Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Οι αδειοδοτήσεις αιολικών από την ΡΑΕ πάσχουν. Μεμονωμένα και σωρευτικά.

 
Οι περισσότεροι που αντιδρούν κατά των αιολικών, αντιδρούν επειδή δεν τους αρέσουν στην γειτονιά τους, και συνήθως προσβάλλουν τις Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, κάτι όχι πολύ δύσκολο εάν οι αντιδράσεις ήταν οργανωμένες και είχαν και πόρους για μελέτες και τεκμηρίωση.  Όσες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχω δει ήταν "μαϊμούδες" γραμμένες κατά παραγγελία. Δυστυχώς η αντίκρουση των "μαϊμούδων" -- και, για την ακρίβεια, οι διοικητικές λεπτομέρειες, θέλουν τεκμηρίωση.

Θεωρώ ότι και οι εγκρίσεις των αρχικών αδειοδοτήσεων από την ΡΑΕ πάσχουν.

Η ΡΑΕ υποτίθεται ότι εξετάζει

1) Την ...εθνική ασφάλεια. Δεν ξέρω πώς την καταλαβαίνουν στην ΡΑΕ την εθνική ασφάλεια, αλλά κάτι που καταστρέφει κεφάλαιο, μειώνει την ανταγωνιστικότητα και κλείνει την βιομηχανία, μάλλον δουλεύει υπέρ των ...εχθρών του Έθνους.   Η ΡΑΕ της περιόδου 2009-2014 μάλλον έτρεχε για την οικονομική ασφάλεια 3-4 ντόπιων μαυραγοριτών που παριστάνουν τους "επιχειρηματίες". Όχι, το ΣτΕ δεν εξετάζει ...διαφθορά (και δεν νομίζω να ακούσει τα περί εθνικής ασφάλειας).

 2) Την προστασία της δημόσιας υγείας.  Τα αιολικά, πέρα από την όχληση, τους όχι ασήμαντους ρυθμικούς υποήχους, καμιά πυρκαγιά, και να σου πέσει κανένα κομμάτι στο κεφάλι, δεν απειλούν την δημόσια σωματική υγεία. Για ψυχική... δεν ξέρω.

3) Την ασφάλεια του εξοπλισμού του Συστήματος και του Δικτύου.  3 ή 10 ανεμογεννήτριες δεν απειλούν το Σύστημα και το Δίκτυο. 1.500 ή 3.000 α/γ απειλούν και παρα-απειλούν. Το Σύστημα χρειάζεται μονάδες ταχείας απόκρισης, που δεν έχει, ή που είναι ακριβές και σπάταλες, συν χρειάζεται αυξημένες απορρίψεις με διασυνδέσεις που δεν έχει ή/και που είναι ακριβές. Και ενώ η ΡΑΕ εγκρίνει 3 ή 30 α/γ κάθε φορά, σωρευτικά μάλλον έχει καταστρέψει το Σύστημα και το Δίκτυο

4) Την ενεργειακή αποδοτικότητα του έργου.  Εδώ η ΡΑΕ έχει γίνει συνεργός απατεώνων.  Κάτι είναι ενεργειακά αποδοτικό όταν ηλεκτροδοτεί. Αυτό δεν σημαίνει "πόσα εισέπραξε ο ΑΠΕτζης από την έγχυση", αλλά πόσες συμβατικές μονάδες υποκαταστάθηκαν, και πόσος λιγνίτης εξοικονομήθηκε, ή πόσο αέριο εξοικονομήθηκε. Μηδέν, μηδέν, και άστα να πάνε. Η ίδια η ΡΑΕ το 2012 είπε ότι τα αιολικά δεν υποκαθιστούν μονάδες.  Το πόσα κιλά λιγνίτη έχουν εξοικονομήσει τα 2.000 αιολικά μεγαβάτ, περιμένω να το ανακοινώσει ο Δόκτωρ Ελεταέν για να γελάσω.   Το αέριο?  Τα αιολικά είναι η πρόφαση για να έχουμε πανάκριβο αέριο στην ηλεκτροδότηση και τα αιολικά δεν είναι παρά πρόσθετη επιδότηση στους ήδη επιδοτούμενους αεριτζήδες μας.  Τα 2.000 ονομαστικά αιολικά μεγαβάτ είναι ενεργειακά άχρηστα. Κάπου μεταξύ 100% άχρηστα, και 90% άχρηστα, που λέει και ο ΑΔΜΗΕ. Επομένως, οι εγκρίσεις της ΡΑΕ δεν έπρεπε να έχουν δοθεί (και αυτοί της ΡΑΕ που υπέγραψαν, από το 2009 και μετά, θα έπρεπε να "ελεγχθούν").

5) Την ωριμότητα του έργου. Η ωριμότητα είναι συνώνυμη με πόσους Δημόσιους Υπαλλήλους έχουν λαδώσει οι αιολικοί.   Ούτε αυτό μπορούμε να το πούμε στο ΣτΕ.

6) Η δυνατότητα οικονομικής, επιστημονικής και τεχνικής επάρκειας. Εάν επιστημονική επάρκεια είναι ο Δόκτωρ Ελεταέν, η χρεοκοπία μας δεν είναι έκπληξη, αλλά δεν κερδίζεται προσφυγή με αυτό... Η οικονομική επάρκεια όμως... Θα έλεγα ότι κάθε project που βασίζεται σε επιδοτήσεις είναι οικονομικά ανεπαρκές (μια ματιά στις ΒΙΠΕ θα σας πείσει).   Όσες άδειες έδωσε η ΡΑΕ μετά τον Απρίλιο του 2010 είναι οικονομικά ανεπαρκείς.   Η "επένδυση" εξαρτάται από συνεχιζόμενες επιδοτήσεις που πληρώνονται από καταναλωτές που δεν αντέχουν.  Πάω μάρτυρας αν χρειαστεί.

7) Διασφάλιση παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας και προστασίας των πελατών.  Θα αστειεύονται στην ΡΑΕ...  Οι ΑΠΕτεώνες προστατεύουν πελάτες?

Από το 2010 είναι γνωστό ότι τα αιολικά είναι ενεργειακά ασήμαντα και ατελέσφορα.  Από τον Απρίλιο του 2010 είχαμε χρεοκοπήσει και η Τραπεζική Κρίση ήταν σε εξέλιξη, οι δε αιολικοί επιχειρηματίες είναι γνωστοί κρατικοδίαιτοι, άρα η οικονομική τους βιωσιμότητα είναι για τα πανηγύρια.  Θα μου πείτε ότι αυτοί είναι που λαδώνουν...  Για αυτό ωρίμασαν...  Τα αιολικά που έχουν αδειοδοτηθεί, είναι, σωρευτικά πολύ πιο προβληματικά από ότι είναι ένα-ένα, ή δέκα-δέκα...

Ο δικηγόρος σας δεν θα σας αφήσει να επικαλεστείτε την διαφθορά σαν πρόσθετο λόγο...

1 σχόλιο:

  1. ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=Edg1qXX2jYU&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή