Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Στο εξωτικό Μαρακές, έδωσαν παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Hasta la vista baby


http://www.thegwpf.com/breakthrough-at-midnight-un-climate-talks-agree-to-delay-paris-agreement-rules/

Οι σύνεδροι, αφού κάθισαν μια έξτρα μέρα (...άλλος πληρώνει), αναρωτώμενοι τι πρέπει να κάνουν για να ψήσουν τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ να τους δώσει λεφτά, (για θέμα που δεν γουστάρει, και που οι Αμερικάνοι δεν αυτοφορολογούνται εύκολα), αποφάσισαν να δώσουν ..παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.  για θέματα που αφορούν στην λεγόμενη Συμφωνία του Παρισιού (κάτι σαν μετεξέλιξη του Κυότο).  Και δεν τους είπε κάποιος, στα οικο-χαϊβάνια, ότι και να θελήσει ο Πρόεδρος, πρέπει να συμφωνήσουν και αυτοί που εγκρίνουν ή δεν εγκρίνουν φόρους, δηλαδή, το Κογκρέσσο.  Το ερώτημα είναι αν θα ζει ο ...Σόρος ως τον Δεκέμβριο του 2018.

1. Πριν ακόμη συμφωνηθεί το Σύμφωνο των Παρισίων,ο Κογκρέσσο (αυτοί που εγκρίνουν ή όχι φόρους και που God bless them είναι Ρεπουμπλικάνοι) είχε πει, δημόσια, "ό,τι θέλετε να συμφωνήσετε  κύριε Πρόεδρε, αλλά εμείς δεν δίνουμε λεφτά", αδειάζοντας έτσι τον τότε (και για την ώρα νυν) Πρόεδρο Ομπάμα.

2. Από τον Δεκέμβριο του 2015, οι τότε Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι (και ειδικά ο Cruz και οTrump) αμφισβήτησαν όλη την καλλιεργημένη και βαριά επιδοτούμενη υστερία (oh yes) της "καταστροφικής ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής".  Είπαμε... Αλλάζει εδώ και 4.5 δις χρόνια για ένα σωρό λόγους... Και πριν 63.000.000 χρόνια, άλλαξε καταστροφικά, όταν έσκασε ένας αστεροειδής, και εδώ και 400.000 χρόνια μπαινοβγαίνει στην κατάψυξη για λόγους που δεν ξέρουμε, κλπ.

3. Τον Ιούνιο του 2016 υπερψηφίστηκε το BREXIT, hallelujah. Μαντέψτε τι άποψη έχουν οι υπέρμαχοι του BREXIT για την καταστροφική ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Την ίδια που έχουν και για τα αιολικά. Και μαντέψτε τι ψήφισαν δαγκωτό οι αντιαιολικοί στο δημοψήφισμα... "Όξω ρέε".

4.  Σας αρέσει, δεν σας αρέσει, εξελέγη ο Trump. Πανικός. Ο τύπος έχει άποψη και δεν συμβαδίζει με την πολιτική ορθότητα...

5.  Εκλογές και στην Γαλλία του χρόνου και μαντέψτε ποιά προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο.  Να μου το θυμηθείτε:  Όσοι δεν γουστάρουν αιολικά και κλιματοϋπερβολές θα χαρακτηρίζονται ή γκομμούνια, ή φασίστες. Και οι εθνικιστές θα παίρνουν δαγκωτή ψήφο από όσους δεν γουστάρουν την κοροϊδία μετά κλοπής.

6. Και η καημένη  η Μέρκελ εκλογές... Αυτοί εξάγουν αιολικά, τους ενοχλούν, αλλά ...εξάγουν. Και ο Γκάμπριελ το ξέκοψε:  Για ηλεκτροδότηση, κάρβουνο!  Και μην μας ενοχλείτε.

7.  Και οι Ούγγροι το 2017.  Αυτοί δεν τα έχουν με τα αιολικά, η Ανατολική Ευρώπη, γενικά, δεν ασχολείται με αιολικά.  Αυτοί έχουν άλλα, και αυτοί ή φασίστες θα χαρακτηριστούν ή γκομμουνιστές.

Με άλλα λόγια, τι ακριβώς περιμένατε να πούνε στο Μαρακές? Προεκλογική περίοδος, με μετεκλογικές εξελίξεις που δεν αρέσουν σε οικο-πράσινους στις ΗΠΑ. Να χαρώ εγώ τα road-maps και τις αρλούμπες άεργων ευρωμανδαρίνων.

2 σχόλια:

  1. Ένα απρόσμενα θετικό νέο που φυσικά δεν αρέσει στους οικολόγους...

    Η «θάλασσα» -ή μάλλον η «ζούγκλα»- τσιμέντου που μας περιτριγυρίζει, απορροφά σε μεγάλο βαθμό το διοξείδιο του άνθρακα, που έχει παραχθεί κατά την παραγωγή του τσιμέντου από τις βιομηχανίες.

    Σε αυτό το μάλλον απρόσμενο συμπέρασμα κατέληξε για πρώτη φορά μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα. Με τον τρόπο αυτό, η «θάλασσα» του τσιμέντου λειτουργεί όπως η πραγματική θάλασσα και η ζούγκλα του πρασίνου, που επίσης απορροφούν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου, δρώντας ως αντίβαρο στην κλιματική αλλαγή.

    Η μελέτη αναδεικνύει μια αθέατη -και παραγνωρισμένη μέχρι σήμερα- ωφέλιμη πλευρά των τσιμεντένιων κατασκευών, που με τον τρόπο τους βοηθάνε στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής (αφού βέβαια προηγουμένως οι τσιμεντοβιομηχανίες έχουν αυξήσει δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου στην ατμόσφαιρα).

    Οι ερευνητές από την Κίνα, τις ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντάμπο Γκουάν του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience", υπολόγισαν ότι το τσιμέντο της Γης που έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους κτίρια, δρόμους και άλλες υποδομές, απορροφά περίπου ένα δισεκατομμύριο τόνους ατμοσφαιρικού διοξειδίου κάθε χρόνο.

    Εκτιμάται ότι μεταξύ 1930-2013 παρήχθησαν πάνω από 76 δισεκατομμύρια τόνοι τσιμέντου διεθνώς και, παράλληλα, περίπου 4,5 γιγατόνοι (δισεκατομμύρια τόνοι) άνθρακα απορροφήθηκαν από το τσιμέντo. Η ποσότητα αυτή αποτελεί το 43% έως 44% του διοξειδίου που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα κατά τη βιομηχανική παραγωγή του τσιμέντου στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

    Συνεπώς κάθε χρόνο οι κατασκευές από τσιμέντο αφαιρούν από την ατμόσφαιρα σχεδόν το μισό διοξείδιο που δημιουργήθηκε από κατά την παραγωγή του. Οι εκπομπές διοξειδίου κατά την παραγωγή τσιμέντου αποτελούν τον κύριο όγκο (περίπου το 90%) των συνολικών εκπομπών διοξειδίου από όλες τις βιομηχανίες και γύρω στο 5% των συνολικών ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου (η μεγάλη πλειονότητά τους προέρχεται από την καύση ορυκτών καυσίμων).

    Πριν το 1982 το περισσότερο διοξείδιο απορροφάτο από το τσιμέντο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, αλλά μετά το 1994, εξαιτίας της κατασκευαστικής «έκρηξης» στην Κίνα, το τσιμέντο αυτής της χώρας απορροφά περισσότερο διοξείδιο από όσο όλες οι άλλες χώρες μαζί.

    Το τσιμέντο για σοβάδες έχει την μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε διοξείδιο, όμως το περισσότερο τσιμέντο -γύρω στο 70% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής- χρησιμοποιείται για σκυρόδεμα (μπετόν).

    Όσο πιο γρήγορα κατεδαφίζεται ένα κτίριο, όσο δηλαδή μικρότερος είναι ο κύκλος της ζωής του, τόσο επιταχύνεται η απορρόφηση διοξειδίου, επειδή εκτίθενται στην ατμόσφαιρα μεγαλύτερα τμήματα τσιμέντου. Αυτό ισχύει ιδίως στην Κίνα όπου το μέσο κτίριο «ζει» γύρω στα 35 χρόνια, έναντι 65 έως 70 χρόνια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

    Μεταξύ 1990-2013 εκτιμάται ότι η απορρόφηση διοξειδίου από το τσιμέντο αυξάνεται με ένα ταχύ μέσο ετήσιο ρυθμό 5,8%, καθώς όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις γης καταλαμβάνονται από το τσιμέντο παγκοσμίως, ενώ ολοένα περισσότερα παλιά τσιμεντένια κτίρια κατεδαφίζονται. Την ίδια περίοδο, οι εκπομπές διοξειδίου κατά την παραγωγή του τσιμέντου αυξάνονται με ελαφρώς μικρότερο μέσο ετήσιο ρυθμό 5,4%. Συνεπώς, όσο περνάνε τα χρόνια, η συμβολή του τσιμέντου στην απορρόφηση του διοξειδίου αναμένεται να αυξηθεί.

    Αλλά η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) του ΟΗΕ, η οποία μέχρι σήμερα λαμβάνει υπόψη της μόνο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή του τσιμέντου, αγνοούσε τις μεγάλες ποσότητες διοξειδίου που στη συνέχεια το τσιμέντο απορροφά ξανά. Η απορρόφηση αυτή είναι μια αργή χημική διαδικασία και λαμβάνει χώρα, καθώς σταδιακά φθείρεται το τσιμέντο και το διοξείδιο, ξεκινώντας από την επιφάνεια, εξαπλώνεται όλο και πιο βαθιά στους πόρους που υπάρχουν στο εσωτερικό του δομικού υλικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η αναγωγή κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας σε απλή συνάρτηση του “αποτυπώματος CO2” έχει χαρακτηριστικά παραληρήματος και έχει αναχθεί σε επικρατούσα (mainstream) “επιστημονική” τάση που εξαναγκάζει σε συγκεκριμένο ερευνητικό προσανατολισμό. Ωστόσο οι συμμετοχή των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην έκλυση CO2 είναι κάτω του 3%. Είναι βλακώδες να σπαταλιέται τόση νοητική ενέργεια για να κυνηγάμε το CO2. Αυτά με το μπετόν είναι από ένα paper που εμφανίστηκε στο Nature . Το μόνο ενδιαφέρον σε όλα αυτά είναι ότι οι επίδοξοι “σωτήρες” του πλανήτη επικεντρώνονται σε διαδικασίες έκλυσης CO2 και όχι σε διαδικασίες απορρόφησης του.

    Αλλά λίγο πριν στο Nature είχε εμφανισθεί άρθρο όπου περιγράφεται η συμπεριφορά του ωκεανού που περιβάλλει την Ανταρκτική σε σχέση με την απορρόφηση του CO2. Εκεί γράφεται ότι α) είχε υποτιμηθεί η ικανότητα του ωκεανού στην δέσμευση CΟ2 και β) ότι δεν ξέρουμε τίποτε για τον τρόπο συμπεριφοράς του ωκενού σε σχέση με αυτές τις διεργασίες. Το μεν πρώτο χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για την καθυστέρηση του... κατακλυσμού, αλλά το μόνο συμπέρασμα από αυτά είναι ότι αυτοί που έκαναν τα μοντέλα της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν ήξεραν την τύφλα τους για το μεγάλο και πολύπλοκο δυναμικό σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι περιέγραφαν και έκαναν βάσει αυτών προβλέψεις. Και βάσει αυτών των άκυρων προβλέψεων πολιτικοί έπαιρναν αποφάσεις που τις πληρώνουμε και θα τις πληρώνουμε πανάκριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή