Κυριακή 30 Ιουλίου 2017
Τι πληρώνουν για τις τζάμπα ΑΠΕ
https://www.cleanenergywire.org/factsheets/what-german-households-pay-power
Οι τιμές ρεύματος (οι τιμές στον λογαριασμό) έπιασαν νέο ρεκόρ στην Γερμανία. Τα τέλη υπέρ ΑΠΕ συν τα τέλη δικτύων (παρέα πάνε αυτά τα δύο) πήγαν από 46% το 2016, σε 50% το 2017. Η χοντρική τιμή του ρεύματος είναι χαμηλή (αλλά αυτό δεν αφορά στην τσέπη του καταναλωτή, αφορά στο τι πληρώνονται οι συμβατικοί ηλεκτροπαραγωγοί. Σε εμάς, δεν θα είναι πρόβλημα για τους ηλεκτροπαραγωγούς, αφού έχουν τον ...Σταθάκη να τους εξασφαλίζει χρήμα.
Οι Γερμανοί παραδόξως δεν διαμαρτύρονται αφού ο λογαριασμός του ρεύματος είναι για αυτούς μικρό ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος.
Και εξάγουν ΑΠΕ και απασχολούν 100άδες χιλιάδες άτομα στον κλάδο.
Και εμείς απασχολούμε άτομα, χωματουργούς, μεσάζοντες, λομπίστες και παπαγάλους. Για τους οποίους το πάνω είναι κάτω, το άσπρο μαύρο και το ΕΤΜΕΑΡ (όπως βαφτίστηκε το τέλος υπέρ ΑΠΕ) το βούτυρο στο ψωμάκι τους και το χαρτζιλίκι για τους χωματουργούς που έγιναν αεριάδες και τώρα ηλεκτροπαραγωγοί.
Αναρωτιέμαι... Πόσοι από τους πολιτικούς έχουν ποσοστά σε εταιρίες ΑΠΕ? Μόνο για μία οικογένεια είναι οικογενειακή υπόθεση η Πράσινη Ανάπτυξη? Ή έμαθαν από τον την μία οικογένεια όλες οι οικογένειες? Μόνο έτσι εξηγείται πόσο εύκολα μας θέλουν να είμαστε η Δανία του Νότου...
Τζάμπα οι ΑΠΕ. Τζάμπα ο ήλιος και ο αέρας. Τον τζάμπα αέρα τον πληρώνουμε 90 ευρώ την μεγαβατώρα. Τον τζάμπα ήλιο τον πληρώνουμε 250 ευρώ την μεγαβατώρα. ΣΥΝ τις διασυνδέσεις (που στην Γερμανία είναι ...άλλο τόσο).
Ξαναρωτάω: Πόσο από την πρεμούρα μας για ΑΠΕ είναι πίεση της Μέρκελ, και πόση είναι ποσοστά πολιτικών, ρυθμιστών και λοιπόν παραγόντων? Και μην μου πείτε ότι έχει σχέση με το περιβάλλον... Για ένα 50% καπέλο στο ρεύμα θα γίνω και εγώ οικολόγος.
"Οι σίγουρα κερδισμένοι είναι εταιρείες όπως η πετρελαϊκή BP, όντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που παράγουν φωτοβολταικά συστήματα η υλικά που χρησιμοποιούν οι συναρμολογητές φωτοβολταικών συστημάτων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έτσι φτάσαμε στην εποχή που γίνονται επενδύσεις από μερικές χιλιάδες έως μερικά εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, χωρίς να δημιουργούν ούτε μία μόνιμη θέση εργασίας, εξάγουν τεράστιες ποσότητες χρήματος και βυθίζουν την χώρα πιο βαθιά στο χρέος…"https://kokinokamini.blogspot.gr/2016/08/blog-post_24.html?spref=fb
Το άρθρο γράφτηκε στο τέλη του 2010