Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Οι χρεώσεις για τις ΑΠΕ είναι 3 φορές όσο ο προϋπολογισμός για την Υγεία... στην Αγγλία... χωρίς επάρκεια ρεύματος


http://www.telegraph.co.uk/news/2016/12/19/electricity-bills-set-rise-30-year-power-rationed-amid-shortage/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4021200/Hot-air-Bombshell-report-shows-green-levies-backed-government-cost-economy-319bn-2030.html

Το ρεύμα ακριβαίνει από τος χρεώσεις δικτύου και τις χρεώσεις σε μονάδες που παρέχουν εφεδρείες.  Έκλεισαν συμβατικές μονάδες (για να δείξουν μείωση εκπομπών) και φυσικά δεν θα έχουν ρεύμα. Το τυχαίο ρεύμα, λυπάμαι δεν είναι ρεύμα αν δεν το έχεις όταν το χρειάζεσαι.  Οι ΑΠΕ μόνες τους δεν ηλεκτροδοτούν. Από μόνες τους είναι πανάκριβες (τα περί φτηνών ΑΠΕ τα πιστεύουν μόνο οι πλασιέ ΑΠΕ). Και για να υπάρχει ρεύμα συνέχεια, πρέπει να πληρώνουν υπέρογκα ποσά παραπάνω.

Τα λεφτά για ΑΠΕ είναι τρεις φορές όσο ο προϋπολογισμός για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (τους).  Το 2005 τους έλεγαν ότι η Πράσινη Ενέργεια θα είναι φθηνή και αναπτυξιακή.

Τα νοσοκομεία και τα εργοστάσια καλούνται να έχουν γεννήτριες πετρελαίου για λειτουργία σε ώρες αιχμής, για την δική τους ασφάλεια και να μειωθεί η ζήτηση στο δίκτυο.  Στην Ελλάδα μπορεί να δίνουν πριμ για διακοψιμότητα, ίσως να παίρνουμε και επιδοτήσεις να μην θέλουμε οδοντίατρο ή χειρουργεία σε ώρες αιχμής ή σε πορτοκαλί συναγερμούς.

Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται και οι επιδοτήσεις είναι αυτοσκοπός για τις ΑΠΕ. Οι επιδοτήσεις δεν είναι μόνο οι ταρίφες. Είναι τα διάφορα ΕΣΠΑ που τρώνε, η κατά υποχρεωτική προτεραιότητα  πρόσβαση στα δίκτυα, οι δρόμοι που τους ανοίγουμε, οι διασυνδέσεις που τους δίνουμε.  Και τι παίρνουμε σε αντάλλαγμα;  Έλλειψη ρεύματος όταν το χρειαζόμαστε. Θα φυσάει το Πάσχα? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου