Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ποῦ λέω «ὄχι»


Δεν λέω «όχι» στην μείωση του βιοτικού μου επιπέδου εξ αιτίας της Ελληνικής ή της ξένη ύφεσης

Δεν λέω «όχι» στην εσκεμμένη και μελετημένη απορρόφηση ρευστότητας από την Γερμανία και την ύφεση που επιβάλει στον Νότο μέσω κομπλεξικής μονεταριστικής πολιτικής για την διαχείριση των δικών της ή των πανευρωπαϊκών δημοσιονομικών της κριτηρίων

Δεν λέω καν «όχι» στο ότι μεγάλο κομμάτι του χρέους μας και των αρνητικών ισοζυγίων συναλλαγών μας ωφέλησε τους Γερμανούς και άλλους Δυτικοευρωπαίους .

Δεν λέω «όχι» (δηλαδή λέω, αλλά δεν είναι αυτό που κυρίως με ενοχλεί) στο να μου βάλουν φόρο υποτέλειας οι Γερμανοί στο ρεύμα, ή στο αλάτι, επειδή αυτοί είναι ωραίοι και εγώ δεν είμαι.

Λέω ΟΧΙ στο να μου καταστρέφουν την πατρίδα μου, που θέλετε δεν θέλετε, είν' οι κάμποι, είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά, είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι, κάθε χώρα της με τα χωριά, κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά. Ο χάρτης της φρίκης λέει για το μέγεθος της καταστροφής. Διαδώστε τον.

Λέω ΟΧΙ στην πλύση εγκεφάλου που κάνουν οι αλήτες στα παιδάκια και στα σχολεία και τα παραμυθιασμένα ζόμπυς που δήθεν προστατεύουν τις αρκούδες καίγοντας την Πάρνηθα για να βάλουν αιολικά.

Λέω ΟΧΙ στην δουλοπρέπεια, την ανελευθερία, την αγραμματοσύνη και την ιδιοτέλεια βουλευτών, πολιτικών, δημοσίων «λειτουργών», και όλων αυτών που εγκρίνουν φαύλες συναλλαγές και αγορασμένους νόμους, είτε τους κατάλαβαν είτε όχι.

Λέω ΟΧΙ στην ανοχή και την ενθάρρυνση της ανικανότητας και της διαφθοράς σε κάθε επίπεδο της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής ζωής, σαν (α) άλλοθι ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και (β) σαν επιτακτική δικαιολογία για να φέρουμε τον Γερμανό «φίλο» και «σωτήρα» να διαχειριστεί την Πέμπτη φάλαγγα των ΜΚΟ, των οικολόγων των ΜΜΕ, και των επιχειρηματιών-πλασιέ-εισπρακτόρων που ο ίδιος φτιάχνει στην χώρα μου από το 1985, τουλάχιστον, επειδή «εμείς δεν ξέρουμε».

Λέω ΟΧΙ στις ορδές των «επιστημόνων» που προσκύνησαν το ψέμα και την απάτη και από υπηρέτες της τσέπης τους, έγιναν πρώτα υπηρέτες νταβατζήδων, και οσονούπω δωσίλογοι. Και φυσικά ΟΧΙ στους νταβατζήδες που για τον εύκολο και κρατικοδίαιτο πλουτισμό τους, κατέστρεψαν πρώτα το όποιο ιδιωτικό κεφάλαιο τους έμπαινε στα πόδια, και τώρα ευχαρίστως ξεπουλάνε τις επόμενες γενιές για μερικά εξάμηνα ακόμα εισπράξεων.

Λέω ΟΧΙ στο τσαλαπάτημα της κοινής λογικής, της απλής αριθμητικής και του ..Δεύτερου Νόμου, γιατί υποκρύπτουν ψέμα, απάτη, κοροϊδία, και καταπίεση.

Αυτά, στα οποία λέω ΟΧΙ, είναι αυτά που μας έχουν φέρει στην σημερινή και την αυριανή μας ανελευθερία.

17 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ archaeopteryx για το κείμενο. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερες, όμως είναι καταπληκτικό ότι κατάφερες να αποδώσεις την περίληψη και ανακεφαλαίωση συμπερασμάτων που θα μπορούσαν να βγουν και από τη δική μου υπόθεση εργασίας.
    (Έτσι έχεις χαρακτηρίζει σε άλλες αναρτήσεις την αναζήτηση και παράθεση δεδομένων σε μια σειρά, αποβλέποντας σε κάποιο συμπέρασμα).
    Όχι στη Συσκότιση λοιπόν:(μεταφορική και κυριολεκτική!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. archaeopteryx ποια είναι η γνώμη σου για αυτό http://www.guardian.co.uk/environment/2011/oct/25/uk-renewables-2030-wwf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αρλούμπες;

    από το γερμανοδιοικούμενη WWF;

    φτηνότερο από το να στείλεις την Λουφτβάφε;

    Στέλνει και μερίσματα στην Πατρίδα;

    Θα ψοφήσουν από το κρύο οι Αγγλοι και δεν θα χρειαστεί να τους καθαρίσουμε;

    Θα βγαλει τα εξοδα η βασίλισσα για τον γάμο και του άλλου εγγονού;

    (αυτή είναι η γνώμη μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και πρόσεξε την διατύπωση (πάντα η ίδια Γερμανική διατύπωση: "could"

    Και εγώ θα μπορούσα το 2030 να είμαι πλούσιος. Και εσύ θα μπορούσες το 2030 να είσαι στο Φεγγάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ανδρέας Δενδρινός στο βιβλίο του "Ελλάδα Ξύπνα" (1982) αναφέρει τον ραγιαδισμό ως απότοκο της Τουρκοκρατίας και τις προσπάθειες τις οποίες πρέπει να κάνουμε ως Έλληνες να ξεπεράσουμε το βίωμα αυτό το οποίο είχε γίνει επίκτητη ιδιότητα.
    Ατυχώς δεν είχε υπ' όψιν του τον ΠΑΣΟΚικό Εκφυλισμό ο οποίος θα ακολουθούσε.
    Παραφράζοντας τον Ισοκράτη, ...Η Ελλάδα μας αυτοκαταστρέφεται διότι καταχράστηκε.....

    Τα ΟΧΙ Αρχαίε φίλε μου και συνιστολόγε, ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ.
    Ίσως μικρούς το δέμας, αλλά, ΜΕΓΑΛΟΥΣ στην ΨΥΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εεε... για αυτό είπα ότι "μας τέλειωσε κι ο Μεταξάς" στην προηγούμενη ανάρτηση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μεταφέρω μια εικόνα συμβολική που όμως έχει τη σημασία της...
    Η εξέδρα των Ελληνικών Αρχών (όπου ηταν ο Παπούλιας) στήθηκε ακριβώς μπροστά από το κτίριο της Γερμανικής πρεσβείας όπου στην κορυφή κυμάτιζε η πραγματική επικυριάρχος, η γερμανική σημαία...

    Ο ....πρόεδρος της φαυλοκρατίας θα έπρεπε να αποχωρήσει μόνος του αντικρύζοντας το θέαμα, ή τελοσπάντων να δει την παρέλαση από τα μπαλκόνια της γερμανικής πρεσβείας όπου θα αισθανόταν καλύτερα..

    Δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος, ούτε έχουμε δική μας κυβέρνηση...τα υπόλοιπα που βιώνουμε είναι απολύτως συνεπακόλουθα αυτής της κατάστασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aρχαίε, είναι πολύ να σου ζητήσω να κάνεις ένα λογαριασμό στο Twitter για να ανεβαίνουν οι αναρτήσεις σου και εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν ξέρω πως γίνεται... Δοκίμασα κάτι widgets του blogger, αλλά τζίφος. Και ο "ειδικός" την έχει κάνει για το χωριό του.

    Αν μου πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι παρελάσεις τέλειωσαν. Από όσα είδαμε και από αυτά που δεν είδαμε (...υποψιαζόμαστε όμως ότι έγιναν), βγάλαμε συμπεράσματα για το τι νιώθουν οι πολίτες από άκρη σε άκρη.
    Επειδή αναφέρθηκε και πάλι το WWF στα ενεργειακά, αναρωτιέμαι για το εξής:
    Γιατί τα τελευταία χρόνια οι βασικές δραστηριότητες και το ενδιαφέρον του ξέφυγαν τόσο από το Πάντα και άλλα σπάνια ζώα ή τα μέρη που ζουν;
    Ειδικά για την προστασία του Πάντα, μάθαμε ότι εδώ και 30 χρόνια είχε καταφέρει να έχει συνεργασία ακόμα και με την Κίνα!

    http://en.wwfchina.org/en/who_we_are/our_history/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανώνυμε 9:05
    http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/wwf-made-in-germany.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. www.twitter.com, φτιάχνεις ένα λογαριασμό με όνομα και password κατά τα γνωστά.
    Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα σαν το http://www.rssgraffiti.com/ που θα ανεβάζει όλες τις καινούριες σου αναρτήσεις χωρίς εσύ να ασχοληθείς καθόλου.

    ...και όπου θέλεις ευχαρίστως να βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάπως τέτοιο σκέφτομαι και εγώ.
    Άσχετο ψάχνω κάποια αξιόπιστη έρευνα να συνδέει τουρισμό με την εγκατάσταση αιολικών. Έχεις τίποτα υπόψη σου?Ξέρω ότι έχεισ ασχοληθεί με το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. matias,

    οικονομετρική "μελέτη" με την έννοια "μετρήσαμε πόσους τουρίστες είχαμε και τι λεφτά άφηναν στο ΑΕΠ πριν, και μετά από αιολικά" δεν έχω δει. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για μετρημένη πτώση τουρισμού σε μέρος της Ισπανίας (αλλά δεν το βρίσκω, και δεν ξέρω πόσο "επιστημονικό θα ήταν")

    Αν πας στην Ευβοια ή σε μέρη που έχουν μπει αιολικά, θα διαπιστώσεις μόνος σου εάν θα ήθελες να μένεις κοντά, ή να τα έχεις στην θέα, ή στην αξία, του σπιτιού σου, ή τι αντίκτυπο θα είχαν εάν είχες ξενοδοχείο εκεί κοντά (όπου "κοντά" σημαίνει σε ακτίνα 0,5-2 ή 3 χιλιομέτρων).

    Σημειωτέον ότι μιλάμε για εγκαταστάσεις ύψους 100+ μέτρων, (δες εδώ για σύγκριση με γνωστά αντικείμενα)

    Οι περισσότερες "μελέτες" είναι στην ουσία δημοσκοπήσεις, που βασίζονται σε "εντυπώσεις" ή "γνώμες". Αν πχ πας σε ένα πολυσύχναστο μέρος στην Νέα Ιωνία ένα Σάββατο πρωί και ρωτήσεις 100 άτομα "θα σας ενοχλούσε να πηγαίνατε διακοπές στην Σέριφο εάν είχε αιολικά" θα έπαιρνες κουτουρού απαντήσεις. Εάν είχες ενοικιαζόμενο σπίτι στην Σέριφο, βέβαια, θα είχες άλλη άποψη.

    Εξ ού και οι καμπάνιες των αιολικών να τονίζουν τι ωραία που είναι και με μπλε ουρνό και πράσινα λιβάδια και ξανθά παιδάκια να μαζέυουν λουλουδάκια. Ή η προπαγάνδα με παιχνίδια Lego και άλλο παιδικό διαφημιστικό υλικό, ή μέρες του ανέμου στην πλατεία Συντάγματος με καραμέλες κλπ. (και των αντι-αιολικών με εικόνες σαν αυτή που έβαλα για την Σέριφο -- που δεν απέχει απο την πραγματικότητα).

    Θα δεις πολλές αναφορές για "ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για αιολικά στην περιοχή τους". Το αποφασίζουν γιατί έτσι τους είπαν, ή τους έταξαν ή τους λάδωσαν, αλλά ΟΛΟΙ τα θέλουν "κάπου αλλού"

    Όσο πιο "ανοικτές κοινωνίες" ή "μορφωμενος κόσμος", τόσο πιο έντονη και τεκμηριωμένη είναι η αρνητική αντίδραση views of Scotland ή εδώ. Και αυτό που γίνετε σε υπανάκτητα μέρη (καλή ώρα εμάς) είναι βάζουν όσες προλάβουν μέχρι να ξεσηκωθεί ο κόσμος και μετά πάνε αλλού. Το κακό είναι ότι η ζημιά είναι μόνιμη. H αντίδραση στην Ελλάδα έχει ενταθεί τώρα που έχουν μαθευτεί προτάσεις για γνωμοδότηση από Δημοτικά Συμβούλια, πχ στην Ανδρο, αλλά είναι πάντα τετελεσμένα γεγονότα, κοινώς "με το ζόρι".

    Τα "επιστημονικά" επιχειρήματα έχουν σχεση με "κόστος" (αδιαμφισβήτητο), "σταθερότητα στο δίκτυο" (επίσης αδιαμφισβήτητο αλλά δυσνόητο) και "αμφίβολο αντίκτυπο σε CO2 ή υποκατάσταση συμβατικών μονάδων" (επίσης δυσνόητο και θέλει μελέτη ξένων εμπειριών).

    Για το ένα προτιμάς ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο με ή χωρίς αιολικά στον Αϊ Γιώργη, είναι υποκειμενικό, υποθέττω, και θα βρεις πολλούς να σε ρωτήσουν "ποιόν
    Αϊ Γιώργη;"

    Τσέπη, τσέπη, τσέπη. Το €35/MWhr γίνεται €100/MWhr. Kαι "πόσο κάνει η θέα από το σπίτι στην Σέριφο. Και πες μου τι κυνήγι θα κάνεις στην Λακωνία, ή τι ελάφια θα βλέπεις στην Πάρνηθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή