Αν ήμουν …ΜΜΕ, θα έλεγα ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα, με την θεωρία ότι «πες πες, κάτι μένει». Αλλά εγώ, και υποθέτω ότι, όσοι από εσάς έχετε την υπομονή να διαβάζετε, τα έχετε εμπεδώσει, και αφ’ ετέρου, εγώ έχω σχεδόν καταλήξει. Δεν περιμένω αλλαγές στους Νόμους της Φυσικής, ούτε στην στοιχειώδη αριθμητική, συμπεριλαμβανομένης και της πολύπλοκης εξίσωσης «α + ψ = χ», όπου «χ» είναι πόσο θα κοστίζει το ρεύμα που αγοράζουμε εμείς, αν το κόστος παραγωγής είναι «α» και τα λεφτά που τους λείπουν είναι «ψ». Ούτε πιστεύω έστω και για ένα 1/10^6 του δευτερολέπτου ότι υπάρχουν πραγματικά σχέδια για το 2020 ή το 2050. Από εδώ και πέρα έρχονται οι συνέπειες της βλακείας.
Το πώς προωθείς μία επένδυση που είναι λίγο αμφιλεγόμενη, το είδαμε και στον Αστακό, το βλέπουμε και στο συνέδριο του Αντρίκου. Φέρνεις άσχετους, με ή χωρίς γραβάτες, τους γράφεις το ποίημα, αν είναι και επώνυμοι τους δίνεις κάτι για τον κόπο τους και αυτοί …απαγγέλλουν. Και η σούπα δένει με πολλή, μα πολλή, επανάληψη από τα ΜΜΕ.
Επειδή μου αρέσει να …προφητεύω, προβλέπω ότι θα ακριβύνει το ρεύμα, και σε 4-5 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τι είναι η Κλιματική Αλλαγή (εκτός εάν το πάνε παραπέρα και το συνδέσουν με την καταπίεση των ατομικών ελευθεριών, τον έλεγχο των γεννήσεων, την Ορθή Σκέψη και την …φοροαποφυγή – ποτέ δεν ξέρεις τι έχουν σκαρφιστεί οι Νεοταξίτες!)
Διευκρίνισα, προχτές, και πριν λίγες μέρες , ότι, κατ’ εμέ, η «Νέα Τάξη» είναι η πολλή πλούσια ελίτ που ελέγχει τις μεγάλες εταιρίες και τράπεζες, και για την οποία δουλεύουν σαν «διαχειριστές» οι Κυβερνήσεις των «σοβαρών» χωρών (και σαν πλασιέ οι Κυβερνήσεις των Μπανανιών -- ο κάθε πλασιέ με την τοπική φορεσιά της αρεσκείας του, άλλος με κελεμπία και δερμάτινο φέσι, άλλος με κοστούμι και λαμέ φλουό γραβάτα… ) συνειδητοποιώ ότι δεν είπα τίποτα καινούργιο ή πρωτότυπο. Απλά, βγήκαν κονσεβοκούτια από το κεφάλι μου, προσπαθώντας να εξηγήσω το …Πράσινο παράδοξο.
Τα κονσερβοκούτια, είναι το Monopoly Capital, των Sweezy και Baran, και, το άλλο, το βιβλίο του Κίσσιγκερ, “A World Restored” για τον Μέττερνιχ, τον Κάσλρέη, και τον κόσμο λίγο πριν, και λίγο μετά την Επανάσταση του 21. Το πρώτο βιβλίο λέει το προφανές: Τα μονοπώλια κάνουν κακό στον κόσμο (και όσοι από εσάς βρίζετε τους φιλελεύθερους, έχετε άδικο. Τα μονοπώλια πρέπει να βρίζετε. Οι φιλελεύθεροι βγάζουν αναφυλαξία με τα μονοπώλια). Το δεύτερο βιβλίο, αξίζει να το βρείτε, είναι πιο πυκνογραμμένο και συγκεκριμένο από την «Διπλωματία», και, μετά την πτώση του Τείχους, είναι σε απόλυτη ισχύ και επικαιρότητα. Με δύο διαφορές: H Αγγλία -- και η Αμερική -- δεν είναι πλέον ασφαλείς με μόνο την θάλασσα γύρω γύρω, και η Κίνα έχει θεριέψει και καίει πολύ κάρβουνο και πολύ πετρέλαιο. Το Ménage à trois έχει γίνει Ménage à quattre. Και τα δύο αυτά, αυξάνουν την αστάθεια. Ίσως για αυτό έχει εμφανιστεί το Πράσινο Παράδοξο, αλλά αυτό είναι μόνο ενδεχόμενη εικασία.
Η εικόνα του Καποδίστρια είναι εδώ επειδή, είτε από μόνος τους, είτε επειδή ήταν στην υπηρεσία του Τσάρου, είτε επειδή ήταν Έλληνας, ή μάλλον «όλα τα ανωτέρω», κατόρθωσε και τους έπρηξε, και τους Άγγλους και τους Αυστριακούς. Λέει ο Κίσσιγκερ: "Πίεσαν οι Άγγλοι και οι Αυστριακοί τους Τούρκους να κάνουν παραχωρήσεις, για να μην έχει έρεισμα η Ρωσία να θέλει να κατέβει". Στο τέλος δολοφονήθηκε. Μου έχει μπει, λοιπόν, στο κεφάλι μου, το άσχετο με ενεργειακά ή Πράσινα, αλλά μάλλον απόλυτα σχετικό, με την «Νέα Τάξη», ερώτημα: Ποιος σκότωσε τον Καποδίστρια;
το περιεργο της υποθεσης...το Monopoly Capital του Σουηζη,οπως τον λεγαμε τοτε,το ειχαμε στο δευτερο ετος στην Βιομηχανικη το '82,και το εκανε ο Τσεκουρας (τροτσκιστης).Πως εγινε τελικα οι φιλελευθεροι να συμφωνουν με αυτο τωρα,δεν καταλαβα την στιγμη.Μεταμοντερνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠίσω από όλη την θεωρία της αγοράς, των χαρτοφυλακίων κλπ, είναι η παραδοχή ότι οι αγορές είναι περίπου αποτελεσματικές (και αγορές τω καιρώ εκείνω ήταν η ΝΥ). Από το 87 και 91 και μετά με την σταδιακή και τυπική κατάργηση του διαχωρισμού επενδυτικής και εμπορικής τραπεζικής, η ΝΥ έγινε σαν την Κεντρική Ευρώπη με πολλάα (δανεικά )λεφτά -- κάτι μου θυμίζει. Οι αγορές από τότε είναι μάλλον ...στημένες. Με την ΕΕ, δήθεν έχουμε Επιτροπές Ανταγωνισμού, αλλα, πλην Αγγλίας που έχει πάει και στο απέναντι μαγαζί, όλοι οι άλλοι είναι ο εξής Ένας. ΜΟΝΟΠΟΛΗ! Ιεροσυλία (αν είσαι ...έντιμος ή φιλελεύθερος)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας έκαναν τον Sweezy Baran για μάθημα;! Εγώ τον διάβαζα για να γίνω ...επαναστάτης χαχαχα.
Τον Καποδίστρια τον σκότωσε η Νέα Τάξη η οποία και σκοτώνει οιονδήποτε τολμήσει να σχεδιάσει κόντρα στους σχεδιασμούς της, οπότε οι συνέπειες της έλλειψης σχεδιασμού δεν είναι της βλακείας μόνο αλλά και της ανικανότητας μας να αντισταθούμε αποτελεσματικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗταν οι εποχες του Ανδρεα.Και το "θεωρια της καπιταλιστικης αναπτυξης" του Sweezy,επισης καλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε ενημέρωσαν να δω ένα νέο κανάλι (ΚΟΝΤΡΑ) του Γ. Κουρή. 'Οπως καταλαβαίνεις ο Κουρής ξέρει πολλά μυστικά της αγίας οικογένειας, γιατί αυτοί τον ανέδειξαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ εκπομπή ήταν για την ΜΚΟ Institute for Climate and Energy Security (i4cense).
Το τι βίντεο δείξαν και το τι είπαν δεν φαντάζεσαι, αυτά που λέμε όλοι μας είναι πολύ λίγα, μίλησαν περίπου 1 ώρα για αυτό το θέμα, δείξανε πρόσωπα κλπ.
Το κερασάκι όμως ήταν όταν βγήκε ο Τέρενς Κουίκ και είπε ότι συνεταίρος σε αυτή την ΜΚΟ με τον Αντρίκο είναι ο Μαργέλος με το καλαμπόκι, και αν θέλει ο Μαργέλος να βγει να το διαψεύσει, εσύ το ήξερες;
Μου θυμίζει μία από τις πρώτες σου αναρτήσεις που παρομοίαζες το θέμα Α/Γ με το καλαμπόκι του Αθανασόπουλου,
ήξερες ή προφήτης ήσουν;
Ποιός σκότωσε τον Καποδίστρια? Κάποιο ντόπιο λαμόγιο της εποχής που είχε (ή τον έκαναν να έχει) ίδια συμφέροντα με κάποιον απο έξω. Άγγλο, Γάλλο, Αυστριακό, Ρώσο, Τούρκο δεν έχει σημασία. Με πρόσθετο όφελος να υπάχουν βάσεις για μελλοντικούς καυγάδες μεταξύ φιλοάγγλων και φιλορώσσων, ή φιλοάγγλων και φιλοαυστριακών. Αυτό δεν είναι το διάρει κια βασίλευε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1827. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσεκαρε και http://www.e3g.org/
ΑπάντησηΔιαγραφήAbout E3G
Information and insight
E3G is an independent not-for-profit organisation, established in 2004, that works in the public interest to accelerate the global transition to sustainable development.
We build coalitions to achieve carefully defined outcomes, chosen for their capacity to leverage change. E3G founders had been working together and developing their shared thinking for several years before the organisation was constituted in 2004.
Initially undertaking high-level diplomatic activities linked to the personal experience and influence of its founders, E3G has since been gently growing its portfolio of activities. E3G now has four strategic programmes, twelve additional members of staff, and an extensive network of aligned individuals and organisations.
ΠΠ
Αυτοί πού έκαναν και τήν εισαγωγή τής πατάτας...
ΑπάντησηΔιαγραφή