Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ποιοί δεν θέλουν το ...Δημοψήφισμα


Και ξαφνικά, όλοι ασχολούνται με τον ΓΑΠ… Οι Γάλλοι τον βρίζουν, οι Γερμανοί τον βρίζουν, ο Έτινγκερ τον βρίζει, οι ξανθιές τον βρίζουν, στην ΝΔ πιθανόν τον βρίζουν… Και άλλοι βρίζουν τον ΓΑΠ ούτως ή άλλως, αλλά οι περισσότεροι είναι αρπαγμένοι με το …δημοψήφισμα. Ο Καζάκης δεν είναι αρπαγμένος με το δημοψήφισμα. Εγώ αρπάζομαι με το δημοψήφισμα, επειδή θεωρώ έπρεπε να είχε γίνει πριν το Μνημόνιο και τα περί θεσμικού πλαισίου τα ακούω βερεσέ. Ωστόσο, η πλειοψηφία όσων βρίζουν τον ΓΑΠ μου είναι εξαιρετικά αντιπαθείς, και πάντα όταν έχω τέτοια ανάμεικτα …αισθήματα, κάτι λείπει από την εξίσωση.

Και φυσικά πολλές οι εκδοχές του «γιατί» έκανε ο ΓΑΠ αυτή την κίνηση, με πιο εύκολη την εκδοχή ότι το κάνει για πολιτική του επιβίωση ή για την καρέκλα. Εγώ έχω άλλη εκδοχή, ή ας την πούμε «υπόθεση εργασίας» για να μην αρχίσετε πάλι να μου γκρινιάζετε. Την εκδοχή μου την είχα γράψει σε σχόλιο σε ανάρτηση του antinews, στις 14/10 (Aν το ΔΝΤ κάνει κόνξες το παιχνίδι χοντραίνει!)

Η υπόθεση εργασίας είναι ότι οι πάντες (πλην των ψηφοφόρων) ήξεραν την κατάσταση, προεκλογικά. Ο ΓΑΠ ήρθε με πλάνο να ζητήσει την όποια εκδοχή «σωτηρίας» από την «Ε.Ε.» με παραίνεση και νουθεσία από το ΔΝΤ ή/και από τους ...Αμερικάνους. Η «σωτηρία» δεν θα ήταν άλλη από αυτή που θα έλεγε οποιοσδήποτε από τον χώρο, δηλαδή συνδυασμός των εξής: 1) Μερική διαγραφή χρεών, 2) χρηματοοικονομικές θυσίες από εμάς, 3) «αξιοποίηση» περιουσιακών στοιχείων, 4) διαρθρωτικές αλλαγές για να …διορθωθούμε, και 5) και βασικότατο, χρηματοδότηση για επανεκκίνηση. Απλά πράγματα, που όμως φαίνεται κόλλησαν στην αδυναμία ή ανυπαρξία της «Ευρώπης» να χειριστεί μία κατάσταση που θα εξελισσόταν σε ταμειακές ανάγκες από 1 έως 3 τρις ευρώ (*), και στην απροθυμία της Γερμανίας να ακολουθήσει την Αμερικανική συνταγή για διαχείριση της κρίσης που ανέκυψε το καλοκαίρι του 2008(**)Και όσον αφορά στα δικά μας στενά συμφέροντα, ο διάολος είναι στις λεπτομέρειες, και αντί για διαγραφή χρεών προς τους ξένους από τους οποίους αγοράσαμε Ολυμπιακούς, Γέφυρες και Καγιέν, κάνουμε διαγραφή χρεών προς συνταξιούχους. Εεεε…. Είναι να μην γκρινιάζω;

Η απροθυμία της «Ευρώπης», και η διάσταση απόψεων με την Αμερική, φάνηκε όταν οι «Ευρωπαίοι» απέρριψαν τις παραινέσεις του Γκάϊτνερ (Γερμανός και αυτός), τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και έρχεται, ενάμιση μήνα αργότερα, το …δημοψήφισμα. Εμείς κολλάμε εάν μας αρέσει ή όχι, εάν ο ΓΑΠ είναι έτσι ή ο άλλος αλλιώς, και ομολογώ δεν θα είχα μπει σε σκέψεις εάν δεν είχα δει δύο, με συγχωρείτε, «ξανθιές» να έχουν άποψη την ώρα που ο άλλος κοιλοπονούσε,και «δεν ήξερε», και σύσσωμη την Γερμανική 5η φάλαγγα να ωρύεται.

Και μπορεί ο καθένας να κάνει τις αναλύσεις του και τις ερμηνείες του και οι επόμενες εβδομάδες να έχουν ένα σωρό απρόβλεπτα, αλλά εγώ κολλάω στα εξής: Τι θα γίνεται στην Ιταλία, το Βέλγιο και την Γαλλία τις επόμενες εβδομάδες; Θα ενθαρρυνθεί ή θα αποθαρρυνθεί η Κίνα για συμμετοχή στο EFSF; Απ' ευθείας ή μέσω IMF;  Θα γίνει καν δημοψήφισμα; Θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου που «βιάζεται» ο Σόϊμπλε; Ή τον …Φεβρουάριο που θα θέλουν οι άλλοι;

Και ακόμα και εάν τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβαινε, πόσοι πιστεύουν θα αντέξουμε, κοινωνικά, την άσκηση που περνάμε; Και προς τι; Για να είμαστε, στο τέλος, εκεί που ξεκινήσαμε;

Και γιατί γίνονται όλα αυτά;  Γίνονται όλα αυτά για κομματικά οφέλη; Μπορεί, αλλά δεν νομίζω. Για να κερδίσουν οι σορτάκηδες;  Φαιδρό.  Για να διαλύσει η Αμερική την Ευρώπη;  Την συμφέρει αυτό την Αμερική; Δεν νομίζω, η Αμερική έχει ανάγκη τις εξαγωγές της, και οι εξαγωγές της χρειάζονται Ευρώπη με ρευστότητα και τον κόσμο όχι σε ύφεση.  Για να διαλύσει η Αμερική το ευρώ;  Το ευρώ δεν απειλεί το δολάριο, παρά μόνο εάν η Ευρώπη υποκαταστήσει την Αμερική σαν αγορά για την Κίνα (χλωμό), ή εάν ...συγχωνευθεί με την Ρωσία (δεν θέλει και πολύ, αλλά όλο και κάπου θα ...κολλάει). Μήπως για να γλυτώσω εγώ από τα αιολικά;  Μπορεί... Εάν το δημοψήφισμα γίνει το 2013, θα έχουν βαρεθεί οι αιολικοί και θε έχουν πάει ...αλλού. Αλλά εάν ο ΓΑΠ τα κάνει αυτά και προς εξυπηρέτηση ΚΑΙ της Μέρκελ (που και αυτή θέλει "Ευρώπη" στα μέτρα της όπως έγραφα προχτές), τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα μετακομίσω στο Κουρδιστάν... με τα πόδια, απόψε, τώρα --έφυγα!.

Εμένα, δυστυχώς, αυτά μου θυμίζουν λίγο από Εθνικό Διχασμό 1914-1917, και λίγο από την κατάρρευση της Credit-Anstalt τo 1931. Δύσκολα πράγματα… Εάν η υπόθεση εργασίας μου ότι μερικοί είναι η 5η φάλαγγα των Γερμανών είναι σωστή, σίγουρα και οι «Άλλοι» έχουν την δικιά τους. Και οι «Παράλλοι», επίσης (για τους Κινέζους δεν το πιστεύουν ότι έχουν και αυτοί 5η φάλαγγα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις), και με πολλούς Παίκτες, δύσκολα καταλαβάινει ο θεατής τι γίνεται... Και εάν γίνει δημοψήφισμα, αναρωτιέμαι με ποιους θα πάμε… Αλλά αμφιβάλω ότι θα γίνει. Τα δημοψηφίσματα σε εμάς γίνονται κατόπιν εορτής.

(*)Το νούμερο αυτό (οι ανάγκες για εμάς, και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και τράπεζες) κυκλοφορεί στις αναλύσεις του Stratfor πάνω από 6-7 μήνες, άρα δεν θα ήταν άγνωστο σε πιο κλειστούς κύκλους εδώ και 1-2 χρόνια.

(**) Λίγο συνοπτικά και υπεραπλοϊκά, η Αμερική έδωσε ρευστότητα στο σύστημα και έγραψε ζημιές, ενώ η Ευρώπη έδωσε λιγότερη ρευστότητα, ανέβαλε την αναγνώριση ζημιών και ζόρισε την περιφέρεια (εμάς). Η Αμερική, καθ’ εαυτή, δεν έχει «περιφέρεια» αλλά όσο το δολάριο είναι διεθνές νόμισμα έχει άλλες ευχέρειες.

16 σχόλια:

  1. Κοιτα ενα σχολιο καπου:Το επόμενο βήμα είναι να τυπώσουν χρήμα, να το δώσουν τσάμπα στον ΓΑΠ και αυτός να λέει - ΔΕΝ ΘΕΛΩ!

    Αυτον (...) τον παραγοντα δεν τον εβαλες.
    Μετα μαζευονται και οι υπολοιποι του θιασου που ανεφερες ενας-ενας αναλογα την γρηγοραδα του καθενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιοι ειναι αυτοι που δεν θελουν δημοψηφισμά...αυτοι που εχουν τα συμφεροντα με το ευρω. αν θελετε να ειστε μια ζωη ραγιαδες των ευρωπαιων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Άλκιμος τα λέει ωραία.
    Είμαι και εγώ της ίδιας άποψης (τεστ νοημοσύνης σε όποιον έχει δημόσιο αξίωμα, και βασικά σε όλους).

    Όσον αφορά το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε το καλωσόρισε και ζήτησε να γίνει αμέσως... χα χα...
    Νομίζω αυτό σου λύνει την απορία αν είναι ή δεν είναι συμπαιγνία και με ποιους.

    Το δημοψήφισμα, αν γίνει, σκοπό έχει να εκβιάσει τον ελληνικό λαό με αρνητική ψήφο να πει ΝΑΙ (δηλαδή να ψηφίσει ΝΑΙ, κόντρα σε αυτό που ΘΕΛΕΙ πραγματικά), υπό την τρομοκρατία της μη καταβολής της δόσης και των συντάξεων.

    Και ξαναλέω: το πρόβλημά μας είναι ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ.

    Όσο ψηφίζουν συνταξιούχοι και όχι νέοι άνθρωποι, ο γαπ θα μας σύρει.

    Το τι σκέφτονται τα κόμματα έχει μικρή σημασία.

    Ο Καζάκης διαφοροποιήθηκε ΑΙΣΘΗΤΑ και ζητά άμεσα δημιουργία ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΦΟΡΕΑ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ΔΙΟΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

    Είναι σαν να προσδοκάς τη λύτρωση από τα χέρια του βασανιστή σου...

    Ή να σώσει την ψυχή σου ο σατανάς.

    O GAP εφαρμόζει το νόμο της μαφίας: σου δημιουργεί ένα πρόβλημα και έρχεται μετά και σου προτείνει τη λύση.

    Ο Μποτίλια το έχει πει ωραία αυτό.
    Δε μασάμε λοιπόν με το δημοψήφισμα.

    Το δημοψήφισμα το κάνει γιατί είδε στις 28 Οκτωβρίου τι έγινε.
    Το είπε άλλωστε στο υπουργικό συμβούλιο "είδαμε απαράδεκτες ενέργειες εναντίον των πολιτικών".

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ.

    ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΟΤΙ ΣΚΑΡΦΙΖΕΤΑΙ, ΠΛΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

    @α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χμμ... αλλενάκι, και άλλος μου είπε με email ότι δουλεύει ΚΑΙ για την Μερκελ (που υποψιάζομαι και εγώ ότι μια χαρά της πάει μέχρι τώρα)

    Το να είναι ΚΑΙ των Γερμανών είναι αρκετά σατανικό. Η κίνηση αδειάζει την Γαλλία, αλλά εάν το δημοψήφισμα γίνει σε 3 μήνες, τελειώνει και όλη την Ευρώπη. Ίσω για αυτό βιάζεται ο Σόϊμπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ.
    ΑΠΟΧΗ = ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
    ΑΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΛΟΓΟ!!!

    ΔΕΝ ΠΑΓΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ.

    ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ, ΙΚΕΤΕΥΑΜΕ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ.

    ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ=ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΟΧΙ!!!

    @α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δες όμως που θα μας διχάσει αυτή η κίνηση... Πολλοί που επιθυμούν τα ίδια πράγματα, οι μισοί δεν θα θέλουν να ψηφίσουν και οι άλλοι θα θέλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Πασοκ είναι το κατ' εξοχήν φιλογερμανικό κόμμα.

    Προσκυνάνε τους γερμανούς κανονικά "εξ απανέκαθεν" που λένε...

    Το ίδιο το πακ ανδρώθηκε πολιτικά, οικονομικά και οργανωτικά στη Γερμανία ΚΥΡΙΩΣ.

    Απλά ο γαπ διαφοροποιείται κάπως και λόγω αμερικανικής καταγωγής και παραστάσεων, αλλά πάντα στην ίδια "τονική" κλίμακα και όχι σε διαφορετική.

    Όλοι στο γκρίζο πράσινο ανήκουν.

    Οι Μπένι και Σημίτης είναι ακραιφνείς φιλογερμανοί, λόγω "ακαδημαϊσμού".
    Καθηγηταριό...

    Ο γαπ λόγω "αμερικανάκι" είναι λίγο περισσότερο της "αγοράς" (Αμερική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aκριβώς αυτό θέλει.

    ΝΑ ΔΙΧΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟ.

    ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ.

    ΤΟ WIN WIN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΑΠΟΧΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΜΕΣΜΑ.

    ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

    Eίμαστε κλεισμένοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και περιμένουμε την σωτηρία από το βασανιστή;

    Και ποιος διασφαλίζει ότι αν βγει το ΌΧΙ (που είναι ΑΜΦΙΒΟΛΟ αν θα βγει διότι θα φοβηθεί ο κόσμος το ψευτοδίλημμα) θα παραιτηθεί αυτός;

    Αν βγει ΟΧΙ θα επιστρέψουμε τα δάνεια, ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
    ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ;
    ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ;
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ!!!

    ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει σκεφτεί κανείς ότι, τον ΓΑΠα μπορεί να τον έβαλαν κατόπιν αμοιβαίας συνεννόησης οι Ευρωπαίοι πολιτικοί για να δημιουργήσει το πρόβλημα στον τραπεζικό-χρηματιστηριακό κλάδο με τη δήλωσή του περί δημοψηφίσματος, μιας και οι Μέρκελ, Σαρκοζύ και ΣΙΑ δεν μπορούν να τα βάλουν πλέον πέρα μαζί τους?

    Οι τραπεζίτες (μέσω του Νταλάρα) συμφώνησαν τελευταία στιγμή με βαριά καρδιά για το "κούρεμα", αλλά το χέρι στην τσέπη δεν μπαίνει γιατί ... έχει καβούρια μέσα, οπότε η γκρίνια τους συνεχίζεται.

    Πάρτε λοιπόν μια "απρόβλεπτη" δήλωση, από τον (μ@λ@κ@) πρωθυπουργό μιας χώρας για δημοψήφισμα (γίνει, δεν γίνει το τελευταίο) να δείτε τις αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο!

    Στέκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτός έχει βραβευθεί με το Τέθριππο, έχει βραβευθεί από την Deutsche Bank (του έδωσε ο Ακερμαν βραβείο), έχει βραβευθεί από τους γερμανούς βββ (βιομήχανους βαρέων βαρών), και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να σηκώσει κεφάλι;

    Δε μας τα λέει καλά!

    Η Αμερική έχει τεράστια έκθεση παραγώγων και δανείων στις ευρωπαϊκές τράπεζες και κυρίως στη Γαλλία (αλλά και σε όλες τις άλλες Ι, Ι, Ε, Π,)
    Μιλάμε για κάτι ποσά 790 δις και τα κρύβουν οι αμερικανικές τράπεζες δηλώνοντας τα υποδεκαπλάσια, δήθεν gross και όχι net κλπ.

    Oσο για την αριστερά που παραπαίει μπροστά στο ψευτοδίλημμα, να μην πτοείται και να ΑΓΝΟΗΣΕΙ τον εκβιασμό και το ΔΟΛΩΜΑ.

    Με ένα δημοψήφισμα του ΓΑΠ θα έρθει η άμεση δημοκρατία (τα σοβιέτ δηλαδή, αυτά ήταν τα σοβιέτ στη θεωρία...)

    Μάλιστα!

    Και μάσησε η αριστερά!

    Μωρε μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://olympia.gr/2011/11/02/soros-roubini-papandreou-spiegel/#more-102464

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ σε πολλά.... έτσι είναι.
    Το μόνο θέμα που βάζω κι εγώ, είναι ότι ο ΓΑΠ μάλλον είναι παρέα -και- με Μέρκελ. Όχι απέναντι.
    Για σφαλιάρες τον έχει, αλλά μαζί είναι στο κόλπο. Για μένα είναι εμφανές και από το ότι το ΕΛΚ δεν στήριξε (αρχικά τουλάχιστον) Σαμαρά και στήριξε σοσιαλιστή ΓΑΠ. Δεν έχει να κάνει με ιδεολογία, όπως σωστά λες, είναι ευρύτερο το παίγνιο. Εξ ου και οι απροσδόκητες, για να μην πω, ανίερες συμμαχίες.

    Μαζί εξυπηρετούν το παιχνίδι διάλυσης της ΕΕ, ή εκφυλισμού της σε Γερμανική αυτοκρατορία, όπως θέλετε πείτε το, πλάνο με το οποίο φυσικά κανείς δεν συμφωνεί, ειδικά οι Ευρωπαϊστές, τουναντίον, είναι το ακριβώς αντίθετο από τις αρχικές προθέσεις. Όσο και να φωνάζεις, η Ευρώπη ήταν ένωση για να μην έχουμε πόλεμο και να ευημερήσουμε, ΌΛΟΙ, με ενωμένες δυνάμεις. Το τι απέγινε είναι άλλο θέμα. Άσε που έχουμε κι εμείς στην Ελλάδα (εγώ ήμουν μικρή χαχαχα) ευθύνη, για το τι απέγινε και ιδίως η σοσιαλαριστερά, που ήταν μεν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, αλλά ΑΥΤΗ κυρίως τα έφαγε στις επιδοτήσεις που τάχα μου δεν ήθελε, και τα ξέρεις. Να λέμε τα σύκα - σύκα.

    Και η πιο πέρα αριστερά, φρόντισε να είναι όλα τόοοοοσο δύσκολα στην Ελλάδα για μια επένδυση, που όλα γύρισαν σε συναλλαγή και διαπλοκή και μετά άντε ψάξε βρες άκρη. Τα έχουμε δει. Όλοι ευθύνες, και αυτοί που κυβέρνησαν και αυτοί που κυβέρνησαν τα μυαλά.

    Εν ολίγοις, εγώ βλέπω τη Γαλλία να τρώει το φατούρο, όχι η ΕΕ… και ιδίως όχι η Γερμανία ("ψύχραιμη" την είπαν).
    Τη Γαλλία που ήταν η μόνη μας ελπίδα για συμμαχία. Που μαζί με την Ιταλία τις έχουν κάνει να τρέχουν όπως κι εσύ είπες, για να μην προλάβουμε να οργανωθούμε μέτωπο εναντίον τους, να βρεθεί ένα αντίπαλο δέος να συνεφέρει την Ευρώπη, να πει στους Γερμανούςι "ωπα τι κάνετε?"

    Πρόσεχε τι εύχεσαι.... Εγώ σου είχα πει, δεν είμαι ανελαστική, και τη δραχμή να την σκεφτώ, αλλά μετά από μελέτη και όταν έχω παραγωγή. Και το να αποκτήσω αυτάρκεια και σε πέντε πράγματα καθόλου δεν με χαλάει, και καθόλου δεν απαγορεύεται -θεωρητικά- μέσα στην ΕΕ.

    Τώρα τι να υποτιμήσω? (Λεμόνια?) Και να ανταγωνιστώ και μια μέρα να έχω ελπίδα. Τώρα όπως έχεις πει κι εσύ είναι μάλλον αργά, last year. Μας κρατάνε και θα μας στίψουν, είτε μέσα ή έξω. Προτιμώ, ακόμα, να πολεμήσω από μέσα, έχουμε κάποια τελευταία όπλα. Υπάρχουν και σε άλλους λαούς αντανακλαστικά στα κάθε είδους Ράιχ....
    Αν χρειαστεί να πολεμήσω απέξω, φυσικά και αυτό θα το κάνω επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να έχεις τον πελάτη στο χέρι τον χρεώνεις, αλλά λίγο. Δεν τον φαληρίζεις διότι μετά χάνεις τον πελάτη και αντί για εξώφληση παίρνεις τα @ρχίδια σου.

    Στην φάση που είμαστε οι πελάτες πτωχεύουν με γοργό ρυθμό. Δεν πείθει ότι αυτό έγίνε με πρόθεση του μαγαζάτορα, είτε αυτός είναι η Γερμανία ή άλλος.

    Το παιχνίδ ξέφυγε πριν δύο χρόνια, όταν ήταν απλά θέμα δανεισμού. Βγήκε ο δικός μας με τον Τιτανικό, οι Γερμανοί με την "τιμωρία", και έγινε το χάος. Η υπόθεση έχει πάρει δική της δυναμική και δεν ελέγχεται. Η Οικονομική επιστήμη δεν μπορεί να δώσει λύση διότι το πρόβλημα είναι κυριολεκτικά πρωτοφανές.

    We have to wait this one out.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κάθομαι και σκάω "γιατί έκανε αυτο που έκανε ο ΓΑΠ";

    Μπορεί να είναι πολύ απλό. Το ζήτησαν οι Λάτσης, Κωστόπουλος και Σάλλας για να μην κουρευτούν

    Είτε για να αγοράσουν χρόνο είτε για να ...αγοράσουν χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Oι Λάτσης, Κωστόπουλος και Σάλλας είναι τα "λιμά"!
    (που λένε στην πόκα)

    Τα δυνατά φύλλα τα έχουν άλλοι!
    (κάτι ... Γάλλοι τσοπαναραίοι κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή