Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014
Χιόνισε στο Buffalo, NY
Το ότι έριξε πολύ χιόνι και κάνει πολύ κρύο στο Buffalo της Πολιτείας της ΝΥ, δεν είναι πρωτοφανής είδηση, όπως σας λένε τα κανάλια. Συχνά κάνει κρύο τέτοια εποχή στην Β. Αμερική, και το Buffalo δεν έχει τον Ατλαντικό ωκεανό από τα Δυτικά του να το κρατάει κάπως εύκρατο. Το χιόνι έπεσε στο Buffalo, θα μπορούσε να έχει πέσει κάπου αλλού, αυτό που το κάνει "πρωτοφανές" είναι ότι υπάρχει τηλεόραση που δεν έχει τι να δείξει, και σας δείχνει δήθεν ακραία καιρικά φαινόμενα για να διασκεδάζετε την ανία σας.
Της ξέφυγε της "ξανθιάς" του Σκάϊ χτες το βράδυ και ξεστόμισε ότι "έχει να κάνει τόσο κρύο στο Buffalo από το 1976". Σύμπτωση; Μπορεί. Αλλά μπορεί και όχι. Αυτό που θυμάμαι εγώ, αλλά δεν μπορεί να θυμάται ο Σκάϊ ή η "ξανθιά", είναι ότι και την δεκαετία του 1970 (ειδικά μεταξύ 1973 και 1979) έκανε ψοφόκρυο στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) που μερικοί θυμούνται και λόγω της πετρελαϊκής κρίσης (από τον πόλεμο του 1973). Τότε, τα πρωτοσέλιδα ήταν ότι "έρχονται οι νέοι παγετώνες". Διαβάστε εδώ το ...σοβαρότατο άρθρο του 1975 (ή κλικ στην εικόνα)... Καταλήγει στο ότι οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να κάνουν κάτι για το ...Κλίμα.
Είχε μάλιστα κυκλοφορήσει και ένα συμπαθητικό βιβλιαράκι για το θέμα, πλήρες, με αναφορές σε μυστικά ραπόρτα της CIA για το θέμα... Ναι, υπάρχει στο ebay εάν ενδιαφέρεστε...
Και επειδή είχε τύχει να είμαι εκεί κοντά εκείνη την περίοδο, θυμάμαι που ξύπνησα ένα πρωινό του Νοεμβρίου και έκπληκτος είδα 1,5-2 μέτρα χιόνι, αλλά κανένα πρόβλημα, είχαμε μηχανάκια που άνοιγαν διαδρόμους για να περνάμε... Και το χιόνι έλιωσε τον ...Απρίλιο και το χώμα στέγνωσε περί τα μέσα Μαΐου.
Και σίγουρα σύμπτωση είναι ότι φαίνεται να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ ηλιακών κύκλων και ...καιρού. Σύμπτωση είναι ότι από το 2008 τουλάχιστον υπάρχουν μουρμούρες ότι μάλλον μπήκε σε κρύα φάση ο Ήλιος. Όχι κύριοι και κυρίες, ΔΕΝ υπάρχουν μοντέλα στο IPCC ή το ΥΠΕΚΑ που να προβλέπουν την ηλιακή δραστηριότητα... Εμπειρικές παρατηρήσεις υπάρχουν, άντε φτιάξε μοντέλο μια μεγάλης μπάλας, από πλάσμα, που γυρίζει...
Το κρύο σκοτώνει, και δεν αναφέρομαι στους 7 νεκρούς από το κρύο στο Buffalo. Και η ζέστη σκοτώνει, ιδίως εάν βρεθείς στην Σαχάρα 1-2 εβδομάδες χωρίς νερό (πολύ ακραίο αυτό το καιρικό φαινόμενο).
Το Κλίμα (όχι ο Καιρός, το Κλίμα) επηρεάζεται από ένα σωρό παράγοντες. Και η ατμοσφαιρική χημεία είναι ένας από αυτούς. Κρίνετε εσείς εάν είναι ο σημαντικότερος. Στην ατμοσφαιρική χημεία, 4 στα 10.000 μόρια είναι το CO2. Ήταν 3 μόρια στα 10.000 πριν 100-κάτι χρόνια (και άρχισε να ανεβαίνει με το που βγήκε η Γη από τον μίνι-παγετό του 18ου αιώνα). Ο άνθρωπος μπορεί να έχει συμβάλει στην αύξηση από 3 μόρια σε 4 μόρια στα 10.000, αλλά και αυτό δεν έχει μετρηθεί και μάλλον ο άνθρωπος έχει μικρή συμβολή. Και τι είπαμε κάνουν οι ΑΠΕ; Μειώνουν το CO2; Πώς αυτό; Εξοικονομούν καύσιμα; Ή υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή; Με τι ποσοστό; 0,2%; 2%; Και επηρεάζουν την ατμοσφαιρική χημεία; Μάλλον τα Γερμανικά εμπορικά ισοζύγια επηρεάζουν, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τον καιρό στο Buffalo, ούτε με το Κλίμα των τελευταίων 400.000 ετών (για να μην πάμε πιο πίσω, αλλά έχω μαζέψει τα χαριτωμένα γραφήματα εδώ).
κύριε μπλόγκερ υπάρχουν μετρήσεις που λένε ότι η μέση θερμοκρασία της Γης αυξήθηκε. Και αυτό σημαίνει ότι δεν παγώνουμε αλλά θερμαινόμαστε. Απλά με το φαινόμενο της κλιματικής αλλάγής που οφείλεται στο CO2 υπάρχει μεταβατικό στάδιο με ακραία φαινόμενα. Και υπάρχει η άποψη ότι οι χιονοθύελλες της Αμερικής είναι από την μετατόπιση των δινών του ψυχρού αέρα των πόλων νοτιότερα εξ αιτίας της θέρμανσης του Β. Πόλου όπου μειώθηκαν οι παγετώνες. Αφήστε λοιπόν την μονόπατη παραπληροφόρηση και γράψτε όλες τις απόψεις αν θέλετε να είστε αντικειμενικός, αλλά εσείς απλά είστε φανατικός και αρνητής και διαφημιστής των υδρογονανθράκων. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει απ τα γραφόμενα σας και το έγραψα εδώ 4 φορές, το ξαναγράφω 5η γιατί κι εσείς τα ίδια και ίδια γράφετε. Κάντε αν θέλετε ξανά ανάρτηση για να με πείτε "στόκο", αλλά εσείς εκτίθεστε με αυτή την πρακτική που δείχνει εμπάθεια και φανατισμό που δεν συμβιβάζεται με επιστημονική συζήτηση. Είστε απλά οπαδός φανατικός μιας θλιβερής μειοψηφίας επιστημόνων με περίεργες πολιτικοκοινωνικές απόψεις. Και έχετε προηγούμενα με άλλους σχολιαστές και βρίζετε συλλογικά όλους που έχουν αντίθετη άποψη. Τι είστε, θύρα γηπέδου και μετά κάνετε και τον επιστημονικά καταρτισμένο. Αλέφαντο μου θυμίζετε στο στυλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω εάν είσαι στόκος, αλλά σίγουρα δεν διάβασες τι έγραψα. Και εάν τα διάβασες και κατάφερες να γράψεις αυτά που έγραψες, μάλλον στόκος είσαι. Πιάσε τώρα 10 αιολικά μεγαβάτ να λιωσουν τα χιόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και αυξήθηκε η θερμοκρασία της Γης. Σχεδόν σταθερά μετά τον μίνι παγετό του 17ου-18ου αιώνα. Με σκαμπανεβάσματα ενδιάμεσα, είτε με τους ηλιακούς κύκλους, είτε με ηφαίστεια. Θερμοκήπια δεν ξέρω που έχει. Εκτός εάν αναφέρεσαι σε αυτά της Ρωμαϊκής περιόδου... Μετά, έβαλαν αιολικά και ξεπαγιάσαμε. Πολύ πιστευτό.
1:48 όταν κάνει κρύο είναι μετατόπιση δινών κρύου αέρα (από την Αρκτική που όπου κατά σύμπτωση οι πάγοι έχουν επανέλθει). Όταν κάνει ζέστη, δεν είναι μετατόπιση δινών ζεστού αέρα, είναι ...Θερμοκήπιο. Πάρα πολύ επιστημονικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους πυρήνες πάγου των τελευταίων 400.000 ετών τους έχεις κοιτάξει ποτέ? Κάθε 110.000 χρόνια έχει ανθρωπογενές θερμοκήπιο που μας βγάζει από την παγετώδη http://en.wikipedia.org/wiki/File:Vostok_Petit_data.svg
μήπως οι κρύες δίνες έρχονται από πάγους που αυξάνονται;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή