ΑΠΕ" είναι απ' αυτά, καί "vulva Haidensis"! :-) :-) :-)

    Υγ: Μου φαίνεται πως άρχισες να κάνεις παρέα με Φιλολογίνες τώρα τελευταία! Είναι πολύ καλές, σε βεβαιώνω από προσωπική εμπειρία! :-)
    Υγ 2: Το θέμα είναι... όχι τόσο το ότι οι ανεμογεννήτριες παράγουν ή δεν παράγουν χρήσιμη ηλεκτρική ισχύ, όσο το ότι οι μιζαδώροι επικαλούνται επίσης πτυχία καί μεταπτυχιακά (για να δίνουν επιστημονική επίφαση στις μ.λακίες τους), σαν τα δικά σου. Άρα, κάθε λογικό επιστημονικό επιχείρημα (ότι οι ανεμογεννήτριες δέννν...) βρίσκει τοίχο.
    Να τους αντιγυρίζεις ότι τα πτυχία δείχνουν απλώς ότι ο κάτοχός τους πέρασε επιτυχώς έναν αριθμό εξετάσεων, καί τίποτ' άλλο. Αν θέλουν να έχουν γνώμη, να μας δείξουν τα πειραματικά δεδομένα τους.
    Υγ 3: Με Φυσική λυκείου, όχι πανεπιστημίου, ξέρουμε πως δύο πηγές παραγωγής εναλλασσομένου ρεύματος πρέπει να είναι απολύτως συμφασικές, αλλοιώς το ένα ημίτονο αναιρεί το άλλο. (Έως καί 100%.) Οπότε, ή πρέπει να μπεί πανελλήνιο δίκτυο (ηλεκτρονικών) σταθεροποιητών "μηδενικής διαφοράς φάσης" γιά όοοοοοολες τις ανεμογεννήτριες της Ελλάδας (κι εννοώ: ΜΕΣΑ στο σύστημα συστοιχίας μπαταριών-chopper, γιά ομαλοποίηση του εναλλασσομένου που παράγουν πριν το ρίξουν στο δίκτυο), ή να παραδεχτούν τα αγύριστα κεφάλια των ΑΠΕτεώνων ότι αυτό πρακτικώς ΔΕΝ γίνεται. Κι εφ' όσον επιμένουν στη γνωμούλα τους καί συνδέουν τα αιολικά κατ' ευθείαν στο κυρίως δίκτυο, αυτό είναι προς ζημίαν του δικτύου καί προς τζάμπα ξόδεμα παραπανίσιου κάρβουνου, γιά να καλυφθεί η "αναιρούμενη" (από τα αιολικά) ισχύς.
    Η ανεμογεννήτρια είναι μιά χαρά, όταν τη βάζεις γιά το σπίτι σου - κι εφ' όσον βάλεις καί (μεγάλη) συστοιχία μπαταριών να φορτίζουν, καί μετατροπέα ξανά από συνεχές σ' εναλλασσόμενο. Κι εφ' όσον σε συμφέρουν οικονομικά οι παράγοντες MTBF / MTBS / κόστος ανταλλακτικών. Κι εφ' όσον έχεις το κυρίως δίκτυο ως στήριγμα, άμα ξεμείνεις. Αλλοιώς, γιόκ.

    Αυτά, ως ελάχιστη φιλική συνεισφορά από Φυσικό, που ξέρει καλά πώς μυρίζει το λιωμένο καλάϊ. Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ ανώνυμε συνεχίζεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Μιλάς για "δεδομένα καπιταλιστικής παραγωγής ενέργειας" αφήνοντας υπονοούμενο ότι η άλλη μπάντα δηλαδή η "σοσιαλιστική παραγωγή ενέργειας" θα γίνεται από Α/Γ, Φ/Β και λουλούδια! Αν δεν τρολάρεις, τουλάχιστον πρότεινε κάτι!
    Επίσης αγαπητέ μου ανώνυμε ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν ο αρχαιοπτέρυγας και ο Μοριάρτι (που με τους τελευταίους συμφωνώ στο τεχνικό κομμάτι, λλά και στη λαμογιά που αναπτύσσεται στα ΑΠΕ) ο καπιταλισμός με δεδομένο ότι έχει στο λειτουργικό του ένα bug που το λεν' υπεραξία, με το τελευταίο να σε στραγγίξει πια, όχι μόνο εκμεταλλευόμενος την εργατική-πνευματική σου δύναμη, αλλά και με άλλους εύσχημους τρόπους όπως εδώ τις επιδοτήσεις μέσω ταριφών για τα ΑΠΕ.
    Δηλαδή, τι κακό βρίσκεις σ' αυτές τις αναρτήσεις πέρα απ' τις ενδεχόμενες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των σχολιαστών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανώνυμε για το δογμα Cloward-Piven να διαβάσεις, και ο,τι σε φωτήσει ο Γιαραμπής.

    Για τα ενεργειακά, τα απλά, ευνόητα στοιχεία, δειχνουν ότι τα κάρβουνο, τα πυρηνικά, το αέριο και τα (μεγάλα) Υ/Η ηλεκτροδοτουν. Είμαι αυτού του λόμπυ. Της ηλεκτροδότησης. Της όσο το δυνατό φθηνής ενέργειας, Της χαμηλής παιδικής θηνσιμότητας.

    Τα αιολικά υπάρχουν από το 70-75 στην σημερινή του μορφή ΠΟΤΕ δεν έχουν ηλεκτροδοτήσει τίποτα, ούτε έχουν υπκαταστήσει τίποτα, και στην Γερμανία φάνηκε ότι δεν εξοικονομούν κάυσιμα. Αν σ αρεσουν βάλε ένα και δες αν ανάβει το φώς. Ή δεν θα ανάβει, ή θα κάψει το γλόμπο.

    Φυσικά και μπορεί να λέμε τα΄ίδια και ίδια, άνθρωποι με φαινομενικά διαφορετικά "ιδεολογικά". Η αριθμητική δεν έχει ιδεολογικά. Οϋτε η ειλικρίνεια. Όταν τα ιδεολογικά μπαίνουν στην επιστήμη, πας σε σκοταδισμο και καις διαφωνούντες. Τα άλλα είναι ψιλά γράμματα.

    Ότι θες ψήφιζε αν και δεν έχειςπολλές επιλογές, αλλά 1+1=2 στο δεκαδικό μας σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ... υπερβολές, δεν θα κάψει το γλόμπο, αλλά δεν θα έχεις αδιάλειπτη και με την επιθυμητή διαθεσιμότητα ισχύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή εγώ τρολάρω γιατί διαφωνείς μαζί μου. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και θέμα κατανομής της υπεραξίας. Αλλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πλάκα μέ κάνεις ρε ανώνυμε; Δηλαδή αν αναπτύξεις ακόμα περισσότερες ΑΠΕ αλλάζει η κατανομή της υπεραξίας;
    (με τη μαρξιστική έννοια η τελευταία)
    Μπας και κάποιοι καρπώνονται ακόμα περισσότερη απ' όση έχουν βγάλει κατά τις φάσεις μελέτης παραγωγής και εγκατάστασης των ΑΠΕ;
    Για σκέψου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. με περισσότερες ΑΠΕ θα αυξηθεί η υπεραξία του Γερμανικου (η Δανέζικου) εμπορικού ισοζυγίου, βλάσφημοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό κατάλαβες; Το θέμα είναι ποιός ωφελείται από την "φτηνή" σας ενέργεια. Και ποιός παράγει υπερ-υπεραξία ρυπαίνοντας, εξορύσσοντας και καίγοντας τα πάντα. Το ακριβή ενέργεια από ΑΠΕ είναι σχετικό. Κι εγώ λέω ότι η ενέργεια από κάρβουνο είναι ΠΑΝκριβη, αν πάρεις υπόψη ότι δεν κοινωνικοποιούνται τα κέρδη των βιομηχανιών. Αλλά κοινωνικοποιείται το κόστος της ρύπανσης και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Αρχαιοπτέρυγα, θα βγει και πρόσθετη υπεραξία απ' τον "επενδυτή" με ελάχιστο αρχικά ίδια κεφάλαια μέσω των επιδοτήσεων και της ταρίφας.

    @Ανώνυμε, διάβασε εδώ τα σχόλιά μου περί της (όποιας) ηλεκτροπαραγωγής σε περιβάλλον καπιταλισμού και θα καταλάβεις τι πρεσβεύω.
    Σε μια άλλη κοινωνία θα συνέχιζες να δουλεύεις συμβατικές μορφές ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή ενδεχομένως μαζί με λελογισμένα ΑΠΕ, (χωρίς επιδοματική πολιτική εις βάρος του λαού) μέρος των δημοσίων επενδύσεων θα πήγαινε για αποκατάσταση ανοικτών ανθρακορυχείων, το ρεύμα θα ήταν φτηνό, κλπ, κλπ, γιατί όλα τα μέσα παραγωγής θα μας ανήκαν εξ ίσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. έχω ένα τεφτέρι που μιλάει ΚΑΙ για αυτό. Η "υπεραξία¨" (excess return) το λέει είναι συνάρτηση του ρίσκου (όλα δόκιμοι όροι, και όλα συνάρτηση του risk free rate όπως αυτό ορίζεται -- πάιζει.

    Σπαϊραλ, δώσε βάση, πως αυτό που λές εξηγείται σε γλωσσα finance:

    ΕΔΩ κλέβουν: http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2010/10/2.html

    Και για να το καταλάβεις, δες πρώτα αυτό:
    http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2010/10/1.html

    αυτα τα δύο πιστευω είναι ασχέτως πολτικού μοντέλου, θεωρητικού ή πρακτικού (βέβαια ενεχουν διαφορετικές περί ρίσκου και αναμενωμενης απόδοσης προσδοκίες, αλλά και εκεί, αν το σκεφτέις ξεπερνιώνται τα "πολτικά".

    ΟΣΑ χρονια ζω (επαγγλεματικά) οι ρπαχτές είναι πάντα στην κοροιδία risk - return. ΠΑΝΤΑ. (με εξαίρεση φυσικά κλοπή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε, επειδή μας έκανες τα testiculi zeppelin με τα πράσινα εναλλακτικά σου άλογα που τρέχουν μόνο όταν φυσάει κι όταν το θέλει η “ιδεολογία” σου, δύο εναλλακτικές υπάρχουν για την περίπτωσή σου:

    Eίτε είσαι ένα από τα πολλά testiculi Karabelorum, είτε είσαι υπόδειγμα βλακώδους αφέλειας και ημιμάθειας.

    Ειδικότερα, για τα επι μέρους ζητήματα που έθιξες μέσα στο παραλήρημά σου:

    1. Ομολογώ ότι ΔΕΝ είμαι ιδεολόγος και ούτε ποτέ θέλησα να εμφανιστώ ως τέτοιος, και σε αυτό έχω κάτι κοινό με τον Κάρολο Μάρξ, ο οποίος έγραψε έναν ολόκληρο τόμο για να κατεγγείλει την Γερμανική Ιδεολογία της εποχής του. Εσύ είσαι το υπόδειγμα του “ιδεολόγου” που κατήγγειλε ο, πιθανότατα προσφιλής σου, Κάρολος και ασπάζεσαι την νεο-Γερμανική Πράσινη Ιδεολογία.

    2. Το ζήτημα της παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ενέργειας είναι αποκλειστικά ΤΕΧΝΙΚΟ ζήτημα, και αν είσαι τελείως άσχετος με το αντικείμενο, απλά δεν “δικαιούσαι δια να ομιλείς”. Τελεία και παύλα. Καμιά “ιδεολογία” δεν μπορεί να καταργήσει τους νόμους της φύσης ούτε τους τεχνικούς περιορισμούς.

    3. Πολιτικό ενδεχομένως ζήτημα είναι η επιλογή της τεχνολογίας παραγωγής ενέργειας που έχει άμεση σχέση με το κόστος και συναρτάται και με τον PQF και την αξιοπιστία. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι οι τεχνικοί και οι επαΐοντες του θέματος θα προτείνουν τις λύσεις και τις επιπτώσεις της κάθε λύσης, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που αποφασίζουν τι συνέπειες θα έχει η απόφασή τους. Δεν θα προτείνει ο κάθε άσχετος λύση στο ενεργειακό και θα παρασύρει, θα εκμαυλίζει, θα εκβιάζει, θα πειθαναγκάζει τους πολίτες να την δεχτούν με βάση πλαστές, ή τελείως ψευδείς επαγγελίες. Αυτό είναι σκέτη δημαγωγία. Όσο για αυτό το νέο συνολικό εναλλακτικό πακέτο που προτείνετε εσείς οι “ιδεολόγοι”, είναι η Ευρώπη πριν την Βιομηχανική Επανάσταση. Για μερικούς η Β.Ε είναι το σύγχρονο προπατορικό αμάρτημα. Και αυτοί σε πληροφορώ ότι παραδοσιακά (ιδίως στην Αγγλία) δεν ήταν “αριστεροί”. Ήταν αριστοκράτες, γαιοκτήμονες, καρδινάλιοι. Ξεχνάς όμως ότι πολιτικά αυτό το μοντέλο αντιστοιχούσε στην φεουδαρχία, και το δικό σου θα οδηγήσει σε μια νεο-φεουδαρχία. Θέλεις να κατεβάζουμε τους διακόπτες; Δεν χρειάζεται για αυτό να επιδοτείς τους βαρόνους των ΑΠΕ οι οποίοι θα δημιουργούν υπεραξία χωρίς επένδυση και ρίσκο!!! Μπορείς να το κάνεις πιο απλά (και δημοκρατικά), μόνο πέστο στον κόσμο και ζήτα τον να αποφασίσει δημοκρατικά, να δούμε πόσα κουκιά θα μετρήσεις. (Αλλά ξέρω θα πεις ότι πρέπει να τους στείλουμε σε οικολογικό γκούλαγκ για αναμόρφωση... πριν τους ρωτήσουμε, και επειδή είσαστε φιλάνθρωποι, αποφασίζετε εσείς για αυτούς προς το παρόν...)

    4. Και επειδή αναφερόμαστε στο Ελλαδιστάν, όλοι εσείς με την καραμέλα των κακών ΒΑΠΕ, ξέρω θα απαντήσετε ότι (μέχρι να έρθει η “αληθινή ενεργειακή δημοκρατία”, να κατεδαφίσουμε τις πόλεις και να ζούμε σε οικολογικά χωριά γύρω από πύργους με Α/Γ), αντί να δίνουμε την “υπεραξία” στους βαρόνους των ΒΑΠΕ, θα τις “δημεύσουμε”, θα τις πάμε στους δήμους (!) και θα τις κάνουμε ΟΤΑΑΠΕ, δηλαδή, και θα διαχύσουμε την υπεραξία στους πολίτες (σε ποιούς άραγε;). Το γιατί αυτό είναι οικονομικά αδιέξοδο, το εξήγησα νομίζω παλιότερα, και πολύ καλύτερα από εμένα ο Αρχαιοπτέρυξ. Το τι ακριβώς είναι θα οι ΟΤΑΑΠΕ το εξήγησα επίσης με μιά παρομοίωση. Θα είναι πιθανότατα η νέα έκδοση εκείνων των αλήστου μνήμης “αγροτικών συνεταιρισμών” του ανδρεϊκού Πασόκ – σκέτη υπεραξία χωρίς παραγωγή (με επιδοτήσεις, φυσικά). Στα κεφάλια μερικών η παραγωγή της ενέργειας εκ του μηδενός, συμβαδίζει μάλλον και με την παραγωγή της υπεραξίας από μηδενική επένδυση. Τα πάντα εκ του μηδενός. Big Bang!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. χμμμ, αυτή είναι η γενική του Καράμπελα... αναρωτιομουν... δεν έχω ιδέα από λατινικά (περα από κονσερβες στο Γκουγκλ)

    Prof. M., εχεις ιδέα ΠΟΣΗ προπαγάνδα έχουν φάει; Ο ανώνυμος δηλαδή, μπορεί να ακούει τέτοια όσο καιρό θυμάται. Για αυτόν "έτσι είναι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διάγγελμα Καθηγητού Γκαίμπελς Μοριάρτυ. Των κλειστών κλαμπς και των διαφωτισμένων. Λατινικά μπινελίκια του Αρχαιοπτέρυξ. Γιατί να μην πω κι εγώ ότι είστε testiculi sculls & bones, και μασονία. Πρέπει να έχουμε μεταπτυχιακό ή να μας δώσει διδακτορικό ο προφέσορ για να μιλήσουμε για Α/Γ. Ο καθένας με τις πληροφορίες που είναι σήμερα στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες μπορεί να βρει να ενημερωθεί. Και οι "τεχνικοί" του μπλογκ δεν ξέρουν αν η Α/Γ θα κάψει τον γλόμποή θα τον σβήσει. αυτούς δεν τους τραβάς το αυτί Μοριάρτυ γιατί είναι του κλαμπ. Να μου επιτρέψεις να έχω άποψη κι ας μην έχω τις "τεχνικές" σου γνώσεις και τον χειρισμό του λόγου που έχεις εσύ. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο μηχάνημα εδω που τα λεμε μιά ανεμογεννήτρια. παντού απλώνετε την τρομοκρατία της ακδημαϊκής σας γνώσης. Ε, όχι δεν μασάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. να μην διαβάζεις τι λέω εγώ ή οποισδήποτε εδώ. Να διαβάσεις τι έγραψε το spiegel για το θέμα, ή η deutsche welle, ή ο συνιδρυτής της Greenpeace, ή ο πριγκηπας Φίλιππος... Δεν σου λέω τι είπε ο τάδε φυσικός ή μηχανικός ή οικνομολόγος, γιατί θα μπερδευτείς. Το να διαβάσεις εκλαϊκευμένες απόψεις είναι εύκολο, αλλά δεν "αποδεικνυει". Για αποδειξη χρειάζεται να κατλαβαίνεις τεχνικά. Τα τεχνικά τα θεωρείς μασονία (!). Αρα πας με βάση "πίστη".΄Πϊστευε ότι θες, δεν με αφορά.

    Πρόσφατες ειδήσεις για τα αιολικά που επιβεβαιώνουν ότι είναι άχρηστα και ζημιογόνα θα βρεις συνοπτικά στο τέλος αυτής της ανάρτησης:

    http://www.archaeopteryxgr.blogspot.gr/2013/11/blog-post_7484.html

    αντιγραφη είναι αλλά οι συνδεσμοι στο τέλος είναι απο έγκυρα ΜΜΕ

    Ή αν προτιμάς, ΣΚΕΨΟΥ. Τώρα φυσάει. Τι κάνουν τα αιολικά? Γυρίζουν. Παράγουν ρεύμα? ΝΑΙ. Και τι κανουν οι λιγνιτικές μονάδες? ΚΑΙΝΕ. Παράγουν ρεύμα και αυτές ΝΑΙ. Και τι κάνουν οι μονάδες αερίου? Αααα ίσως έιναι σε ρελαντι! Γλυτώνουν καυσιμο? Μην είσαι σίγουρος γιατί έτσι και κόψει ο αέρας σε 10 λετπά θα πρέπει να επιταχύνουν. ¨Οπως στο αυτοκίνητο στην πόλη, μαρσάροντας, καίνε παραπάνω. Ότι γλύρτωσαν στο ρελαντί το έκαψαν στο μαρσάρισμα, όπως στο αυτκίνητο έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση στν πόλη από ότι στην Εθνική. Μετά σκέψου, τι θα γίνει αύριο που δεν θα φυσάει (αλλά δεν το ξέρεις και 100%)? Καιπαραμεθαύριο που θα ξαβαφυσάει? Και σε 10 μέρες που δεν φυσάει για μια εβδομάδα? ΣΚΕΨΟΥ. Εχεις διπλοτριπλοπληρωμένα τα πάντα (καλώδια, δρόμοι κλπ) και τι έχεις πετυχει? ΤΙΠΟΤΑ. Αλλά πρεπει να θες να σκεφτείς. Αν δεν μπορείςνα σκεφτείς έτσι και δεν μπορείς να καραλαβαίνεις τεχνικά. τι να σου πώ, δεν μπορω να σε βοηθήσω.

    Τέλος τα λατνικά. Για να μη σου πω την έκφραση "αρχιδια του καράμπελα και το _ουνι της Χάϊδως". παριστάνω ότι το λέω λατινικά. Αλλά δεν ξέρω λατινικά και ιδίως γραμματική άρα σδεν μπορώ να στο πω λαιτινικά. Αλλά θα ήθελα...

    Ή διάβασε, ή σκέψου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. και επείδή αυτά μάλλον στα έχω ξαναπει, και δεν διαβάζεις, εεεε... υπάρχει και κουμπάκι που σε ... εξαφανίζει. Αρα, αν θες κοζερί, πρεπει να δείξεις ότι έχεις διαβάσει και να ρωτήσεις επ αυτού. Ειδεμή... κλικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Αρχαιοπτέρυξ. Δεν είμαι λατινομαθής. Αυτό που έγραψα είναι γενική πληθυντικού απ όσα λίγα γνωρίζω... "των Καραμπελάδων", γιατί ενέσκυψαν πολλοί.. Αν το θεωρήσεις πρωτόκλιτο, αυτό που έγραψες ισχύει, αν το θεωρήσεις karabelus τότε η γενική ενικού πρέπει να είναι karabeli, κατά το dominus-domini, και η γενική πληθυντικού karabelorum. Τι καθόμαστε και λέμε. Και γαλλικά να τους το πεις, και λατινικά, αυτοί δεν καταλαβαίνουν. Έχουν δική τους vulgata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. το έχω πει αρκετές φορές, με προσβλητική προθεση, κανεις δεν καταλαβαίνει, χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμε, σίγουρα δεν μασάς. Αμάσητα τα καταπίνεις αυτά που σου σερβίρουν.

    Και δε μου λες ξεφτέρι που σπουδάζεις σε “ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες” και τις Α/Γ τις έχεις για piece of cake, αν φυσάει δυνατά γιατί πρέπει να την σταματήσεις μετά από ένα σημείο την επαγωγική ανεμοτουρμπίνα; Τι θα συνέβαινε αν την άφηνες να σβουρίζει; Γιατί δεν παράγει τίποτε όταν φυσάει λίγο; Πότε δίνει την ονομαστική της ισχύ;

    Όσο για τα άλλα με τις μασονίες, τι να σου πω. Κοντά έπεσες. Illuminati είμαστε εδώ μέσα. Εγώ ειδικά είμαι και καβαλιστής, χα-χαα! Άντε καληνύχτα και χαιρετίσματα στην... Ρόζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλό είναι που τα συζητάμε όλα αυτά περί ΑΠΕ, (Β)ΑΠΕ ακόμα και το γενικότερο ιδεολογικό πλαίσιο που διέπει την ηλεκτροπαραγωγή στον καπιταλισμό, αλλά εγώ εμμένω στον παραλογισμό και στη φαραωνική λογική που επίσης διέπει αυτές τις κατασκευές και τα επιπρόσθετά τους δίκτυα.
    Λίγο πιο πάνω έβαλα δυο λινκ με την οχτάρα Vestas και το Blue Star Ithaki. Καθίστε και σκεφτείτε τι γίνεται στα 8, 9 ή 10 μποφόρ αέρα μεσοπέλαγα με τις offshore Α/Γ σταματημένες απ' τον μηχανισμό αυτοπροστασίας τους για προστασία από υπερτάχυνση, τα βασιλικά έξοδα προληπτικής ή κατασταλτικής συντήρησής τους, γιατί βρίσκονται μεσοπέλαγα, τις αναπόφευκτες απώλειες του συνδυασμού HVDC καλωδίων και inverters έναντι του κλασσικού M ή ΗVAC υποβρυχίου καλωδίου και γενικότερα όλων αυτών των θηριωδών κατασκευών που είναι καταδικασμένες να μην προσεγγίσουν ποτέ το εμπορικό όριο λειτουργίας τους που είναι 30 χρόνια.
    Τι διάολο ρε γμτ, τόσο πολύ έχει εξελιχθεί ο εγκέφαλός του Homo sapiens και πλέον δεν βλέπει τα προφανή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και ένα τσιτάτο (μιας και το πολιτικοποίησα) που πάει ταμάμ με την περίπτωση και τον μύθο των ΑΠΕ:

    "Αν μια ανάλυση έχει ένα λάθος συλλογισμό στην αρχή, ό,τι ακολουθήσει θα είναι λάθος"
    Αντόνιο Γκράμσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή