Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Για ποιο ακριβώς πράγμα θα είναι οι επόμενες Εκλογές;


Λέμε, λέμε, λέμε, αλλά έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι είναι αργά. Όχι για το πώς μας κούρεψαν ή τι θα γίνει με την Ευρωζώνη – έχω καταλήξει ότι όλα αυτά είναι θέατρα, και εμείς θεατές, σε κακή θέση, που ούτε βλέπουμε, ούτε ακούμε, ούτε ενδιαφέρει κανέναν η γνώμη μας. Είναι φοβάμαι αργά για ψευδαισθήσεις περί πολιτικών επιλογών για εμάς τους Έλληνες. Άπαξ και δεν βγούμε την Ευρωζώνη “χτες”, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, και κακώς πανηγυρίζετε. Θα φροντίσουν να αργήσουμε να καταλάβουμε τα ψιλά γράμματα.

Αυτό που βλέπουμε, σε slow motion, στην «Ευρώπη», είναι η ανάληψη του ελέγχου από την Γερμανία της υπόλοιπης «Ευρώπης». Δεν υπάρχει Ευρωζώνη. Υπάρχει ο πλούσιος Βορράς, ο φτωχός Νότος και η Γαλλία – 50-50 όπως και στον Β’ ΠΠ. Αναλύστε το όπως θέλετε, αλλά τα αρνητικά ισοζύγια των Νότιων, είναι τα θετικά των Βόρειων. Τα χρέη των Νοτίων είναι στο ΑΕΠ των Βορείων. Και για την ανισορροπία αυτή, δεν έφτασε μόνο το καλό marketing, ούτε το εύκολο δανειακό χρήμα σε σκληρό νόμισμα. Υπήρξε και «έλεγχος» πολιτικών.


Αυτό που φοβόμουν να εκστομίσω, το λέει τώρα το Bloomberg: Η συμφωνία για παροχή ρευστότητας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με αυτό ή τον άλλο μηχανισμό καθυστερεί για να εξαναγκαστούν τα κακά παιδιά του Νότου (και η Γαλλία) που χρωστάνε να αποδεχθούν επικυριαρχία (καλώς ή κακώς νοούμενη). Σε «ελαττώματα στην αρχική συνθήκη» αναφέρονται οι Γερμανοί. Και συχνά λέμε «οι Αμερικάνοι τα κάνουν αυτά για να διαλύσουν το ευρώ». Να θυμίσω πώς απέπεμψαν τον Γκαϊτνερ, και πώς αντιμετώπισαν οι «Ευρωπαίοι» τον Μπερλουσκόνι. Σαν να λένε στις κακές αγορές : «Να, να ο κακός Μπερλουσκόνι» που ζητάει ανάπτυξη, αλλά του επιβάλουμε λιτότητα, και να δείτε τι θα κάνει αυτό στα ratings!».

Η Μέρκελ εσκεμμένα και πιθανώς και με προμελέτη έπαιξε και παίζει την κρίση προς όφελός της. Έχοντας δημιουργήσει πλεονάσματα (να’ ναι καλά η Ε.Ε. και οι λαστιχένιοι κανονισμοί της), και έχοντας ελέγξει την ρευστότητα (και αφού άφησε ή ώθησε την ΕΚΤ να γίνει περίπου προβληματική) τώρα χρησιμοποιεί την ρευστότητα για έλεγχο. Ευγενικό, αλλά αμείλικτο. Εσκεμμένα η Μέρκελ λέει και ξελέει. Εσκεμμένα της “βγαίνει” τάχα πότε το ένα πότε το άλλο κόμμα και την “πιέζουν”. Και οι Γερμανοί έχουν τους λαγούς τους. Βιετναμέζικους καμιά φορά.

Πάμε στα δικά μας. Οι καθυστερήσεις για το «κούρεμα» υπήρχαν μόνο επειδή ενώ μέχρι τώρα οι δόσεις ήταν για την αντικατάσταση παλιών δανείων με νέα, αλλά ενυπόθηκα, η 6η δόση (που όλοι σκίζονται να μας πούνε ότι θα την πάρουμε), είναι για εμάς, για κεφάλαιο κίνησης. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να ξεσκίσει την εκλογική του βάση, αλλά δεν νομίζω ότι οι Γερμανοί περίμεναν κάτι τέτοιο, ούτε μας τρενάρουν για αυτό. Απλά, δοκιμάζουν τον εκβιασμό της ρευστότητας, και ανακαλύπτουν ότι ευχαρίστως δίνουμε γή και ύδωρ και άλλα για λίγους μήνες ακόμα μισθούς και παροχές σε ΟΤΑ. Έτσι θα πάει για 10, 20 όσα χρόνια μέχρι να βαρεθούνε ή να έχουμε μετακομίσει.

Ο αγαθός και πράος Σύμβουλος Ράϊχενμπαχ «ενημερώνεται». Μου λένε για στρατιές υπαλλήλων και καθηγητών και ειδικών κλπ που τρέχουν να …βοηθήσουν. Οι ψευτοελίτ των ΜΚΟ φτιάχνουν Ομάδες Σκέψης. Όλοι οι Δήμοι έχουν προετοιμαστεί εδώ και καιρό με σεμινάρια της πλάκας για νερά, σκουπίδια και ΑΠΕ , όλα στο εξαγωγικό πλάνο των φίλων μας των Γερμανών. Το Πρότζεκτ Χέλιος πλασαρίστηκε σαν «επένδυση» για να εξάγουμε ρεύμα (μέγα παραμύθι), αλλά τα προσωπεία έπεσαν και είναι τώρα …χρέος.

Το λέω εδώ και καιρό: Φόρο και τόκους μπορεί να μην πληρώνουμε. Το ρεύμα είναι σαν το αλάτι και τα σπίρτα άλλων εποχών. Θα αγοράσουμε φωτοβολταϊκά από τους …πιστωτές μας και σωτήρες μας, και θα τους ξεπληρώνουμε με μερικά δις τον χρόνο σε φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ. Και σας θερμοπαρακαλώ θυμηθείτε ότι ο Γερμανικός στρατός ΔΕΝ είχε επιμελητεία. Ζούσε από τις χώρες που κατελάμβανε. Έτσι θα πάει και τώρα.

Έχουμε Κυβέρνηση και λέγεται Task Force, και στελεχώνεται ταχύτατα με φοβισμένα ή λιγουριασμένα στελέχη, με δομές από ΜΚΟ και ΟΤΑ έτοιμες, να και η Ομάδα Σκέψης Φλωρίδη-Στουρνάρα, γεμάτη αφελή και καλοπροαίρετα άτομα με βιοποριστικές ανασφάλειες και καλά βιογραφικά να συμπληρώσουν τους περίεργους του Καρατζαφέρη και της Ντόρας και τους Βαρουφακοτρεμόπουλους των Οικολόγων Πράσινων.

Πείτε μου ότι βλέπω φαντάσματα και ότι έχω λάθος. Αλλά εάν δεν έχω λάθος, οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Θα αφορούν εάν θα παραμείνει ή όχι ανεξάρτητη η Ελλάδα.

http://www.antinews.gr/2011/10/28/130225/

8 σχόλια:

  1. Η λύση είναι στην αντιπονηρία. Χωρίς φανφάρα αποστρεφόμαστε τα προϊόντα τους και προϊόντα εταιρειών που έχουν πόντους.

    Κάθε ποσοστιαία μονάδα μετρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχαίε πριν από κάτι μέρες είχες σε μια ανάρτηση ένα γράφημα προερχόμενο από το blog της Ζάχαρης. Το γράφημα απεικόνιζε το άνοιγμα του ελλείμματος μεταξύ βορρά και νότου μετά την εισαγωγή του Ευρώ.
    Πιστεύεις εσύ ότι αυτό θα το ανεχτούν οι νότιοι για πολύ καιρό;
    Πιστεύεις εσύ ότι οι νότιοι θα επιτρέψουν στους Γερμανούς να τους εκβιάζουν με τη ρευστότητα;
    Τι θα ήταν σήμερα η Γερμανία χωρίς ΕΕ κι Ευρώ δηλ. χωρίς εξαγωγές; Θα ήταν μια χώρα που δε θα ήξερε τι να κάνει τη βιομηχανική σαβούρα που παράγει διότι με τους δασμούς δε θα ήταν καν ανταγωνιστική.

    Όσο πιο πολύ τσιτώνουν τα πράγματα οι Γερμανοί τόσο πιο πολύ μεγαλώνει ο κίνδυνος να βρεθούν εκτός ΕΕ. Δηλ. θα έχουμε μια ένωση με όλους τους άλλους και τους Γερμανούς απέξω. Αυτό θα σημάνει ύφεση για πολλά χρόνια και 50% ανεργία. Βέβαια άνεργοι θα μείνουν κυρίως οι μετανάστες πολιτογραφημένοι και μη αλλά και ο απλός Γερμανός δε θα τη βγάλει καθαρή. Κι ενώ ο μετανάστης θα γυρίσει πίσω στη χώρα του και θα καλλιεργήσει τον κήπο του ή το χωράφι του και θα έχει τα στοιχειώδη τρόφιμα, ο Γερμανός δε θα έχει ούτε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελέγχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους πολτικούς μας (και εκβιάζουν με την ρευστότητα -- και εμάς και τον Μπερλουσκόνι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδες σήμερα ότι ο έλεγχος των πολιτικών είναι μικρής αξίας. (Συμφωνώ με το σχόλιό σου στο antinews με το οποίο λες ότι δεν συμφωνείς)
    Ακόμη όμως κι αν οι δικοί μας πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι κάπου θα σπάσει το σκοινί. Ή στη Γαλλία ή στην Ιταλία ή στην Ισπανία. Έτσι θα πάρει η μπάλα κι εμάς. Όταν οι Γάλλοι θα κάψουν το Παρίσι να δω τι θα κάνουν οι Γερμανοί.
    Δεν έχει μέλλον το πράγμα. Απλά θα υποφέρουμε λίγο αλλά στο τέλος θα καθαρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξάκτινε, εξ ορισμού θα "καθαρίσουμε", κάποτε όλα καθαρίσουν, το θέμα είναι τι έλεγχο έχουμε εμείς επ αυτού τώρα ή στα επόμενα 5 χρόνια, και τι αφαίμαξη ή ζημιά θα έχει γίνει μέχρι τότε.

    Η ζημιά από απομύζηση, ή εκμαυλισμό,(ή από ...αιολικά σε όλα τα βουνά) μπορεί να μην είναι τόσο δραματική όπως η ζημιά στα Καλάβρυτα ή την Κάντανο, ή την πείνα της Κατοχής, αλλά παρ όλα αυτά, ζημιά θα είναι.

    (Δεν ξέρω τι έχει πάθει το blogger... κόβει σχόλια -- συγγνώμη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το άκουσα, και έχω ένα θέμα: εάν είναι οικονομική ή πολιτική η κρίση, και ο άνθρωπος λέει ότι είναι "πολιτική", και συμφωνώ, αλλά η (οικονομική) λεηλασία που έκαναν ή επέφεραν οι πολιτικοί μας, δεν προέκυψε από παρθενογένεση,αλλά από μηχανισμό "φυσικής επιλογής" που επέλεγε χρηαμτοδοτούμενοα κόμματα , που έγιναν χρηματιζόμενα κόμματα, και μπόρεσε να αναδείξει κυρίως λαδωνόμενους πολιτικούς.

    Πάντα στο μοτίβο της undercapitalized Ελλάδας η "ευτυχία" της οποίας ήταν ρευστότητα μέσω κάποιου δανείου.

    Πάντως, από το 85 (νομίζω) και μετά, η ντόπια "λεηλασία" ήταν ή καθοδηγούμενη, ή συμπορευόμενη με ξένη λεληλασία (πχ στο τρίγωνο Πασόκ-Ιντρακόμ-Α.Γερμανία, που έγινε Πασόκ-Διαπλοκή-Γερμανία).

    Το κατά πόσον το πολιτικό σύστημα που προέκυψε μεταξύ 81 και 85 ήταν αυθόρμητο, ή καθοδηγούμενο, ή συγκυρία ανοιχτών πορτών, είναι, νομίζω η λύση στις ...απορίες μου που προσπάθησα να "λύσω" με τις Πέντε ερωτήσεις με τα Χρόνια Πολλά στις 31/12/2010, στο αντινιουζ. Οι απαντήσεις είναι ενιδαφέρουσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή